Лятото дойде,а ЯНУАРЧЕТО се готви да ходи на море (15)

• 28 919
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Инка,  Hug

И аз я приемам вътрешно тази тема, затова се паля. А и за пореден път се убеждавам, че докато не ти мине нещо през главата, не можеш да го разбереш напълно.

# 676
Вифреш, благодаря ти за инфото!  Peace

# 677
Нещо интересно

относно ниския ХЕМОГЛОБИН и как да познаете признаци на анемия. Гледайте ходилцата на бебето, ако са розови, най-вероятно всичко е в норма. Ако са бледи с цвят равен на останалата кожа има риск от нисък хемоглобин или желязо.
Аз вече писах, ама пак да си кажа .... че човек научава само ако му мине през главата. Пустите лекари обикновено не обясняват. На въпроса, така и така бодете децата платете си допълнително изследване за желязо, защото то не се включва в ПКК по здравна каса. Хемоглобинът показва наситеност на желязото в периферията, т.е. кръвоносна система, а Желязо като показател отразява наситеността в органите, което е доста важно. При някой деца хемоглобина е ОК, а желязото в пъти под норма ... като при нас.

# 678
бубе, не ми се вярва някой да готви пащърнак Wink поне аз не съм чувала за такива хора Simple Smile
адис, и ние стигнахме 125 гр., а по план след 3-4 дни трябва да яде по 180 гр.
Аз ще готвя ... нали все трябва да има някой  Mr. Green Защо трябва да са готови първите пюрета. Обясниха ли ви? Досега всичко сама приготвям и си лапа детето.
Аз давам по 30-40 гр. пюре и си мисля, че е много.  Embarassed
Бире - аз като правя нещо - примерно ябълки на пара, правя по 5-6 бр. - оставям и за следващия ден и по- следващия ден в хладилника, а останалото във формички за лед, докато замръзне и после го вадя в пликчета. Така се дозира много добре, а и не трябва да се готви всеки ден.
Калифорния - аз захраних с плод - авокадо, ябълка, тиква и ямс - засега само това - все сладички неща. Мисля следващото да е круша.
Инка - на нас педи още на 40 дена ни каза ,че трябва да я оставям по корем, но тя не искаше. После сама си се научи и сега само по корем спи. Подкрепям Калифорния, че бебетата го правят, когато са готови, а не когато на нас ни се иска. Разбира се трябва да им даваме възможност да се проявят. И аз не не мога да си науча детето да заспива само, ама защото не я и оставям - грешката си е моя.
Аз също не я насилвам да прави нищо (освен да спи - ама с това няма да излезем на глава)

# 679
Косвено за нивото на хемоглобин се съди по цвета на ушните миди и конюктивата.
Добра нещо не е доразбрала за хемоглобин и желязо..., това не е и нужно да се знае от всеки. НО, не можете да изследвате желязо с направлението, което ви се дава за профилактичната кръвна картина, защото не знам дали ще намерите лаборатория, която взима венозна кръв на бебе, а за изследването на желязото е необходимо венозна. Хемоглобинът у нас на 6 месец се изследва с кръв от пръстта.

# 680
Косвено за нивото на хемоглобин се съди по цвета на ушните миди и конюктивата.
Добра нещо не е доразбрала за хемоглобин и желязо..., това не е и нужно да се знае от всеки. НО, не можете да изследвате желязо с направлението, което ви се дава за профилактичната кръвна картина, защото не знам дали ще намерите лаборатория, която взима венозна кръв на бебе, а за изследването на желязото е необходимо венозна. Хемоглобинът у нас на 6 месец се изследва с кръв от пръстта.
Ето за това е хубаво да си имаш медицинско лице в темата. Детето на добра е недоносено и им правят често иследвания, сигурно всеки път им взимат от вена.

# 681
  • София
На Бобо са му изследвали кръв от вена, не е толкова трудно да се намери лаборатория, където се прави - единият път в Цибалаб, а другия - в Санте. Също и по лабораториите в големите болници може.  Peace

Освен това доколкото знам при съмнение за желязодефицитна анемия освен хемоглобин, се гледа и цялостното раздвижване на показателите на ПКК. Ако на педиатърът не му харесат резултатите, се ходи на хематолог, който вече пуска специфични изследвания на желязо и др. неща.

# 682
В кои лаборатории, на кои болници може да се вземе венозна кръв с направление евентуално? Ще е полезно инфо!
Това което на нас се полага на 6 месец е с кръв от пръстта.

# 683
  • София
Според мен ако успееш да се пребориш с ЛЛ да ти отпусне направление, никоя лаборатория няма да те върне. Simple Smile А относно болниците - Педиатрията, Токуда, Втора градска например Simple Smile. И все пак ми се струва излишно да се настоява да се прави такова изследване, ако всички показатели на ПКК (не само хемоглобина) са в норма.

# 684
Здравейте и от мен.Днес малката ми  принцеса става на 5 месеца,кога станаха 5 не усетих.Да се оплача миналата седмица Ава падна от дивана добре че и няма нищо, толкова много се върти че вече не мога да и сложа памперса като пумпал е станала, като я гушна само мърда и неможе да стои на едно място.Като я сложа да спи си се обръща на една страна сама придърпва си чаршафа и заспива.
Исках да ви попитам от кога мислите да слагате или кога сте сложили възглавница и каква.Аз мисля да и купя вече някаква ама се чудя каква.?
Тук при нас е малко студено днес и май ще пропуснем излизането за жалост  Cry Cry Cry  

# 685
Мами, молим и за вашата подкрепа  Praynig

Участваме в конкурс за най-фотогенино бебе във ФБ и сме на второ място с 10-тина гласа разлика след първия  Grinning Гласуването приключва в 22 часа тази вечер, ще сме и благодарни ако ни подкрепите, все пак сме януарско бебе  Hug

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=225426064143670&set=a.225423734143903.65423.109980022354942&type=1&theater

Ето го линка, първо се харесва сраницата и след това - снимката  Peace

Благодарим ви предварително  Hug

# 686
  • в Надежда-та
Пусни го във ФБ групата Peace

# 687
  • sofia
Дойде ми музата да пиша! Лия е качила 600гр-7600гр и е дълга 68см!
Днес купх каша ориз и царевица, с ориза е захранена вече и каша от елда, без глутен и двете!
От плодовете съм дала банан и ябълка, взех круша и кайсия!
От зеленчуците съм дала тиква, картоф и морков, търсих пащърнак, но нямаше, взех пюре тиквичка с картоф!
Последно захраних с банан и ябълка, та мисля да продължа с крушата и после кайсията, след това ще дам едната каша(елдата), ще въведа зеленчуците(останалите) и после царевицата! Тъкмо ще стане време за месата и глутена!

Някой да смята, че греша някъде! Абсолютно по мой нюх си направих схемата докато пазарувах, че ми писна да чета и все да не ми е ясно! Въвеждам по 4-7дни, зависи от храната!
Плодовите пюрета ги разреждам с вода и ги давам в жегите като сок! Не замествам хранене, нямам и намерение!
Давам кашата с последното мляко, за да засища, доки каза, че няма проблем! Детето спи спокойно, вече не давам Плазмонките! Кашата я давам през биберон с цепка, но през деня уча Лия да яде с лъжица

# 688
Пусни го във ФБ групата Peace
Аз го пуснах Simple Smile

# 689
Alluria, в изброените от теб болници в лабораторията им отиваш с бележка за изследване от ЛЛ или трябва да лежи бебето в отделение към съответната болница?
Защото вземането на венозна кръв на бебе си е майстърлък.

Люба, кайсиите не са ли от мъхестите?

Общи условия

Активация на акаунт