Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 36 968
  • 935
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Всъщност, няма никакво значение от какво напълнява едно бебе.
Щом е дебело, значи се прехранва.

Да де,ама как държите бебе на диета?
Не можеш да дръпнеш 5-6 месечно бебе от гърдата с думите :
Виж,сега ,маме,стига ти толкова,щото ще станеш дебело бебе ,а после дебела жена/мъж!" - и то да те разбере.
Нито е по-голямо,да го залъжеш с ябълка или др. плод....
Какво правите с бебе,ревящо от глад?

краси.мира, да "залъжеш" гладен човек с плод е като да дадеш на жаден картинка с вода.
Плодовете провокират глада и се консумират преди, а не след ядене.
Как държа бебе на диета е много нелеп въпрос- ами много по-лесно. Просто и давам по-малко храна. И дори да е на кърма, просто ще намаля храненията с едно- ако се кърми пет пъти- ще се кърми четири. не е толкова сложно, за да се задава този въпрос сто пъти и особено да се разяснява как майките, които слагали бебетата си на диета били за убиване.

Майките които прехранват децата си и ги водят до затлъстяване са за медал, а майките, които ги слагат на режим са за убиване.

Как да не се посмееш.

# 706
Може би трябва да сменим тази тема, защото повечето неща са съвсем съвсем грешни:)
С АМ може и да е възможно контролирането на приема, както и ако се храни бебето от шише, но с кърменето просто е невъзможно. Няма никакъв начин нито да разбереш колко изсуква бебето, а бройката кърмения е нещо съвсем абстрактно, както и продължителността, състава на кърмата. А и честно казано за бебе само на кърма, т.е. под 6 месеца, родено с номално тегло и с проблеми с високо тегло не съм чувала никога ( може и да има).
Връзката на теглото с  фината моторика  или прохождането пък е съвсем смехотворна

# 707
Цитат
краси.мира, да "залъжеш" гладен човек с плод е като да дадеш на жаден картинка с вода

Ами,абсолютно същото е ,като да се опитваш да "залъжеш " гладно бебе с вода,вместо мляко.    Laughing
Или бебетата ви нямат вкусови рецептори и изобщо не отчитат ,че се наливат с вода,вместо с мляко?!

И пак не получих отговор на въпроса какво правите ,като се дере от глад?
Просто го захвърляте в другата стая до следащото хранене ,за да не го чувате?
Ясно е ,че винаги можеш да го оставиш гладно.Но то няма да лежи и да спи,за да ви е удобно на вас.

Както и да е...обикновено избягването на точен отговор го предполага!   Laughing

# 708
Няма никакъв начин нито да разбереш колко изсуква бебето, а бройката кърмения е нещо съвсем абстрактно, както и продължителността, състава на кърмата.

Например, като виждаш, че дебелее повечко. 

# 709
Естествено, че човек рпави разлика между вода и мляко/храна, но и двете задоволяват нуждата от преглъшане и пълнотата в корема:)
За бебетата не знам, моето от шише никога не е пило каквото и да е, но аз когато съм на диета намалявам малко храната и пия повече чайове. Помага:)

Трещи, душко, съвсем друго имам предивд. Когато детето суче, няма начин в общи линии да разбереш 100 мл ли е изсукало, 200 ли ( освен ако не го теглиш преди и след всеки път). Състава на кърмата се променя по време на кърмене и се поемат най много като количество, но най малко като калории в началото, а към края- обратното. И т.н. Няма нужда да пренасяме кърмаческия тук.
Дебеличко е бабешко определение, нали все пак това бебе се следи от педиатър. Ако е извън някакви разумни граници ще се разбере, макар че аз наистина не съм чувала за такива случаи в периода 0-6 месеца ако само се кърми.

# 710
И как точно разбираш, че се дере от глад   Joy

Моето дете съм хранила по схема, под час, не на поискване, с точно определено количество кърма/мляко или храна. Да, плакал е, не знам от какво точно, но водичка или сокче вършеха идеална работа, та явно има начин. Разбира се, в тия моменти - ако давах мляко - веднага зацокваше, но реших - че не е добра идея и просто спрях да предлагам млякото.

# 711
  • София
Всеки знае за своето дете.
Станахме модерни, заговорихме дори за диети за бебета Shocked. За мен е пълен абсурд, за другите е добре. Според мен бебето, което е на кърма не може да се прехрани, дори да ви се струва дебело, "ще му мине", защото е на кърмата.
Прехранването на бебето идва тогава, когато почваме да слагаме захар във водичката, захарта във киселото мляко, Зай0-байо.... Когато пише , че за възрастта на да кажем 5 месеца трябва да изяжда например 170 грама храна(не помня точно, пиша като примерно), а майка го тъпче за да изяде 300 гр.. Според мен идва от тука.

Ако на БЕБЕТО му се яде - дава му се (пак е само моето мнение)
Все едно, че на детето му се спи, а майка да каже ... събуди се имаш още 1 час да играеш... newsm78

# 712
  • София
И на мен ми е чудна тази работа с ограничаването на кърмаче от храна. То, като е гладно просто се дере от глад, вода не помага. Или ако помага, то е за половин час и после пак започва да се дере. А ако бебето е на кърма, това колко ядена кърмене може евентуално да се отчете с кантара, но аз не бих разчитала на това. Мен ме бяха подплашили навремето, че първото дете не наддава достатъчно, следователно не яде достаатъчно, та го мерихме на кантара. След третия денн установих, че нормалната грешка в измерването дава грешен резултат и не мога да вярвам на този метод. Накрая им теглих една на всичките акъллии и си хранех детето когато и колкото иска, и двамата си ядяха нощем почти до 3-годишна възраст. Захар във водата и прочие глупости несъм им давала.

# 713
  • София
Моите деца са наддавали горе-долу по 1,200 на месец.
Нямам дебели деца. Е, каката сега малко мабра, ама съвсем в норма сега е на 13,
а и сме дупести Laughing Laughing Laughing. Майка ми е 50 кила, само кости, ама пак е широка в дупето Peace

# 714
Ами, Андариел - то толкова ти трябва да отложиш - около половин час, при положение, че бебетата се хранят през 3-4 да кажем  Wink

# 715
И на мен ми е чудна тази работа с ограничаването на кърмаче от храна. То, като е гладно просто се дере от глад, вода не помага. Или ако помага, то е за половин час и после пак започва да се дере. А ако бебето е на кърма, това колко ядена кърмене може евентуално да се отчете с кантара, но аз не бих разчитала на това. Мен ме бяха подплашили навремето, че първото дете не наддава достатъчно, следователно не яде достаатъчно, та го мерихме на кантара. След третия денн установих, че нормалната грешка в измерването дава грешен резултат и не мога да вярвам на този метод.
И моето така се опитаха да го мерят в родилното още, точно го нагласят на кантара и той мръдне, надуе гайдата и отиде работата Simple Smile На бебе от 3-4 кила като се разподскачат показанията с 30-40 грама и то ти стига. Накрая се отказаха от мерене и ни оставиха да си караме както си знаем.

# 716
  • София
...Както и да е...обикновено избягването на точен отговор го предполага!   Laughing
По-конкретен отговор не мога и да ти дам.
Как разбираш, че плаче от глад? Стана ми интересно, просто.
Нещата са прости- виждам наддаване- намалявам храната.
Аз не изпитвам никакво страхопочитание към кърменето и кърмата.

Още на първия месец шкартирах нощното хранене.
Рева пет минути и това беше.
Аз изобщо не се трогвам до умиление от реящо бебе.

# 717
  • София
А за какво ми е да отлагам, щом детето ясно показва, че е гладно? това е наказание, ти да си гладен, а да те тъпчат с вода. Мерси, предпочитам нахранено дете, отколкото да спазвам някакви чужди критерии за вярно и грешно при хранене на кърмаче. Няма да си моря детето, я!

# 718
  • София
Момчето ми, сега авгост ще направи 5. На 7 месец не можах ме да мериме на нормален кантар - с мен - без него - така определяхме горе-долу теглото му Laughing Laughing Laughing. На 1 година тежеше 14 кила беше определено закръглен, оттогава до сега качил (за 4 години) 7 кила.

# 719
  • София
Azzy, и колко според теб голямо наддаване?

Общи условия

Активация на акаунт