Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 586
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Здравейте момичета,
ние също нямаме търпение да научим пола ... и двамата искаме момченце , дано да се сбъдне желанието ни Simple Smile
Хубав ден на всички

# 301
Ами и аз незнам, като поставя нещата на кантар - то се плаща навсякъде, а отношението към пациентите и хигиената там са на ниво, имам познати раждали там, но разбира се решението ми може и да се промени Simple Smile Пижо ти къде мислиш да си?

# 302
Добро утро и от мен  bouquet
вчера пропуснах да отбележа - термин 29.12

# 303
Добро утро,
днес най-сетне и аз ще се запиша за ЖК и ще почвам изследвания, пък да видим Simple Smile
За спането - мани мани, напоследък нещо немога да спя, по цяла нощ се въртя, дано скоро да мине, че от другата седмица съм на работа, сега съм отпуск.
За мамите от Пловдив - аз май ще съм в Селена, поне за момента така мисля, но докато наблежи момента има време. Ако някоя е решила да се появи мъничето и там, ще се радвам да ми пише.
Май ще сме две. Аз също засега за там съм се насочила. При мен причината най-вече е, че докторът, при който ходя, води там ражданията. Та засега - съм там. Аз винаги се доверявам на лекарят, който съм избрала за прегледите. И първия път беше така, но тогава той ме насочи към Окръжна/още нямаше Селена/. И там не беше зле.

# 304
Аз съм от Пловдив и имам колебания относно частни болници . Чудесни са за самото раждане , но ако има усложнения с бебето или майката , ако те имат нужда от по-интезивно лечение , ги транспортират във ВМИ или Окръжна. Тази перспектива определно не ми харесва, защото това отнема време , а всяка минутка е важна . Предният път раждах във ВМИ , но сега мисля да се насоча към Окръжна болница. Във ВМИ има ВИП родилна зала . Може да бъде наета и там специално една акушерка да е през цялото време с родилката . В Окръжна няма ВИП родилна. И в двете държавни болници има ВИП стаи , които са с прилични цени , но така или иначе и в двете болници АГ отделенията са ремонтирани и предлагат прилично условия .

# 305
добро утро на всички мамчета....аз съм в края на 15с (поне така казва доки -аз вече не мога да сметна кога в коя съм-всеки док.  ме обърква)виждам че има и други мами в тази седмица и вече са ходили на 3Д-аз съм чак за средата на юли....вие по желание ли ходихте или ви изпрати доктора ви??Мнооооооого искаме да разберем пола на бебчо-дъщеря ми само гледа по магазинчетата и треска я тресе да разбере на кой ще е кака.... Joy

# 306
Има ли някой друг за Майчин дом? Аз разпитвах познати и ходих в "деня на отворените врати",та май май там ще изплаче моето бебоче.Определено има и доста по-луксозни болници,но пък мисля да заложа на традицията (раждана съм там).Доколкото разпитах познатите приятелки,доктори и клюкари всички доктори там си ги бива Simple Smile Сега е времето да ме разколебаете.По моя инфо раждането там е 550лв и за "средно вип стая"-40лв на вечер (за най-вип е по 70,но по мое наблюдение май е по- да си с някого в стая,а не сама)
Споделете мнение,а даже може и темичка да направим Simple Smile
Аз също се колебаех за Майчин дом и Тукуда. И в двете болници имат добра апаратура за бебоците. Според мен в МД АГдокторите са с голям опит. Аз не бих искала да съм сама в стая. Все пак 3дни се седи там и да няма с кой да си обелиш дума и да си изкоментираш...не е за мен.
Аз все пак съм си избрала Тукуда. Имам допълнително осигуряване и ще ми покрият избор на екип

# 307
Съгласна съм с теб Radostche за частните болници, аз незнам, по този въпрос още съм в голямо чудене. Точно по въпроса че ако стане проблем става кофти, но ... дано всичко е наред и всяка от нас вземе правилното решение и да няма проблеми.

# 308
Аз съм от Пловдив и имам колебания относно частни болници . Чудесни са за самото раждане , но ако има усложнения с бебето или майката , ако те имат нужда от по-интезивно лечение , ги транспортират във ВМИ или Окръжна. Тази перспектива определно не ми харесва, защото това отнема време , а всяка минутка е важна . Предният път раждах във ВМИ , но сега мисля да се насоча към Окръжна болница. Във ВМИ има ВИП родилна зала . Може да бъде наета и там специално една акушерка да е през цялото време с родилката . В Окръжна няма ВИП родилна. И в двете държавни болници има ВИП стаи , които са с прилични цени , но така или иначе и в двете болници АГ отделенията са ремонтирани и предлагат прилично условия .
Нали няма да мислим за усложнения Naughty!?!
Права си относно условията на ВМИ и Окръжна за подобни случаи. Моя колежка роди преди 1 година. Планувала бе в Селена. В момента, в който раждането е започнало, бебето е започнало да губи тонове и докторът веднага я "препратил" в окръжна, та финалът се случи там. Слава богу нямаше проблеми, но си е застраховка.
В крайна сметка всичко е съдба.

# 309
Нали няма да мислим за усложнения Naughty!?!
Права си относно условията на ВМИ и Окръжна за подобни случаи. Моя колежка роди преди 1 година. Планувала бе в Селена. В момента, в който раждането е започнало, бебето е започнало да губи тонове и докторът веднага я "препратил" в окръжна, та финалът се случи там. Слава богу нямаше проблеми, но си е застраховка.
В крайна сметка всичко е съдба.

Така е всичко е въпрос на късмет и шанс. Никога няма гаранция какво може да се случи, все пак и при най-добрите условия и специалисти стават гафове и проблеми. Но момичета да мислим позитивно  Hug

# 310
Майчета искам да ви питам нещо, но до сега ме беше срам. Значи ние в 9 седмици и 3 дни бяхме 3.9 см. Докторката каза, че сме били дълги колко 13 седмица. Добре де, но това означава ли че трябва да родя по-рано с 2 седмици или просто сме преееееееекалено големи?
В 11седмица бяхме към 5см  и казаха, че е нормално. Нещо доки-то ти се е объркал. Виж табличката с размерите на бебо по седмици. Бяха я постнали по-горе

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 10:20 от gala-2002

# 311
що се отнася до болниците.....първото си дете родих в Майчин дом-1999г ,сега живи и здрави мисля за ІІ градска-доктора ,който ме наблюдава работи там.....

# 312
За стволовите клетки не съм мислила, но може би ще се посъветвам с лекар  newsm78. Но като се замисля малко, може би е по-добре да прибягна към въпросната процедура, имайки предвид, че дечковците ще разполагат само с моя генетичен материал, без този на таткото (това не е точната дума, ама все едно).
Какво имаш предвид без генетичен материал на таткото. Донорски сперматозоиди ли сте ползвали.

# 313
напълно съм съгласна с теб!Точно това писах наfifi2011

# 314
  • Варна
Добро утро, мами!
Добре дошли на всички нови мами   bouquet, много е хубаво, че се увеличаваме, особено с многодетни мами  Hug
Моят любим мъж днес е рожденник и ще правя торта- изненада днес!   chef  party023
Вчера отидох при доки да ме регистрира и да ми даде направление за изследвания, а пък тя взе че ми ги взе там на място! Пита кога последно съм яла ( беше преди повече от 4ч) и каза ОК, няма проблем, сега ще ти ги взема. Иначе наистина е трябвало сутрин на гладно, но честно казано с това ниско кръвно незнам как щях да отида до там на гладно. Та съм много доволна, че пуснахме всичко вчера  Grinning. С нея досега не бяхме коментирали термина (само от табличките си го знам) и ми каза 25.12 (иначе 23.12 по табличките в нета) Та сега се чудя  newsm78 . Май ще си го следя тук по табличките, пък като наближи ще му мисля  Wink

Общи условия

Активация на акаунт