163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 804
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
Сега се прибирам от клиниката да глътна малко свеж въздух (не че там няма паркче за наслада и утеха)
Както и предположих - двойно счупване. Направо е ба си и удара!
Сложиха му плаки, ще ги държи 2 месеца и тъкмо няма да се провали ваканцията "на село при баба"
Сърфи, децата едвам държат да идат при баба и вуйчо. Нямат други роднини тук, с които да им е толкова купонджийско (все са едни дърти и изкуфели всичките) и затова жадуват за това посещение.
Операцията мина бързо и леко, купонът беше след това. Лени като взе да се събужда, като направи един пристъп с бълнуване и буйстване, примесен с хипервентилация и псевдокруп - стой та гледай. Събраха се цялото отделение Ауфвахраум да го наблюдават и да се чудят как да му помогнат.
На мен ми крещи "Махни се, не ме докосвай, не ми говори!" Горещо му било, устните му парели, болели, искал да пие, хълца, не може да диша. Мята се, блъска се, ще падне от леглото - щека и половина от 24 кг с мокри гащи, трима възрастни не могат да го удържат. Големия запис беше като изръси - Иди извикай лекарите да дойдат най-накрая да ме оперират!
Наблъскаха го с преднизолон и някакви морфини(не че точно такова, ама на мен на такова ми се видя), хеле накрая се кротна. Но ни държаха още 2 часа там, преди да му разрешат да го свалят в детската хирургия. Сега бягам да готвя крем супичка и да мъкна сладолед, че обещах.

Аз мога да предложа също стикери - нашата книга е пълна и то благодарение на организираната от хлапетата в селото таушбьорсе пред Реве. Joy

# 46
Aйде и аз да цопна в новата тема! Simple Smile
Малкото ми е с лека температура от вчерашните ваксини,но си е живичък и ядене не пропуска.На У4 също бяхме и педито ни посъветва бебо да не спи с вдигнати  нагоре ръчички,като е по гръб  Shocked .Доводът беше,че не било добре за мускулите на вратлето.Много се учудих,защото зная ,че повечето бебенца спят така,вие какво мислите?
Сбъдваща,да ти е жив и здрав Бобо!
Тоничка и на теб честито,желая ви дълги години семеен живот!
Dampfgarer и аз мисля да търся ама някой по малък,като захраня малкия.Оглеждам един на Авент .
Аз 2 дни звъня на Консулството в Мюнхен и ту заето ,ту свободно и не вдига никой!Аман вече,не се сещам и кой да попитам!.Искам д пратим баткото с таткото в БГ и съответно ми трябва пълномощно.Да, ама за да не бием път всички искам и от двамата да направим пълномощно искам да попитам и кога идва консула в Нюрнберг . Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Някъде прочетох,че може да заверим пълномощното при тукашен нотариус,после апостил и превод при преводача ли?
Петка,за мастит зная ,че трябва почивка и повече течности.Топли компреси и масажи.Има едно масло за масажи на Веледа ,мисля да го пробвам.Имаш ли връзка все още с хебамето,звънни на нея за съвет.При нас 2/та месеца с консултациите с нея минаха,а ако и се обадя сега ,какво следва сама ли да си заплащам консултацията?
Навън грейна слънце,отивам да взема баткото от детска.И да се похваля ,че намерих тагес мутер и то на 2 преки от нас .Не по интернет или в Юнгедамта,а на детската площадка!Сега когато таткото ни пътува и съм сама целия ден,ще ми е супер помощ,но да видим!
Вечерница,не ти е лесно,милото дете дано се възстанови скоро!
Забравих.....в петък ще слагаме на баткото ваксина хепатит А.Кой спомена ,че се имунизирало над 6 години,Тоничка май беше.Моят син още няма 5 .

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 17:02 от Sesiliq

# 47
Забравих.....в петък ще слагаме на баткото ваксина хепатит А.Кой спомена ,че се имунизирало над 6 години,Тоничка май беше.Моят син още няма 5 .

Бъркаш с ваксината против кърлежи  Wink

Вечка, бързо възстановяване на малкия!

# 48
Дzак и от мен  Hug
Вечернице свалям ти Шапка  Hug аz с две деца и с 1/2 съпруг едва се справих с четиридневния престой на големия в болницата  Confused исках само да се приберем вкъЩи и когато това стана две седмици бях като преупотребен моп, zаЩото умората и напрежението ми иzбиха след това.
Прегръдка на Лени, а на теб кураж  Hug

Петка бърzо оzдравявяане и на теб, и аz имах мастит и постъпих в болница с бебето, според акуШерката нямаШе нужда да влиzам, но аz като видях до какви дренажи може да се стигне доброволно си стегнах багажа. Компреси със студен кварк облекчават много бърzо болката. За ЕХЕК преди два дена покаzваха по тв., че са намерили в лоло росо по ваШия край, но не от опасния Щам.

СбъдваЩа да ти е zдрав и честит рожденника (като писа мрънкало това не е ли характерно качесто на най_големите деца в семейството  Thinking Щото и моя големия е така и майка му и тя:mrgreen:)

# 49
Веч, радвам се, че детето е добре.

Мерси на всички ви за честитките, много сте мили.

Реве стикери и ние менкаме. Търсим номера 7,15,26,31,37,41,42,48,55,66,69,72,74,76,79,88,89,92,102,113,
124,126, 146,153,180

Имаме поне 200 излишни, няма да изброявам.

Биба, имам за теб 80,112,176, мога да ти ги пратя....

Мацки, казвайте и кои номера търсите , по-лесно е човек да предложи замяна.

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 17:32 от Анонимен

# 50
  • Germany
Жабо, и аз имам дампфкохер, местих го една година от единия плот на другия, от единия шкаф в другия и към днешна дата съм го качила на тавана  Whistling  По-практично нещо си намерих - купих си една решетка, която се слага в тенджерата и там си правя зеленчуци на пара  Peace А моя уред е триетажен  ooooh! ooooh! голямо чудо  Tired

# 51
А моя уред е триетажен  ooooh! ooooh! голямо чудо  Tired

Бия те с един етаж  ooooh!   Laughing  Моя е в мазата прибран  Laughing  Жабо, спестихме ли ти пари?

# 52
не , zащото у нас това е най иzполzвания уред. По4ти всеки ден се полzва. Не ядем непрестанно сварени zелен4уци, но картофите сварени на пара поемат да ре4ем при пържене много по малко маzнина ... zащото се пържат zа вкуса, а не zа приготовлението. Също риба с картофи ... например в момента във фурната има прясно филе сол с пресни картофки . Тънките филета сол имат нужда от много малко топлинна обработка и zатова не пасва да ги сложа със суров икартофи. Да не говори, 4е в уреда на 3 нива в едното имаше 4ервени 4ушки, които стават на страхотна салата с лук (много по добре от пе4ени и със zагоряла люспа и от4асти с това тънко месо ) . А в третия слой ми беш€ праzа zа баницата с праz ... да не мисл инякой, 4е се zанимавам да zадушавам отделно??? Та така. За утре слагам спанак zа спанак с ориz и аспержи  Sunglasses Слагам ги и ги zабравям. То си се вари и си zснва, когато е готово.Може също и месо на пар4енца  да се свари и картофи и после леко да се zапържат с подправки и малко лимонов сос ....
Айде да ви споделя, 4е и zелен4уковия бульон, събран във вани4ките се полzва идеално.  Например zа ориz с месо в съд с похлупак на фурна или zа варене на равиоли ...
Сега да не кажете , 4е ви държа лекция по хранене. Просто на мен уреда ми пести по 80% от времето zа готвене , ако не и пове4е. Просто така съм си нагласила домакинската работа и ми пасва идеално.
А когато малки я zапо4не да яде бобените беz проблеми ще вклю4а и слоу кукъра  Sunglasses  Peace

# 53
Ве4и стискам палци и се надявам да мине и zамине и да го zабравите бърzо.
Аz имам стикери zа подаряване. Ние не сме им фенове. Мъжа ми ги е събирал в джоба на коли4ката. ДАже някои са се иzморкили.

# 54
  • в сърцето на един мъж...
Леле, Веч, големи премеждия, дано мине бързо всичко и да не го боли много Hug

# 55
  • Където ми покаже сърцето
А защо не ги ползвате тези уреди.Храната така е здравословна.Не става ли бързо,не са ли удобни.Аз нямам ,но мислех да си купя.

# 56
Гледате ли затъмнението, ва? Laughing

Аз уред за готвене на пара нямам. Ползвам си стерилизаторът за микровелето, който така и не ползвах докато малкото беше баш малко. Ама аз готвя за калпак и половина, та общо взето големите тенджери, касероли, тави, тигани и пр. уреди ги държа повече за фасон в кухнята Rolling Eyes .
ако готвех за повече паплач и то първо-второ-трето на ядене бих си купила специална "джаджа". Е ли пък като има къде да я държа....

# 57
Гледате ли затъмнението, ва? Laughing
Tи да не би да гледаш? Тук щото няма пукната луна Sad Последните месеци на всяко пълнолуние ми се блещеше пущината на балкона, а този път никаква я няма Crossing Arms Къде намери да се скрие зад 5 облака... иначе тук там се виждат звезди Close... абе да се пукнеш направо. Аз одеве даже ходих да обикалям като преяла близките полета и възвишения и то с цялото бойно снаражение- камера, статив, бинокъл, добре че нямам телескоп, че и него щях да помъкна Crazy и никъде не е видях. Другия месец ако ми се изблещи пак ще я гръмна от упор, така съм й набрала, чеее...

# 58
Именно, Бибс, именно - никаква я няма и при нас. Клечах един час на пейката пред блока да я чакам в компанията на тлъстата котка на съседите, ама няма нищо.  Или тотално се е затъмнила. Thinking Ще ходя да си лягам - и без това реално практическата астрономия ме вълнува точно толкова, колкото приготвянето на царска туршия.

# 59
Aха, добре, помислих, че само ние сме прецаканите Wink
Тук започна от време на време на време да се появява една светла точка, което поне е доказателство, че луната все пак я има, а не е изчезнала съвсем, ама пустите облаци... И аз ще ходя да спя, пък някоя друга година може да имаме късмет да хванем "червената луна" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт