Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 36 965
  • 935
  •   1
Отговори
# 720
И как точно разбираш, че се дере от глад   Joy

Моето дете съм хранила по схема, под час, не на поискване, с точно определено количество кърма/мляко или храна. Да, плакал е, не знам от какво точно, но водичка или сокче вършеха идеална работа, та явно има начин.
Ами твоето може и да се е залъгвало,но синът ми ,като му дам шишето с вода,зацоква,една глътка , и като усети ,че не е мляко ,избутваше биберона с език и си продължаваше с пищенето.
И когато лекарката ми каза ,че няма смисъл да тормозя бебе,което е само на мляко,то няма да преяде до пръсване, направо ми олекна.
И ,наистина ,когато прояде и друга храна и проходи,всичко си дойде на мястото.

Ама ,да се върнем  все пак на фигурата на майките ли?   Grinning

# 721
  • София
Е, как не можеш да познаеш, то се дере! Един пронизителен рев е, направо като на живот и смърт, не те оставя намира. Ако една майка не се умили от рева на бебето си, от какво?  newsm78

# 722
А за какво ми е да отлагам, щом детето ясно показва, че е гладно? това е наказание, ти да си гладен, а да те тъпчат с вода. Мерси, предпочитам нахранено дете, отколкото да спазвам някакви чужди критерии за вярно и грешно при хранене на кърмаче. Няма да си моря детето, я!

Joy
Дааааа, същото това дете като е с надномрено тегло занапред - друга песен ще пееш, ама айде... Wink

Красо - не ме интересува твоето, не аз - а ти питаше - как така аджеба залъгвате - ето, отговорих ти!

Andariel - бебетата не реват само когато са гладни.

# 723
  • София
И аз този метод използвах.
Електронен кантар с бебето и без бебето.

Всъщност ние не спорим, ние разговаряме, както казва майка ми.
Все ми е едно как останалите си хранят децата и дали са дебели или не.
Моята задача е моето дете и ще го храня както намеря за уместно.

Azzy, и колко според теб голямо наддаване?
Не мога да ти отговоря, забравила съм цифрите.
Обаче разполагам със снимки, на които дъщеря ми прилича на сумист.

# 724
  • София
да, реват по всякакви поводи. Но ревът е различен и в един момент се научих да разпознавам кога реве от глад, кога от липса на внимание, кога му се спи. Това е начин на комуникация и един специфичен език, който се разбира най-добре от човека, който се грижи за бебето. Моите и сега като са големи, пак разпознавам някои основни белези в поведението им, дори в плача им.

# 725
  • София
да, реват по всякакви поводи. Но ревът е различен и в един момент се научих да разпознавам кога реве от глад, кога от липса на внимание, кога му се спи. Това е начин на комуникация и един специфичен език, който се разбира най-добре от човека, който се грижи за бебето. Моите и сега като са големи, пак разпознавам някои основни белези в поведението им, дори в плача им.
Да, това е вярно.
Майка ми и "а" да и кажа, разбира кога нещо не е наред.
Как го прави, направо не знам.

# 726
да, реват по всякакви поводи. Но ревът е различен и в един момент се научих да разпознавам кога реве от глад, кога от липса на внимание, кога му се спи. Това е начин на комуникация и един специфичен език, който се разбира най-добре от човека, който се грижи за бебето.

Peace

Да,плачат различно.И ако се "вслушваш " в тях,е ясно кога за какво плачат.

Пп:Спомням си ,в една друга тема ,се зароди спор,че можело бебето да си плаче ей така,едва ли не от инат...    Mr. Green просто си било ревливо....  
Само дето много майки не вденаха ,че няма как едно 2-3 месечно бебе да осъзнава как ти трови нервите и да реве, само ,за да ти стъжни живота...  

Аззи,майчински инстинкт  му се вика на това...    Grinning

# 727
  • София
Със сигурност не те е държала на диета като бебе , Azzy;-)
(не се обиждай)

# 728
  • София
По-принцип темата е поддържане на нашата фигура и семейните отношения.
Ако искаме да спориме за бебета, особено повечето тука имат пораснали деца
в това число и аз. Да направим нова тема - Бебе на диета и там да спорим и да
пишем мненията.

Пиша отскоро. И забелязах в която тема и да има спор, веднага има обиди... newsm78
защо ли е така? Това, което е добре за единия може да е лошо за другия?

Ябълката е била мнооого полезна, ама мъжът ми и дъщеря се поддуват от нея като балон!

# 729

Да, в първия ден още се различава, нали  Joy
Защо изпадате в такива подробности?
Не винаги можещ да знаеш за какво реве точно, но има начини да ограничиш храната - ако се налага. Толкова.

# 730
  • София
Абе на знам какъв е тоя инстинкт, обаче понякога и без "а" разбира.
Имам един случай, в който преди едно пътуване съм в банята да си взема душ и изпод умивалника изпълзява огромен паяк. Аз имам малка фобия, която понякога има остри прояви и тогава ми блокира дишането и гърлото, обаче без да издам и един звук. Просто стоиш като препариран и не можеш да дишаш. Майка ми как е усетила, аз не знам и не мога да разбера, но връхлетя в банята, няколко секунди по-късно.

# 731
никога не бих ограничила кърма. Дори бебето да заприлича на тюленче, докато е на кърма, това не означава абсолютно нищо,
Ако при захранването не се правят глупости, теглото се нормализира с прохождането.

# 732
  • София
никога не бих ограничила кърма. Дори бебето да заприлича на тюленче, докато е на кърма, това не означава абсолютно нищо,
Ако при захранването не се правят глупости, теглото се нормализира с прохождането.

На същото мнение съм!

# 733
  • София
Това, всъщност е без значение.
Какво бихте, или не бихте направили вие с вашите деца.
С моето дете правя това, което сметна за уместно.

# 734
Абе на знам какъв е тоя инстинкт, обаче понякога и без "а" разбира.
Ами и за не знам как става ,но е факт...
Като бях дете ,имахме газов бойлер.Има топла вода ,докато има газ в бутилката.Обичах да си пълня ваната и да се излегна в нея с книга в ръка.Да ,ама веднъж баща ми е чистил кюнците на байлера и забравил да ги сложи.И аз съм се натровила с отровните газове ,които си остават в банята....
В момента ,в който ставам и излизам от ваната ,съм припаднала.И съм си глътнала езика....
Е,майка ми никога не можа да си обясни защо точно тогава е решила да провери как съм....Думите й бяха:
"Усетих едно особено свиване в стомаха,едно притеснение ,без повод...."

Когато големия ми син беше на около две годинки ,една вечер излизат с баща си на разходка ....
Не знам защо ,но към 19 часа и на мен ми стана едно такова притеснено ,без повод....нищо няма ,а пък аз място не мога да си намеря....Беше лято ,нито е късно ,нито нищо....още нямаше GSM-ми...
Е,в 8.30 някъде ,дойде един състудент,да ми каже ,че мъжа ми и сина ми са в Пирогов...

Та,не знам инстинкт ли е , или нещо друго ,но го има...

Общи условия

Активация на акаунт