Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 37 097
  • 935
  •   1
Отговори
# 390
От всички хора с наднормено тегло едва ли има и 5%, които да са дебели по здравословни причини, а за 100% от тези хора ще е здравословно да отслабнат.
На чужди хора не бих си позволила да давам съвети, но ако видя, че децата ми залитат към надноремно тегло, веднага ще обърна другия край. Нямам намерение да рискувам здравето им!

# 391
Ами сори, ама не е вярно това, не е общовалидно.Хората, които аз познавам около мен и са ми средата имат чудесна култура на хранене.В 90 % са мъже.Това, че вие имате в обкръжението си такива-неглежиращи Цялостно вида си/ а предполагам и поведението също/ си е във вашата градинка. Mr. Green
Точно тук е тънката граница-и аз се Старая да поддържам форма, НО-не личи особено и Въпреки усилията ми някоя подобна си позволява да ме квалифицира като дебела=хранеща се нездравословно, например.А е много далеч от истината.Такъв пример е и майка ми и сестра ми-хранене в режим, липса на джънк, грижа под формата на спорт , масажи и прочее процедури, килограмите при сестра ми са над нормата, макар да не изглежда съвсем, но и в норма когато е била-се е споделяло за нея, че е дебела.Пример просто.

# 392
Да не говорим, че здравословното тегло според форума и според медицината са съвсем различни неща Wink

# 393
Аз знам че според форума е различно  Laughing Аз дори не пиша в този форум, защото тук всичко е в идеалата на 100%  Simple Smile
Споделих наблюдения.  Simple Smile

# 394
няма наднормeни килограми, които да не могат да бъдат свалени с подходящ режим на хранене и спорт.
Където има желание, се намира начин, където липсва желание, се намира оправдание

# 395
честно казано, и през ум не би ми минало да кажа на някого - спри да се тъпчеш, че задникът ти е станал два декара.

гледам моят да е в разумни граници, пък останалите си имат глава на раменете, кой, както му харесва в крайна сметка.

# 396
  • София
Всичко е от нервата, уважаеми, от нервата е! Като се нервира човек, и моментално го престърже!  Laughing

# 397
на чужди хора, не е нужно да даваш мъдри съвети, но на децата си??? Би ли ги оставила да ядат каквото и колкото си поискат?

# 398
това към мен ли е???

ами моите деца не тъпча с излишни неща, да не говорим, че големият ми син има параноя по отношение на храната, внимателно проверява и изследва под лупа с какво точно се храни. малкият чат=пат яде черни холандски бонбони, които намирам за ужас и потрес, но няма да му стане нищо от пакет бонбони годишно разхвърляно.

останалите не ме интересуват.

# 399
о, да, това пък да не говорим... Simple Smile
ми да, Кейси, именно, Личните...не могат да бъдат така налагани на другите лични.Много категорично е, и  много невярно. Peace
Андариел, и това не е общовалидно.Мен от нерви не ми пристъргва, напротив.От нерви свалих нездравословно 10 кг. Sick
ПП. На децата си разрешавам да опитват, Всичко.За да Знаят.Освен това децата ми спортуват активно и сериозно и имат нужда от определени храни в момента, които пък разни режими отхвърлят.Докато децата ми са в норма-както като поведение, така и като апетит-не виждам причина да не ги оставям.Както споделих, около нас хората като цяло Знаят какво е добра храна, а това е достатъчен пример и за децата ни.И това, че хапва от време на време Марети не го намирам за драма и бъдещи неволи.

# 400
Jizzlobber  ти си царицата на идеалата, с теб не мога и да си помисля да споря.  Simple Smile

# 401
няма наднормeни килограми, които да не могат да бъдат свалени с подходящ режим на хранене и спорт.
Оф,хвърляй боб ...или се моли на Господ да не ти се разбърника хормоналния баланс на организма....
Че има да умираш от глад и да дебелееш .....

Аман от такива всезнайки....
Що си мислиш ,че това,което се случва с теб, се случва и на останалите 6 или 7 милиарда население на Земята?!

# 402
  • София
Децата са с различен метаболизъм. В момента и двамата ядат два пъти повече от мен, а са си клечки, направо ми се плаши окото. В общи линии се придържат към една добра диета , но понякога си хапват и боклучави храни. Но това с хранителните навици се провежда още от бебешка възраст, а не в пубертета. Проблеми с теглото имам аз.

# 403
Jizzlobber  ти си царицата на идеалата, с теб не мога и да си помисля да споря.  Simple Smile

е що сега така, нИдей тъй.Много съм далеч.Задника ми е дебел, имам целулит.Косата ми е побеляла и ще побелява все повече и повече.Само дето една торта човек не може да хапне, без някой да го Посочи, аман... Crazy Mr. GreenИ кво, като скачам всеки ден  в залата?Това не е идеално.Щото задника си е там, някой ми го сочи като дебел, па аз ни тортата съм видЕла, па и съм се гърчила в залата.Ти на това идеал ли му викаш? Whistling

# 404
Не знам как да го напиша, че някой да не се засегне, но от две години насам все повече се потрисам от "хората с излишни килограми". Защото това, Бога ми, е ужасно нездравословно. Остави естетическата страна на въпроса, но хората нямат елементарна култура на хранене.

Ако оставим настрана веселяшко-хвалебствения тон на темата, този пост всъщност е много сериозен и си струва човек да се замисли.Какво всъщност правим за близките си, които са очевидно "извън пътя" с кг.Аз, специално на възрастен човек трудно бих могла да "каканижа".Самата аз също не съм от "манекенките".Но намирам за изключително безотговорно, безсъвестно и ако щете просташко, да отглеждаш у дома си дете в градинска и училищна възраст, което е тлъсто.Не казвам пълничко, не казвам пухкавичко, не казвам с 2-3 наднормени кг, а тлъсто.Сега, може и възмутително да ви звучи определението, което използвам, но за мен е възмутително родителското безхаберие , при което "нищо не се казва" и се толерира наднормено тегло при децата.

Затова, ако говорим за семейни отношения и наднормено тегло, както се притеснявам за моето дете, че аха-аха хвана долната граница на кг, така и бих била непримирима с лакомо и тлъсто дете.И няма на света разумен довод,който да ме убеди, че това е нормално.Живея в морски град, всяка година виждам по плажовете деца, с разплути телеса да плюскат банички и да им се купуват възможно най-огромните сладоледи.Околните си шушукат , но някой от близките ако се обади, веднага ще следва обида.

Да видиш, че детето ти откровено страда от невъобразима лакомия, че е с наднормено тегло и да не вземеш мерки е равно по престъпност отношение, като да не вземеш мерки, ако детето е наркоман или алкохолик.Остро, тъпо, това е и най-лошата услуга към тези деца е безхаберното лицемерие на близки и роднини.

За възрастните в семейството-тяхна си работа.Но за деца не е редно.Пак казвам, не става въпрос за просто пухкави деца и с плътна фигура, става въпрос за сериозно затлъстели деца.

Общи условия

Активация на акаунт