Седмокласник балове реди, а мама за Наречен дано се вреди

• 48 174
  • 714
  •   1
Отговори
# 75
На 91 НЕГ куца математиката, особено в 8 клас и това и е от доста време.
Не го казвам с умисъл, а защото е така.

В 8 клас наблягат на езика, но после наваксват математиката и БЕЛ! Така че това не е проблем!
Баш никакъв проблем не е! Като се сменят 5 учителя!
В другите училища да не би да не наблягат на езика?
И ще ти кажа нещо, като математик- в момента, в който едно дете изпусне дори и само 1-2 седмици по мат, става зле!
От личен опит ли го знаете това ?
Да, от личен.
Допреди една година не куцаше. Знам го от брат ми, който завърши лайстунга там и сега от раз си взе изпита  по математика в Германия.  Simple Smile

# 76
  • София
Лайстунг е съвсем друго множество...
Както и да е.  Този дебат не знам колко е смислен..
Всеки има право на собствен избор и дано успее   bouquet

# 77
Момичета, да ви попитам имате ли информация за приема в Италианският лицей в Горна баня, ще бъда много благодарна, ако някой сподели.

# 78
Момичета, да ви попитам имате ли информация за приема в Италианският лицей в Горна баня, ще бъда много благодарна, ако някой сподели.

Приемат, ако се освободи място. Миналата година не обявиха да се е освободило. Сега трябва да проверяваш на сайта им.

# 79

Приемат, ако се освободи място. Миналата година не обявиха да се е освободило. Сега трябва да проверяваш на сайта им.

Благодаря!

smile3525

# 80
Дано децата имат късмет , че текучеството на преподаватели хич, ама хич не е приятно. По принцип най-голямо е май с преподавателите по чужд език. От моя позната, чието дете завърши миналата година 1ЕГ Варна, съм чувала, че в подгответо са сменили няколко учители по АЕ. За наш късмет големият, който сега е 9 клас, е сменил само един учител- по математика и то защото госпожата им се пенсионира и сега им преподава неговата любима г-жа Виолета Витлянова.

Момичета, трябва да избистряме желанията, че не остана. Ние въртим, сучим, но май все пак ще пишем Първа с АЕ като първо желание.

# 81
И моя син го оставиха с 5-ца за годината, въпреки че с оценката от ВО е м/у 5 и 6  за съжаление може да се окаже, че заради тази 5-ца съвсем  няма да му стигне бала за така мечтаната испанска гимназия

Ия,като чета поста ти,се сещам за ситуацията ,в която се намираше синът ми миналата година.Голямата му мечта беше 164 ИСПАНСКА ГИМНАЗИЯ,но заради оставена петица за срока по БЕЛ,балът не му достигна с 0.4, за да влезе испански с английски.Беше приет по второ желание-НПМГ -биология с английски.
Да ти кажа ,изобщо не съжалява вече за испанската.Даже тази година си избра,догодина да учи руски ,като втори език,при положение,че имаше и испански като опция.Като го питам,защо не избра така мечтания испански ,той ми се подхилква.Така че споко.Каквото трябва да стане ще стане.И всяко зло е за добро.

Синът ми вече започва да свиква с мисълта, че може би няма да е в испанската, но ще я пишем като 1-во желание, разбира се Peace Може и при нас да е всяко зло за добро Wink Сега умуваме над френската, 31-во, 22-ро...

# 82
Ия, ще пишете, разбира се. Пожелавам  на нас, а и на всички, които ще се запишат не по първо желание /ако се стигне дотам, де/ в новото у-ще още от самото начало толкова да ви хареса , че много скоро да забравите, че не ви е било първо желание. И разбира се след 5 години, живот и здраве, децата да са убедени, че това е било "тяхното" у-ще.

# 83
  • София
....
Като се има предвид, че сме по-близичко до Наречен, дано не стигнем там по-рано  Laughing

Дано всички накрая отдъхнем доволни от постигнатото  bowuu

Лелеее, мами, ама и вие ли се запътихте към прословутия Наречен   hahaha hahaha hahaha

Дарина, подкрепям мнението на Белмекенска. Баловете реално не се различават сериозно в 91 НЕГ и 73СОУ. Причината за по-ниски балове в 73-то е, че това е следващото подред желание на децата, които се стремят към немската култура и обучение, но не са успели да се преборят за 91 НЕГ. И не са толкова ниски! Ако пък се вгледаш по-подробно в баловете на приетите деца в 73-то, ще откриеш и такива, които са били абсолютно достатъчни за 91 НЕГ, но това е показател, че съответния ученик е писал като първо желание 73 СОУ, а не 91НЕГ. Да, има деца, които определено предпочитат т.нар. 2-ра Немска.

Разликите от мой птичи поглед са:
В 73-то обстановката е някак... по-френдли - между учителски състав и деца. 91 НЕГ твърдо държи железен консерватизъм и немска прецизност, самодисциплина. В 73-то (била съм за последно там преди 2-3 години, де!) някак е по-усъвременено общуването и колективът. Но това не значи, че им куца обучението - съвсем не! Системите им също много, мноооого се припокриват.

73-то е училището на Фандъкова . Тя беше там учител по руски език и директор до момента, в който влезе в екипа на Столична община и от там започна дейността по ремонтиране на софийските училища и строителство на детски градини. Тя ... издигна 73-то, като градеше много последователно и кадърно всяка една стъпка. Имам предвид програмата и плановете на обучение, също и учителския колектив, методиките за стимулиране и пр. След като вече не е там, училището не само успява да поддържа високото ниво, но и успешно надгражда. Хубаво е! Много е хубаво във всяко едно отношение. Ако аз бях сега седмокласник, щях да се стремя натам... макар и да не понасям звученето на немския език  Mr. Green

# 84
 Успех на всички! : newsm10
Само за информация - трябвало само да се върнат учебниците - 12 броя - независимо в какъв вид и колко страници липсват - щели да ги рециклират. Някой да не тръгне да възстановява страници - не било необходимо.

# 85
  • Варна
Искам да попитам maybeP или някой друг, ако знае кои от предметите след 8 клас в Първа ЕГ Варна са на английски език за децата с АЕ като първи?Благодаря предварително.

# 86
Искам да попитам нещо (главно мамите на бившите седмокласници), което не е питано до сега. Става дума за заявленията за участие в първи (трети) етап на класирането.
Веднага след личната информация има три колони, в които се записват отделните предмети, оценката с думи и оценката с цифри. Да, ама мястото за оценка в цифри е към 5 сантиметра. Как да се събере на това малко място например "пет цяло и осемстотин осемдесет и осем" ? Струва ми се, че не трябва да се пише на няколко реда? newsm78

споко пише се с думи- отличен - с цифри 5,888

Ама, разбира се, как не съм се сетила! И аз вчера се отказах да попълвам заявлението точно заради тази колонка, приемайки, че оценката трябва да я запиша като парична сума Laughing Laughing
Направих нещо подобно, като  newsm78 и отложих до 16-ти.

Благодаря за въпроса, благодаря за отговора!

# 87
  • Пловдив
Привет в новата тема, много сте изписали за една вечер. Днес трябва да взема това медицинско - вчера търсих в Офис уан , но нямаха. Само не ми е ясно джипито сам ли го подписва. Защото за шофьорска книжка джипито ми се подписа на няколко места, и удари няколко печата и ми свърши работа. Защото ако ще трябва да го мъкна по специалисти(унг, вътрешни и т.н) то ще стане дълга и широка....

# 88
  • София
В този спор за плюсове и минуси на 91-во и 73-то бях решила да не се включвам. Но не се въздържах. Blush И ще се опитам да съм обективна, с риска да засегна някого с мнението си.  Peace
Да,  нивото на преподаване по математика в 8 клас е твърде посредствено като цяло. Смяната на учители и невзимането на целия материал са си проблем, който води след себе си необходимостта от уроци или от самообразоване. Неслучайно подчертавам 8 клас, тъй като за горните класове не мога да кажа все още нищо от позицията на пряк наблюдател. Даже и не обобщавам за всички 8 класове, тъй като някои от тях на фона на други са с голям късмет по отношение на падналия им се преподавател.
Колкото до изказването за железен консерватизъм и немска дисциплина ... Сандалка, страшно те харесвам, но  с това твое мнение просто няма как да се съглася.  Hug Като махнем фактора математика, всичко останало в училището си е повече от наред. Отново говоря за  8 клас, над който имам преки наблюдения. Имам предвид  изключително добри отношения учител - ученик в часовете по български или по немски. Част от децата ходиха на екскурзия в Германия едва ли не още в края на първия срок, след само 4-месечно опознаване на колектив от съученици и класен и се върнаха , заредени с толкова хубави емоции. Ходят често   на постановки заедно с учителите. За часовето по БЕЛ пък е грехота да не спомена, че за първи път те са удоволствие за дъщеря ми.Провеждат се не  по познатия ни сухарски начин с диктуване и изпитване на разработки, а под формата на дискусия, в която силно се цени личното мнение и се оценява добре, независимо в каква посока е..Стига да е добре аргументирано. А това при консервативен учител не става. Трябва да си разчупен в разбиранията си, стремящ се да се доближиш до възприятията на своите ученици. Мит е и това, че  самите немци по подразбиране  са консервативни. В осмокласната тема съм споделяла колко интересно ми е онова, което дъщеря ми ми разказва за часовете по немски Б, с немски преподавател. Учиталката написва на дъската 15-20 несвързани на пръв поглед помежду си думи. От учениците се очаква да включат тези думи в своя собствена история, съдържаща от порядъка на 170 думи примерно. Получават се интересни разказчета, залага се на творческото у децата , няма ги заучените готови фрази, които ученикът  ще напише в есе по зададена философска тема. После се четат, коментират се, децата взаимно се оценяват, като учителката е страничен наблюдател на този процес.В него, неусетно под формата на  необвързващи коментари, се тренира здраво и устната реч. А такава форма на обучение лично аз не възприемам като консервативна и силно се надявам да остане в този си вид и в класовете нагоре. Peace Написах всичко това не с идеята да изтъкна 91-во.Който е чел коментарите ми по тази тема, знае идеално, че аз съм фен и на 73-то.Но не ми се нрави сравнението между тях. За себе си съм убудена, че и двете са достатъчно добри и дават много на възпитанците си.А като всяко едно школо вярвам, че и тези двете си имат своите минуси.Идеално място няма. Пропускайки всички други езикови в в предните позиции, дъщеря ми миналата година на първите две места упомена точно тези 2 училища.Което е достатъчен показател за това, че и двете сме с отлично мнение за 73-то. Grinning
Ще споделя и още нещо, с което не съм склонна да се съглася. И това е сравнението по матури, особено по предмети, извън БЕЛ, при които се явяват единици. Не визирам в частност математиката, въпреки че по обобщени резултати 91-во миналата година е с много напред пред 73-то, с близо 60 стотни. Но... На тези матури се явяват не само малко като брой  деца, ами по правило онези, които са в профил математика, готвят се допълнително за кандидат-студенстски изпити по предмета, понеже ще кандидатстват с него, в резултат на което и нивото им на подготовка е друго..Тоест техните резултати не са особено показателни за нивото  в училище като цяло. Защото следвайки подобна логика, 91 НЕГ няма абсолютно никакви проблеми с математиката, при среден миналогодишен резултат от 5,51. Но това  са едва 20 деца от целия випуск. Мисля, че по абсолютно аналогичен начин стои въпросът и в 73-то, представено от 15 души, и в което и да е друго училище с добри резултати. Интересна би била класацията, ако много от зрелостниците са взели участие в съответната матура. Peace
И за финал, надявам се, че никой не се е засегнал, но пък всеки е в правото си да изрази позиция и мнение по въпроса.Включително и аз, затова и го направих.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 08:23 от already detective

# 89
Я да внеса нещо романско в развилата се в твърде германска насока разговорка.
Знае ли някои кои предмети се изучават на испански в 164 (т.нар. 1-ва испанска)?

Общи условия

Активация на акаунт