Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 87-ма тема

• 150 141
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
# 571
Краси.мира , много вкусно тиквено меню Hug

Мини патладжанени пици

Хляб с айрян по рецепта на Лабрекс

# 572
  • Пазарджик/Лондон
lu4a , много хубаво ти е станало хлебчето Hug.

Само две снимки ще покажа, другото , което хапвахме тези дни, е останало неснимано Embarassed.

Сирене по шопски:

И много, много вкусната тортичка на Лео :

Шоколадово- сметанова бисквитена торта

И парченце :

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 11:11 от Аелис

# 573
Аелис, и сиренето по шопски, и тортата изглеждат убийствено!
marabu , страшно апетитни яйчица!
Краси.мира , много интересна питка и съм сигурна, че е също толкова вкусна, а суфлетата изглеждат просто неустоимо!!!

От мен Капрезе и сьомга с розмарин:

# 574
оф тези гювечета със сиренце ми взеха здравето тези дни, май ще се прави тази вечер  Embarassed

бременна съм бе хора недейте така с тези питки, торти  Cry

от мен една макаронена мусака с нахут

и бутерките на лабрекс
с ябълки
с кайсии

# 575
Аз през летния сезон съм позагърбила зимното си хоби ,,готвене,, и съм се отдала на летното си - градинарството. Но снощи валя и от нямане какво да се прави забърках едни адски мързеливи соленки Laughing

Като гледам какви вкусотий сте измайсторили, направо се засрамвам с простите си соленки Embarassed
Въпреки че обожаваме летните гозби в нас заради изобилието и разнооразието на зеленчуци и плодове. При това, всичко от вашите снимки ми се дояде bowuu
Тук човек няма да устои на лятна диета Joy

# 576
Краси, много апетитна тиквена вечеря сте имали  Peace
Апр, lux , Аелис, Лу4а, много вкусно е при вас!   bouquet
Marita_s/dk, интересна салата е втората  Peace
tzarina , тук не е за диетуващи  Wink

Апр, Мина, ето Пиле а*ла салтимбока, наистина е божествено!

Ето и вечерята снощи

и при нас салата Капрезе, босилека го преглътнах, пък и този е лимонов, но предпочитам доматите да ги ядем със сирене. Солено  Laughing Повече няма да правя Капрезе, се видяло.

а девойчето поиска пица, отдавна май не бяхме хапвали

обяда ни е бърз, включване малко по-късно с него  Rolling Eyes

# 577
# 578
  • ГОре на черешата...
Тук е неустоимо вкусно Crazy!
И понеже съм тиквичкова вълна /снес вкъщи отново Огретен с тиквички/ - първо да помоля Краси.мира за рецептата на тази изкушаваща питка с тиквички Peace.
Видях едни страхотни гювечета при Мушмулче и ***Ди*** - а подробности за солената торта може ли Rolling Eyes?, Кейси изкушава с кайсиев сладкиш, Марита, интересни салати, аз нещо не мога да се престраша да пробвам подобен сладко-солен вкус и зная, че губя, ама...Аелис, тази торта вика "Ела, изяж ме", Апр и Пеп-чо направо не се траят с тази Капрезе и ще ме карат да търча в дъжда да търся моцарела, Лукс и тя сладории с каисии творила, ааааа, Царина, мързеливи бутерки, ми дай една насам де Laughing...

Аз както казах готвя баналности и не снимам, но днес ви каня на гости на Еликсир с една повярвайте ми - вкусово защемяваща торта Тигрово око:

# 579
 .... а подробности за солената торта може ли Rolling Eyes?,
Веднага Grinning
Рецептата е естествено импровизация, на основата на намерена в нета рецепта, но там палачинките бяха с плънка от пилешко и т.н., не ми се "връзваха" с идеята за вечеря и  промених това-онова  Wink Продуктите са "на око", така и не се научих да меря с чашки, лъжички и т.н. Embarassed В общи линии:
Разбих 3 яйца, с около чаена чаша брашно, прибавих горе-долу толкова вода, 3 сварени с кората картофа -  обелени и настъргано-намачкани, половин връзка копър, сол и 2 с.л. сметана за готвене. Общо взето  се получи тесто една идея по-гъсто отт палачинковото. Оставих сместа в хладилника за около половин час, после пържих с маааалко повече мазнина, от обикновено. Малко трудно се обръщат, защото са крехки и лесно се разкъсват. По-лесно е обръщането с помощта на чиния. Върху всяка току-що изпечена палачинка се настъргва обилно кашкавал, след това върху следващата -също и така до края. Последният пласт кашкавал разтопих за секунди във фурната, до леко зачервяване ...и това е. Снощи, все още топло беше много вкусно, днес - на обяд, вече изстинало - също Peace
Естествено "плънката" търпи всякакви интерпретации, но за снощното меню - с кордон бльо и млечно-чеснов сос, така беше идеално Peace

# 580
  • Benelux / Varna
За вариации на тиквички и гювечета направо умирам Simple Smile При нас - палачинкова торта, ребърца на фурна и мелбичка.

Мариета, тортичката ти изглежда убиец!

# 581
mari_eta,срази ме с тази торта на ЕликсирCrazy Hug
 Убийствено изглежда!
 Ще взема да я пробвам в скоро време!  smile3508

Момичета,много ви благодаря за честитките (и тук,и на лични) по повод нашия празник!
   Бъдете живи,здрави и винаги усмихнати!

# 582
И понеже съм тиквичкова вълна /снес вкъщи отново Огретен с тиквички/ - първо да помоля Краси.мира за рецептата на тази изкушаваща питка с тиквички Peace.

Заповядай!    Grinning

Питка с тиквичка

# 583
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
аз - рибена чорба

а тук и рецептата

# 584
  • Варна

Сирени хапки - с орехи, сусам, мак, магданоз

Може ли васоки за приготовлението им? Praynig

Общи условия

Активация на акаунт