Боя за коса - blond 23! Летни сирени

• 102 305
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
  • в 1001-та нощ
предполагам, че от къна до къна има разлика, но обикновено - бетонират косъма и не може да му се въздейства с боя и т.н.  Peace

# 406
а не е ли опасно да се смесват боя и къна?

gardje, и аз чакам за снимки. Simple Smile
амии моята е естествена къна не знам за тези от супермаркетите дали не са вредни. иначе като се замисля обезветената ми коса беше като слама, нямаше червен пигмент никакъв, и сега къната й даде малко  newsm78 станах рижа, но с матиране нещата се оправят. отгоре мисля че не може да се слага боя, а къна, смесена с други билки за постигане на други нюанси аз се стремя към по-естествено русо и ще опитвам с къна ,индиго и касия сл път   newsm78 ще видим за цвета но като въздействие върху косата е супер

# 407
  • в 1001-та нощ
точно така - не е до вредност, ами къната става като стъкло в косъма, циментира кутикулата (люспите) на косъма и боята не може да го отвори, за да боядиса  Peace

затова един път сложиш ли къна - после само къна  Peace

# 408
Не е опасно използването на къна и боя, но става неприятно ако резултатът от къната не ви хареса  Simple Smile

Аз съм се боядисвала с къна и след това съм се боядисвала с боя, изрусявала съм се и с блондор.
След каната блондорът отвори косъмът ми и косата ми беше обезцветена, но там където бях слагала къна ми беше станало жълто, а корените ми бяха станали снежно бели.
След кана човек може да се боядиса, но не може да постигне бяло русо.

# 409
Стана ми интересен този номер с къната ..... 

Blondie_ ,може ли да дадеш повече инфо , линк на къната , после с какво матира .... и дали с безцветна къна ще има същия ефект за мека , жизнена коса  newsm78

B & C , а боя върху къна изсветлява ли и ако да до колко тона  newsm78

# 410
dachita, къната ми е естествена напиши в гугл и ще ти излезнат сайтовете, които предлагат попринцип къната е само един вид - естествената и оцветява в червеникави нюанси. Номерът е в пропорцията на смесване, времето, което престоява и времето което държиш - като променям показателите бих могла да си постигна меден нюанс върху изрусената коса, но ако се прекали става оранжево.
понеже станах рижа, виждала съм хора с този цвят, един морковен, просто аз не се възприемам, и матирах с шампоан за жълти оттенъци и се тушира оранжевото и стана медено русо и то естествено изглеждащо. обаче самата ми коса е като жива, а преди - суха слама.
относно безцветната къна - нарича се касия и според мен могат да се получат същите резултати, даже смесена с лайка изсветлява  Simple Smile има в сайта по-долу  рецепти
а иначе къната може да се смесва с касия, което също тушира, може и с индиго - за потъмняване - аз това ще опитам - за по-естествен цвят  Peace

наистина трябва да търсим природни начини да си възстановяваме косата, защото аз съм си я съсипала с химия и не искам да си я възстановявам отново с химия - на мен не ми се и получаваше.
ето един сайт на английски  с рецепти доста време ще го чета   bouquet  http://www.longhaircommunity.com/forums/forumdisplay.php?f=21

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 23:13 от Blondie_

# 411
Blondie_ ,   Hug bouquet ...английският сайт ще го разгледам по-късно , другият не се отваря / дали няма друг сайт или само снимка да качиш / .... и още един въпрос - възстановяването с къна с каква трайност във времето е , защото възстановяването с химия , както казваш обикновено трае до следващото къпане...

П.П. Ок  , за сайта ! Simple Smile

# 412
Blondie_ ,   Hug bouquet ...английският сайт ще го разгледам по-късно , другият не се отваря / дали няма друг сайт или само снимка да качиш / .... и още един въпрос - възстановяването с къна с каква трайност във времето е , защото възстановяването с химия , както казваш обикновено трае до следващото къпане...

П.П. Ок  , за сайта ! Simple Smile
Wink да, и при мен възстановяването с химия е за няколко дни. не знам за къната - днес се направих, но никога не съм имала такъв ефект на жива и мека коса... а иначе предполагам няма проблем на 1-2 седмици да се правят маски с касия, чух че била страхотно за косата, а за къната - може и с нея маска като се слага съвсем малко къна...  Peace аз мисля да смесвам зехтин и касия като маска

# 413
Цитат
аз мисля да смесвам зехтин и касия като маска
звучи много обещаващо , да споделиш за резултата  Wink Hug .... единствено ме притеснява за резултата - боя след къна ... нямам никакъв опит с къна  Thinking.

# 414
И аз това се опитвам да разбера  newsm78  ..... между временно прочетох :"Може ли косата да се изсветли с боя след боядисване с къна?
Не,не и докато къната не е паднала,но може да се мине първо процеса с махането на къната за който съм писала по-горе."   а процеса е следният :

"По принцип къната обгръща косъма и това прави трудно проникване на химикалите от перманента,най-добре първо да се направи процедура по махане на къната,а тя е -намазва се косата със затоплено минерално масло и се оставя да престои 20-25 минути,измива се с топла вода и след това се нанася шампоан,не изчиства всичкия цвят,но достатъчно,за да се процедира с перманент или оцвети с боя."
http://forum.rozali.com/viewtopic.php?t=10427

От друга страна , ако косата е вече изсветлена и се третират само корените с боя , а дължините с маска с касия  ......  newsm78

# 415
  • в 1001-та нощ
ами  newsm78 май се оказва, че е вид органична "киселина", дава блясък - защото приглажда косъма - на пръв прочит това разузнах

тук има едно интересно инфо - можеш да ползваш гугъл преводач - ако не се оправяш  newsm78

http://www.hennaforhair.com/faq/cassiaobovata.html

за мен беше доста полезно  Hug - понеже първо погледнах в уикипедия и изумях колко неща се наричат касия, вкл. лайката и предпложих, че е това, но в горната статия изрично се обръща внимание, че тази касия, не е онази  Sick

че ням анищо общо с къната, отглежда се в Египет и Нубия, има над 400 разновидности  newsm78 не бива д аоцветява кожата никак, ако е изтинска, но ако пожълтява, то вероятно има примеси на някаъв корен - не запомних какъв  newsm78

има силно антибактериално и антимикробно действие и т.н. - като се смеси с вода за кашата мирише на прясно окосено сено и т.н.

ще си прочетеш  Hug

П.П имаше предупреждение, че ако се ползва с твърда вода - може да реагира с част от минеалите, които косата е поела от водата и даде зелено, кафяво и т.н. оцветяване

# 416
B & C , а боя върху къна изсветлява ли и ако да до колко тона  newsm78

След къната не съм си слагала веднага боя и не мога да кажа от личен опит какво би станало. Аз след къната отидох на фризьор и ме обезцветиха с блондор. Фризьорката не ми е слагала никакво затоплено минерално масло и не ми е мила косата, а директно ми я намаза с блондор.
Блондорът обезцвети косата ми, но корените ми станаха снежно бели, а дължините патешко жълти.
След блондора не съм имала абсолютно никакъв проблем с боядисването.  Simple Smile

# 417
От друга страна , ако косата е вече изсветлена и се третират само корените с боя , а дължините с маска с касия  ......  newsm78
аз точно това ще правя  Peace за дължини маска с касия, но понеже корените са ми светли, може и при тях да изсветлявам с касия . отделно ще смесвам малко къна и касия за меден -( или още го наричат ягодово русо) цвят като си регулирам цвета - би могло и съвсем малко индиго да се сложи да се тушира цвета според мен  Simple Smile

П.П имаше предупреждение, че ако се ползва с твърда вода - може да реагира с част от минеалите, които косата е поела от водата и даде зелено, кафяво и т.н. оцветяване
да и аз четох това  Peace за това е хубаво като си меним цвета да опитаме на един кичур първо - това навсякъде по форумите го пише, защото в смес с къна тя застопорява цвета и после махането с блондор ще изтощи косата много.

Ето малко инфо

При употреба косата ще остане бляскава, обемна и жива. Естествената къна има подхранващо, антибактериално и противогъбично действие. Действа отлично срещу пърхот и други кожни проблеми.

Начин на приложение

Вариант 1: Маска от къна – минимална промяна в цвета на косата; силно подхранващо действие. Използвайте 2 с.л. къна, смесете с течност по избор, и оставете да престои в съда от 20 мин. до няколко часа. Ако добавяте касия, смесете я в отделен съд, оставете я да престои, и добавете към готовата къна. Разредете получената смес с повече балсам за коса – ¼ до ½ ч.чаша. Нанесете на косата равномерно, покрийте с найлонова шапка и хавлиена кърпа, и оставете да престои – за минимална промяна в цвета – 20-30 минути. Измийте обилно с вода.

Очакван резултат: при светла коса – ягодово русо; при кестенява коса – топло кестеняв цвят; при много тъмна коса – без промяна в цвета.

Вариант 2: Универсална рецепта за наситен цвят - къна се смесва с течност по избор (топла вода, чай от лайка, лимонов сок, сок от портокал, червено вино) до консистенцията на каша, покрива се и се оставя да престои от 2 до 24 часа, докато отдели цвят. Лесно ще познаете кога е готова: повърхността ще потъмнее, а намажете ли вътрешната част на китката, след половин минута кожата ще се оцвети в оранжев цвят. Косата се разделя на кичури и се намазва обилно със сместа, покрива се с найлонова шапка и хавлиена кърпа, и се оставя на косата от 2 до 8 часа. Измийте обилно с вода; нанесете повече балсам за по-лесно отмиване.

За къса коса използвайте 50-100 гр. къна; за коса до раменете – 100 гр.; за дълга коса – 200гр.

Очакван резултат: при светла коса – ярко риж цвят; при кестенява коса – наситен тъмно червен цвят; при черна коса – без промяна в цвета; слаб оттенък на слънчева светлина.

Възможно е къната да се смеси с касия, индиго и/или амла за постигането на различни нюанси - дори тъмно кестеняво и черно!

Още позната като безцветна къна. Касия (Cassia Obovata) има изключителни свойства като натурален балсам за косата; подхранва и оставя косъма уплътнен, бляскав и жизнен! Походяща е за хора, които не желаят промяна в цвета, като може да придаде леки златисти оттенъци единствено на най-светлите коси.

Начин на употреба:

Рецепта 1: като подхранваща маска за коса

Касия се смесва с гореща вода или чай от лайка до постигане консистенцията на гъста каша. Може да добавите и други съставки, като балсам за коса или мед. Разделяйки косата на участъци, нанесете сместа обилно и равномерно по цялата си коса. Увийте косата с прозрачно фолио, а отгоре със затоплена хавлиена кърпа. Оставете маската върху косата си за 1 час; отмийте обилно с вода. За по-лесно отмиване използвайте и балсам за коса.

Косата ви ще се усеща по-тежка, гъста и копринено мека. Повторете след месец за лъскава и здрава коса

Рецепта 2: за освежаване на руса коса и придаване на меки златисти оттенъци

Касия се смесва с портокалов сок или чай от лайка до постигане консистенцията на гъста каша. Покрийте и оставете сместа да престои 12 часа. Разделяйки косата на участъци, нанесете сместа обилно и равномерно по цялата си коса. Увийте косата с прозрачно фолио, а отгоре със затоплена хавлиена кърпа. Оставете маската върху косата си за 3 часа; отмийте обилно с вода.

# 418
  • в 1001-та нощ
 newsm78 аз обаче не прочетох истинската касия да изсветлява  newsm78, а да боядисва в жълто, ако има някакъв корен в нея

може и други неща да слагат, но не мисля, че дин продукт - подхранва косата, т.е благ е към нея, пък паралелно и изсветлява  newsm78 - противоположни са  newsm78

но да, четох, че в опр. случаи може да оцвети бели коси  newsm78

разбира се - само от прочетено коментирам, не от опит  newsm78 може би филмира с пигмент, като безамонячна, но да изсветли реално  newsm78

# 419
Здравейте Simple Smile не успях да прочета всичко написано до тук, защото е мнооого  Grinning Искам да споделя моя опит и да ви попитам за съвет, извинявам се ако вече сте го обсъждали.. Естественият ми цвят е тъмно кафяв. Преди 4 години започнах с руси кичури - все повече, докато косата ми стана почти изцяло руса /през това време беше къдрава и обемна/. Миналата година започнах да я изправям през ден с преса и след няколко месеца косата ми нацъфтя, скъсих я, и повече не можах да я накъдря, дори с козметика. Боядисах я в тъмно кафяво с GARNIER HerbaShine 430 златисто кестеняв - без амоняк. Цвета стана по-тъмен отколкото очаквах, но много ми допадна, косата ми стана мека след боядисването и лъскава  Sunglasses. Имаше лек червеникав оттенък, който ми хареса. Цвета започна леко да изсветлява на третата седмица. Боядисах я пак със същата боя. Вече цял месец цвета си стои идеален, но явно прекалих с боядисването - косата ми сега е много суха, стои права и стърчаща, а ако я поизравня с пресата веднага нацъфтява. Не мога да я скъся повече  Shocked Ползвам един куп балсами, маски, специални шампоани, кристали..но все същото. На всичко отгоре много ми липсва русото, бях свикнала просто, и сега искам да я изсветля, но се чудя дали кичури или боя в домашни условия. и каква би била подходяща, за да не остана съвсем без коса  ooooh! Доволна съм от HerbaShine, но за изсветляването едва ли ще е най-добра..

Общи условия

Активация на акаунт