Седмокласник балове реди, а мама за Наречен дано се вреди

• 48 041
  • 714
  •   1
Отговори
# 585
Ох все си мисля, че най-доброто класиране ще е първото, не очаквам някой да се откаже от място в елитна гимназия.

В Русе не съм виждала статистики ... това, което се носи от уста на уста. Тук май няма русенски мами  Rolling Eyes

# 586
  • София
Наистина в другите градове вероятността дете да се откаже от приема си в елитна гимназия сигурно не е висока.Но в София не е и малка. Често приетите в АК са приети и в столичните езикови гимназии или в СМГ.Има пък и обратното - деца, които се отказват примерно от АК.На тяхно място приемат резерви.Които от своя страна, ако решат да се запишат в АК, след миналото вече първо класиране, освобождават своето място във въпросните гимназии. Като добавим и приетите на по-късен етап в НГДЕК или ТУЕС като училища с отделен прием, се получава още освобождаване на места в хубави гимназии.  Peace

# 587
  • дълбоката провинция
миналата година в нета (дали  беше в сайта на РИО-Варна или в сайта на МГ "П. Берон") срещнах подобна статистика, с входящ номер, бал и поредност на желанието, по което е прието детето

# 588
Наистина в другите градове вероятността дете да се откаже от приема си в елитна гимназия сигурно не е висока.Но в София не е и малка. Често приетите в АК са приети и в столичните езикови гимназии или в СМГ.Има пък и обратното - деца, които се отказват примерно от АК.На тяхно място приемат резерви.Които от своя страна, ако решат да се запишат в АК, след миналото вече първо класиране, освобождават своето място във въпросните гимназии. Като добавим и приетите на по-късен етап в НГДЕК или ТУЕС като училища с отделен прием, се получава още освобождаване на места в хубави гимназии.  Peace

Ами така е, наистина ... при нас в Русе не вярвам да има разместване на пластовете - каквото стане на първо ще е най-важно и аз не мисля да чакам второ въобще. Борбата тук е за МГ, а и тази година резултатите по математика са особено важни. Аз съм почти сигурна че моята дъщеря ще влезе, но докато не видя с очите си ... тъй че стискам палци на всички деца да успеят да се класират според желанията си и най-сетне ваканцията за тях да започне!

# 589
Вижте какво чета в РИО Варна:
"Класиран на първия етап ученик, който не се запише или не подаде заявление за участие във втория етап, губи заеманото до момента място. Той ще трябва да се включи в кампанията по класиране на третия етап с подаване на ново заявление, в което ще класира отново желанията си, но само на обявените за свободни места от държавния план-прием."
Мисля, че  свободни места за второ класиране ще се освободят и от някои, които са не са се записали  по първа класация, а са мислили,че за второто класиране автоматично ще ги запишат.

# 590
  • София и там където не се пуши

Мисля, че  свободни места за второ класиране ще се освободят и от някои, които са не са се записали  по първа класация, а са мислили,че за второто класиране автоматично ще ги запишат.

Има малко хора, които не внимават

# 591
Някакви предположения какъв ще е балът тази година за 91 НЕГ ? Защото вече се побърквам.. не мога да чакам 24ти  Thinking Laughing

# 592
Миналата година на трето класиране във Варна е прието едно дете в Първа езикова гимназия НЕ с бал 32,322 и две деца в ІV езикова гимназия - Ис Е -31.00 и ФЕ - 27,714.
За сравнение на второ класиране най-ниския бал за Първа езикова гимназия НЕ е бил 32,036, за ІV езикова гимназия ИсЕ - 30,430 и за ІV езикова гимназия ФЕ - 28,678.
Така, че като гледам в трето класиране баловете са по-големи.

# 593
six sense, здравей! Ние със сигурност няма да пропуснем записване след първо класиране а и вие също newsm44

# 594
Може ли да попитам каква е разликата м-у тестовете в 8 клас по чужд език. Единия е за профилирана гимназия, а другия за професионална. Единия тест да не е би да е по-труден. Каква е разликата ? И защо тестовте са различни? Кой е по-труден ?  Знае ли някой в 31 СУЧЕМ технологичния профил дали се учат после предметите на английски и от 9ти клас учиш ли 2ри език? А в 8 клас имат ли по 18 часа на седмица английски, както в профилираната и къде е по-добре в профилирана паралелка или професионалната? Мерси предварително. Много Ви моля отговорете ми.  Simple Smile

# 595
  • София
Може ли да попитам каква е разликата м-у тестовете в 8 клас по чужд език. Единия е за профилирана гимназия, а другия за професионална. Единия тест да не е би да е по-труден. Каква е разликата ? И защо тестовте са различни? Кой е по-труден ?  Знае ли някой в 31 СУЧЕМ технологичния профил дали се учат после предметите на английски и от 9ти клас учиш ли 2ри език? А в 8 клас имат ли по 18 часа на седмица английски, както в профилираната и къде е по-добре в профилирана паралелка или професионалната? Мерси предварително. Много Ви моля отговорете ми.  Simple Smile
Има големи разлики. PeaceЗависи какво искаш да учиш.
Вземи за пример НТБГ като професионална и една езикова като профилирана.
От долните линкове ще видиш, че в 8 клас в професионалната часовете по чужд език не са 18 като в езиковата, а 13.Даже, както се вижда, в езиковата са и повече от 18. Понеже има и ЗИП по езика.
http://ntbg.bg/files/uch_plan__Finansist_bankovo_delo_sled_VII_klas%20_2_.pdf
http://91neg.bg/za-uchenici-i-roditeli/sedmichna-programa/8-klas/
Оттук идва и обяснението за това, защо ими разлика в изпитите за ВО.Определено този за професионалните е с една идея по-лек.И така трябва да бъде. Не може да се очаква, че при 13 часа седмично в професионалните училища нивото на овладяване на езика е същото както в езиковите при повече от 20 часа седмично.Разликата от  7-8 часа , умножена по 18 учебни седмици само през втория срок, дава една осезаема преднина на езиковите от около 130-150 учебни часа, в които може да се научи много.
Разлики има и нагоре.Няма професионална гимназия, в която от 9 клас да се изучават предмети на езика.Или поне аз не съм чула за такава.Отделно и вторият език се изучава по-малко пъти седмично от втория в езиковите.Можеш да си направиш отново справка с горните линкове.Затова и казах, че е важно човек да прецени на какво държи да наблегне.Съвсем естествено е часовете по език да  са по-малко, при положение, че в професионалните гимназии по прогарама  засилено  се изучават  специални предмети.няма как над тях да се веместии същият хорариум от часове по чужди езици. Горките ученици, тогава не биха могли да си тръгнат от училище..

# 596
  • София
Ако детето е прието в дадено училище напр. в често коментираната 91 НЕГ,на кое от трите места излизат списъци по входящи номера или имена?
1.В училището гнездо,където детето е подало документи?
2.В училището,в което детето е учило до момента?
3.В училището,в което е прието детето,в случая 91 НЕГ?

# 597
  • Там, където ме обичат
Със сигурност в приетото училище, но мисля и в гнездото.

# 598
На нас ни казаха - в сайта на РИО на МОН и после се отива в училището, в което е прието - там има информация. В гнездо-то нямаме повече работа, както и в училището, в което сме учили.

# 599
  • Sofia
Ali&Meli, в училището " гнездо" излизат резултатите по балове и желания на всички деца , подали документи в това училище!
 В училището , в което е прието детето / да кажем 91 НЕГ/, излизат баловете и желанията на всички деца , които са приети там!
 В училището , където детето е учило до момента не излиза нищо!

Общи условия

Активация на акаунт