Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 615
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Тъкмо си написах съобщението с хвалбата че  2 ден не съм повръщала и преди да го публикувам имаше бяг  running към тоалетната  Sick
И съм като пребита и постоянно ми се спи,но пък с настроение, а нищо не правя по цял ден !!! Вие как сте ?
За варицелата аз я бях изкарала на 15 год. и нямах никакви симптоми просто забелязах че по корема ми излизат пъпки с балонче и ги пуках с една игла Embarassed след 2 дена казаха че в училище има вирус Варицела.... та тогава  заразих и сестра си но тя бягаше от мен като дявол от тамян но явно и по въздуха се носи този вирус newsm78 е мили мами отивам да се мъча да си пия хапчетата !!!! Hug  bouquet

# 181
Здравейте момичета, моля дайте някакъв съвет - от снощи съм с периодични пробождания в яйчниците и болки в кръста. Пия ношпа и дуфастон но промяна няма. Някой има ли подобни оплаквания? От какво според вас може да е? Направо вече  #Crazy Дано с малчо всичко да е наред  Praynig

# 182
  • Варна
Здравейте мами  Hug !
От няколко дни все замислям да ви питам нещо и все пропускам в постовете си!

Та какво ви е мнението за процедурата по замразяване на стволовите клетки? Има ли мами от вас, които са го направили за първите си деца? А има ли, които обмислят да го правят?

Според мене е хубаво да се направи, въпроса е и финансов обаче! Отделно, че има мами с мнение, че това е спекулация и досега съвсем малко дечица, които са се повлияли от лечение с тези клетки. Аз бих искала да го направим, но ще си дадем всичките спестявания, а да останеш без пари зад гърба си и с малко дете...... не мога да си го представя. Но ако съм 100% уверена, че има смисъл в тази процедура, ако трябва и заем ще тегля!
Моля ви за мнения!

# 183
http://izgledai.me/videosfb.php?id=166

Ako iskate da se posmeete na sladki bebkovci

# 184
Здравейте мами  Hug Супер нова тема , много готино заглавие Simple Smile
Връщам се да ви чета   bouquet

# 185
Здравейте мами  Hug !
Та какво ви е мнението за процедурата по замразяване на стволовите клетки? Има ли мами от вас, които са го направили за първите си деца? А има ли, които обмислят да го правят?
Аз след първото раждане не замразих.Имах желание. Нямахме пари. може би и по-добре, защото малкия се роди с ген. проблем. Сега ми се иска на всяка цена да замразя. Едно от леченията върху които се работи за заболяването на сина ми е със стволови клетки и ще е грехота, ако не го направя. Ще намеря пари на всяка цена. Но все пак си имам проблем.

# 186
*Mishela* и аз точно наскоро се замислих за стволовите клетки. А и тук във форумите имаше тема за инцидент с дете тия дни, за което бяха необходими стволови клетки. Проблема обаче е наистина финансов.
Чудя се, ако не успеем да заделим средства, тъй като имаме планове и за второ бебче след това, дали е възможно да съхраним от неговите? Поне ще е малко по-нататък във времето.

# 187
Lady Vi , колко дни след срещата ви детенцето е развило симптомите?  А ти колко близък контакт си имала с него ? Вирусите на шарката обикновено не живеят много дълго във въздуха - максимум 10-15 секунди . Това означава ,че трябва много близък контакт , за да стане заразяване . Каква точно е едрата шарка на детенцето ?   Hug Hug Hug Някой беше споменал вариола . Вариолата е унищожена в света още преди доста години . Най-вероятно е морбили . Морбили не причинява малформации. Можеш да се подсилиш с витамин С и да приемаш 5-6 дни по една доза осцилококцинум .

Ами незнам точно, но някъде около 5-6 дни след това. Тя майка му ми каза по телефона, че е болно от шарка и мен ме обля вряла вода като чух. Нищо не можах да питам, само разбрах, че е едра. Ами честно да ти кажа доста близък контакт имахме, защота аз го гушках сигурно съм го и цунала, то нали детенце и ми е приятно да си го гушкам. Много се притеснявам, дано не съм се заразила.
*ita* Hug
fifi2011
Hug

# 188
@*Mishela*  И аз това обмислям.В различните клиники,разликите в цените са дръстични-видях 8000 лв , 4000 лв , 2000 лв.... Но само в интернет чета, незнам колко е достоверна тази информация.И между другото четох информация в 2 клиники,относно приложението - доста различни неща.Ще трябва някой лекар или някой с опит да ми препоръча.Знам , че за сега приложението им не е широко разпространено,особено в България,но се пазят 20 години.За 20 години могат да станат много неща.Това , което ме притеснява е че в единия сайт пише , че се използват само веднъж,и могат да се използват и от братче , сестриче, дори и от родители,което също ме притеснява- как да прецениш кога е момента да се използват...И ако леченението не проработи от първия път - всичко напразно.Незнам ама имам доста колебания на тази тема,а много искам да си направя такава "застраховка" за детето.

# 189
Здравейте мили бъдещи мами  smile3525!
Не съм писала до момента в тази тема, но ми се стори, че ще намеря много от отговорите на въпросите си и наистина е така.
Пожелавам на всички бъдещи мами успех и едни много здрави и красиви бебчета Simple Smile
Моят термин е на 25 декември, но имайки в предвид, че чакаме близнаци  twin_neutral ми се струваа, че и по рано могат да се случат нещата /in vitro/.
Имам едно малко притеснение - другата седмица предстои да ми направят серклаж  smile3507. Едното от бебетата било застанало много ниско и доктора иска да го направим - като превантивна мярка. Малко ме е страх  newsm17, но дано да е за добро.
Бих искала да попитам - често ли ходите до тоалетна, имате ли болки в слабините и в яйчниците?
Сигурно е много индивидуално, но......
Желая успех на всички и с удоволствие ще чета и пиша в чудесната тема  smile3501

# 190
Lady Vi , колко дни след срещата ви детенцето е развило симптомите?  А ти колко близък контакт си имала с него ? Вирусите на шарката обикновено не живеят много дълго във въздуха - максимум 10-15 секунди . Това означава ,че трябва много близък контакт , за да стане заразяване . Каква точно е едрата шарка на детенцето ?   Hug Hug Hug Някой беше споменал вариола . Вариолата е унищожена в света още преди доста години . Най-вероятно е морбили . Морбили не причинява малформации. Можеш да се подсилиш с витамин С и да приемаш 5-6 дни по една доза осцилококцинум .

Ами незнам точно, но някъде около 5-6 дни след това. Тя майка му ми каза по телефона, че е болно от шарка и мен ме обля вряла вода като чух. Нищо не можах да питам, само разбрах, че е едра. Ами честно да ти кажа доста близък контакт имахме, защота аз го гушках сигурно съм го и цунала, то нали детенце и ми е приятно да си го гушкам. Много се притеснявам, дано не съм се заразила.
*ita* Hug
fifi2011
Hug

Не си . Детенцето е заразно максимум 1-2 дена преди да развие симтомите . Успокой се  Hug

# 191
  • Beyond the Frontiers
Забравих да ви пиша за резус фактора, лекарката каза че няма значение бащата каква кръвна група е, само майката.

Странно изказване за лекар.
Без значение е, ако майката е положителен резус фактор, той е доминантен и независимо от този на бащата, бебето ще е пак положителен RH.
Ако майката обаче е отрицателен RH има 2 варианта - бащата да е отрицателен, съответно няма проблем бебето също ще е отрицателен RH. И бащата да е положителен, при което майката и бебето са с различни RH. Възможно е в тялото на майката да се обрауват антитела, които да навредят или отхвърят плода. За това се правят изследвания за антитела почти всеки месец. Peace

Още едни близнаци - чудесно. margolina, добре дошла.

# 192
Много преди да забременея с милото обсъждахме варианта за замразяване на стволови клетки, но според нас има прекалено много неизяснени моменти с тяхното съхраняване. Информацията във всяка клиника е различна и реално сякаш (поне за България) няма пълна и точна информация по въпроса. В Испания например преди време имаше много отрицателно обществено мнение за замразяването на стволови клетки, общувам с доста чужденци и в чужбина сякаш тази процедура се приема като някакъв вид измама. Въпреки, че като идея да презастраховаме детенцето си звучи много добре, ние решихме да не замразяваме клетки, поради опасението, че поне за момента въпросът не е уреден изцяло и като че ли  се злоупотребява с желанието на родителите да дадат най-доброто на децата си.
Подкрепям идеята клетките да се дарят на момента или както в случая на gala-2002 да се използват във възможно най-кратък срок (дано възможно най-скоро намерят лек за детенцето ви, мила)

# 193
Лелеее, аз докато се усетя и вече има нова тема и сте изписали един куп неща:)
хубав ден Simple Smile връщам  се да ви прочета Simple Smile

# 194
Забравих да ви пиша за резус фактора, лекарката каза че няма значение бащата каква кръвна група е, само майката.

Странно изказване за лекар.
Без значение е, ако майката е положителен резус фактор, той е доминантен и независимо от този на бащата, бебето ще е пак положителен RH.
Ако майката обаче е отрицателен RH има 2 варианта - бащата да е отрицателен, съответно няма проблем бебето също ще е отрицателен RH. И бащата да е положителен, при което майката и бебето са с различни RH. Възможно е в тялото на майката да се обрауват антитела, които да навредят или отхвърят плода. За това се правят изследвания за антитела почти всеки месец. Peace

Още едни близнаци - чудесно. margolina, добре дошла.

Здравейте,
в интерес на истината на мен ми правиха такова изследване преди 2 седмици, защото съм отрицателна кръвна група и никой не ме е питал на бащата каква е...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт