Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 549
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Galactic Voyager  моите уважения, но никак не обръщам внимание на лентичките тук в сайта. Имам изготвена индивидуална гестограма от моя гинеколог и по нея си следя. Тези лентички може да са ориентир за дамите със точен 28-дневен цикъл, моя не е 28 дни, а е по-малко!!!

# 346
 до   pipilota7
 Записаха ме аз 12 юли като имаш в предвид че се обадих на 1 юни...не съм я избирала защото никой не познавам от там-просто заядливката на рецепцията ми съобщи по телефона ,че часът ми е при доц.Димитрова....имах желание и сега около 15с. да си направя но тя ми се накара здраво Twisted Evil

# 347
Момичета, моля да ме включите към списъка на първата страничка.

И да споделя още нещо за коремчето си. Сутрин когато се събудя, коремчето ми е почти плоско. Вечер обаче ситуацията е съвсем друга, едва го удържам в кожата си. Много ми е странно защо става така!? Знам, че не е подуване, защото ям почти само храна, от която не можеш да се надуеш, а и определено усещам, че вечер коремът ми е големичък заради бременността. Но защо пък сутрин го няма?

# 348
  • Beyond the Frontiers
crazy_baby, нищо против и моят не е 28 дена, а по-малко, но гледам термин 8-ми декември е посочен и определено при такъв не е 16 седмица или най-малкото сега ще влезнете в 16-тата  Peace

При мен нещата леко се уталожват с гаденето, има светлина в тунела.  Simple Smile

# 349
здравейте и от мен момичета,
как сте днес?
исках да попитам вярвате ли в суеверието,че ако купите по рано дрешки за бебето,то ще му се случи нещо лошо?
моите роднини ме побъркаха на тая тема #Cussing out
бях си харесала едни дрешки,още преди да раберем пола на бебоците и ги купих,и те едва ли не ми се накараха,защо съм ги купила?!
никой не можа да ми обясни на какво се крепи това суеверие?!
дълги години съм живяла на запад и там няма такива дивотии newsm78.даже в англия и америка организират бейби шоуър-мн яко парти за бременната преди да влезе да роди Party
само на балканите ли има такива дивотии?
вие кога купихте дрешки за вашите бебоци?

# 350
  • Варна
Avalinda, добре дошла   bouquet
Аз също го имах до скоро този проблем. Според мене са си газове това, без значение какво си хапваш. Аз вечер съм на салати и плодове, лека храна и пак беше така. Сега обаче още докато се събудя и си го имам коремчето, вечер пак става малко по- надуто, но не както преди. Газовете са си спътник на бременноста, но дали през цялото време незнам  newsm78. При мен като че ли намаляват.

tionagb, я не им обръщай внимание и  си прави каквото ти е кеф! Не ми се мисли като ни се родят бебенцата какви напътствия ще са, съвети и чудо  Confused
Аз ще се пръдържам към бабината, че първата дрешка трябва да е шапка, че да излезе бебо лесно  Wink. Мисля да го направя скоро, че да не би някоя баба да ме превари и да купи нещо друго  Wink

# 351
  • Beyond the Frontiers
здравейте и от мен момичета,
как сте днес?
исках да попитам вярвате ли в суеверието,че ако купите по рано дрешки за бебето,то ще му се случи нещо?

Аз вече почнах да купувам  Embarassed И вярвам в обратното. Peace
П.П. френският сайт Ларедут вече има разпродажби, а от 20-ти почват и големите им намаления. Ако някой реши да поръчва от там препоръчвам серията на Cocoon - качествени неща са на смешни цени.  Peace

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 14:36 от Galactic Voyager

# 352
вие кога купихте дрешки за вашите бебоци?

Ще се ориентирам към покупки веднага щом разбера пола на бебето. Simple Smile

Иначе за малката бях купила абсолютно всичко 2-3 месеца преди да родя. С покупките започнах в 3ти месец. Grinning И не съжалявам. Ако трябваше да оставя покупките на мъжа ми, докато аз съм в болницата, кой знае какви боклуци щеше да ми донесе.  Joy Веднъж го пратих за памперси, когато лапето беше на 2 месеца, той донесе памперси 4ти номер (9-18 кила).  Mr. Green

Дори на точен списък не бих разчитала...

# 353
Добър ден дами! Добре дошли на новите попълнения в темата! Много се радвам, че се увеличаваме.
tionagb, аз за Ива си купих всичко предварително, сега смятам да направя всичко пак така, за да мога да си изпера и изгладя дрешките и да мога да си подредя детската стая,  както на мен ми харесва. А и вече съм купила едно боди и едно шише. Не вярвам на такива глупави поверия. Ако ги слушаш има доста неща, които би трябвало да не правиш.
Момичетата от Пловдив, аз твърдо като разбрах, че съм бременна сега бях решила да раждам в Селена, но започнах да се разубеждавам. Но пък си мисля сега за водно раждане в ВМИ, но незнам все още. Мъжо като си дойде ще отидем да разпитаме и да проверим всичко и навсякъде, защото искам да съм подготвена.

# 354
Avalinda  при мен е абсолютно същата ситуация - сутрин въобще не може да каже човек че съм бременна, съвсем лека подутина си имам и то само на голо се вижда, а вечер съм като в 5ти месец. Странното е, че аз почти нямам газове, т.е. не вярвам да е от това, та и аз съм в голяма чуденка защо се получава така. Аз като пийна нещо или хапна нещо дори малко веднага ми се издува корема, та може и от храната да е...

За купуването на дрешки - аз вече съм започнала, не се водя от суеверия, такъв ми е кеф да купувам бебешки неща  Heart Eyes

И малко новини - днес бях на ФМ в клиниката на Марков при др. Атанасова. Много е мила, всичко обяснява, много се забавлявахме т.к. бебето танцуваше вътре и по едно време си опъна краката и си сложи ръцете до главата и тя вика - 'ето вижте, имате си бохемка, все едно се е излегнала на плажа'  Mr. Green  Та това е и другата новина - най-вероятно ще си имаме момиченце!!!!    newsm44 newsm03   Толкова си мечтаех за момиченце и сега ми е едно хубавоооо... гледахме ъгъла на костицата и 3мата видяхме че сочи надолу та тя каза на 80% съм сигурна, че е момиче.
Иначе си имаме костицата на носа и нухалната транслуция (ако така се пишеше  Crazy ) ни е 1.43мм, което е идеално и каза, че рискът за Даун е минимален, т.е. най-вероятно няма да правя ранно БХС. Огледахме всички органи, сърчицето, мозъка - тя каза, че всичко си е идеално оформено и няма забележки... Много ми е олекна и съм много щастлива!!  Hug

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 15:40 от A_vagabоnd

# 355
Здравейте мами    bouquet

Днес се разчистих и сега съм трупче.  Tired

За покупките.....мисля август месец да накупя половината неща. Трябва да се възползвам от летните намаления, иначе не виждам как ще се оправим c почивка, ремонт, покупки за бебето, незнам кое по-напред. На 1 август ще видим пак бебчо и предполагам ще разбера пола, въпреки че вече съм почти сигурна че е момиче, а пък едва ли това ще повлиaе за покупките́  тъй като няма да има нищо розово, синo  или лилаво.

Отивам да си направя нещо за ядене. Няма да казвам какво за да не ви се дояде.  Simple Smile

# 356
  • София
Avalinda  при мен е абсолютно същата ситуация - сутрин въобще не може да каже човек че съм бременна, съвсем лека подутина си имам и то само на голо се вижда, а вечер съм като в 5ти месец. Странното е, че аз почти нямам газове, т.е. не вярвам да е от това, та и аз съм в голяма чуденка защо се получава така. Аз като пийна нещо или хапна нещо дори малко веднага ми се издува корема, та може и от храната да е...

За купуването на дрешки - аз вече съм започнала, не се водя от суеверия, такъв ми е кеф да купувам бебешки неща  Heart Eyes

И малко новини - днес бях на ФМ в клиниката на Марков при др. Атанасова. Много е мила, всичко обяснява, много се забавлявахме т.к. бебето танцуваше вътре и поне време си опъна краката и си сложи рацете до главата и тя вика - 'ето вижте, имате си бохемка, все едно се е излегнала на плажа'  Mr. Green  Та това е и другата новина - най-вероятно ще си имаме момиченце!!!!    newsm44 newsm03   Толкова си мечтаех за момиченце и сега ми е едно хубавоооо... гледахме ъгъла на костицата и 3мата видяхме че сочи надолу та тя каза на 80% съм сигурна, че е момиче.
Иначе си имаме костицата на носа и нухалната транслуция (ако така се пишеше  Crazy ) ни е 1.43мм, което е идеално и каза, че рискът за Даун е минимален, т.е. най-вероятно няма да правя ранно БХС. Огледахме всички органи, сърчицето, мозъка - тя каза, че всичко си е идеално оформено и няма забележки... Много ми е олекна и съм много щастлива!!  Hug

Браво !   bouquet

# 357
A_vagabоnd супер стискам палци да е момиченце , то когато човек много иска нещо и нещото става  Laughing и аз искам много момиченце та да видиме дали съм го искала и аз достатъчно  Grinning
и аз съм при същата мацка Атанасова на 5.07 , тя пуска ли и таткото да гледа и  той ? че нашия татко е по-мераклия и от мене за ехографа да гледа , че от началото до сега само веднъж е присъствал и няма търпение вече  Grinning

# 358
  • София
Здравейте мами, аз съм от съседките - януарки, но редовно ви чета  Mr. Green
Относно коремонадуването - аз даже започнах да се притеснявам от размера МУ в края на деня  Shocked Уж не ям толкова много, но хапна ли малко заприличвам на плондир. А кила не съм качила, даже преди да се появи точица пазех диета за да си влезна в нормата и сега съм си точно в нея ... е, останаха малко сланинки по корема, но те никога няма да се махнат, та ако не се и увеличат Laughing
A_vagabоnd, искам на 29-30 този месец и аз да напиша същия пост като твоя Laughing и нямам ама никакво търпение. Въпреки, че ми се стори че сме малко малки за седмиците - в 1-ви ден на 10-та седмица бяхме 2,5 см, а за 10 дават стойности 3,1 но не знам в началото или в края ...
За дрешките и аз много искам да накупя всичко още от сега, но нещо ми чегърта ... не знам защо. Не съм суеверна по принцип. А количката вече си я харесах, но да ви кажа нищо не разбирам от колички и въобще не знам какво трябва да гледам  Confused

http://www.babyland.bg/uploads/photos/92ce7b955ed19809cd7f999a53 … bb9f4f582d9b6.jpg

това е Количката   Mr. Green

# 359
Здравейте!
Повече чета,отколкото да пиша,но ми се иска да ви попитам нещо,което ме вълнува - относно БХС - при мен риска за Даун е 1:900 и TN e 2мм,при гранични стойности 1:280 и 3мм.Не ми препоръчаха амниоцентеза,нямало висок риск.Моля момичетата,които са правили БХС да споделят своите резултати,защото много се чудя newsm78
Относно суеверията за ранно купуване на бебешките неща - това са абсолютни глупости!Всеки интелигентен човек ще прецени,че здравето на бебето не може да има общо с покупките по магазините:)
И още нещо - някой беше питал за имената - може ли първо детенце да се кръсти на починал човек - моето мнение - може,разбира се!Сега ще ви дам пример - моят дядо,на когото съм кръстена носеше името на баща си,който починал преди раждането му,във войната.Когато се родил,близките на майка му и баща му без колебание решили да го кръстят на загиналия му баща,за да е живо името му!Така,че може да сравните едновремешните разсъждения и сегашните суеверия!
Хубав след обяд от мен  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт