163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 740
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Hi на всички.

Гледам обсъждали сте сексуалното възпитание на най-малките. Има една книга на Veronika Ferres, Nein, mit Fremden geh ich nicht! Има и други книги на подобни теми а и ако потърсите повече на тема Starke Kinder.

Децата трябва за начало да познават тялото си и да казват НЕ.  След третата година може да им се обяснява какво е тяхното тяло и че им принадлежи само на тях. Туй си е само твое, казвам аз.

# 676

Преди три седмици беше приключването на Учебната Година.
Елица завърши успешно и беше избрана на първо място по успех от целия клас. Получи една книга и една диплома за положени усилия през годината, връчени пред цялото Училище. Ние всички много се гордеем с нея. Heart Eyes

# 677
  • Germany
Ние какво да кажем тук на 18 градуса и неспирни дъждове  Whistling

Идвам при теб на топло - тук е даже 14  Crazy Crazy Crazy

Идвай, идвай отивам да ти приготвя гумените ботуши  hahaha hahaha

# 678
Абе хора що дразните така народа. Тук е 12 градуса и валиииии. Все едно е есен и мъгла си имаме.  ooooh!
Децата днес трябваше да плуват, но им се размина. Искам малко топло, но не и 40 градуса колкото казват че е в България.
Някой знае ли какво става със Сбъдваща и семейството й. Не съм я засичала отдавна. Дано всичко е наред.
Мата, честит празник на патерици.
Ние следващата седмица живот и здраве ще пътуваме за Бг.
Лека вечер от мен.

# 679

Преди три седмици беше приключването на Учебната Година.
Елица завърши успешно и беше избрана на първо място по успех от целия клас. Получи една книга и една диплома за положени усилия през годината, връчени пред цялото Училище. Ние всички много се гордеем с нея. Heart Eyes
Браво на Елица! Гордост на мама и тате.   bouquet

# 680
Ниските температури не ме притесняват, предпочитам ги пред 40те градуса, обаче сивотата и мокротата започват вече много да ме дразнят Twisted Evil Страшно депресиращо време, а го дават до другата сряда такова....

Поздравления за Елица  bouquet Ние завършваме другата сряда и очаквам с нетърпение "отчета"  Simple Smile Леа си пожела ако пише хубави неща вътре да я водим на ресторант Laughing порасна й работата и на нея.

# 681
  • Germany
A мен питате ли ме? В петък летим за БГ, а вчера опрах всички маратонки, гуменки и кецове, които мислех да нося - и до този момент си седят мокри мокренички  Rolling Eyes  Twisted Evil

Някой ползвал ли е Bambino LÜK и има ли впечатления да сподели? Peace

# 682
Вземи си ги в една торбичка, там ще изсъхнат за нула време Joy

# 683
  • Germany
Абе вие се майтапите, но аз  този номер го правя винаги и все разнасям нещо за сушене като тръгваме за някъде  ooooh! ooooh! Whistling а имам и случай, в който заминавахме на зимна почивка и пералнята нещо й стана, та продължих на ръка  ooooh! ooooh! и не ме питайте как са изсъхнали всичките работи  Whistling

# 684
Деси, вземи само сандали, просто друго няма да ти трябва.
Аз им мъкнах по един чифт затворени обувки - носиха ги само в Родопите, после беше абсурд да ги накарам да обуят нещо различно от сандал, а тук дори искат само боси да ходят.  Crazy

# 685
  • Germany
Taка е, но на мен винаги ми е студено в самолета  Embarassed Embarassed Embarassed

# 686
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
на патерица: честито помъдряване на Мата. Мате, остани си все така импулсивна и блага  Hug

Мураками ми е един от любимите автори, проблемът е, че изчетах повечето му книги и после не можах да намеря достоен заместител Confused
сега чета книги на бременна тематика  Joy

имам въпрос: след като си дадах атеста на работодателя какви още документи трябва да предам?
ще предам декларация за колко време искам да излизам в elternzeit. друго трябва ли да им предоставям? говорих със секретарката - тя не знае.
искат ми документ от гинеколога като ходя на прегледи, защото ме освобождават от работа, ама не трябвало да струва нищо този документ!  ooooh! като ми взема такса гиньо, аз ли я поемам?  на мен този документ не ми трябва.
много ме ядосват на тази работа... Crossing Arms и се уморявам много, особено с това пътуване всеки ден. Tired

# 687
asyalein,  аз съм искала от зъболекар бележка, че съм била на преглед, нищо не ми е струвала. То не беше нещо официално, секретарката го написа на ръка на една празна бланка и сложи печат. Работодателя го прие. Та не би трябвало и от гинеколог да струва нещо.
За други документи, аъ предадох атеста, кога се предполага, че ще родя, за да изчислят началото на Mutterschaft. За Elternzeit документа го пуснах след раждането, май имаше някакъв срок. Попълних си го за 3 години, които ми се полагат. винаги може да го прекъснеш предварително, но да го продължиш било по-трудно. Това беше инфото от мойта фирма. Ако искаш да работиш по време на Elternzeit  можеш до 75%, ако се съгласи работодателя. № година пак с негово съгласие можеш да си запазиш и плзжаш до 8 година на детето.
За умората, май имаше някаква разпоредба, че имаш право на почивки, ама не съм много сигурна, как и колко.

# 688
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
документа за Elternzeit  се предава до 6 или 8 седмици преди раждането, май  newsm78
не смятам да работя по време на майчинството.  Simple Smile
да, има записано в закона за допълнителни почивки, но трябва да си ги отработвам  Twisted Evil
съответно въобще не ми блазни идеята да се прибирам още по-късно от работа или да стоя по-дълго там.  Tired

утре пак ще натисна секрито да видим какво е проверила. Sunglasses

# 689
Ася молбата ти за Elternzeit се пуска както ти е казала sawson  след като родиш. 8 седмици след раждането си в Mutterschutz и после пускаш за колко искаш Елтернцейт. Само че не съм много сигурна дали ако пуснеш примерно за 3 години и искаш след 2 да се върнеш работодателя е длъжен да те вземе, защото той може да си е назначил някой за 3 години докато те няма и после като искаш по-рнао да се върнеш да няма какво да прави другия или теб. Или пък примерно ако пишеш 2 години, а искаш 3 да останеш в къщи също не е длъжен да ти приеме молбата за удължаване. Макар че аз тка направих и нямаше проблеми, като при мен си имаше достатъчно причини да ми каже, че не може и да ме накара да напусна, защото аз просто вече не съм в този град.

Ох Мате и аз да те забравя безмалко. На патерици да си много здрава, щастлива, все така всеотдайна и душата на компанията. НАздраве и вечна младост   bouquet

Ох и аз стягам багажи уж, само дето още не съм почнала, а в събота и ние потегляме към БГ. Само дето в Русе е 40 градуса и честно казано не ми харесва много идеята да прекарваме цял ден в къщи на студено.
Деси хайде да на правим немска среща в Русе  Wink

Общи условия

Активация на акаунт