Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 37 186
  • 935
  •   1
Отговори
# 315
Това има ли някако значение и какво? Питам, без да се заяждам, защото в къщи имам човек, който ако не изяде 5-6 шоколадови вафли или кутия пасти не запива. Ставал е по нощите да ходи до магазина за сладко. 

# 316
  • София
magarcho , инсулинова зависимост не съм проверявала. Хормоните не са ми в ред, лекувала съм се. Като спра да пия хапчетата нещата се стабилизират за няколко месеца и после наново. Преди имах цикъл само след като ми го предизвикат с хормони- хапчета или инжекции. Това продължаваше от ученичка та допреди година. Откакто пазих диета и свалих килограми имам цикъл и то редовен. Изумително е за мен, просто защото това не се е случвало дори в пубертета - и тогава ми биеха прогестерон , за да ми дойде. Сега да чукам на дърво се пооправих.
Проблемът със сладкото по мое мнение се корени в неправилно хранене още от детските ми години. Тогава вкъщи се ядеше сладко на корем. Имахме си едно чекмедже с вафли и детски закуски и аз го унищожавах всекидневно. Естественно всички много ми се радваха как добре си хапвам. Сега полагам огромни усилия, за да не ям всеки ден сладкиши. Калявам си волята като всеки ден минавам покрай любимото ми магазинче....и докато минавам оттам си повтарям колко е хубаво, че и днес ще устискам...и а-ха да кривна встрани, но се въздържам. Оф.

# 317
Валя, дано не съм те засегнала..
Просто многото желание за сладко е свързано преди всичко с свръхпроизводството на инсулин - което е пак нарушение в хормоналния баланс..
И аз бях така. Започнах да се тъпча насила с плодове и рязко намалих шоколадите. И цикълът ми също се регулира..)

# 318
Преди имах цикъл само след като ми го предизвикат с хормони- хапчета или инжекции. Това продължаваше от ученичка та допреди година. Откакто пазих диета и свалих килограми имам цикъл и то редовен. Изумително е за мен, просто защото това не се е случвало дори в пубертета - и тогава ми биеха прогестерон , за да ми дойде.
Валенце, аз също открих такава връзка - в годините с манекенските мерки цикъла ми е класически - в календара се редят подредени точно една под друга черните точки (което прави 28 дневен или както там беше). С 5 килограма отгоре, цикълът упорито е на 32 дни (стига и до 36, разстояние между два мц.).... със сигурност има връзка, не очаквах и аз, но...

Също да допълня, че дълго разстояние между 2 мц имах и през пубертета и началото на 20-те когато бях много много слаба, но хапвах минимум 2500 калории дневно, така че явно самата диета (спазване на нискокалоричен/балансиран режим) е която оказва влияние, не самото тегло.

# 319
А ниското кръвно дали има връзка?  Rolling Eyes
Аз съм с много ниско, обикновено 80-60 или близко, пия доста кафета, при рязка промяна на времето ми се вие свят, също и при резки движения сутрин и тн, също ям много сладко и все си мислех, че има връзка...

# 320
  • София
Валя, дано не съм те засегнала..
Не, не, от какво да се засегна. имам си проблем и това е, по-лесно ми е, откакто го приех за проблем. Поне знам срещу какво се боря.
Ям много плодове, ограничила съм сладкото до минимум. Дори кафето вече пия без захар, а преди пиех захар с кафе. Но това не значи, че не мисля за сладко, присъства ми в мозъка почти постоянно.
Кръвното ми е страшно ниско,особенно на фона на 90-те ми килограма. Около 90-60 е нормално, пада до 70/40. Confused

# 321
  • Бургас
viliko, има връзка - аз и всичките ми слабички приятелки сме с ниско кръвно. Обичайното ми кръвно е 90/60. Не знам дали е свързано с кръвното, но постоянно ми се спи, сънлива съм, все се чувствам уморена. Добре ми се отразяват айряните. Сладкото почти съм го спряла, дни наред не се сещам, заради проблем със стомаха.
Валенцето, постигнала си резултат - значи е възможно да обърнеш нещата. А имаше ли момент на свикване - след като дълго не си яла сладкиши, вече и да не ти се ядат толкова? Пробвала ли си да си хапваш мед? Можеш да разтвориш една супена лъжица в изворна вода със стайна температура и да я изпиеш, когато мнооого ти се прияде нещо сладко. А плодове - утоляват ли глюкозния глад? Бананът на мен ми е любим - предпочитам го пред другите храни-боклуци. Успех, мила, ще се справиш!  Hug

# 322
  • София
Yulichka, аз и по време на диетата си ядях сладко, позволяваше ми се през четири дни Simple Smile. И някакси като знаех, че ще ям в определен ден издържах по-леко. И сега се старая да правя така. Определям си ден от седмицата, в който ще ям сладолед, както и ден за шоколад. Така ми е по-лесно. Като имам някакъв план-график на сладкояденето.
Аз ако няма сладкиши вкъщи не ям, налагам си на волята да не си купувам. Ако децата поискат нещо им купувам по нещо и си го ядат, просто купувам само за тях. Просто ако имам вкъщи шоколад наистина не мога да заспя, мятам се в леглото, само за това мисля. Една вечер така сигурно един час пъшках и офках до спящия ми мъж и накрая той без дума да обели стана, отиде в кухнята, донесе ми останалата една вафла и ми каза "Яж и заспивай, че утре съм на работа". Blush

# 323
Една вечер така сигурно един час пъшках и офках до спящия ми мъж и накрая той без дума да обели стана, отиде в кухнята, донесе ми останалата една вафла и ми каза "Яж и заспивай, че утре съм на работа". Blush
Това е много мило..))
Спортуваш ли?
И какво е естеството на работата ти?
Питам, защото аз ако имам тежки "умствени" дни - омитам по мин 2 шоколада на ден..(но после вечерям само риба)...Ако съм на почивка - въобше не с есещам..

# 324
  • София
Не работя. Спортувам, ако може да се нарече спорт ходенето пеша сигурно по 4-5км всеки ден. Малко са дните като днешния, в които съм си вкъщи. И ходенето пеша мног ми помага. Събота и неделя пък почти винаги ходим на дълги разходки, било в планината, било другаде. Един вид не съм обездвижена в последните две години. Преди- да, не се движех, не спортувах-вкъщи с децата. Тогава и напълнях най-много.

# 325
Щом не хукваш посред нощ да си купуваш сладкиши, е добре.  Laughing Аз като се замисля, в къщи никога не е имало запаси. Даже и една бисквита няма. Когато децата са искали, купувам им на момента нещо малко.  И за тях е по-добре да няма такива работи.

# 326
  • София
Еее, не , чак да ставам да купувам посред нощ сладко Laughing....Както написах и преди- ако вкъщи няма нищо колкото и да мисля за сладкиши, то волята ми ме възпира. Обаче има ли нещо сладичко- омитам и някакси не помислям, просто не мога да мисля в такива моменти. Искам да го преборя това, защото го чувствам като зависимост.

# 327
Аз харесвам много слаби жени.
Бях в тази категория и се чувствах страхотно. Сега съм по-скоро между пухкава и слаба.
Прави ми впечатление, обаче, че в нито един момент не съм страдала от липса на мъжко внимание.
За мен е много важно как изглеждам и се стремя към моя си идеал на визия, но забелязвам, че на мъжете около мен, това не им влияе чак толкова.
Колкото и да е странно те също могат да пренебрегнат физически диспропорции, ако са съпроводени с добър флирт.
С две думи - момичета - не се предавайте и живейте. Животът се шарен и аз непрекъснато виждам дисхармонични двойки - той - атлет - тя - посредствена или обратно.

# 328
По повод на сладкото...
Понеже и аз не мога без него,предпочитам да си  правя в къщи....бисквитки без захар ,без масло, разни кексчета...
Много рядко се случва вече да ми се прияде нещо купени...а и отвикнах от купешкия вкус.Прекалено са ми сладки и ми дъхнат на прекалено много аромати....
Единственото ,което все още мога да ям от магазин,е Морена....ама е много рядко.

Бях в тази категория и се чувствах страхотно. Сега съм по-скоро между пухкава и слаба.
Прави ми впечатление, обаче, че в нито един момент не съм страдала от липса на мъжко внимание.
За мен е много важно как изглеждам и се стремя към моя си идеал на визия, но забелязвам, че на мъжете около мен, това не им влияе чак толкова.
Колкото и да е странно те също могат да пренебрегнат физически диспропорции, ако са съпроводени с добър флирт.
С две думи - момичета - не се предавайте и живейте. Животът се шарен и аз непрекъснато виждам дисхармонични двойки - той - атлет - тя - посредствена или обратно.

Peace   

# 329
Всеки с проблемите си. Аз пък съм малко под нормата и искам да напълнея 2-3 килограма, но не успявам. Иначе имам бюст и дупе, но като цяло съм слабичка и определено не ми допада гледката на някой стърчащ кокал тук и там. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 13:35 от Зилозавър

Общи условия

Активация на акаунт