Лятото дойде,а ЯНУАРЧЕТО се готви да ходи на море (15)

• 28 918
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • sofia

Люба, кайсиите не са ли от мъхестите?
Праскови, кайсии
- пюре: 6-8 м.
- сурови: 8 м.
- слаб алерген! (в детското захранване не се считат за проблемни мъхести плодове)
- при алергична обремененост: след 1 год.
- ценен витаминен и минерален състав (витамин С, бета-каротин и др.)
- регулиращ ефект (алтернатива на крушите и сливите)
- суровите плодове съдържат пектин (може да дразни нежното стомахче)
- средноцелулозни (не са леки за стомахчето, но най-вече сурови)
- едно наум за плодовите органични киселини в пресните плодове (дори да са видимо зрели и сладки)
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 691
# 692
Ноеми, ще можеш ли да пуснеш снимка на препарата за петна който ползваш.  Hug

Днес следобед Кали пак я натиснаха зъбите. Толкова безутешен плач мисля, че до сега не бях чувала от нея. Едва я приспахме. И спи от 16ч. прорева няколко пъти, но към 19ч. явно я отпуснаха и все още спи спокойно. Познайте кога ще се събуди  Mr. Green

# 693
  • София
Alluria, в изброените от теб болници в лабораторията им отиваш с бележка за изследване от ЛЛ или трябва да лежи бебето в отделение към съответната болница?
Защото вземането на венозна кръв на бебе си е майстърлък.

Kalifornia, поне преди 5 години можеше без да лежи детето в болницата. Тогава на нас ни трябваше венозна кръв за протромбиново време, защото се подготвяхме за операция. Права си, че наистина е майсторлък вземането на кръв от бебе, първият път го измъчиха миличкия  Tired

Докато приспивах Ади, Бобо е вилнял из кухнята да си приготвя вечеря и сега ми предстои голямо почистване  ooooh!. Ама така е, щом майка му се прави на доктор по форумите и закъснява с готвенето  Whistling

# 694
  • в Надежда-та
amidala13 готова си Peace, по принцип не гласувам за такива работи, ама щом сте 2-ви ще Ви дам шанс Wink Успех fingerscrossed

# 695
amidala13 готова си Peace, по принцип не гласувам за такива работи, ама щом сте 2-ви ще Ви дам шанс Wink Успех fingerscrossed

Hug

# 696
Мацки, вашите бебоци почнаха ли да акат кюфтаци??  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ние откакто сме на картофено пюре, всеки ден правим топли картофени кюфтенца и зеленчукови крокети...  Joy
Ама как миришат само....  Sick Embarassed

# 697
Айде и аз да се разпиша по нощите.

Заканила се бях да нападна форума ама нещо не ми се получава. Явно ме е хванала черната серия и не ще да ме пуска. Бебан е болен - от някъде е пипнал вирус. Първоначално подцених ситуацията - с лекарката мислехме, че е лека настинка или неразположение от зъбите, ама не би. Кашлицата му се влошава и сега ходя почти всеки ден да му слушат гърдичките. Надявам се да се оправи скоро.

Педиатърката ни препоръча да му купим инхалатор. Имам спомен, че някоя от мамите във форума беше ползвала такъв. Ще ми е полезно ако дадете отзиви доколко е полезен при кашлица.

Вода бебо пие от скоро. Не винаги иска и аз не настоявам твърде, но в големите жеги си пийваше от време на време по 20-30 мл.

Така като чета полемиките около захранването и аз се поомотвам. Мислех да започна на 6 месеца със зеленчуци, но сега с болестта плановете ми се променят. Ще захраня чак като е напълно здрав и дотогава ще чета кой как е захрани и сигурно ще си променя концепцията 100-тина пъти  Laughing

# 698
  • в Надежда-та
=Michelle= оправяйте се бързо Praynig Hug

# 699
  • Пловдив
А като минат на обща храна  Mr. Green Виолета вече иска сама да си изхвърля гърнето и се справя успешно  Simple Smile

Заканила се бях да нападна форума ама нещо не ми се получава. Явно ме е хванала черната серия и не ще да ме пуска. Бебан е болен - от някъде е пипнал вирус. Първоначално подцених ситуацията - с лекарката мислехме, че е лека настинка или неразположение от зъбите, ама не би. Кашлицата му се влошава и сега ходя почти всеки ден да му слушат гърдичките. Надявам се да се оправи скоро.
Ние преборихме кашлицата с  едни капки Синекод и Проспан сиропчето.
Бързо да се оправя бебчо.

А се чудя как ще удържа за захранването след 6 месец. Сега ям едни боклуци (крекери) и пия биричка  Crazy и той как ме глеееееда (спа към 21ч. за 10 мин. и сега ще откара до ......)

А вашите деца, които са само на кърма на поискване имат ли си изграден някакъв режим. Ние всеки ден различно ядене, спане ....... Аз искам да има нещо като режим, но при това положение не мога да накарам детето да прави това, което не желае. По натам, като захраня и замесвам хранения нещата ще си дойдат на мястото - надявам се  Simple Smile

# 700
Ви, Вал  Hug

http://www.imoti.net/tristaen-apartament-sofia-oborishte--anno1900266.htm

А вашите деца, които са само на кърма на поискване имат ли си изграден някакъв режим. Ние всеки ден различно ядене, спане ....... Аз искам да има нещо като режим, но при това положение не мога да накарам детето да прави това, което не желае. По натам, като захраня и замесвам хранения нещата ще си дойдат на мястото - надявам се  Simple Smile

режим ли? к'во беше т'ва режим?

Сериозно - тук там се случва да изкара няколко поредни дни с горе долу едни и същи часове на ставане, ядене и сън, но са толкова рядко, че не си заслужава да се отбелязват. А и честно казано вече не следя кой ден в колко часа яде.

# 701
  • София
Михи направо се измъчихте  Rolling Eyes Оправяйте се бързо  Hug

Много ви здраве от Велинград, ние дойдохме да поседим малко на хлад и то взе, че заваля  Mr. Green

# 702
  • София
Клечо, чакай ни утре на центъра на Велинград  Heart Eyes не можеш да ни избягаш, колкото и да се опитваш  Whistling

Мишел, желая бързо оздравяване на Стефчо  Hug

Днес нали не се бях наспала хич, а и Викчо доста помрънка, та яко се изнервих и не ми издържаха балансите ... поревах си малко и ми олекна, ама това перманентно недоспиване си оказва влияние. Дано все пак дойде ден, в който да се наспя като хората, и ще стана отново бяла и добра  Heart Eyes

Аз пак да попитам за дините и пъпешите  Whistling

# 703
  • София
Клечо, чакай ни утре на центъра на Велинград  Heart Eyes не можеш да ни избягаш, колкото и да се опитваш  Whistling

afwitch

# 704
  • Русе
kakche - и аз понякога си поревавам  Embarassed , но наистина когато се струпат много неща наведнъж ми идва в повече  Confused

Диня мисля да пробвам да дам тези дни да пие сок, за пъпеш все още несъм мислила. А, ако ви кажа че въобще не се ровя да чета за захранване и даване на храни незнам ще ми повярвате ли  Blush Нещо този път небързам, карам с въвеждането на нов зеленчук поне 7 дни и след това добавям друг. От днес вече яде и морков. Добре прие тиквата и картофа.

А сега да се похваля - първия зъб изникна  Rolling Eyes ( и него несъм го чакала, нито разбрах че ще се появява  Laughing - вчера една позната ми вика "Тя сигурно зъбче ще има?" А аз: "А не, той венеца й не е подут, а и така си белее отдавна."  Naughty ) Днес се заравям пак в устата й - бутам долу и гледам той пробил и ме боде  Crazy Ама на Йоан, като му изникна първия на 7мес. аз съм се нагласила и нея чак тогава да я чакам да се озъбва  Mr. Green

Хайде лека, че много стана - дано утре успея пак да се впиша.

Общи условия

Активация на акаунт