Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 37 135
  • 935
  •   1
Отговори
# 465
не само ръста, но процентът на мазнините има значение
Абсолютно, на това ме научиха моите лични тренери.
Можеш да тежиш и 70 кг на 162 , да речем, но да влизаш в 46 р-р дрехи, защото тези килограми са активно тегло. Дори ме мереха по някаква система за изчисляване на процентното съотношение на мазнини към активно тегло.

Може да си 50 кг и много слаб, но с голям процент мазнинно тегло.

# 466
Много внимавайте с тези апарати, т,е. не внимавайте, просто не приемайте резултата за чиста монета. Измерването се прави на принципа на слаб.ел.ток и се отчита съпротивлението. Идеята е, че мазнините имат различно съпротивление от другите тъкани.
Подобно измерване поне с тези апарати по салоните е много много неточно.
Много по релевантно ( освен в случаи на изкл.голяма мускулна маса) е сравняването на обиколки- примерно глезен-коляно-бедро, талия-ханш и т.н.

# 467
рокси, дай пример за тези сравнения на обиколки, че да разбера как съм.

# 468
  • София

Може да си 50 кг и много слаб, но с голям процент мазнинно тегло.

Е ако махнем процента на мазнинно тегло, какво ще остане от слабия човек??? newsm78 newsm78

# 469
Много внимавайте с тези апарати, т,е. не внимавайте, просто не приемайте резултата за чиста монета. Измерването се прави на принципа на слаб.ел.ток и се отчита съпротивлението. Идеята е, че мазнините имат различно съпротивление от другите тъкани.
Подобно измерване поне с тези апарати по салоните е много много неточно.
Много по релевантно ( освен в случаи на изкл.голяма мускулна маса) е сравняването на обиколки- примерно глезен-коляно-бедро, талия-ханш и т.н.
Не, не иде реч за такова измерване, това са...хм, глупости.

Ще отклоня темата, но ще го опиша:

Замерват се 7 гънки по тялото, на ръката горе, на талията, отзад някъде по гърба, бедрото, коляното. Уредът се нарича калипер и се мери ето така:

Мери се и общото тегло, и после по определена форма се изчислява от тези 70 кг. колко точно са мускули и колко мазнини

# 470
Елена Ди, на мен изобщо не ми е ясна тезата ти, всъщност такава не виждам. От някакви категорични мнения, стигна до това, което било около теб.  Laughing Ами, то стига да отидеш в Диети и поддържане на фигурата, за да се начетеш на примери за хора, които свалят по 20-30 кг с внимателно хранене и спорт. Толкоз по въпроса. Нито са професионални спортисти, нито са раснали така. Просто имат желание и воля.

Рокси, разбрах.  Peace

# 471
Интересно ми е вие като ходите по улиците и виждате дебели хора/ деца, що сте толкова сигурни, че ядат като прасета, а не например че пият лекарства за нещо си? Как различавате? .

Като видя дете на плажа с корем на три ката и най-огромния сладолед, наистина не се замислям дали е качило кг от лекарства.Но и така да е, за родителите е престъпна небрежност да му купят най-грамаданския сладолед или да му пъхат мазни баници в устата.Да, може и слабо дете да яде мазна баница и това да е не по-малко нездравословно.Но за затлъстялото дете това трябва да е абсолютно табу.На първо място заради здравето му.

Аз мога за изпия сто грама водка на приятелско събиране и после месеци наред да не се сетя за алкохол.Но един алкохолик не трябва да близва и 20 грама бира.Защото тези 20 грама могат и да са му фатални за отключване на навика

Така и затлъстялото дете- от гени ли е, от лекарства ли е, от каквото и да е, трябва да му е абсолютно забранено да "омита" баници, мазнотии и простотии.И да не се гледа в "паничката" на кльощавото дете- ама то защо яде пица, шоколади.

Стигнало ли се е до там  едно дете да има наднормено тегло, за родителите трябва да е ясно-край на мазното, тестото, сладкишите, пържените картофки и хамбургерите.А не "ах, горкото, нека си похапне".Независимо по каква причина е наднорменото тегло.

И за да съм откровена, да, не мисля, че ако едно дете е предимно на кисело мляко, плодове, зеленчуци, пилешка супа и телешко варено, при каквито и да е лекарства ще е тлъсто.

# 472
Светкавица, по принцип споделям мнението ти, но без последния абзац. Деца, които пият лекарства против епилепсия (познавам такива и затова давам този пример), качват много килограми, без значение с какво се хранят. Просто тези лекарства от една страна забавят ужасно метаболизма, като същевременно увеличават драстично апетита. И колкото и да се стараят родителите им да ги хранят здравословно, няма начин да запазят теглото си. Те с каквото и да се хранят, пак ще им се лепне Tired. Единственото успокоение в случая е, че обикновено след спирането на лекарствата, бързо се връщат във форма.

# 473
Светкавица, по принцип споделям мнението ти, но без последния абзац. Деца, които пият лекарства против епилепсия (познавам такива и затова давам този пример), качват много килограми, без значение с какво се хранят. Просто тези лекарства от една страна забавят ужасно метаболизма, като същевременно увеличават драстично апетита. И колкото и да се стараят родителите им да ги хранят здравословно, няма начин да запазят теглото си. Те с каквото и да се хранят, пак ще им се лепне Tired. Единственото успокоение в случая е, че обикновено след спирането на лекарствата, бързо се връщат във форма.

Вероятно е така и наистина това е проблем.Разбира се, неразумно е едно дете да гладува.

Аз по-скоро имам около себе си примери на деца, чиито родители са "вдигнали ръце".
Друг е въпросът, че и да е много слабо детето не е чудо и приказ, винаги те терзае съмнението дали поема всички и в достатъчно количество полезни за организма вещества.Моето дете отскоро е в "норма", като едва с 200 грама е влязъл в долна граница, също не е много приятно.

# 474
Моят мъж е най-доволен, когато му угаждам да спортуваме заедно. И естествено, когато на масата има доволно количество яйчица и мръвки. Mr. Green

# 475
рокси, дай пример за тези сравнения на обиколки, че да разбера как съм.
Не мога да ти кажа някакви конкретни коефициенти, но на мъжа ми докторът му изчислява отношение на ханш към талия. Доколкото разбрах идеята е да се види дали има натрупано несъразмерно количесто месце някъде като се сравни с други места или с по кокалести ( като например китка или глезен).

пп. Жозефина, калиперът действа точно на този принцип-пуска ток и засича протичането му. Наистина товаскожните гънки е по добър вариант,а и можеш дасе премериш на повече места, но ако кожата ти е влажна по една или друга причина, или пък имаш крем/лосион и кой знае какво още резултатите не са достоверни.

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 23:57 от Рокси

# 476
Неспецовете нали също могат да дадат мнение Grinning

Mоже, но знаеш, че мнението им не тежи особено  Simple Smile

Много се залита в крайности в тази тема. Нито няколкото кг в + са някакъв проблем, нито е нужно да има натякване.
Към момента дори не знам, колко тежа, нито мъжа ми, залагам на окомер  Laughing Аз съм против отпускането и щом важи за мен, ще важи и за другата страна.
Да не говорим, колко е алармираща една семейна история на заболяване, например, защото в нашето семейство аз това го отчитам като важен фактор и дори и само заради това, гледам да взимам мерки и за двамата. Защото, няма какво да се залъгваме, мъжете са леко немарливи понякога към здравето си.

Може и да е предкриза на средната възраст и затова да съм така де.  Simple Smile Преди 5 г. беше друго, след 5 ще е още по-различно. Което е добре, от гледна точка на развитие на личностното възприятие. Но, да си кажа, че не ми пука с какво, колко и как вредят на себе си, най-близките ми хора, не мога.

# 477
  • София
Светкавица, pasinet, да, съгласна съм с вас, че дебелите деца трябва да бъдат ограничавани. И го написах неколкократно. Самата аз ограничавам моите деца, макар и още да не са дебели. Но не мога всяко всяко дебело дете да преценя защо е такова, съответно не мога да му лепя етикети и квалификации. Дадох и прост пример- за два месеца 7кг от хапчета. Не е толкова просто колкото изглежда, но не съм аз човекът, който ще обяснява.
Астарта, точно за лекарства против епилепсия говоря. Моята десетгодишна дъщеря от няколко месеца пие такива. Много, много се старая да не качи килограми и засега нямаме този проблеми. Всеки ден с нея извървяме пеша много дълги разстояния, които хората обикновенно взимат с транспорт. Ние си крачим смело.Но при някои деца  качването  от лекарства е факт. Ако вие ги разпознавате по улиците- чудесно. Аз не мога да кажа кой от какво е дебел. За себе си мога обаче да твърдя, че съм дебела от абсолютно несъобразено хранене и липса на физическа активност. И това още от ранна детска възраст. Нали някой по-нагоре беше писал, че не познава дебел, който да си го е признал- е, аз никога не съм го крила. Допълнително надебеляване , сериозно надебеляване се получи след първото раждане на нервна почва. За два месеца качих 10кг. Цикълът ми тотално спря и ме натъпкаха с хормони. От тях качих още десет килограма. От две години насам с много движение и промяна на хранителния режим свалих тези 20. Само аз си знам колко ми коства. Но естественно много хора смятат, че е лесно. Е, не е.

# 478
Мога да го кажа за деца, които съм наблюдавала. Докато са малки, им се радват - колко добре си хапва, после олеле.  Имам пример с едно - по всички правила на съвременното отглеждане на 6 м. е само на кърма и тежи 10 кг. Друг случай -  злоядо, ро тази  причина непрекъснато е я с кексче, я с бисквитка в ръка. 

# 479
  • София
Докато са малки, им се радват - колко добре си хапва, после олеле.   
Embarassed Така съм била и аз.
Пред себе си пък наблюдавам случай, в който детето яде от всичко по много. Вече е дебело. Но...на него му се яде, какво да се направи, казват родителите. Никакво движение, никакъв спорт.

Общи условия

Активация на акаунт