163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 825
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, записвате ли си? От стикерите имам следните номера:
1, 4, 9, 10, 12, 17, 19, 25, 29, 33, 35, 36, 40, 43, 51, 53, 59, 67, 75, 80, 82, 84, 85, 86, 90, 91, 96, 98, 110, 111, 114, 118, 120, 121,125, 133, 135, 137, 148, 162 и 167.
Поръчките се обработват по метода FIFO, т.е. "Който превари, той ще завари..."

За съжаление не мога да ви кажа кои ми липсват, защото малкия накъса книгата и още не съм подредила страниците ...  Rolling Eyes, не че е голяма загуба де...

ПП: Абе, батко... къде е луната newsm78?

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 10:16 от anelliya

# 61
Анелия, може ли да резервирам 10, 25, 29 и 137 докато другите спят Wink А ти като сортираш страниците пиши какво ти трябва Simple Smile

Има някаква конспирация с луната, да знаете- облаците започнаха да се разсейват точно когато беше останало едно малко затъмнено сърпче и сега, когато видимо вече няма затъмнение няма и пукнат облак- показала се е пак в цял в ръст и свети ли свети Twisted Evil И това ако не е нарочно, на Crossing Arms

# 62
Биба, готово! 137 ще ти хареса много...  Laughing Пиши ми на лични къде и как да ти ги пратя, моля те!

# 63
Има някаква конспирация с луната, да знаете- облаците започнаха да се разсейват точно когато беше останало едно малко затъмнено сърпче и сега, когато видимо вече няма затъмнение няма и пукнат облак- показала се е пак в цял в ръст и свети ли свети Twisted Evil И това ако не е нарочно, на Crossing Arms

Laughing

При нас се видя и затъмнена - ама бледа - едва я открих  Crazy После като почна да просветва се изясни и при нас - тоя Мърфи е голям гад Mr. Green

# 64
Момичета,моя мъж чака три седмици да го удобрят за интернет,и вчера си взе устройството и е толкова бавен.Даже мога да кажа,че изобщо няма връзка,бясна съм не можем изобщо да си говорим по скайп.А най близкия офис на e-plus му е на 40 км.
Бях ви питала и за здравната карта ,че се бави много време,ходил е да пита и са му казали,че скоро ще е готова.
И друго да ви питам,ако и ние с децата отидем при таткото в Германия,ще имам ли проблем септември да запиша големият ми син там да учи,той ще е първи клас?Кога се записват там децата и кога тръгват на училище?

# 65
Хаха и ние снощи се зверихме и обикаляхме квартала да търсим луната, ама не я намерихме, а не се виждаше да има толкова облаци. И после след 23 часа се появи като беше останала само една малка затъмнена част. Но който не я е видял, може да е види днес на Гуглето  Laughing

# 66
ще имам ли проблем септември да запиша големият ми син там да учи,той ще е първи клас?Кога се записват там децата и кога тръгват на училище?

Почти 100% е сигурно, че ще има проблем и то не заради срока на записването, а заради езика - децата се записват март/април някъде, след като са минали няколко теста и са показали, че са "годни" за да тръгнат на училище - физически, психически, емоционално и интелектуално. В някои градове и области училищата имат специални паралелки за емигрантски деца, които се концентрират да ги научат на немски първата година(или срок) и чак след това да се включат в общообразователната програма, но това не е навсякъде. При нас най-често децата изкарват още една година в детската градина и тогава тръгват.
По принцип всеки Бундесланд си има собствени критерии, кои деца на колко години да тръгват - в Байерн това са всички деца, които имат навършени или ще навършват 6 г. до 30.9 на съответната година.
От друга страна, ако сте решили сериозно да емигрирате насам е по-добре максимално бързо да се придвижите към ДЕ, за да не се губи повече време и детето да не си разкъсва учебния процес. Както си забелязала тук рядко "нещо" се случва бързо  - за всичко трябва да смяташ, че ще ви отнеме поне три пъти повече време отколкото в БГ Peace

# 67
А най близкия офис на e-plus му е на 40 км.
Не му трябва офис, да се обади на сервиз-телефона, те от там имат възможност да погледнат къде е проблема и ако трябва ще му пратят техник. В офиса техник няма, там са само консултанти, които също ще вдигнат телефона и ще се обадят някъде Peace

Кога се записват там децата и кога тръгват на училище?
Записват се някъде на пролет, но естествено, че като сте се преместили сега пак ще го запишат. Тръгват на 6 години, твоят син ще е тъкмо навреме.

Но който не я е видял, може да е види днес на Гуглето  Laughing
2015 пак щяло да има такова пълно...ама не казаха дали ще е пак облачно Mr. Green

# 68
2015 пак щяло да има такова пълно...ама не казаха дали ще е пак облачно Mr. Green

ЧЕкай, чЕкай, нали 2012 щеше да свъшва света какви затъмнения, какви червени луни след това... Laughing

# 69
Знаех си аз, че пак ще се обърка нещо Close То ако няма облаци ще свърши света- все нещо ще се намери да ми попречи да видя кървавата луна Rolling Eyes Simple Smile

Сърф, аз не разбрах- тези цифри, дето си ги изредила търсиш или имаш в повече? Питам така съвсем дискретно, че да не ни сритат вече с тези стикери Embarassed

# 70
Сърф, аз не разбрах- тези цифри, дето си ги изредила търсиш или имаш в повече? Питам така съвсем дискретно, че да не ни сритат вече с тези стикери Embarassed

Имам ги - 2х, 3х, кукувицата 8х Crazy, не знам какво търся, поради щото се оказа, че книжката ни е останала при свеки, а нали сега сме в немилост... Whistling Mr. Green

# 71
1999г. в Гърция гледах слънчево zатъмнение страхотно иzживяване. Червена луна и аz не видях, но не съм я и търсила, обиколихме само проzорците в къЩата и толкоz.

# 72
ние видяхме луната, когато вzе да се покаzва... zащото ни домърzя по рано да иzлеzнем.
Петка оправи ли се?

# 73
1999г. в Гърция гледах слънчево zатъмнение страхотно иzживяване.
A ние се случихме в БГ по това време и го гледах през маската за електрожен на баща ми Laughing

# 74
и аз тогава бях във Варна  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт