Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 36 974
  • 935
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Въпросът ми беше за бебета,на по няколко месеца.
Как се прави диета на бебе,което е на кърма?
И като реве от глад,какво го правите?
В тази тема две майки писаха ,че бебетата им били на диета.
Но и от другаде съм чувала...наяве не ми е било удобно да питам.
Но ,ето сега ,тук си задавам въпроса.

Не знам какво да кажа за такива майки без да ги обидя.
Бебета не могат да бъдат на диета. Особено ако ги кърмят! Бебето не може да гладува!
Това е моето мнение. Може би кърмата е слаба, затова не се наяжда. Да го захрани. За всеки месец пише колко МЛ трябва на бебето на съответния месец!

Глупости.
Особено бебетата трябва да бъдат под сериозно наблюдения колко и как наддават, защото това е един от най-сериозните корективи за тяхното развитие и състояние.
И недостатъчното наддаване и прекаленото наддаване са еднакво опасни и прителнителни и следва да се вземат съответните мерки.

# 691
Да де,ама как държите бебе на диета?
Не можеш да дръпнеш 5-6 месечно бебе от гърдата с думите :
Виж,сега ,маме,стига ти толкова,щото ще станеш дебело бебе ,а после дебела жена/мъж!" - и то да те разбере.
Нито е по-голямо,да го залъжеш с ябълка или др. плод....

Какво правите с бебе,ревящо от глад?

# 692
Темата станала Кой е по-по-най.  Laughing

Само да вметна че в Отчетните има тема за мацките с голям бюст. Няма ли някой да направи и занс, които сме без ц*ци. Confused Laughing

# 693
Да де,ама как държите бебе на диета?
Не можеш да дръпнеш 5-6 месечно бебе от гърдата с думите :
Виж,сега ,маме,стига ти толкова,щото ще станеш дебело бебе ,а после дебела жена/мъж!" - и то да те разбере.
Нито е по-голямо,да го залъжеш с ябълка или др. плод....

никой не държи бебе на диета! Докато е само на мляко, нищо не може да стане. Проблемите започват със захранването ( готови каши, пълни със захар, бисквити, вафли и други чудеса)

Аз говорех за деца. Ако е гладно детето, естетсвено, че и него няма да оставиш да гладува, но едно е да му дадеш плод, друго- вафла!
Закуска от сорта на мекици, баници, тутманици - ноу уей

# 694
  • Бургас
То и по-голямо дете не може да се залъже. Марина като каже, че иска бонбони и край - тръшка се, мрънка и нищо не може да я разсее (на 4 годинки е).  Tired Преди много ядеше плодове, но сега откакто откри сладките неща и много трудно хапва плодове. Но тя е доста слабичка и фина. Въпреки това я ограничавам - ако прекали със сладкото, се намесвам. Но плодове, зеленчуци, салати, супи, готвено може да яде колкото си иска.
Бебе бих ограничила, ако е на адаптирано мляко. Ще пие толкова, колкото трябва по схема. Ако е на кърма - когато пожелае и колкото пожелае. Ако е естествено хранено едно бебе, дори и по-пълничко, в последствие си регулира теглото в нормални граници. От друга страна, аз лично за естествено хранени бебета с наднормено тегло не съм чувала.  Rolling Eyes Марина беше изцяло на кърма до 6-ти месец, кърмех я до годинка и половина. Винаги е наддавала нормално - може би малко под средното, но не и под долната граница. Беше доста по-дребно бебе от повечето си връстници - гледката на дебели бебета беше обичайна в нашата консултация. Масово ги дохранваха, имаше такива, които даваха и подсладена вода...

# 695
Масово ги дохранваха, имаше такива, които даваха и подсладена вода...

А стига бе.   Какъв ужас.

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 19:51 от Трещерица

# 696

Е аз съм от двете майки с бебета на диета, не ми ли прочете отговора, няма да го пиша по сто пъти.Давам му колкото е казала педиатърката и после вода до следващия час определен за хранене.

по препоръка на педиатърката ми точно от 5 до 9 месеца си беше на диета моето бебе, защото много растеше (не беше дебел, а огромен) и тя ми каза, че е вредно такова наддаване.Не беше на кърма и му разреждах АМ, количеството вода, колкото трябва да изяде с по малко сухо вещество.

То и по-голямо дете не може да се залъже. Марина като каже, че иска бонбони и край - тръшка се, мрънка и нищо не може да я разсее (на 4 годинки е).  Tired
Като знае, че и минава номера ще се тръшка, те децата не са тъпи, търсят си интереса. Детето трябва да знае, че думата на майката не, значи не.
Моят е на седем и домашни не ще да пише, може би трябва да му угодя и да го оставя неграмотен.  Laughing

# 697
  • Бургас
Именно! Просто се поставят граници. Достатъчно голяма е, за да разбере какво, колко и как може. Обяснявам веднъж, два пъти, предлагам плод - като не вдене, просто не обръщам внимание. Случвало се е цяла вечер да помрънква, след като се е тръшкала прилично за вафла. Е, няма начин да и дам, след като вече е изяла един Киндер Пингуи и пакетче бонбони. А при баща и пък изобщо няма да мине номерът. Като порасне, да си яде колкото иска - аз ще съм си свършила работата, за да не ме обвини един ден, че е дебела, примерно, а не дай Боже и за високото кръвно или холестерол.
Проблемът с храненето при децата е много голям - масово се разхождат затлъстели деца, в количките забелязвам не просто пухкави, а определено дебели бебета. Разбира се, че щом бебето върви към прескачане на границата, ще се наложи режим. И естетическата страна на проблема е най-маловажна в случая. Въпреки че тук в темата нищим именно нея.  Peace

# 698
Темата станала Кой е по-по-най.  Laughing

Само да вметна че в Отчетните има тема за мацките с голям бюст. Няма ли някой да направи и занс, които сме без ц*ци. Confused Laughing
Ми пусни , де. Ще има кандидатки.. Не аз не съвсем , но са ми печени чушки. И без сутиен до коленете могат да сигнат. А като поотслабна  като се къпя си ги мятам на гърба  Joy

# 699
Аз затова се оглеждам за хирург, да ги заформя на патладжанчета поне.  Mr. Green

# 700

Бебе бих ограничила, ако е на адаптирано мляко. Ще пие толкова, колкото трябва по схема. Ако е на кърма - когато пожелае и колкото пожелае. Ако е естествено хранено едно бебе, дори и по-пълничко, в последствие си регулира теглото в нормални граници.

Напълно съм съгласна!
Моята дъщеря също вече откри вкуса на шоколада и бонбоните, но аз не съм много строга - давам й, само да не прекалява.

# 701

Бебе бих ограничила, ако е на адаптирано мляко. Ще пие толкова, колкото трябва по схема. Ако е на кърма - когато пожелае и колкото пожелае. Ако е естествено хранено едно бебе, дори и по-пълничко, в последствие си регулира теглото в нормални граници.

Напълно съм съгласна!

Кога ли ще рухне и тази теория.

# 702
Има диети и за бебета. Моят хлапак до 2 години не беше хапвал доста неща, защото беше алергичен. Следях всичко, което се доближаваше до устата му какъв състав има.

# 703
Този въпрос разглеждахме много обстойно съвсем наскоро. вилико направо си копира репликите.

Що?
Ти очакваш Вилико да си промени мнението ли? Трудно би станало - под напора на форума.

Случва се някой да поумнее и за проумее.

И аз те чакам теб, но не би.

За диетите - мога да кажа, че децата на две мои приятелки бяха с наднормен отегло, не можаха да проходят преди втората година, финната моторика им беше проблем и педиатритее/след като ходиха по изследвания/ казваха - че проблема е теглото. Сега - колко е вярно, не зная, но...

# 704
pasinet, помня ,че твоето не е кърмено!   Peace
Но все пак е проблем да се държи гладно.

Малкият ми син си е лаком.Такъв си беше като бебе,така е и досега.Не съм го кърмила,по ред причини.
Беше пухкаво бебе.Лекарката ми каза,че няма особен смисъл да го държа гладно ,докато е само на мляко.
Но да внимавам много със захранването.И какво точно ще му давам да яде,като прояде всичко.
Е,след 6-7 месец,като го записах на бебешка кухня и внимавах какво му давам да яде,теглото му се регулира.Проходи на 10 месеца и половина.Вече е почти на 15 и си е нормален.Дори тази година,отслабна още ,защото е в друго училище ,на около 3 км от нас и предпочита да ходи пеш.Не използва градски транспорт.

Питах така настойчиво точно за бебетата,защото моят син плачеше от глад  и нищо не го успокояваше.

Общи условия

Активация на акаунт