Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 521
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Вчера доцентката, която ме консултираше във ВМИ ми вика нали знаета риска за тези, които са над 35 г.  и кво да не правим бебета ли? Какво да направя като сега се получи.

# 451
Това е тъпо според мен. Масово вече се наблюдава тенденция към увеличаване на възрастта за раждане. Аз не мисля, че до 40год. е нещо по- особено, от до 35год.

# 452
Благодаря ти A_ vagabond. Защо не правих първата ФМ? Ами честно казано незнам защо.
Искам да питам мамите, които излизат в болнични какво горе долу работят. Извинете ако не е уместно ама и аз искам да изляза в болничен, а работя административна работа, т.е. нищо рисковано и някак ми е неудобно. Аз мисля от август, ще се подготвям точно тогава и за държавен изпит и ще ми е добре да съм си вкъщи.

# 453
Здравейте момичета,
аз започвам леко да се притеснявам. До преди седмица-две все нещо ме болеше, ту от ляво, ту от дясно. Но сега сякаш не съм бременна. Нищо не ме боли, нищо не усещам, единствено повръщам сутрин и проблем с кръвното в следобедните часове. Нормално ли е нищо да не усещам?  newsm78

Сладурана!Щом повръщането и кръвното не те побъркват си герой!Мен гаденето ме отчайваше до лудост,а ти се оплакваш,че имаш "само" него.Радвай се на спокойната си бременност!

# 454
  • София
Lady,
според мен, ако работиш на държавна работа съвсем спокойно можеш да си излизаш болничен. Ако работиш в частния сектор обаче, най - добрият вариант е да ги предупредиш, че мислиш да изкараш бременността в болничен, като им дадеш време да се подготвят със служител. В малките  фирми е ужасно трудно да се намери човек по временно заместване и много често ми се е случвало да не мога да изляза в истински болничен, за 3 дена, защото е нямало кой да ме смени.
Иначе имаш право на допълнителен платен отпуск заради студентството, който сега да не говоря глупости, ама беше още към 12 дена.

# 455
KiaraTiara, имам право на 30 дни мисля платен отпуск за подготовка за Държавен изпит, но той се дава със съгласието на работодателя. Аз мисля че няма да назначават друг на мое място, защото ние не сме много голяма фирма, а сме две на една и съща длъжност. Та мисълта ми е, че колежката ще се справи и сама, защото когато тя беше майчинство аз работих сама и така.

# 456
# 457
  • София

СУПЕР! Само да припомня, че полът на детето/децата се определя от X/Y хромозомата на бащата. Майката е носител винаги на Х хромозома, бащата определя с неговото Х/У. Онези филмчета са за това. За да не вярвате в измислици Simple Smile

Също така децата са "еднополови" в началото. С две думи простатата на момчетата прилича на матката при жените, тестисите - на яйцниците. Ранните снимки показват една и съща на вид картинка на гениталиите. За това и докторите не се наемат да определетя пола на 100%.

# 458
Здравейте мами, ако мислите че ще се чуствате по добре в къщи отколкото на работа вземайте болничен, това да ги предопредите и т.н. са глупости според мен, защото ако си болен и на работа или загубиш бебето (да не ме чува дявола)  няма да ти дадат нито медал нито повишение НИЩО...
Моята работа е информатор в общината и трябва да стоя цял ден нон-стоп права и да упътвам хората и когато си занесох болничния знаете ли какво ми казаха..... "ха че защо са ти дали толкова много болничен ти си почиваш и тук работата ти не е тежка !!! " #Crazy
така че не ги мислете работодателите си, като искат да са шефове да се спасяват Peace

# 459
Аз искам да споделя с вас ,че неразположенията все по-малко се проявяват с наближаване на 5 месец.При мен почти не останаха.И пробождането изчезна и повръшането и сънливостта.Е на моменти се появява по някое но е все по-рядко.Започна да ми олеква,но е мисля вече време да го усетя това бебенце Praynig

# 460
  • Beyond the Frontiers
rusokoska, честит рожден ден. Лека и слънчева бременност!
Да успокоя за кръвното - близо месец ходех с кръвно 80 на 40, нищо не се пие - повечко течности, кола, позволено е кафе. Лично аз съм по-добре вече в това отношение.

Lady Vi, аз съм мениджър на туристическа агенция - нито имам заместник, нито има друг такъв. Не си длъжна да уведомяваш никой, че ще взимаш болнични до край. Ако фирмата е на приятели бих го разбрала, в друг случай не дължиш известие, а даже могат да ти оспорят болничния, ако искат да се заядат нещо.

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 16:02 от Galactic Voyager

# 461
Ами за първия БХС ми казаха от 11-та до 13-та. Може би ще правим втори към 15-та.

На мен първия БХС ми го правиха преди два дена.
А за резултатите, не са гаранция за нищо. Вчера четох за една мама с резултат 1 от 150 и накрая е имала здраво бебче. Казвам го но не искам да влияя на никого, всеки сам трябва да реши какво да прави.

bouquet   Hug    на рожденничката, лека бременност и един прекрасен коледен подарък накрая.

# 462
rusokoska, честит рожден ден!Да си жива и здрава и много щастлива  bouquet  bouquet  bouquet

# 463
  • София
Не си длъжна да уведомяваш никой, че ще взимаш болнични до край. Ако фирмата е на приятели бих го разбрала, в друг случай не дължиш известие, а даже могат да ти оспорят болничния, ако искат да се заядат нещо.

Вие не искате ли да продължите да си работите и след бременността? Аз бих искала да си остана на мястото, а какви очи ще имам да го направя ако най - безцеремонно им хвърля болничен за 30 дена и им го подновявам всеки месец, а после още  2 години? Естествено, че не е ДЛЪЖНА да уведомява. Обаче все пак сме хора и споделяме човешки отношения един с друг.

# 464

Общи условия

Активация на акаунт