Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 538
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Купих две бодита още като разбрах, че съм бременна. Реших, че така бебо ще се чувства желан и чакан от самото начало. Мисля като си харесам нещичко да му купувам, макар че ще ползваме дрешки и от малкия. Той е на 1г7м и си пазя дрешките му. За него имах хиляди суеверия. До последно не купувахме нищо и т.н.
Сега съм решила без суеверия. Чакам си го с нетърпение и се настройвам позитивно пък каквото Бог е решил Praynig

# 361
A_vagabоnd, хайде честито!!! Ти толкова много го искаше и сега си представям колко се радваш. Дай, Боже, и аз другата седмица вече да знам и също да си поискам розово щъркелче! Praynig

Здравейте!
Повече чета,отколкото да пиша,но ми се иска да ви попитам нещо,което ме вълнува - относно БХС - при мен риска за Даун е 1:900 и TN e 2мм,при гранични стойности 1:280 и 3мм.Не ми препоръчаха амниоцентеза,нямало висок риск.Моля момичетата,които са правили БХС да споделят своите резултати,защото много се чудя newsm78
При мен риска го пише 1:2800, а пък милиметрите са 1,5. Бях на преглед в деня, в който правех пълни 12 седмици.
Що се отнася до пазаруването - и аз не смятам да робувам на тези суеверия. Не знам обаче как ще се преборя с родителските тела на тази тема, те май искат да се чака максимално до край. Смятам евентуално да поробувам само на едно - да купя първо шапчица. Хубавото е, че към момента не съм изпитала желание да купя нищо. Може би защото още не знам пола (макар че едва ли ще бъде баш в розово или синьо). Или защото имам 1 месец до сватбата и мозъка ми е ангажиран основно с подготовката на това. Ще видим като мине дали няма да хукна по магазините. Mr. Green

# 362
аз пък да ви кажа за сега въобще не ми е дошъл мерака да гледам дрешки, като влеземе в някой бебешки магазин и гледаме колички, легълца, ванички и разни такива, ама дрешките нещо не са ми особено интрересни  за сега и не ми е дошъл мерак да купя нищо ,  а за другите по големи покупки като количка определено май си е още раничко Simple Smile

# 363
бабата на мъжа ми само ни говори, на никой да не сме казвали, че чакаме бебе. Да сме се криели едва ли не от света. Да не ни уручасат явно...ама до кога можеш да скриеш коремчето

# 364
За стволовите клетки не съм мислила, но може би ще се посъветвам с лекар  newsm78. Но като се замисля малко, може би е по-добре да прибягна към въпросната процедура, имайки предвид, че дечковците ще разполагат само с моя генетичен материал, без този на таткото (това не е точната дума, ама все едно).
Какво имаш предвид без генетичен материал на таткото. Донорски сперматозоиди ли сте ползвали.
Да, моите дечковци са от донорска инсеминация.

Nedinka, стволовите клетки се взимат от пъпната връв на бебето, а не от теб. Това е по принцип при самото раждане. Име и други методи, но при раждане е само този. Така, че ако баща е съпругът ти, материалът ще носи генетична информация е от двама ви, но въпреки това си е само на бебето.

Именно де, знам, че не се вземат от мен, но в живота бебетата ще разполагат само с моя наличен генетичен материал, докато аз съм жива.

# 365
Не вярвам в това да не ни урочаса някои и т.н  Grinning , но се замислям напоследък каквото хубаво ни се е случило и сме казали и бум! и се прецаква тотално! Е така последното,което разбраха близки и приятели (преди това наистина пазехме в тайна) беше,че си отворихме магазин аз и мъж ми,който много добре се развиваше,затова и правехме опити и за второ детенце.И хоп с времето разбраха много хора и в момента магазина е в процес на затваряне.... Няколко дни подред ме заглеждат рода,приятели и се усещат,че съм бременна и моя мъж се похвали,че ще ходим на боровец и после за риба ала бала да ме изведел да си почина,че ме съсипаха от работа и хоп разбиха буса. И това са ми най-пресните спомени...Наистина има бол зависливи хора,които просто сякаш осуетяват някои неща.... може да бъркам,но... newsm78

# 366
Пуска таткото да, без проблем. То ние като бяхме имаше закъснение на часовете с половин час заради някакъв спешен случай и нашият татко беше избеснял и беше на ръба да си тръгне, но добре че успяхме да влезем. Всички които бяха преди и след нас си бяха с татковците и влизаха заедно, така че няма проблем.  Peace  Атанасова е супер!
Аз сега се зачудих дали пък да не си сменя часа за втората ФМ за след 15ти август когато Марков се върне от отпуска, защото на някои места пише че трябва да е между 20 и 22гс, а аз мислех че е ок между 18 и 22гс.  Засега часа ми е за 28 юли когато ще съм в 18 г.с. и 4 дни и си мисля, че ще е много рано май....  newsm78

# 367
Има риск при БХС ако е 1:250/300. Щом е 1:900 е добре според мен.

# 368
ами води се оптимално 20-22 , и аз записах час за края на юли , че после ми е късно, и се падам 19 и няколко дена и жената от тела ми каза че е ок, защото то вече съм си в 20, званни най-добре да питаш , че да не си дадеш парите 2 пъти ако се окаже рано Simple Smile

# 369
 и аз мисля, че някои хора дори без да искат пращат кофти енергия. Сигурно има начин как да се предпазиш, ама...знам ли и аз как става.

Nedinka, стволовите клетки доколкото знам се ползват предимно от братя и сестри, ако се наложи. Не могат да се ползват измежду роднини дори родители и деца. Та май няма значение дали имат само твой генетичен материал.
Ти в БГ ли прави процедурата.

# 370
Еййй малко ми се оправи настроението. Сега разбрах,че една моя много близка приятелка е бременна,но тя живи и здрави ще е януарска мама!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 371
Не вярвам в това да не ни урочаса някои и т.н  Grinning , но се замислям напоследък каквото хубаво ни се е случило и сме казали и бум! и се прецаква тотално! Е така последното,което разбраха близки и приятели (преди това наистина пазехме в тайна) беше,че си отворихме магазин аз и мъж ми,който много добре се развиваше,затова и правехме опити и за второ детенце.И хоп с времето разбраха много хора и в момента магазина е в процес на затваряне.... Няколко дни подред ме заглеждат рода,приятели и се усещат,че съм бременна и моя мъж се похвали,че ще ходим на боровец и после за риба ала бала да ме изведел да си почина,че ме съсипаха от работа и хоп разбиха буса. И това са ми най-пресните спомени...Наистина има бол зависливи хора,които просто сякаш осуетяват някои неща.... може да бъркам,но... newsm78

Аз също се притеснявам много от отрицателната енергия на хората, породена от завист или нещо друго. Затова винаги kогато ни питат как вървят нещата винаги казвам бива, дори на родителите си им казвам така, да не стане така да кажа голяма дума. Понякога нещата не стават, защото не им е дошло времето или просто те очаква нещо по-хубаво. Гледай положително на нещата и това е.   Hug

# 372
Здравейте бъдещи мами.Чета ви от няколко дни и реших и аз да се запиша))). Ние сме в 12 г.с.))
Искам да ви запитам дали някой е бил при Кръстева от Майчин дом и какви са отзивите за нея? Не искам да се оплаквам,но ми се струва малко странна и трудна за откриване,въпреки,че ми казаха,че е голям специалист?

Късмет на всички мами)))

# 373
и аз мисля, че някои хора дори без да искат пращат кофти енергия. Сигурно има начин как да се предпазиш, ама...знам ли и аз как става.

Nedinka, стволовите клетки доколкото знам се ползват предимно от братя и сестри, ако се наложи. Не могат да се ползват измежду роднини дори родители и деца. Та май няма значение дали имат само твой генетичен материал.
Ти в БГ ли прави процедурата.

Ми може и така да е, миличка, не знам. Затова ще говоря с доки - процедурата я правих в Белгия, защото живея там.

А за протокола моята ФМ ще бъде на 9 август и тогава ще бъда в 22 седмица. Всъщност моят лекар ми каза около коя дата иска да бъде направена и се оказва, че точно на тази дата има часове. Но като се има предвид, че си записах часа още на 25 май  Grinning

# 374
Момичета усещате ли резки болки в областта на стомаха?

Общи условия

Активация на акаунт