Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 87-ма тема

• 150 097
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
labrex, а рецептата на този превъзходен киш, който ме накара да олигавя клавиатурата и да огладнея?   bouquet

Aredhel, преди малко сложих рецептата в Любими, ето я: Zucchini quiche--цуккини киш. Наистина е много вкусно това нещо, няма да казвам колко омахах, току ходя и си режа по триъгълниче, а уж беше за вечеря........ Embarassed  И уж от горещините нищо не ми се яде...... Embarassed

# 706
  • Варна
Аред много вкусно  е всичко и си вземам от запенката
На Маги от мусаката
От Мадла палачинка
Лукс честито и весел празник,тортичката е прекрасна
Аелис интересен омлет
Луча хубав сладкиш
Лабрех ти се изчерпа ама и аз,все хубави неща приготвяш,вземам си от тиквичките топнати в сосчето
Вени пак прекрасен кекс и то в прекрасно съчетание
Абе всички сте страхотни и е ужасно вкусно и апетитно  newsm51
От мен тараторче,салатка,шницели,омлет с филе,за десерт разни диня,пъпеш,сладолед

# 707
  • При елфите ...
labrex, а рецептата на този превъзходен киш, който ме накара да олигавя клавиатурата и да огладнея?   bouquet

Aredhel, преди малко сложих рецептата в Любими, ето я: Zucchini quiche--цуккини киш. Наистина е много вкусно това нещо, няма да казвам колко омахах, току ходя и си режа по триъгълниче, а уж беше за вечеря........ Embarassed  И уж от горещините нищо не ми се яде...... Embarassed
labrex, благодаря ти много, задължително ще го пробвам!   bouquet

megansg, грабнаха ме твоите шницели, как точно ги правиш?   bouquet

# 708
Здравейте, кулинарки! megansg, vanillla, magi71, labrex, ЗИЧЕ, Madla, mimi P27, Venetta, Aredhel, lu4a, Аелис страхотни вкусотии сте показали. Както съм гладна, веднага си грабвам от салатата на ЗИЧЕ + празничните салати на Пеп-4о, от ципурата на vanillla, и от двата вида тиквички на labrex, както и от всичко във фолио на ВениGrinning

От мен тортичка Шоко лешник:

# 709
vanillla, събирам ги  Peace

Много е вкусно у всички   bouquet

набързо показвам само едни прекрасни мъфини с портокал и мак на петрина

а по-късно ще си покажа и вечерята  Laughing

Apr, каква апетитна тортичка   bouquet

# 710
Дарилка, чудна торта!

Лабрекс, този киш изглежда божествено  Hug
vanillla , чудна ципура, много апетитна  Grinning

Днес лека Крем супа от тиквички:

# 711
Мусака и кремче с бисквити:

Как правиш заливката за мусака, страхотна е.

# 712
 newsm51 smile3525 newsm20 за най-строхотните майсторки

При мен днес :За закуска пържени филии с конфитюр от ягоди и топло прясно мляко
А за обяд и вечеря: Фреш от ябълки ( потъмня много бързо сока ) , зеле на фурна , зелен бобец , ориз със зеленчуци. Иииии тортето с баварски крем и плодове. Стана много леко и ароматно. А и като се има в предвид , че е направена с изостанали от предишната торта продукти и също така няколко изостанали плода направо си е върха. Зверски грозна , но адски фкусна.

# 713
При нас по обяд освен Мъфините с портокал и мак на Латинка

имаше и Спаначени кюфтета

а за вечеря мусака   изцяло приготвена от младежа, дори заливка беше сложил в едното крайче   newsm68

Оказа се, че ползата от рубриката "Учим се да готвим" е огромна

# 714
  • Sofia
newsm51 smile3525 newsm20 за най-строхотните майсторки

При мен днес :За закуска пържени филии с конфитюр от ягоди и топло прясно мляко
А за обяд и вечеря: Фреш от ябълки ( потъмня много бързо сока ) , зеле на фурна , зелен бобец , ориз със зеленчуци. Иииии тортето с баварски крем и плодове. Стана много леко и ароматно. А и като се има в предвид , че е направена с изостанали от предишната торта продукти и също така няколко изостанали плода направо си е върха. Зверски грозна , но адски фкусна.

Как правиш баварския крем?

# 715
Незнам кое по-напред ще направя, толкова много изкушения.

Пепчо тия мъфини и кюфтенцата страшно апетитни изглеждат.
Ванила, ципурката е супер.

Денерис може ли рецептата за крем супата, изглежда невероятно!

Лабрекс, тоя киш определено ще се пробва, благодаря ти.

Днес хапнахме бял амур котлет на фурна и салата с прясно сирене. Благодаря за милите думи за тортата.

# 716
tupunci  аз избягах малко от рецептата  защото се страхувах да не ми се пресекът жилтъците.
Ето и моя вариант за баварски крем.
350 мл. прясно мляко
350 мл. течна сметана ( май дей - само нея ползвам )
8 жълтъка
1и1/2 ч.ч. захар
2-3 с.л. нишесте ванилия или някакво неутрално
2 прахчета ванилия
2 желатина ( др. Йоткер )
300 мл. течна сметана (за разбиване)

Слага се млякотои сметаната  да кипнат. През това време се разбиват жълтъците със захарта на пухкав крем и  към тях се добавя нишестето.  Когато млякото е готово се добавя към жълтъците на тънка струйка при непрекъснато бъркане. След това се прехвърля в тенджера и се връща на котлона  да се сгъсти на слаб огън като бъркането продължава. След свалянето от огъня се добавя ванилията и единия  разтворен в 50 мл. студена вода желатин  като се разбърква добре за да се разтопи желатина.
Крема се прецежда и се охлажда добре.
Разбива се останалата сметана и към нея се добавя крема. Разбърква се добре. Разтопява се и втория желатин и се добавя към вече готовия крем  за да се получи по-голяма стабилност.
По желание може да се сложат и плодове в крема.

Аз взаимствах от тук: http://vbox7.com/play:a034546b ( част3)  и  http://vbox7.com/play:607c35d6  (част 4 )

П.С във втората част има рецепта за блат

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 22:54 от kukita83

# 717
Привет момичета Hug.
В тази жега до кухнята стигам ,но до фотоапарата хич Mr. Green.
Показвам набързо някой неща от изминалите дни
Тиквеник по никое време, че ми се моташе замразена тиква

невеоятно вкусни Тиквички на фурна от един брой на Гответе с мен към списание Моето дете-Юле (Поздравления и за този твой проект Heart Eyes)

Едни Ечемични блокчета с чушка и тиквички за малкия

И от днес Запеканка ли е newsm78,картофи на фурна ли е..абе Нещо с картофи и зеленчуци,моя измишлюотина, но много ми се услади

Невероятни неща видях,много хубави торти Peace.
Не изброявам, че ще стане километрично.
Поздравления момичета  bouquet
Лукс още дълги години заедно Hug.Честит празник Hug

# 718
Привет, момичета! Толкова отдавна не съм се включвала, че сигурно сте ме забравили, но аз си ви следя редовно!  bouquet

Вчера правих една вкусна кростата с праскови и реших да се мярна и тук Embarassed

Peach and Nectarine Crostata by Kemi H, on Flickr

И едни стари Popovers

Popovers with ice cream and strawberries by Kemi H, on Flickr

# 719
  • на втория етаж
Мусака и кремче с бисквити:

Как правиш заливката за мусака, страхотна е.

Sis* ,заливката е от 1 кофичка кисело мляко,4-5 яйца и 5-6с.л.брашно.Може да се сложи и хлебна сода на върха на ножа.

Общи условия

Активация на акаунт