Февруарската дружина се моли за сладур Матей и мама Ивелина

• 22 190
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
Лежим си двете с Елизка на спалнята, мама чете форум, а Елизка ака след ядене и ми се смее. Голяма идилия Grinning
Честити рожденици на Ади- и двамата много да те слушат, обичат и радват!!!!  bouquet

За пюрето от картофи бях открила, че трябва да се разбива съвсем кратко с пасатор или в блендер, защото ако се пусне дълго време наистина си става лепило. Но колко кратко - опитвах, а първо го понамачквах с вилица.

Като ви чета постовете за синовете змейове, лъвове и други такива големи и ми пълните душата. Сещам се какво удоволствие е детето да си хапва добре. Големият ми син беше така - мноооого ядене и каквото му дам се изяжда до край. Вторият ми син беше много придирчив и си имашелюбими храни. Броколи и до ден днешен не опитва. А госпожичката отсега я кара диетично, да видим как ще се захранваме.

Иве, добре правиш. Имам много примери когато хора само благодарение на позитивизма си са успели да се справят.  Hug

цункиии!!!

# 601

Ади, ще идвате ли на преглед  Hug с батито. И как сте пооправихте ли се?
Ще,ще  Hug Пиша на ЛС. Пооправихме се ние.Баткото ни приключи с инжекции и АБ, бебо почти не кашля,ама ще чакам заключението на док утре.  Simple Smile
И ние от около 2-3седмици сме на 5хранения на 3 часа, с дълга вечерна пауза(пу-пу). Към 7-8, после в 12,15,18 и 21ч. Пюренце изяжда към 100-120 и после му давам да си досуче.

# 602
Честито на месечинковците днес  Hug 
Ние бяхме на пикник днес беше супееееер. Сега беба спи а мама си почива пред компютъра  Laughing
Вики  от няколко дена намали доста млякото , но пък пие много вода -явно е от жегата не се притеснявам поне засега.
Говорите за мъхестите плодове - давала съм пюре от праскова ,щом е преминало топлинна обработка няма проблем. В суров вид е още рано!

# 603
  • У дома... някъде
Ние цял ден се размазахме на гости на едни приятели на чист въздух с барбекю,бира и басейн. Супер добре ми се отразяват такива събирания.Heart EyesСега мама готви вечерята,а децата релаксират-едното в леглото си с бибата,а другото в детската си стая.
До утре милички,когато ще мога да ви изчета. Hug

# 604
  • Русе/Germany
Прочетох вииииии

Странно но Боби чак се облизваше на картофа с морков на Ганчев Whistling
Дано така да си продължава, всичко да си хапва..

Само ние ли ядем на 3 часа с нощна пауза newsm78 чак не знам как ще стане да намалим храненията.

Боби много плаче когато е в баба си и мен ме няма, изпада в истерия Tired чак не знам след време какво ще става. Как ще се отдели от мен newsm78
Хайде бегам че хленца ooooh!

# 605
  • Mostly in my mind
Честита месечинка, Ади  Hug

да ви кажа как го правя картофеното пюре. обелвам и нарязвам картофите и ги сварявам направо почти до разкашкване. после ги пресовам едно хубаво с ей такова нещо

винаги става мн пухкаво пюрето. само веднъж пробвах да го пасирам и действително стана лепкаво

# 606
  • Варна, морето, сините вълни...
И ние ядем на 3 часа и нощтна пауза. Ама Снежи зависи колко ви е паузата Laughing Мони яде към 7-7:30 (понякога 6-6:30) 10, 14, 17 и 20-21ч. Е разбира се понякога не ги спазва тези часове Joy
преди малко махнахме памперса и го оставих по гащи и както го държа и чета форума и ме напишка Laughing
Измихме дупе и ще папа и спи, щото тати е на работа (и нещо днес не ми се занимава да го къпя че и без това е нервен Embarassed)

Ох Мони не се обръща от гръб по корем но постоянно се набира да сяда #Crazy сега даже четох толкова ли е вреднотова да сяда преди 6м. Ами какво да направя като иска Crossing Arms не ще да стои легнал вече в количката ooooh!
КАто му дам да ми хване пръстите и се набира и сяда и си накланя главата напред Joy много е смешен, ще кача някоя снимка да го видите Crazy Някои други бебоци искащи да сядат? Аз имам чувсвото че след още месец ще иска и да ходи вече #Crazy

# 607
Ние бяхме на пикник днес беше супееееер. Сега беба спи а мама си почива пред компютъра  Laughing
Цитат
И ние тка! Peace
Честито на месечинковците днес  Hug Ади и на теб специално честит ти месечинко и рожденник. Много да те глезят и слушат!  bouquet
Кошара за спане имам от сестра ми, а и ние купихме преносима кошара МИА на ЧИПОЛИНО, която е за спане и игра.
Лятна количка - и нашата е с легнало положение, а ако иска много да клюкарства го понадигам на следващото положение, което е 45 градуса наклон.
За захранването - Бенджи ние с теб започнахме май на една и съща дата - 15.06. Днес и на нас ни беше 5-ти ден, в който му дадох цяло пюре от тиква. Сега се чудя и постоянно си променям мнението, но май ще му дам морков с тиква, понеже във вторник сме на консултация и ваксини, та да не ги меша освен много, а педи ми беше казала направо с морков и тиква да го захраня и 10 дни да давам, но по 30-40 мл. И зле сме с акането - 2 дена не беше акал и днес сутринта излезе твърдичко. Вода си пие по 125 мл. на ден!
Хубава вечер!

# 608
  • Русе/Germany
Честита месечинка, Ади  Hug

да ви кажа как го правя картофеното пюре. обелвам и нарязвам картофите и ги сварявам направо почти до разкашкване. после ги пресовам едно хубаво с ей такова нещо

винаги става мн пухкаво пюрето. само веднъж пробвах да го пасирам и действително стана лепкаво

И аз така правя пюрето и винаги става мнооооооооого вкусно Mr. Green

Мими джобното, поста ти за сядането все едно аз съм го писала. е не иска да стои легнал и това си е, само да ми усети ръката до негова грабва я и се набира. А много  смешен когато се опитва сам Mr. Green вдига краката и набира вратлето и не става и се нервииииии и започва едно дране и някой го взема Mr. Green и ако има как да стои само прав с опънати крака и да гледа и да вика Уаааааа, Бууу, мбггмн и т.н Много е смешен hahaha

# 609
  • Полски Тръмбеш
ЗА СЯДАНЕТО  ooooh! ние искаме да сме Прави!!!  Whistling вече не мога да я удържа  ooooh!  и като е по корем не и иде на акъла да се обърне, а се мъчи да пълзи  #Crazy днес я сложих по корем с 1 топка и тя я изблъсква напред и започва 1 пъшкане и пръцкане и хоп с мъка я докопа  Crazy

за пюретата- аз ги правя с уред на пара, разбивам картофа с робота( пасатора е кана отдолу с големи ножове) и слагам мн малко преварена вода, а преди ядене 30мл. АМ  Peace и не ми става лепкав  Rolling Eyes

ИИИ ФУК-ФУК  Mr. Green неделно творение  Heart Eyes

отивам да чакам "ИВООО!!!! "  newsm03 smile3508

# 610

За захранването - Бенджи ние с теб започнахме май на една и съща дата - 15.06. Днес и на нас ни беше 5-ти ден, в който му дадох цяло пюре от тиква. Сега се чудя и постоянно си променям мнението, но май ще му дам морков с тиква, понеже във вторник сме на консултация и ваксини, та да не ги меша освен много, а педи ми беше казала направо с морков и тиква да го захраня и 10 дни да давам, но по 30-40 мл. И зле сме с акането - 2 дена не беше акал и днес сутринта излезе твърдичко.
Да и ние почнахме на 15.06, но днес стигнахме едва 1/3 от пюрето (125 грамово) и повече не искаше, сърдеше се, ще я мъча по-дълго на тиква, около 10-тина дена, после почивка 3 дена и чак тогава ще дам нещо ново (морков, картоф или пащърнак, едно от тези). До колкото четох преди въвеждането на нещо ново се чака едно около 3 дена за да се следи за реакции.
Следващото вече няма да го въвеждам 10 дена, така само с първото.
Така реших за нас.

И Краси иска постоянно или да седи или да е права, държа я в мен леко седнала и в количката от време на време я надигам да клюкари. И правичка я држа, а като има кой да я разнася на ръце е най-щастливото дете, ама и да се разхожда и да наблюдава. Joy

# 611
здравейте муцки и малки муцкувци
Ади, като е ще, ще-пиша и аз на лс  Hug
Ние днес се разхождахме до 9 часа, такава жега е тук-изплезели сме ей тааакива езици
Разходка си направихме в Мола на хладно-влезнахме в Чиполино и за басейнчето беше писала една мама- според мен НЕ СТАВА и 25лв не бих дала за него. Много долнопробен плат един такъв  Stop и наистина добре изглежда, но самата подложка в средата няма абсолютно никаква подплата-само плат и айде да кажа 1см вата. Ако имаш хипер дебел килим става, но зА паркет НЕ СТАВА. След това разгледахме и кошарките за игра-ние за такава тръгнахме, че Бобо правималък ужас в кошарата си-ами видя ми се хубава, но определено е за доста по-голямо дете и е много твърдо дъното, пък и не занимателно-едно синьо и толкова и не съм капризна аз, но вие си го знаете. Накрая се сдобихме ето с такава кошара от сгаваемите - хем за спане в хола, докато мама гледа телевизия-човече с потриващи ръце слагам  Mr. Green хем да дивее колкото иска, пък и има балдехинче и то доста красиво за другата кошарка  bowuu
http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=888

купихме си уред за готвене на пара-Зелмер, исках да го покажа, но не го намерих в нета-доста добре изглежда за цената си, за 84лв от метро, не ми се даваха повече пари...след малко мисля да го пробвам  Mr. Green
ммммкупихме много сладки панталонки синички ленени на Бобо от Чиполино
и така похвалих се   bouquet Hug

Мими   Heart Eyes   bouquet

# 612
То като гледам всички сме в отбор на набиращите се да седят и стават  Heart Eyes Аз в мене вече си го държа седнал за кратичко, нека се учи и да свиква, не са малки вече/е са ше станеме на 5 месеца/, не е задължително да се чака шестия непременно, при всяко дете си е индивидуално, на нас ортопеда още на 4 ни каза, че може и всичко ни се е калцирало  Peace

Иначе количката е на изцяло легнало Само като заспи, през останалото време си е повдигнат да си гледка, той да не е улав да лежи като има тоооолкова интересни неща наоколо, които тепърва трябва да се откривт от малкото човече  Mr. Green

Лорита, честити ви придобивки, и аз се навивам за уред на пара, айде ше кажеш как е като забъркаш някоя и друга манжа  Flutter

Снаха ми, която има украински корени, да знаете какво хууубаво пюре прави мммм, мисля да пробвам по нейният начин - тя вари картофи и морковчета заедно и още на котлона започва да ги пасира  - е никога не е ставало като лепило, много ефирно и въздушно и се получава  PeaceИначе и аз с тази джада, дето е полазала Лолитка си правя от сума си години пюрето - стига картофите да са хубаво сварени и да се намачкат топлички - си става чудесно  Grinning

СЕга ви чета постовете за яденето - е аз казах ли ви, че си имам змей - ми ние почти до литър си докарваме яденето  Whistling Ядем си по 160 мл, като се почне от 6 сутринта на 3 часа , до 9 вечерта последно, когато му давам 200  Rolling Eyes Rolling Eyes, само като давам пюре намалям млякото, обаче моичкия след всяко ядене си реве за още и рябва веднбага да го вдигна и разнасям, за да се поразсее и забрави... Mr. GreenИначе както е казала Лори - и аз съм го пробвала на 210 и си ги пийва и още търси  Crazy Абе живи и здрави да са, нека си папкат  Hug

Забравих да кажа - след обед дадох 3-4 лъжички пюре от манго - много е вкусно и малкия го хареса Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 22:23 от amidala13

# 613
Здравейте,
Лори, честити нови придобивки Hug
Днес дадох на Лорис вода и първото опитавне беше Sick Направи няколко опита да повърне и накрая изплю водата, която явно беше глътнал, но не беше стигнала до коремчето. Никога не съм виждала някой така да се погнуси от нещо Laughing След това му дадох шишето сам да си опитва и той започна да джвака биберона и да пийва по няколко капки. По едно време се задави ама много яко, обърнах го по корем и леко надолу с главата и уж се оправи, но като го вдигнах и повърна половината от следобедното кърмене #Crazy Аз обаче съм тъпа и упорита Mr. Green Излезнахме навън, той поспа един час и като се събуди му дадох пак, пийна си 10-20 мл без да се мръщи, но иска сам да си държи шишето, така се чувства голям Heart Eyes
Аз пюрето си го правя така за нас, но си мисля че за бебче с тази джаджа ще останат бучици, няма да е много фино.
Бенджи, ще пробвам с цедката. Мерси за идеята Hug
Лорис също иска да става, много се набира милия. Вдига главата и като не може да седне почва да се ядосва, чак мъчно ми става. Нашата педиатърка каза, че е възможно да седне преди 6-ти месец, защото е много жилав.

# 614
Привет от мен от родна земя  Hug
Успях да ви изчета, макар и малко по диагоналната.  Blush
Чакам с нетърпение пловдивската среща утре. Само не знам как ще се разхождаме по обед в тази жега- аз докато бях в Германия си виках дано да е хубаво времето, може би съм свикнала от там все да е намусено и променливо, пък сега се питам няма ли да вземе да се поразхлади леко..  Wink

Валето днес доста се поумори от пътя, но пък имаше огромна доза целувки и лигавене от бабите. Много се накефи, постоянно се смееше, говореше и не пропусна да си покаже всички умения.  Crazy
За жалост все още не се обръща, камо ли да иска да сяда сам. Но днес почти се завъртя по корем в стремежа си да стигне играчките до него. Така че има напредък  Flutter

Захранването- още го караме на тиква основно- ами това му харесва. Пробвах морков, гадно му е малко и се цупи. Взех да му давам и следобед ябълка, ама нещо не и се кефи особено. Утре ще разгледам какво предлагат в магазина. Пък идните дни ще се пробвам и аз картоф. Иначе днес в колата изпи 50мл чиста вода, направо ме изуми, ама май си беше ожаднял от топлото време.. Simple Smile

Лека нощ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт