Любители на кучета-21

• 49 341
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Теичка, и аз погледнах за обяви, попаднах на тая за изгубено в Драгалевци хъски. Стара е, но просто ми мина през ума дали не е пак същия беглец? newsm78 Разлепи обяви и в района, може да го търси някой без достъп в интернет, знам ли.......Лоша работа, дано открите стопаните. Peace Praynig

Ето форум за хъскита, може би и там да сложиш съобщение, ако не си написала вече. Peace

# 631
Може да пуснете обява в бездом.инфо и дог.бг за намерено хъски. Не пускайте снимка и не разказвайте за отличителните белези на кучето, ако се обади някой изискайте поне паспорта (въпреки, че без чип..) и да ви опише кучето, което е изгубил.
 Казвам го, защото има много злоупотреби с намерени породоподобни животни.

Пример: http://forum.dog.bg/topic/41482-намерена-млада-лабрадорка-във-ва … &#entry949314

# 632
снимки от второто детско парти на Анимал Рескю София, незнам някой от вас дали е успял да отиде, но е било страшно весело  Heart Eyes

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150271832012360.352985.328615097359

http://arsofia.com/bg/19821/prekrasnoto-ni-vtoro-detsko-parti-16-yuli

# 633
Лабрекс, благодаря ! Същото куче се оказа. Обадих се, жената прати сина си. Казаха, че се казвало Рекс. Почти не реагираше като го викахме по име. Аз малко се усъмних, но пристигна младежа, видимо уплашен, и потвърди, че кучето е негово. Кучето не се израдва кой знае колко. Момчето изръси, че не знаело доколо ни били добри намеренията Shocked Shocked Живеели близо до ресторант Воденицата, по което шосе намерихме кучето. Бягало през някаква дупка от двора им. Е, аз как да знам, че едно чисто, в перфектно здраве, възпитано, лутащо се по шосето хъски, с 2 каишки, едната за бълхи, може да е на някой, който дори си го пуска на разходка, и то си се връщало ?! Даже аз търчах като луда по денонощните клиники за да му махнат кърлежа и да видят дали има чип... И звънях на  ресторанта, и колко обяви напусках... А те дори обява не си бяха пуснали... Мислели, че ще си дойде  Shocked  И пак късмет извадиха с хора като нас, с мъжо, че като знам в какъв свят живеем...
Както и да е. Една женица изгубила същия ден свето хъски, но ми показа снимка, и то беве доста по-малко. Дано го намери !!!
Та, ако някой забележи друго хъски, видимо на 6 месеца, нека пише. Направо егати филма...

Човек да не направи добро в днешно време. Благодаря на всички за съветите  Hug

По-объркан пост не успях да напиша, но сега съм под емоционално напрежение  Mr. Green

# 634
Същото куче се оказа. ....... А те дори обява не си бяха пуснали... Мислели, че ще си дойде  Shocked.........  .По-объркан пост не успях да напиша, но сега съм под емоционално напрежение  Mr. Green

Уф, и мен ме обхвана емоционално напрежение! Twisted Evil Е, какви са тия хора, бе за какво си взимат кучета, а това пускане на разходки сами с обяснението, че то си се връща, направо.........не знам, избеснявам. Има две такива съседски кучета, отваря им се вратата, пускат ги и после си се прибирали. А на мен ми се свива сърцето, като изсвистят гуми и чуя квичене. А има ли гаранция, че всеки шофьор ще набие спирачки, като види кученце на пътя си! #Cussing out Не знам, едното така и не се прибрало, другото още е живо и все така си ходи само навън. Дано има късмет. Понякога се чудя добро ли е да върнеш куче на такива стопани? Май не е...........Не знам, дано има късмет Рекс. Просто, като търсех обяви и видях тая за същия район, ми мина през ума, че може и да е същото куче. Един лабрадор в София три пъти го намираха и връщаха на стопаните му и то в кратък срок. На всеки може да се случи, въпреки че аз поне си мисля, че съм взела всички мерки, ама да не се заричам, но пък после, като ти го върнат,  се отнасяй по отговорно. Не знам, то явно не е прецедент това с хъскито, може пак да стане. От една страна добре, че са се намерили стопаните, от друга..........не съвсем. Peace

# 635
Теичка , така се ядосах на поста ти............
Сега мисли, че си направила най-доброто което си могла, това поне ще те успокой малко. Ти си добър човек и това е най-важното  Hug

За съжаление, напоследък за сетен път се оказва, че май е по добре да си злобен и лош човек, но пусто като не го владея........ ooooh!

# 636
Само не ми казвай, че лабрадора е намиран пак в Драгалевци, защото стопаните имат и лабрадор...
Женицата, която ми звъня за малкото хъски каза, че докато обикаляла да търси нейното видяла Рекс да играе с лабрадор- навън.. Е, нямам думи ! Но нищо, да им е обеца на ухото и да не ги пускат повече !

# 637
  • София
Ужас! Малоумни хора...

# 638
Само не ми казвай, че лабрадора е намиран пак в Драгалевци, защото стопаните имат и лабрадор...

Нямам време да ровя в лабрадорския форум, но ми се върти в главата, че май в София беше някъде около университета newsm78, но може и да бъркам, не помня подробности. Хубаво сте спасили хъскито, дано и стопаните му го пазят по-добре нататък. Поне "благодаря" казаха ли? Че аз имах случай с намерено кученце, много се радвах, като се обадиха стопаните му, а те дойдоха, грабнаха го и едно мерси не казаха. намусени, нацупени, все едно аз бях виновна, че не са го опазили. Дълго време ми беше криво после и за кученцето, и за случилото се......

# 639
  • Балчик
Я да ви разкажа аз как загубихме нашата Дейзи като беше на няколко месеца. В двора имаме самостоятелен гараж с 50 квадрата плоча, който откъм двора е на височина до раменете ми. През февруари беше парнал много сняг. Денят беше хубав, слънчев, но снегът не се беше стопил още. Пуснахме Дейзи малко да побяга на гаража по снега, тя не може да слезе от него по принцип. Та беше на гаража докато ние обядвахме в къщи. След обяда щяхме да излезем с детето да се целим с топки и съответно да включим и Дейзи в играта. Добре, но докато се наобядваме, малката хитруша е слязла от задната страна на гаража, по снега, който е достигал точно до плочата. И дим да я няма. Веднага тръгнахме да я търсим, обиколихме града, няма я и няма. Вечерта бяхме като болни в къщи. Разпечатах обява с цветна снимка, разлепихме. 10 дена- нищо, на десетия се обади едно момиче. Работи в магазин, каза, че кучето се лутало около магазина, накрая влязло вътре, седнало и я гледало тъжно. Приятелят и го вързал на вилата си, видели обявата и  първоначално нямали намерение да я връщат, но след това са решили, че някое дете страда за това куче и са ми звъннали. Толкова беше уплашена и стресирана горката, първоначално не реагира на името си като я повиках, но като се приближих започна да ме ближе и да ми се радва. Платих им храната за 10 дни, заявиха си едно кученце от първото котило. Сложих и повода и няма да ви кажа как бързаше и ме дърпаше към дома. Толкова бяхме доволни всички. Сега не я оставям на гаража, когато има сняг, вечер обаче към 21 и 22 часа, сега в жегите толква и е добре да легне на хладния бетон, опъва се. И има гледка към улицата, не пропуска кучета, котки и птички. Харесва и там и я оставям за малко  Simple Smile

# 640
  • София
А нашата кучка на около годинка разби входната врата /която се отваря на вътре/. Избягала и си играла с уличните и приятели. Добре, че една съседка се усъмнила като не ни видяла 30 мин и накара едно дете да я затвори в гаража ни. Беше цялата в трески и ожулвания. Бая зор е видяла, но е успяла да избяга. И добре, че кучето въпреки, че е толкова голямо е супер дружелюбно и мило, та са го прибрали. Ако беше лоша сигурно щеше цял ден да гони баби из улиците Simple Smile

# 641
Човека ми каза благодаря, но нали ви казвам, беше един намръщен и изплашен. Аз се обадих на жената и я попитах дали случайно не са изгубили отново кучето си. Може би беше нормална първоначалната реакция, дори 100  пъти повтори, че нямал пари, но ни предлагал вечеря  Shocked
ОМГ, аз никога не бих поискала дори да ми дават ! Миналата година намерихме едно много сладко самоетче да тича пред склада, беше със скъсана каишка. Прибрахме го, а аз на следващия ден открих обявата и се обадих на хората. Жената милата, дойде с детето си и едва беше намерила кола. Гонеше ни да ни дава пари по двора  hahaha  Но не приехме, естествено. Не се правя на добрата самарянка, просто го чувствам като граждански и човешки дълг. Аз знам какво е да ми изчезне животинче, и изключително добре разбирам всичко. А този наш младеж си помисли, че сме НАГЛИТЕ  Joy Хаха ние така се бъзикаме с мъжо. И може би беше прав да се съмнява в началото, но после видя, че и ние си имаме куче, огромното ни съкровище, ще пусна снимка. Впечатление ми направи, че не благодари за това, че сме го завели да му махнат кърлежа, дори е усъмни  Shocked С мъжо изобщо не изглеждаме стряскащи, нито пък мошеннисци, на по 24 сме, но ето, че има и луди хора... Както и да е. Аз 100 пъти му повторих да му сложат едно медальонче, а той ме гледаше като плъх в брашнен чувал. Дано поне да си вземат поука.
Казах му, ако някой ден го пуснат на женска, да ни има предвид за кученце. Което съвсем не означава, че искам да ми подари !!! Просто Рекси е изключително красив ! А и с малко куче нашето Майки би свикнал, докато този искаше да напада. Не съм спала цяла нощ да го мисля... И така...
Аз сега стискам палци на онази женица да си намери хъскито.
А ето го нашия Майки на терасата при свеки, заведохме го на разходка там (близо до София), обаче беше много топло и айде на терасата за малко  Mr. Green :

# 642
  • София
Теичка, изобщо не се ядосвай на идиоти!!!  #Cussing out Важното е, че ти си направила добро и си се погрижила за животинката  Hug Майки е разкошен!!!  Hug
Жал ми е за кучето, щом тича покрай шосето и може да му се случи какво ли не  Sad

На мен много странно ми звучи, че куче може да се изгуби. Кучето трябва да е абсолютно неконтролируемо, за да изчезне в неизвестна посока  newsm78

Скоро ми направи много добро впечатление една жена с някакво дребно рунтаво кученце. Засякохме се на ъгъла на блока, аз тъкмо се наведох да взема Джесика, докато отминат (че те се разхождат без повод), а тя през това време грабна нейното с думите: Не вдигайте вашето, ние сме без каишка, значи аз трябва да го направя

Край нашия блок има само възпитани стопани и кучета, направо съм учудена. Само това от нашия вход е безобразно невъзпитано, но поне е добродушно

# 643
Момичета търся си мини кученце,по възможност чихуахуа!Ако някой има бебета нека ми пише Peace

# 644
  • София
Аз съм в Драгалевци... има две хъскита от много време на улицата - едното обикаля пред Киноцентъра, едро, красиво - за него имам известни предположения, че бяга редовно, толкова редовно, че изглежда бездомно. Другото е кафяво в самия център. Него не съм засичала, но хора работещи там ме питаха да ли знам някой да си е изгубил такова куче.
Знаете ли колко често  някой идва и просто си изхвърля кучето тук? Ужасно е! Милите животинки или стоят там където са ги изоставили до пълно изтощение, или обикалят обезумели... Много е тъжно...
 В същото време има други идиоти, да идиоти, които ходят и тровят кучета по дворовете... Наскоро имаше поредица такива случаи. Как да си опазим кучетата? И моето почина, уж не беше отровено, но ...  В какъв свят живеем? Защо има толкова лоши хора? А как живеят някои от тези които си имат стопани? На верига 1-1.5метра, на слънце в тази жега, никой не им обръща внимание...Нима те са щастливи ? Знаете ли какво е да наблюдаваш куче, което е по-интелигентно от стопаните си?

Извинете ме за дългия пост, разчувствах се, но това са въпроси на които не мога да си отговоря.

Общи условия

Активация на акаунт