Юни тук дойде - начало на ЮЛСКИ бейби валеж да ни донесе!

• 30 084
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Присъединявам се към тези, които не ги викат на тонове и нищо не им казват  Hug
Важно е всичко да си е на леката страна  Praynig

# 121
  • София
Благодаря ви за отговорите.

Принципно вървам много на моя си лекар, при когото ходя от 14 години. Той ми е частният лекар и последният път  на 6 юни ми каза, че бебето няма да е едро, но и че и ние с мъжа ми не сме едри хора. А и тези мерки давали статистическо отклонение до 19 дни, което е почти три седмици.

Всичко това го разбирам перфектно, но въпреки това се тревожа. През цялата бременност бебка беше седалищно разположена и си вървеше точно в нормите по седмици. Преди три седмици, малко преди 25 май се обърна главично и на мен ми олекна, защото много искам да родя нормално. И веднага на следващата седмица, на  ЖК установява доктора, че бебето си седи с мерките от 34 седмица. Прати ме на първия доплер, който е ОК.  Единствено докторката каза, че главата на бебето е мнооого ниско долу и едва ли му е удобно в тази поза.

Минаха десет дни и ходих на втори доплер, но при друга лекарка / такъв час ми дадоха/, и тя, от своя страна не взе мерките от предишния път, защото не ме била гледала тя. Трябвало да е един и същи лекар....

Иначе бебето рита, шава, усещам я често. В главата ми се върти една мисъл - да не би когато се е обърнала, да си е прегънала пъпната връв и затова да не наддава. Но докторите казват "едва ли".  Но пък знам и ,че пъпната връв не се вижда с ехограф. Опитвам се да намеря обяснение.... Хубавото е, че термина ми е на 5 юли и това вече не е много далеч. Но пък моят доктор не е в БГ в момента и трябва да разчитам на този от ЖК.

Напълних ви главите с моите тревоги, извинявайте. Hug Обаче малко ми олекна. Целувам ви.

И едни различен въпрос - вие говорили ли сте вече с лекарите си за това какви пари ще искат за раждането? Моят иска 1050 лв като това включва целият му екип и упойки, ако се наложи. Отделно ще си платя ако искам Вип стая в болницата.

# 122
И при мен така  Whistling , но на 20ти съм на ЖК и се надявам, че тогава ще записваме тонове  Praynig

На мен ми дадоха един лист за болничните, ама моята пуста глава се чуди какво да го прави  newsm78 Ще ми трябва за социалните ли? Въобще не съм наясно къде трябва да ходя и какви документи да нося за това пусто социално майчинство  ooooh! Ако знаете нещо помагайте  Praynig Peace

# 123
Здравейте мамчета,
Бебо е вече 2300гр , доки вика всичко си му е наред ,ама и едни големи ташаци има Mr. Green
ilianabebo: Честито рожбичка , дати е жив и здрав , бързо да качи грамчетата и да се прибирате у дома Simple Smile

За шишетата : ако се наложи пак ще ползвам на Авент
Стерлизизатор: парен на Авент
За козметиката: за Алекс бях накупиха Бюбхен ,после Себамед, после Мустела, но се оказа с много чувствителна кожа и още след първите ваксини се прояви и дерматита. Та от тогава карам на А-Дерма за тялото,  за къпане ползвам Био-Дерма - малко по-скъпи са но стигат за поне 4-5 месеца. Сега и за бебо ще съм директно на тях.

ЗА СПАНЕТО: Калоянис е написала всичко  важно : повдигане на матрака, поставяне на една страна и въртене на страните при всяко лягане . Не смятам ,че са нужни възглавници и харчена на още пари .  Алекс не искаше да спи на една страна и леко  го подпирах с пелената,че да не е съвсем по гръб.  Освен това и сега спи без възглавница, въпреки ,че има една около два пръста дебела, но той я насмотва за нула време в другия край на леглото Simple Smile

За количката:
Няколко съвета на мамите , които още се двоумят: Нали си взех  jane nomad миналата седмица, че вече я ползвам с Алекс . Ами направо съм се мъчила с предната триколка на АБЦ .
Гледайте големи гуми -не "бутате" , а возите Simple Smile Ако е триколка предното колело да е изнесено по-напред, за да не се пада като седне бебо , тежестта му да е само върху него. Да са от по дебелите профили, че тънките се огъват с времето и количките стават ниски. Мястото за сядане да е повечко, сиреч по-дълбоки и дълги колички. Алекс все седеше изхлузен напред и аз много се ядосва и все го изправях да седне правилно , а то било от количката. Направо ме е яд ,че не съм пробвала да го возя в друга количка и как съм го мъчила... Та наистина, ако имате възможност побутайте на приятелки бебоците за по 5 минути и ще знаете прекрасно какво искате.

Ауу , аз се олях с писането  Embarassed Отиваме да спим ,че ни чакат разходки после.
Приятен ден

# 124
CRLN какво абц си имала ,че аз си взех 3-тек и ме хвърли сега в чуденка да не би да говориш за този модел Thinking

# 125
  • София
Здравейте!
Тук съм и ви наблюдавам ама нещо не ми се пише много Embarassed
Надничам и за Петето дали не е родила още Mr. Green
Радвам се за хубавите резултати от прегледите на всички Hug
И аз тамън се връщам от ЖК.За 2 седмици не съм качила кг,и много се радвам за това."Талията" ми е пораснала с 1см,а височината на матката е 34см.По този повод да ви питам кога започва да слиза надолу newsm78 Тонове не са ми слушали,следващия път,когато трябва да отида е на 12 юли и тогава ще ми дадат и направлението и обменната карта.Измериха и бебка,2,311кг Grinning седи си кротко с главата надолу. Heart Eyes  Heart EyesУтре ще ходя да дам кръв и урина,май тава са последните изследвания Rolling Eyes
Аз малко по малко оправям вкъщи.Хич не мога да си намеря удобна поза за спане,ама това да ми е проблема Laughing снощи даже не съм и ставала Laughing Каката е последна седмица на градина и после ще си се гледаме Grinning
Това е за сега от мен Hug Пак ще намина

# 126
  • Варна/Сливен
CRLN какво абц си имала ,че аз си взех 3-тек и ме хвърли сега в чуденка да не би да говориш за този модел Thinking
И аз със същото питане че имам същата като на Никче количката  newsm78

# 127

Иначе бебето рита, шава, усещам я често. В главата ми се върти една мисъл - да не би когато се е обърнала, да си е прегънала пъпната връв и затова да не наддава. Но докторите казват "едва ли".  Но пък знам и ,че пъпната връв не се вижда с ехограф. Опитвам се да намеря обяснение.... Хубавото е, че термина ми е на 5 юли и това вече не е много далеч. Но пък моят доктор не е в БГ в момента и трябва да разчитам на този от ЖК.

И едни различен въпрос - вие говорили ли сте вече с лекарите си за това какви пари ще искат за раждането? Моят иска 1050 лв като това включва целият му екип и упойки, ако се наложи. Отделно ще си платя ако искам Вип стая в болницата.

Миличка, от сърце се надявам да останеш само с притесненията си и всичко с детето да е добре.Извинявай ако си писала, но искам да те питам дали си пила някакви лекарства, които си спряла наскоро? При първата си бременност имах терапия с вливания и аспирин и помня, че понеже исках да спра аспирина по-рано доц.Конова ми беше разрешила с условието да наблюдаваме по-често бебето и ако почне да изостава с развитието да го почвам отново. Дъщеря ми се роди наистина дребна, с два пъти увита пъпна връв и цялата синичка, но знам, че на 3-4 Д пъпната връв се вижда съвсем спокойно.Още докато беше малка се виждаше, че пъпната и връв почти на всеки ехограф минаваше около вратбето и като колан, но доктора каза да не се притесняваме докато е в корема рядко има проблеми, но все пак я следихме. Да не говорим, че мъжът ми веднага забеляза пъпната връв и дори той първи попита за евентуален проблем. Също така може да се види кръвоснабдяването по пъпната връв дали е нормално. 

Относно раждането - и аз ще платя подобна сума, защото това е обявената цена за секцио в АГ Селена.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 13:55 от naiema

# 128
Но пък знам и ,че пъпната връв не се вижда с ехограф.

но знам, че на 3-4 Д пъпната връв се вижда съвсем спокойно.

И на 2Д ехограф се вижда пъпната връв. На мен последно с такъв ми засичаха притока на кръв към бебето.

специалният измиващ гел за мен,които е за третиране на шевовете! Wink

Това ми напомни, че когато раждах в Майчин дом, ми бяха казали да си купя един спрей. Там всеки ден, сутрин и следобед, викаха всички родилки в манипулационната и ни "подмиваха"  Embarassed с някакъв разтвор, мисля че калиев перманганат, и след това ни пръскаха с това спрейче. Само че не си спомням името му, иска ми се и сега да си го купя. Някоя от вас, която е раждала там, има ли такива спомени?

# 129
Но пък знам и ,че пъпната връв не се вижда с ехограф.

но знам, че на 3-4 Д пъпната връв се вижда съвсем спокойно.

И на 2Д ехограф се вижда пъпната връв. На мен последно с такъв ми засичаха притока на кръв към бебето.
Абсолютно си права  Simple Smile Точно това забравих и аз да напиша, че кръвотока се следи на 2 Д.

# 130
  • Стара Загора
Да се включа и аз отново Simple Smile мен също не са ме викали на запис на тоновете и като чета, че повечето ходят малко се притеснявам. В четвъртък съм при доки, но не знам за какво точно ме вика  newsm78
И аз със същото питане че имам същата като на Никче количката  newsm78
Присъединявам се към вас и аз съм в отбора на ABC-тата
При нас се изля страшен дъжд придружен с малко град и сега временцето стана супер, подухва леко и не е някои задух ... супер

# 131
  • София
Привет в сладусрската ни нова темичка. Ще вземете да я изпишете докато ви прочета Wink

Да са ни живи и здрави малките сладурчета и да се гушкат скоро с мама и тати вкъщи!

И стига сте бързали с тия раждания - още малко поне!

Фифита, от моя си доктор знам нещо за мерките на ехографа. Ако е седалищно разположено дават по-голямо отклонение - т.е. тогава ги изкарва малко по-големички бебетата. А ти казваш, че се е обърнало надолу скоро и оттогава уж изостава - по-скоро сега са реалните мерки, а преди това са били малко неточни. По принцип ехографите в края на бременноста са най-неточни откъм мерки и теглилки, така че не се шашкай. Щом ритка и бутка си е добре Wink

Аз довечера съм на преглед, ама си се очертава пак секцио. Тия дни ми разширяваха зениците и лазерната корекция е ок, ама има още малко за оправяне дето докторката си го остави за по-нататък. Тя корекцията е от предишната ми бременност де.

За слагането на бебетата на разни страни - еми това нещо така и не го видях с малкия. Той още от раждането успяваше да се мести сам из цялото легло. Събра очите на бабите си дето ми викаха слагаш го на дясно и после кърмиш от нея гърда и ала бала. Друг път! Редовно беше обърнат на 180 градуса в леглото си спрямо началната позиция. Та само си представям ако го бях натикала в някоя от тия възгллавнички какъв вой щеше да наддава, че не може да се намести. Може сега бебата да ме изненада със спокоен и не толкова подвижен сън Wink

Като гледам някои сте супер напред с подготовката - аз още се мотам. Тия дни малко ще позачистя пералнята, че скоро не съм и пускам и аз да въртя дрешките.

А за записите на тонове - те в 9ти месец мисля започваха... Нещо такова ми се върти в главата.

Хубав ден за сега!   bouquet

# 132
  • София
Привет!

Лекцията на д-р Масларски беше интересна, доволна съм, че отидох.

Епона, браво на теб, аз не бих се осмелила сигурно Simple Smile

Фифита, и моята бебка изведнъж излезе по-малка. Досега все вървеше с около седмица напред, а вчера се оказа, че е с 2 седмици назад. Плацентата ми не е узряла, водите са в норма, кръвотока е перфектен, но тя излиза дребна по мерки. Доки каза, че е нормално да има отклонения, но и аз малко се притеснявам, въпреки че тези мерки на ехографа са относителни (що се отнася до теглото специално), но вярвам, че тя е добре и няма проблеми. Щом докторът ти е казал, че всичко е наред, сигурно е така и няма причина да се притесняваш - макар че това е лесно да се каже и трудно да се направи... А за движенията на бебето - при мен е различно, има дни и часове, в които е много активна, има и такива, в които по-рядко мърда (та чак ме притеснява и се чудя каква идиотщина да измисля, че да я накарам да рита).

За записите на тонове - мен вече ме викат всяка седмица, но да ви споделя какво каза един доктор от Шейново миналата седмица на лекцията на 9 месеца (май само аз бях на нея): той каза, че това е излишно и има смисъл да се прави само ако има основания за притеснение и по време на бременността е имало проблеми, но пък повечето болници го правят ей така - къде за успокоение на майките, къде за да отчитат дейност.

besyto, за социалното майчинство нищо не знам, но може да питаш в тема Майчинството счетоводно, там ще ти обяснят.

# 133
  • София
Благодаря ви момичета. Успокоихте ме. Е, не на сто процента, ама на 90.  Embarassed Ще се надявам всичко да е наред и дядо Боже да ни пази.

naiema , не съм пила лекарства, освен че сега пия магнезии и едно съдоразширяващо, което не било сериозно, даже моят доктор каза, че няма особен ефект.

Ще се опитам да бъда по-спокойна и да мисля позитивно.

Прегръщам ви.   bouquet

# 134
Вече забравих кой беше питал за парите за раждането, докато прочета и последния пост  ooooh!
И какви са тези 1050лв...  Shocked не са ли множко? Нали от 11.01.2011 свалиха таваните за ражданията във всички болници (без частните) ?!?!?

И аз искам да питам, защото никой нищо не казва по този въпрос, пък аз искам всичко да знам и да съм подготвена и за това все пак.

Общи условия

Активация на акаунт