Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 36 953
  • 935
  •   1
Отговори
# 765
  • Варна
Аз пък не ям тестени храни пък. Нъц.  Crossing Arms

# 766
  • Канада
Аз пък не ям тестени храни пък. Нъц.  Crossing Arms

Не ти ли се прияждат карбс?
 Grinning

# 767
  • Варна
Карбс?

# 768
  • София
Въглехидрати, предполагам. Simple Smile Carbohydrates.

# 769
  • Канада
Да, Боги, въглехидрати.
Не казвай, че не хапваш изобщо въглехидрати
Simple Smile

# 770
  • Варна
Ами имаме си чудесна дума за целта. Защо трябва да се пише с кирилица някакъв термин на английски при това съкратен?

Ям въглехидрати под формата на паста, био-паста от твърда пшеница или пълнозърнеста, но това ми се случва рядко. Веднъж в месеца, максимум два пъти. Понякога ям препечена филийка със салатата. Иначе към мекици, бухти, гевреци, баници и проч. хич не ме влече.

Не казвай, че не хапваш изобщо въглехидрати
Simple Smile
Тук, в България, под тестени храни се имат предвид точно изброените от мен мекици, бухти, гевреци, баници и проч.

# 771
А захарни вкусотии?
(Просто ми стана интересно Simple Smile)

# 772

Ям въглехидрати под формата на паста, био-паста

И за тях имаме чудесно наименование - макаронени изделия.

# 773
  • Варна
А захарни вкусотии?
(Просто ми стана интересно Simple Smile)

Абсолютно индиферентна.
Естествено, ако ми предложат гурме-десерт, ще го опитам, но няма да изпадна в абстиненция, ако не си получа дозата захар през деня Simple Smile

# 774
  • Варна

Ям въглехидрати под формата на паста, био-паста

И за тях имаме чудесно наименование - макаронени изделия.
Нашите макарони не са точно паста  Peace Съставът е друг.

# 775
  • Канада
Използвах "карбс" по-скоро като закачка Simple Smile

Иначе поздравления за режима на хранене.

# 776
Завид, завид. Simple Smile
Сега пък ми стана интересно защо. (Някои хора не знаят къде да спрат, съжалявам)
Такива са били хранителните навици в семейството? Не обичаш? Или на някакъв по-късен етап осъзна, че са вредни?  

# 777
  • Варна
Семейни хранителни навици. Основно в родителското ми семейство се ядяха зеленчуци и плодове, ориз и съвсем малко месо. Освен това никога захарните изделия не са били вид поощрение, както въобще който и да е хранителен продукт. Мисля, че това е било правилно. Защото така не се развива фиксация постижение-лакомство. /като кучето на Павлов/ Mr. Green
От друга страна, свалям шапка на майка ми, че никога не ми е налагала своите хранителни предпочитания. Защото аз имам мои. Още от малка. Недоумявам ситуациите, в които родителите застават едва ли не на главата си, за да натикат в устата на детето си поредната купа храна.

Децата, бебетата особено, имат инстинктивни навици за храна. Нито едно бебе няма да се остави току-така гладно /природата се е погрижила/. При децата е същото. Аз например от много малка съм пристрастена към лимоните. Мога да ги ям като ябълки. Но пък не понасям готвени чушки/пипер. Майка ми веднъж ме наказа, защото отказах да ям пълнени пиперки на обяд. Остави ме гладна до вечеря. Обаче все пак поговори с мен и осъзна, че не съм го направила от проклетия, а просто, защото не ми е вкусно, гадно ми е. После не сме имали никакви проблеми с храната.

# 778
Недоумявам ситуациите, в които родителите застават едва ли не на главата си, за да натикат в устата на детето си поредната купа храна.

Това със злоядите деца е друга страна на проблема. На мен винаги ми е  било чудно.  Но като наблюдавах няколко случая, си изясних. Сядаме да ядем и майката казва - докато не изядеш това кюфте с 1 филия хляб, няма да станеш от масата.

# 779
  • Варна
Ненормална майка.
Аз напук не бих яла  Mr. Green Точно така се създават фобиите/маниите/болестните разстройства към храната.

Няма нормално дете, което ще тича, играе, нарежда кубчета и в един момент да не огладнее. Един ден ще стои гладно, а на следващия се поиска закуска. /инстинкт/

Общи условия

Активация на акаунт