Боя за коса - blond 23! Летни сирени

• 102 120
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • в 1001-та нощ
...Момичета, имам въпрос - ако смъкна окислителя от 9% на 6%, изсветляването ще е по-малко, нали?!   newsm78  Или?   newsm78  

зависи от количеството и колко ще стоиш, но принципно да  newsm78

при мен межди 9 и 12 % няма особена разлика - все изсветлява, но с 12% става по-бързо

# 586
Момичета, имам въпрос - ако смъкна окислителя от 9% на 6%, изсветляването ще е по-малко, нали?!   newsm78  Или?   newsm78 

При мен с 6 % се получи изсветляване, но след като наслагвах няколко пъти боя с 6% окислител, като всеки път мажех и дължините. След няколколко такива боядисвания стана от средно русо до светло натурално. Косата ми въобще не изгоря. Лошото е, че първите 2 седмици цветът изглежда супер, но като се поотмие боята и започват да избиват неприятни оттенъци...

# 587
Благодаря за отговорите!    bouquet
Питах, защото обмислях нещо по толерантно към скалпа(факт е, че до този момент, никой предпазващ скалпа разтвор не ми реши проблема), но при това положение ще се въздържа.   Peace 

# 588
  • в 1001-та нощ
сега с 9% ли се правиш?

какво точно му е на скалпа?  newsm78

проблемът може да идва от боята, а не от оксиданта  newsm78 и най вече времето на престой  Peace

ако с по-силен оксидант става по-бързо  newsm78 мисля, че си струва

на мен нищо не ми става на скалпа  newsm78

# 589
За времето за престой не се бях замислила, че може да повлияе така.  newsm78   Blush  Често се случва да превишавам времето, но без да се "оливам". 
Да, в момента се правя с 9% и не е от боята, защото винаги, при всяка боя, която съм ползвала, се получава така - за около седмица до десет дни ми се обелва скалпът. На големи "парцали" се бели и ми е крайно неприятно.   Tired

# 590
  • в 1001-та нощ
хм  newsm78 никак не звучи добре  newsm78

колко време стоиш?

аз стоя около 40 минути, рядко 50  newsm78

как оценяш скалпа, като омазняване/сухота  newsm78 има ли възпаление/зачервяване след процедурата ти т.н.

какво ползваш обичайно за скалпа  newsm78

също се чудя да не би и някой шампоан да е дразнител  newsm78

# 591
  • София
Има ампули, които се слагат в боята и са точно за защита на скалпа. Ползвала съм на Линеа био, не са скъпи - лев и нещо, но и не мога да преценя колко предпазват, т.к. нямам проблем.
Обаче забелязвам, от предното боядисване, отзад на тила ме сърби, след измиването на боята; може би защото прекалявам със стоенето с боята на главата (не нарочно, улисвам се в нещо и ха да вляза в банята и нещо друго да свърша). Но докато съм с боята не ме сърби, на следващия ден. Което ме подсеща пак да си купя от ампулите.

# 592
Времето за престой, препоръчано за боята, е 30 минути. Не стоя повече от 40-45, но това се случва, когато съм по-ангажирана. След боядисването, скалпът винаги ми е сух, докато не се обели. След това е по-скоро нормален.   newsm78  Зачервяване също имам, но е леко, без да ме боли или да причинява рани.
В момента ползвам това на Лакме:
  http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=218_269&products_id=2863  Не ми е навредило, но не виждам и да ми е помогнало.   newsm78
За да успокоя раздразнението ползвам неколкократно този шампоан:  http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=231_313&products_id=2680   По-нататък редувам доста шампоани(над десет налични имам в момента  Blush ). Не вярвам да е от шампоан, защото, както казах, проблемът датира още от преди да започна да ползвам професионални серии - бои и грижа за косата.   newsm78

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 21:38 от Feeling

# 593
Аня, ако не те затруднява, може ли линк към ампулите?    bouquet

# 594
  • в 1001-та нощ
а дали ползваш няккави ампули/лосион - след маската  и преди сешоара - на всяко измиване   newsm78 за хидратиране, успокояване и т.н.  newsm78

# 595
а дали ползваш няккави ампули/лосион - след маската  и преди сешоара - на всяко измиване   newsm78 за хидратиране, успокояване и т.н.  newsm78

А, виж, за това не съм помислила.   newsm78  Би ли ме насочила?   Hug

# 596
  • в 1001-та нощ
ами на първо време се сещам за лосиона Phytheol, напоследък често го препоръчвам, но мисля, че е много добър

сигурно си ме чела да обяснявам, че има успокояващо действие, почиства, антибактериален, регуклира секрецията, не е агресивен в никаъв случай  Peace напротив

добре би било да го ползваш след всяко измиване, за да санира скалпа; т.е. да му озволиш да се развие във времето

ако ти се отрази добре - можеш да добавиш и лосиона Phytopolleine - той е с есенциални масла (72 бр), вкл розмарин, пшеничен зародиш, евкалипт ... и стимулира скалпа, също го почиства ..... ползва се преди шампоана

# 597
Да, тъкмо преди малко четох обясненията в другата тема.   Peace  Благодаря за насоките, ще потърся още утре - тъкмо скоро ми предстои и боядисване. Ще споделя, когато го взема и натрупам опит.   Hug  bouquet

# 598
  • в 1001-та нощ
търси ги в аптеките  Peace

# 599
търси ги в аптеките  Peace

Да, да.   Hug  Из сайтовете вече се ориентирах и ценово.   Hug

Общи условия

Активация на акаунт