163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 763
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Сбъдваша,много се радвам за майка ти Hug

Честит Рожден Ден на Деничка Да ви е жива,здрава и много да ви радва  bouquet

Дечицата са страхотни просто Joy

Ето и от мене едно: Позната,учителка в детската градина ми разказва,идва едно момиченце при нея и и казва: Мама има пипиман! Моята позната в недоумение и казва,не миличка мама има вагина,а тати има пипиман.При което малката с абсолютно убедителен тон съобшава: Дааа, и тати има пипиман,ама той си го държи винаги при него,а мама в чекмеджето hahaha

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 12:28 от Мара Подробната

# 556
Е, не!  Joy Joy Joy Joy Joy

# 557
Ох, голям смях Joy Joy
Преди време в друг подфорум имаше тема за детските бисери и от там си спомням една случка, на която още се смея, като се сетя Laughing
Един приказлив дребосък изтърсил съвсем невинно на голямо семейно събиране: "Дядо, пък мама лапа пишката на тати". Майката се стреснала и изчервила здраво и смотала нещо от рода на: "не е вярно, що приказваш такива неща Embarassed", а дребния: "лапаш, лапааааш"  Joy Joy
Как ли е продължила после семейната сбирка Mr. Green

# 558
Здравейте, момичета! Извинявайте за нахълтването, но имам много спешен въпрос. За един час гугълване нищо не намерих и се чудя вече, кой може да ми даде отговор. Във вас ми е надеждата. Цялото семейство сме с двойно гражданство, българско и немско. Влязохме в България заедно, с немските документи. Сега се налага бащата да пътува с едното дете, аз с другото. Отново ще излезем с немските лични карти и задграничните немски паспорти на децата. Нужно ли ни е пълномощно при напускането на страната, аз летя от София, бащата с другото дете пътува с кола през Сърбия към Германия.
Предварително благодаря на тези, които могат да помогнат! Приятен ден на всички.

# 559
  • Germany
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Ще припадна от смях 

# 560
Зайо, да ти е жива и здрава рожденичката! Много късмет и безгрижно детство!

Сбъдваща, Честит рожден ден!  Hug

Децата са уникални просто!  Joy

ObiWan, не мога да ти отговоря на питането, но дано се включи някой друг.

# 561
Честит Рожден Ден на Дени! Да е жива и здрава!

Сбъдваща, Честит Рожден Ден! Дано всички проблеми са скоро зад гърба ти, бъди жива и здрава!

ObiWan, щом напускате страната с немски документи не би трябвало да ви искат декларация. Но знаели човек какво да очаква от властите на реда в Бг... Най-добре се обади на телефона за справки на задгранична полиция.

Бибитка, добре се завърнала!

# 562
Влязохме в България заедно, с немските документи. Сега се налага бащата да пътува с едното дете, аз с другото. Отново ще излезем с немските лични карти и задграничните немски паспорти на децата.
Този фокус как го правите? На мен винаги ми искат българския документ за самоличност на влизане и излизане в БГ, само немските не са им достатъчни, а и в закона се казва, че БГ-гражданин трябва да се идентифицира с български документ без значение дали има и друг. Както и да е, питам само от любопитство.
Иначе по твоя въпрос- на теория не ви трябват декларации, тъй като сте постоянно живеещи в чужбина (даже и да нямахте второ гражданство), това го пише на сайта на МВР. На практика обаче не се знае на кой служител ще случите, който не го е чел този закон, и дали няма да ви разиграва, чела съм за такива случаи във форума. Прецени сама как да постъпиш Peace

# 563
Благодаря на всички! Биба, чувала бях за този закон, но решихме да пробваме да влезем с немските документи. Българските лични карти бяха у нас, едното дете също имаше български задграничен, но другото имаше само немски и от солидарност... Решихме да пробваме, дали ще мине номерът, нямаше проблеми на Калотина. Имат ли всъщност начин да проверят, дали си само с немско или имаш и българско гражданство... Може при приемането на немското, да си се отказал от първото... Както и да е, ще минем през нотариус за всеки случай. Ако някой има още информация, ще съм благодарна да прочета още мнения. Хайде, със здраве от софийската фурна, гефюлте 35 градуса, ад.

# 564
  • Germany
Хора, post graduate как се казва на немски - това е след магистратурата в чужбина отиваш учиш, като специализация беше моето, но незнам на немски как се води - Aufbaustudium ли е?

# 565
ОбиВан, и ние сме с двойно и винаги влизаме с бг документи в родината. Според мен имат начин по имената и датата на раждане да проверят гражданството, знам ли...Минете през нотариус, за да си спестите неприятни изненади и пиши после, дали и какво е искано на границата, ще ми бъде интересно.

Прелитах из много непрочетени от мен теми- който питаше за двуетажно легло- ние имаме и аз съм доволна, но купихме допълнителна преграда за 2я етаж, предлагаше си я произодителя. Само тя струваше над 100 евро, но като си знам малкото шило предпочетох да ми е мирна главата. На Thuka е нашето.

# 566
Здравейте, мами в Германия!

Доста се рових из интернет за живота там, но не открих отговори на някои конкретни въпроси. Ще се радвам ако ми отговорите. Обмисляме вариант за евентуално преместване там.
Ето и въпросите ми:
1. Каква е средната цена на месец за квартира /двустаен или тристаен апартамент, обзаведен/?
2. Какви са средните разходи на семейство с дете на около 2 годинки - имам предвид храна, детска градина, осигуровки и т.н.
3. Трябва ли да получим някакъв статут на пребиваващи там или директно идваме и започваме работа?
4. Вярно ли е, че дипломите от БГ се признават там, особено след влизането ни в ЕС?
5. Вярно ли е, че средната работна заплата в Германия е от порядъка на 2400 евро и как стои въпроса със заплатите на специалистите - медици, инженери?

# 567
Дайте идеи за подаръци за 5г Thinking И по-дребни неща, че сме поканили и от детската градина и събирам и за тях идеи, че питат ...

Здравейте, мами в Германия!

Доста се рових из интернет за живота там, но не открих отговори на някои конкретни въпроси. Ще се радвам ако ми отговорите. Обмисляме вариант за евентуално преместване там.
Ето и въпросите ми:
1. Каква е средната цена на месец за квартира /двустаен или тристаен апартамент, обзаведен/?
Зависи от района - 500-650-700 без разходите. Разходите са около 120-150Е за такова семейство - 40-50Е ток
2. Какви са средните разходи на семейство с дете на около 2 годинки - имам предвид храна, детска градина, осигуровки и т.н.
храна - зависи къде пазаруваш. На мен ми е около 500Е на месец храна + дребни козметики (прах, шампоан, ...
3. Трябва ли да получим някакъв статут на пребиваващи там или директно идваме и започваме работа?
Еми то с предложенията за работа никой не те чака на границата Rolling Eyes Малко е параграф 22..Без работа никой няма да ти даде жилище (щото искат доказателство за доход), без жилище пък не можеш да се регистрираш..
4. Вярно ли е, че дипломите от БГ се признават там, особено след влизането ни в ЕС?
Моята за информатика се призна и преди ЕС. Не мога да кажа как е за другите
5. Вярно ли е, че средната работна заплата в Германия е от порядъка на 2400 евро и как стои въпроса със заплатите на специалистите - медици, инженери?
бруто или нето това? бруто 2400 е доста малко. Май секретарки и фризьорки взимат толкова? За специалисти - към 3500-4000 и нагоре ..зависи пак от района. За Мюнхен се носят слухове, че са доста по-високи ..една моя позната лично не го потвърди. Нямам много наблюдения лично.

# 568
Ирка, Милена получи за РД от приятелите:

Piraten-Sudoku (Haba)
кутия за бижута, пак на Хаба
фигурки на Шлайх
игра на пантомима, пак на Хаба

Иди в някой магазин за играчки и направи там една кощница с подаръци и гостите могат от там да ги купят, така няма да се повтарят!  Peace

# 569
Иди в някой магазин за играчки и направи там една кощница с подаръци и гостите могат от там да ги купят, така няма да се повтарят!  Peace

Така мислим и да ннаправим. Но все пак исках да имам и някакви идеи. Мерси  Hug

Общи условия

Активация на акаунт