163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 752
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Сарина и Шанта, благодаря за съветите, ще проверя как е ситуацията. При мен става въпрос за голям матрак (не ми се смейте  hahaha), ама е крайно време да си вземем свястно ново легло и съответно хубав матрак, че вече ни омръзна да ни боли кръста и гърба... Едно, че толкова твърд, колкото е този, на който спим, като сме в БГ, тук не успяхме да намерим, друго, че подобен на този от БГ с размерите, които търсим е над 700 евро. Е, сори, ама като знам, че нашия в БГ е 150, не мога да не проверя вариантите за доставка от БГ... Та, така, да видим какво ще излезе на края Simple Smile

Шанта, аз съм в Манхайм. Кажи за другата опция, ако съществува още... Мерси още веднъж!

Благодаря и на другите ви за посрещането, живот и здраве, след някой и друг месец, като сме на "0" и готови за възпитание, със сигурност ще съм по-редовна с писането Simple Smile Сега още се боря да събера информации за ясли около нас, както и цялата процедура по раждането и регистрирането на бебчето... Нали можем да си го пишем и български гражданин, въпреки че е роден тук? Тук естествено, че никой не знае, мъжа ми ходи вече два пъти да пита, за да знаем, дали трябва да подготвим някакви документи от БГ и познайте: никой не му даде точна информация. Чакам да изляза в Мутершуц и да тръгна и аз да се разправям...

# 661
Весел празник Мата  bouquet Да предложиш помошна напълно непознат е велико - БРАВО Hug
Вечерница -  Hug - какво ти е минало през главата само...горкото хлапе.
Абе на знам останаха ли хора в БГ ама все повече приятели се инересуват дали им важат дипломите и тн.  И като чета новините - не се учудвам. .
Вече 4 месеца в ДЕ  Grinning И все повече ми харесва - детето се чувства отлично, имаме място в мн яка градина, ходим на музикално училище, плаж, плуване, аквапаркове, зоо-та абе скитаме здраво.
Впрочем тръгваме за БГ с празна кола на 29ти Юли от Кел - ако някой има нещо обемно за към натам - да казва  Grinning

# 662
мата 4естито  bouquet вси4ки най хубави пожелания от мен Hug

# 663
Нали можем да си го пишем и български гражданин, въпреки че е роден тук?

Не едно българско бебе се е родило в Манхайм, чак пък да не знаят не ми се вярва  Wink Някой от вас немски гражданин ли е? Или ако сте бг граждани само, някой от двамата има ли 8г унбефристет? Ако отговорът на 2та въпроса е Не - не само, че можете да си го пишете български гражданин, а направо ще си е задължително  Wink

Аз не бях чела нищо освен детски приказки доста отдавна  Embarassed Сега започнах една странна книга - Страна на чудесата за непукисти и Краят на света. На Харуки Мураками. Момичето, което ми я даде, каза, че не е най-хубавата на този автор. Започва странно. Да видим нататък. Simple Smile

Мате, честито! Все така голямо и отворено сърце да имаш!   bouquet

# 664
Ирка, ако се пребориш с Мураками и ти допадне, мога да ти дам после още 2 негови, едната е Кафка на плажа.

# 665
Мата, честито, жива и здрава да си!

Шанта, аз съм в Манхайм. Кажи за другата опция, ако съществува още... Мерси още веднъж!
Нали можем да си го пишем и български гражданин, въпреки че е роден тук? Тук естествено, че никой не знае, мъжа ми ходи вече два пъти да пита, за да знаем, дали трябва да подготвим някакви документи от БГ и познайте: никой не му даде точна информация. Чакам да изляза в Мутершуц и да тръгна и аз да се разправям...
И аз съм в Манхайм. За регистрацията на детето ж болницата ни искаха само акт за брак. Ние сме женени ж Германия, та си имахме на немски документ, иначе ще трябва да е преведен и заверен. Моето дете е немски гражданин, но според мен друго няма да ви трябва. Те не са много ориентирани в общината, на мен за сватбата също сумати време мислеха какво ми трябва. а за виза да не говорим. Не искаха да ми дадат нищо, понеже сме еу, а от службата по труда искаха документ за да ми издадат разрешението за работа. Та направо със закона ходих там, за да ми издадат хартийката. Малко мързел ги гони.

Имаме доста от Мюнхен, знаете ли фирми, които дават жилища под наем, но без брокер. Помня само Eisenbahner Baugenossenschaft. Търся едностайно жилище за брата, ама се надявам да минем без таксата за брокер.

# 666
  • Германия
Мата да няма ден рожден? Пак изпуснах всичко...Другарко дружинна, здрава и корава, та дори и без повод  Wink

Кой знае още колко рождени дни съм пропуснала покрай отпуската..предполагам и екшъни детски и родителски е имало...

# 667
Здравейте Пак съм  с питане ,живея близо до Мюнхен
Как си намирате евтини самолетни билети до България Налагами се да пътувам  в  средата на август Благодаря

# 668
Боби ,евтини билети незная дали ще намериш по това време.С Луфтханза,чрез много търсене намерих за 79 евро,късмет си беше.Аз търся тук : lufthanza.de , opodo.de , ,  http://www.flyniki.com/start.php?LANG=deu , http://www.germanwings.com
Книги ,обичам да чета ,но не ми остава време!Последно четох Дан Браун,а сега преглеждам книжки за захранването на бебочко,че и това ни чака живот и здраве!
Днес в Бг се очаква да е 40 градуса,баткото ни е там от вчера и се надявам да се климатизира бързичко.Много ми е мъчно за детенце,но зная че ще му е добре при родителите ми.Слънце,пресни плодове и зеленчуци,много игри с братовчедите и глезенето от баба и дядо .

# 669
Днес в Бг се очаква да е 40 градуса,баткото ни е там от вчера и се надявам да се климатизира бързичко.Много ми е мъчно за детенце,но зная че ще му е добре при родителите ми.Слънце,пресни плодове и зеленчуци,много игри с братовчедите и глезенето от баба и дядо .
Как съжалявам , 4е си нямаме такива баба и дядо и аz да си пратя детето при тях  Crossing Arms На малкия ще му е добре. Със сигурност.
Ние на неориентирана общинарка до сега не сме попадали  newsm78 ДА не се слу4и да попаднем де ...

# 670
На плажа беше ад, моите не излязоха от водата, която е към 28 градуса,.
Не ми се мисли какво е във вътрешността на страната Crazy

# 671
  • Germany
Вечке, ти сега дразниш ли ни  Laughing Laughing Laughing Ние какво да кажем тук на 18 градуса и неспирни дъждове  Whistling

# 672
Деси,идея си нямам да дразня. Новини не гледам, само докато спят влизам тук да попрочета някоя и друга клюка. Дори не знам че е толкова хладно, с мъжа ми не съм се чувала вече седмица

# 673
Petia_Ta,

Има един човек, който пътува горе долу всяка седмица до Епщайн (до Франкфурт) и обратно и транспортира срещу 1,5 Е на кг. Поне преди така беше, скоро нищо не съм получавала.

# 674
Ние какво да кажем тук на 18 градуса и неспирни дъждове  Whistling

Идвам при теб на топло - тук е даже 14  Crazy Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт