БЕЗ КОМЕНТАР!

• 17 590
  • 351
  •   1
Отговори
# 15
  • В.Търново
И аз току що чух по новините по Нова...направо смях,пълен смях...жертвата да си плаща на виновника,че той я е осакатил за цял живот!!!

# 16
То няма да се плаща на Стависки ами на "Дженерали застраховане" нали те са ответник ?
Не знам дали има някакъв закон за подобен казус ама си пише ,че Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.
Не пише да се основават на закон.

# 17
И аз току що чух по новините по Нова...направо смях,пълен смях...жертвата да си плаща на виновника,че той я е осъкатил за цял живот!!!

Ами, в случая жертвата не плаща на виновника...плаща съдебните разходи. А и делото е било срещу застрахователната компания... Иначе, журналистите ни отново са на ниво.

# 18
  • В.Търново
То няма да се плаща на Стависки ами на "Дженерали застраховане" нали те са ответник ?
Не знам дали има някакъв закон за подобен казус ама си пише ,че Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.
Не пише да се основават на закон.

Е да де,но всъщност Мануела ще плаща за грешката на Ставински,извинете престъплението,защото той уби едно момче и осакати едно момиче....

# 19
  • София
Вижте, зная, че ще прозвучи грубо, но не това е целта ми.
Определено смятам, че Стависки трябваше да излежи присъдата си и че за отнемането на живот наказанията трябва да са по-строги.
Обаче!
Ако не беше Стависки зад волана, Мануела никога нямаше да има нито дарителски фонд, който баща й да проиграе по казината, докато живее в София, без да я гледа, нито щеше да получи такива пари от самия виновник.
По пътищата ни ежедневно загиват хора, за които знаят само близките им. Ежедневно някое семейство бива почернено и някое дете се нуждае от лечение, но ние нито пишем по форумите за тези частни случаи, нито дори знаем за тях. Те остават част от статистиката.
Адвокатите на Мануела очевидно не са оформили иска си като хората, разчитайки на някаква гражданска подкрепа и на обществените вълнения по въпроса.
Така подаден, искът за щети, отнесен към лечението на Мануела в Израел, наистина е неоснователен, защото де факто такива щети няма - лечението беше платено от хората, не от семейството.
Освен това, доколкото зная, самият Стависки беше осъден на някаква сума, която плати. За това не мога да съм сигурна, нито ще се ровя да търся данни.

Трагедията е ужасна. Това мога да кажа.
Останалото е дело на адвокатите и съда, а там емоции няма.

# 20
   Фактически аз не мога да разбера дали Стависки има нещо общо с тоя процес... Горсова подава иск срещу застрахователя, и съдът го намира неоснователен, а загубилият делото плаща разноските. Нали така...

# 21
  • София
Няма.
Съдят застрахователната му компания.
И тези пари няма да се дадат на Стависки, това са такси и разноски по делото, които загубилата страна трябва да плати. Това е.

# 22
  Фактически аз не мога да разбера дали Стависки има нещо общо с тоя процес... Горсова подава иск срещу застрахователя, и съдът го намира неоснователен, а загубилият делото плаща разноските. Нали така...
И аз така го разбирам. И тъй като тя вече е получила средства, няма право на такива от застраховател.  Поне това си мисля, че е...

# 23
КЛОНКА как не са настъпили щети за Мануела ?Не само ,че са настъпили ами тя все още си е ощетена Според семейството на Мануела до сега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.
Наистина не коректно да се пише че ще се плаща на Стависки.
Но пък не е коректно да се пише ,че жертвата не е претърпяла щети.

# 24
Така е по принцип. Според статията, така излиза и в конкретния случай.

Iliana__ , имуществени вреди се доказват само с документи. Неимуществените със свидетели и медицински експертизи, ако е увредено здравето. Може би хората нямат доказателства за такъв размер заплатени такси и разноски.

# 25
И аз така го разбирам. И тъй като тя вече е получила средства, няма право на такива от застраховател.  Поне това си мисля, че е...
Не е така плащането от Стависки е обезщетение за неимуществени щети ,а тук става въпрос за имуществени.

# 26
  Точно така. Иска е за имуществени щети - очевидно не са могли да докажат такива.

# 27
Явно са ги доказали ,но съда приема ,че щом са платени от благотворителност то застрахователите няма нужда да плащат.
Обаче разходите си продължават да текат .

# 28
Имах предвид за разликата над 189 254 лв до милион.

# 29
  • при него
Дори и да е законосъобразно това решение, то от човешка, морална гледна точка то е грозно и унизително.. направо мерзост бих го нарекла..
Всички тия решения (действия) рано или късно ще се върнат върху съдиите или върху техните семейства и близки, ще се върнат и върху Ставийски и неговото семейство (макар да не го пожелвам на Албена и детенцето), но вярвам че справедливостта съществува и че който е причинл стрдание, то ще му се върне, макар и да не лежи в затвора...
Прави са от ЕС като казват че Съдебната ни система е безумна.. Адски са прави! Омръзна ми от анонимни съдии, скрити зад законовата буква, кооито пускат убийци по улиците, за да убиват и да си живеят живота.. И не е вярно, че законите ни са лоши.. в много случаи е и въпрос на тълкуване, просто така им изнася да извъртят нещата, защото някой си е платил.. трябва да си внесем съдии от Европа сигурно, някакви нормални, Не-алчни хора...

Стискам палци на Мануела един ден да има нормален живот и дано да не помни нищо от тази гротеска

Общи условия

Активация на акаунт