Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 87-ма тема

  • 150 196
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 132
Момичета радвам се, че лятната прохлада е застигнала и вас! Simple Smile))
Лабрекс, супер апетитни кюфтенца. Венета, сладкиша ти с ябълки и праскови изглежда разкошен! Simple Smile)
Днес от мен Пица с блат от елда и пресни подправки

# 271
  • Мнения: 49
Еееех момичета , вече с лигавник трябва да сядам пред компютъра. Както винаги сте представили страхотни неща. При мен днес  пилешка кавърма с настъргано кашкавалче  върху палачинка  , таратор и нишесте за десерт.
   

# 272
  • Мнения: 1
Страхотни сте момичета!
От мен задушени зеленчуци с маслини и шоколадов пудинг


Приятна вечер на всички!

# 273
  • Мнения: 4 358
Привет момичета HugТук отново е много вкусно и изкушаващо Peace
Селма вземам си отрязаното парченце от сладкиша, на Анук от пицата, на Илианка си чупвам от необикновенната питка Peace
Пепчо умирам за шкембе чорба Heart Eyes
Много съм изтървала и затова по добре късно отколкото без хич Embarassed-Да са ни живи и здрави Илианка и Мастерчето  bouquet  bouquet  bouquet.С голямо закъснение ЧРД момичета Hug
От мен по темата Пържолки с чесново сосче и лоша снимка Mr. Green

Свинско с прясно зеле

Пак Свински вратни пържолки със зеленчуци-много вкусни станаха.

Сладоледа на Сладка хапка с банани и бисквити при мен, гарнирани с черешки

Мини банички с чушка

Чеснови хлебчета и сотирани пресни картофки с риган, чесън и шунка

# 274
  • Мнения: 1 796
Най-накрая да пусна и аз малко снимки:
най-вкусния чесън на света-пеп-4о много ти благодаря за рецептата стана супер

за закуска палачинки(произведение на зет ми)

за обяд ''измислен огретен''(мъжо се постара доста)

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 19:04 от kristina(1986)

# 275
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
  От мен нещо сладичко - глазирана шоколадова пита .



# 276
  • Мнения: 769
Отново много вкусно.....  bouquet  bouquet  bouquet
У дома.....
Печен патладжан с доматен сос на фурна     Паста Болонезе    Панирано пилешко филе   Пилешко филе с хрупкава панировка

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 22:07 от nordina

# 277
  • Варна
  • Мнения: 435
Привет кулинарки! Ще си позволя да се включа само със снимки на десертите си тази седмица, /понеже първия от тях не съм засичала при вас/ за да не се излагам с другите, въпреки че и те не станаха както трябва.
Сладкиш "Агнеси"  известен още като клавиши и Сладкиша с майонеза, който според не се получи както трябва, очаквах да бухне много повече а де на стои така сбит  ooooh! И двете ми бяха първи опит.







# 278
  • Мнения: 2 656
Момичета прекрасни вкусотии сте публикували!

Може ли линк към тортата с Мюсли на Сладка хапка моля. Както и разни други много бързи и простички рецепти.

# 279
  • София
  • Мнения: 3 090
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,868.msg2290.html#msg2290
Правих я преди два дни, наистина е страхотна. Лесна, без засукани продукти, здравословна и вкусна.
Мюслито, което използвах,беше с парченца шоколад, не си спомням коя марка ( немско, в картонени жълти кутии). Сложих пудра захар в киселото мляко, по около 2-3 лужици на кофичка. Освен това настъргах по средата и отгоре шоколад Милка с ягодов пълнеж. Ползвах ягоди и банани. Гениален сладкиш!

# 280
  • София
  • Мнения: 1 478
Здравейте,

от вчера от фестивала от Хоротропци и хороводци на гости на Пъстра трапеза, две ястия

http://petyyaa.snimka.bg/cooking/ot-kuhnyata-na-petya.509832.24016791
и
http://petyyaa.snimka.bg/cooking/ot-kuhnyata-na-petya.509832.24016792


Днешните гозби още се готвят.   bouquet

# 281
  • Мнения: 22 867

Здравейте,
от вчера от фестивала от Хоротропци и хороводци на гости на Пъстра трапеза, две ястия

Петяя, то хубаво хоротропвате и правите пъстри трапези, ама, като си показала тия вкусотии, драсни и ориентировъчно рецептички. Много моля за пилето с тарос, обичам тая зеленийка! Heart Eyes Peace  bouquet

Alokazia, много апетитни "агнесите", а другия сладкиш, според мен, съвсем добре ти се е получил, той си е леко влажен и сбит (е, не е точната дума, ама не намирам друга newsm78), т.е. не става като пандишпан например.   bouquet
nordina, цял вернисаж от вкусотийки, ммм.......  Heart Eyes  bouquet
А lina kaz направо без дъх ме остави с тая шоколадова пита! Разкошна е!  Crazy Heart Eyes  bouquet  chef

# 282
  • София
  • Мнения: 1 478
labrex, заповядай.

Кокошка пълнена с тарос - може и с пиле да стане, в случай, че кокошка липсва!

Приготвянето на това ястие е много лесно. Избира се една по-голяма и тлъста кокошка и се слага да се свари със сол и малко пуснат във водата тарос или естрагон, както е другото му название.

В тиган се запържва ситно нарязан лук с краве масло, към тях се прибавят и пилешките дреболии - сърце, дроб, воденичка и ориз. Може да се добави малко доматено пюре.

При запържването на плънката се използва бульона от сварената кокошка.

Основната тънкост е, че се пържи със ситно нарязан тарос и магданоз. Слагат се и стафиди, на око. Отнема се от огъня преди да се е сготвила напълно.

Тогава се напълва, изтърбушената преди това кокошка и се зашива с конец.

Отвън се намазва с краве масло и натрошен тарос и се пече до златисто.

Може да се поднесе самостоятелно или с гарнитура от печени картофи с тарос.



Това е стара габровска рецепта, която габровските търговци са използвали при посещението на султан Абдул Меджит, както и на Йосиф Соколски, които на вечерята му поднесли ястието и му поискали пари за мост над Янтра, а Йосиф Соколски за български манастир край града.

Султанът, доволен от чудесно приготвеното ястие, нарекъл кокошката кехлибарен елексир (така започнали да наричат и семейството, което я приготвило и членовете му носили дълго прозвището Кехлибарови), а за стария мост, на който и днес има надпис на арабски, и за Соколския манастир, който се намира малко след АЕК Етъра, Султанът дал две кесии със злато...



Пълнени чушки с боб и орехи
Продукти:
300 гр. боб
около 15 сухи чушки
1 гл. воден лук
1 с.л. сминдух
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.л. червен пипер
около 100 мл. Олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Боба се сварява и се отцежда. Всички продукти се объркват добре. Пълнят се чушките и се пекат с олио и малко вода.

# 283
  • Мнения: 22 867
Петяя, огромно благодаря! И за рецептите, и за подробностите около първата!  bouquet  bouquet  bouquet Кокошката ще я направя на всяка цена, а такива чушки правеше баба ми, невероятни бяха. Чудесна си е нашата кухня! Peace

# 284

Общи условия

Активация на акаунт