Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 519
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, докато се включа вие сте приключили старата темичка и сте 25 страница от новата. Браво! newsm62

Да ви кажа за суеверията нещо проверено от живота, но всеки може да каже, че е чиста случайност. Дъщеря ми като стана на 2 и половина започнахме опити за 2 ро дете. С прекъсвания, защото се лекувахме няколко пъти, друг път аз не се чувствах готова и така... От 1 година правихме по-сериозно опити и все не се получаваше. Тогава си казах, ами ще послушам старите да извърля старото, за да влезе новото.

Месецът преди да забременея изхвърлих всички бебешки и детски дрешки на дъщеря ми оставих  5-6 за спомен и резултата беше налице забременях още следващия месец. Водех се от мисълта, че дори и да имам второ момиченце ще е грехота да износва дрехи само защото се е родила второ.

Всеки обаче си има различна философия. За първото дете не съм купувала дрешки, майка купи всичко необходимо след като се роди. Нося гривна на ръката си против уроки, както миналия път, така и сега. Не всички хора са податливи на влияние, но отрицателни енергии има и бременните трябва да се пазят от тях.

# 376
Да ви се похваля, днес видяхме бебето, но през цялото време стоя с гръб към нас,не видяхме пола... Sad Бяхме със сестра ми и съпруга ми... толкова се радвахме и тримата като го видяхме толкова голямо,вече ме гледат през корема-не вагинално.Бебчето е над 6 см, и си отговаря точно на седмиците и дните.Правих и БХС - мериха гънката и главата , и разни други неща гледаше докторката , всичко обясняваше,ама аз само бебето гледах и друго не ме интересуваше - мъжа ми слуша винаги и помни Simple Smile Цял ден съм в еуфория,този път ми дадоха 3 снимки и не съм спряла да ги гледам.

tionabg аз също не разбирам тъпото поверие за предварителните покупки, и за мен няма нищо по-смислено от baby shower.Така или иначе всички близки искат да подарят нещо полезно за бебето,така поне ще знаеш какво е останало да си купиш сама.Ние тука кво правим - пазаруваме си всичко , и после някой като пита от какво имате нужда още .. "ами ние всичко си купихме " и се подарява поредната дрешка,която умалява за месец - два.

# 377
`KiSs   Относно всичко необходимо като документи за брак - отивате в общината и там се записвате, в повечето общини ритуалните зали са вече на частници и работят с договори към общината,така че таксите са доста по-високи от преди.Моята сватба беше изнесена (т.е. не в ритуалната им зала ) и таксата ми беше 240 лв. , иначе ако ще подписвате при тях е доста по-евтино. Ако правите и църковен брак в църквата незнам каква е цената , но на нас ни беше 200 лв , иначе май е към 50 лв. Но за църковен брак трябва да си отидете до църквата да се запишете,не става в общината.Ще ви бъдат нужни и медицински : общо по 4 броя на човек.Изследват кръв,бели дробове , психо тест , и четвъртия не си го спомням.За тези не се дават направления и се плащат,на нас ни взеха по 20 лв,за всеки печат на човек.Общо 160 лв.При белодробните изследвания ако кажеш , че си бременна ще ти вземат само 5 лв.С тези медицински,с актовете ви за раждане и копията от личните карти при второто ходене до общината ще ви запишат.Попълват се и разни декларации - дали ще имате предбрачен договор,с каква фамилия искаш да бъдеш след сватбата,адресите трябва да си оправиш,ако ще живееш на адреса на мъжа си,но това незнам дали не беше след сватбата.
Това е , което си спомням от миналата година,дано не те подведа с нещо.Но със сигурност първа стъпка е посещението в общината-там ще ти кажат всичко.
Знам само , че след сватбата ще имаш 30 дни да си смениш всички документи - лична карта, паспорт , шофьорска книжка... и там един куп разходи...
А бе .. не е евтино да се ожени човек в наши дни...

# 378

Месецът преди да забременея изхвърлих всички бебешки и детски дрешки на дъщеря ми оставих  5-6 за спомен и резултата беше налице забременях още следващия месец. Водех се от мисълта, че дори и да имам второ момиченце ще е грехота да износва дрехи само защото се е родила второ.

Ама разбира се...коя мама не би купила нови дрешки на бебечето си, но не мисля че би било проблем да носи и дрешките на братчето си или сестричето си. Но единственото от което бих се въздържала е да взимам дрешки от познати и приятели, защото аз вярвам че чрез дрехите се предава  и енергия. Но всеки сам решава за себе си, нали  Flutter

# 379

И това ли искат за брак Joy Joy Joy

# 380
Здравейте дами!!!Добре дошли на всички нови...Май всеки ден има по 2-3 ...Браво на нас!
По напред сте разисквали болниците...Видях че има момичета от Пловдив ,които мислят да раждат в Окръжна...С тях може да се видим ,защото въпреки ,че живея в Кърджали нямам намерение да раждам тук.Много мизерно е АГ отделението.Сега като лежах направо се хванах за главата...И за това решихме в Пловдив.Пък и без това от сега се канят докторите ,че ще е секцио и ще го вадят по рано/заради проблемите ми в гръбнака и високата кръвна захар.../
 Иначе аз днес прекалих с разходките и слънчасах малко...
На всички лека вечер.На мене утре ми предстой пътуване от Кърджали до Сопот  Sick Sick Sick И то с автобус.Отивам да си видя племенника.Дано да не ми прилошава много ,много!!!
 Heart Eyes Heart Eyes

# 381
благодаря Ви за отговорите мили мами Hug
аз още преди да знам пола на бебоците си бях харесала дрешки в що годе универсални цветове-жълто,зелено,бяло.
сега вече като знам,че ще момчета ще ми свършат работа-бодита за зимата,ръкавички,шапчици и лигавници.не устоях на изкушението и взех едно розово боди на kittens,ама нейсе.и моят приятелка ще има момче Joy
бабата на мъжа ми продължава да твърди,че не било на хубаво,ама аз съм си решила вече.лятото има толковамн промоции.просто грехота ми се вижда да ги изпусна Mr. Green
за количка,кошарка и столчета не съм мислила още-мъжо каза,че той щял да избира със свекъра Party

# 382
Аз пък да кажа за суеверията... ами малко съм си суеверна казах за бременността на най- добрата си приятелка даже преди да кажа на таткото (само да не ме чуе Shocked) но не исках да знаят хора който малко или много не са ми приятни и нямам много добри отношения, знам ли може да ми направят нещо дори и с поглед Shocked

А за дрехите, аз съм по малката имам сестра и винаги преносвах нейните дрехи затова и най- вероятно може и да приема дрехи 2-ра употреба ,но не се знае колко ще ги облека на детето си,може да е малко и да не разбира но не искам Wink искам да си облича нови дрешки който сме му купили с огромно желание и това ако е суеверие незнам Shocked

НЕИЗДЪРЖАМ #Crazy искам да видя вече бебо дали всичко му е ок,така като все още не го чувствам много ме е страх че може да стане нещо с него и без да разбера не ми е спокойноооо

# 383
  • София
Всичко си купувах предварително, след 5-6 месец,
не робувам на суеверия Peace
Момичета усещате ли резки болки в областта на стомаха?
Не newsm78
Да не си яла нещо кофти?

# 384
Мен днес едната баба ме отмени малко в грижите за Ива, но да си призная не ми стигна времето /само 2 часа/.
За износването на дрехи и аз съм против. За това даже и момиченце да имам няма да ползвам нищо от каката, а ще купя всичко ново. Но за сега според лекарката няма нужда, защото ще е момче, а на Ивка дрешките смятам да ги дам на моя вуйчо, че той ще си има бебе малко преди нас и ще е момиченце и ще се радвам, ако решат да ползват нещо от нейните неща. А ако не искат няма да се сърдя и ще ида да ги дам на някой дом, където ще са от полза, все пак има неща които почти не са ползвани.

# 385
Juli_Ivka след като почти не са ползвани защо да не ги използваш за бебенцето.. Аз нямам нищо против износването от близки хора,естествено не и от непознати.Моята сестричка винаги е износвала моите неща,разлиакта ни е малка,после ме подмина по ръст и аз носех нейните неща.Когато децата са малки растат толкова бързо , че някои неща се слагат сигурно по-малко от 10 пъти,да не говорим ако детето има страшно много дрешки- за някои не идва ред дори Simple Smile Всеки си преценя в крайна сметка.Моята приятелка си купуваше дрешки за детето предимно от Бенетон,даваше луди пари,за някакви сладки нещица ама то детето ги носеше по 2-3 месеца...И сега седят по кашоните,посъветвах я да ги даде на нкой - тя каза че няма близки на които да може да ги даде,предложих и да ги даде на някой дом - а тя каза " аа толкова пари съм дала, как ще ги дам на дом" Simple Smile и сега си стоят "многото пари" в кашони и никъв смисъл...Аз лично не смятам да прекалявам с количеството , е от качеството не смятам да пестя.

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 22:48 от marinamihailova

# 386
Julo_Ivka след като почти не са ползвани защо да не ги използваш за бебенцето..
Аз нямам нищо против да ползвам някои неща, но Ива ми беше лятно бебе, а и ако е момче /както каза лекарката/ няма да е много хубаво да е с оранжеви, лилави, розови и жълти роклички. Всъщност Ивка има доста неща, които изобщо не са използвани. Аз накупих всичко необходимо и после като носеха подаръци хората и се натрупаха страшно много дрехи и не можахме да оползотворим всички. Но пък наистина ще се радвам вуйчо ми да ги ползват за тяхната госпожица.

# 387
Винаги става така с количествата и с подаръците Simple Smile За това си е много полезен американския модел с baby shower-a.

# 388
Винаги става така с количествата и с подаръците Simple Smile За това си е много полезен американския модел с baby shower-a.
Много съм съгласна с това, но тук ако го направиш и може и да ти се изсмеят!
Лека нощ момичета и приятни сънища!

# 389
Аз определено ще си ползвам дрехи от Мая, ако е момиче бебето. Дрехите ѝ са като нови, не виждам смисъл да се вкарвам в излишни разходи. Естествено, ще купя и нови неща, все пак Мая е лятно бебе... Ако е момче, то работата вече е друга. Simple Smile

Момичета, не знам за вас, но на мен адски бързо ми минава времето. Имам чувството, че няма да успея да се насладя на бременността...  Crazy

От един месец се опитвам да си запазя час за ФМ в Марковс, само ме мятат по върбите. Звъннах веднъж, казаха ми след седмица да се обадя. Звъннах след седмица, казаха ми след две седмици. След две седмици ми казаха след 20ти да се обадя.  ooooh! Нямам думи направо...

Та така, хайде лека и спокойна нощ и от мен.

Общи условия

Активация на акаунт