капиляри

• 46 705
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
gery?79 да, разбирам те, и аз имам слаби стени на кр. съдове, наследствено, и знам колко е неприятно, години наред съм посинявала буквално от докосване. Откакто вземам гореспоменатите добавки за засилване на стените, положението е много по-добре, и организма ми всъщност успя сам да изчисти всички спукани капиляри, освен две мънички кръвоносни звезди, които все се каня да 'опърля' но все не ми остава време, пък и май само аз си ги виждам Laughing Така че, въпроса ми към теб е, освен че  третира вече появилите се спукани съдове, какво направи за укрепването им? Вземаш ли нещо, ако да, какво и по каква схема?

Пила съм Рутаскорбин няколко месеца без ефект , явно е слабо .Майка ми има доста капиляри по краката , гони 60 но пък няма нито една разширена вена , предполагам 4е и аз ще съм така .Аз получих моите през бременността , вече 4 години след това си седят там.Мазах с какво ли не , пих какво ли не , не мърдат  Sad

# 31
  • Варна
За капиляри по тялото е добър Хепароида. Проблемът е сложен, когато са по лицето, защото не може да се ползват обичайните гелове за тяло. Избрах да пия Пефлавит ц, а не Рутаскорбин по съвет на една фармацевтка. Каза, че е по - ефикасен. Ще наблюдавам действието и ще споделя.

# 32
Избрах да пия Пефлавит ц, а не Рутаскорбин по съвет на една фармацевтка.

Понеже не са ми известни лекарствата, погледнах съставите. По колко хапчета сте пили/смятате да пиете?

Рустакорбин - активни вещества в една филмирана таблетка - Rutoside 20 mg, Ascorbic acid 100mg.

Рутозид е друго наименование за рутин, който обсъждах по-горе. Аскорбиновата киселина е вит. Ц. 20 мг Рутин срещу 500 мг ? Много малка доза ми се струва... Писах по-горе, че терапевчтините дози рутин са между 500мг и 3000 мг на ден.

Пефлавит Ц - 1 обвита таблетка съдържа: Peflavit 20 mg
/Пречистен сух екстракт от жълт кантарион (Hypericum perforatum L.), като не по-малко от 10% танини и не по-малко от 5% кверцетин/

Жълтия кантарион е един от източниците на рутин (далеч не най-богатия). Рутин е вид кверцетин. Танините действат разреждащо на кръвта. Най-силния  ефект на екстракт от жълт кантарион е всъщност сърху нервната система, действа успокояващо, и оттам, например при хора с високо кръвно на нервна почва, помага индиректно, понижавайки кръвното намалява напрежението върху кр. съдове. Няма вит. Ц обаче. 20 мг в таблетка, и няккави проценти, които дават крайна концентрация на рутина - съвсем миниатюрна!

Мисля, че числата говорят сами за себе си. От тези двете, аз лично, базирано на това, което съм чела за съставките, бих избрала първото, и бих пила максималната доза, описана в листовката, 3х3. Но с тези дози, по-ефективно май ще е диета на цитруси и каша от елда.

Цитат
Rutoside, which is more commonly known as Rutin but also called quercetin-3-rutinoside and sophorin, is a bioflavonoid obtained from buckwheat, flower buds of the pagoda tree and the leaves of several species of the Eucalyptus. Rutin is actually a form of Quercetin.

# 33
Като стана дума за диета.....аз съм била 2 седмици само на портокали.....да, отслабнах но само толкова.  Mr. Green

На краката най-добре ми се отразява отслабване съчетано с много спорт. От кремчетата не съм видяла някаква полза.

Също се старая да носа удобни обувки и си купувам много стегнати ластични чорапогащници.

# 34
  • Варна
Двете лекарства са стари като технология и MissNellie е права за Пефлавита и количествата в него. Въпреки това имам информация от фармацевти, които го познават от над 30 години и дават добра оценка. Моята майка също е с дълъг стаж като магистър фармацевт и има наблюдения в практиката.  Не е така силен, но не ми се пият венотоници пак. Ще разчитам на дълъг прием. В тези стари форми ме притесняват допълнителните субстанции при таблетиране. Например талка. Гледам да не ги пия в големи дози. Отделно приемам и други витамнини. Така, че набавям Ц.

# 35
Като стана дума за диета.....аз съм била 2 седмици само на портокали.....да, отслабнах но само толкова.  Mr. Green

На краката най-добре ми се отразява отслабване съчетано с много спорт. От кремчетата не съм видяла някаква полза.

Също се старая да носа удобни обувки и си купувам много стегнати ластични чорапогащници.

И на мен преди години един фармацевт ми каза нещо подобно - няма да има голям ефект, хубаво е да пиеш детралекс, но е най-добре да си носиш специалните чорапогащи за вени - имаше ги по аптеките, за сега не знам, освен това да се избяглат всякакви чорапи и чорапки, и чорапогащникът да се обува в седнало положение. И само удобни обувки, да, и спорт и здравословен начин на живот.

Пила съм детралекс, мазала съм хепароид, но без видими резултати. Спомням си, че преди 12 години имаше един гел "Вененгел", единствено от него си спомням някакви резултати, но по-скоро на малките капиляри, не на големите разширени вени.

Не ми се ще да е така, ама... Хапчетата и кремчетата, както писа някой по-горе, са само заради даването на пари, май.

# 36
  • Варна
От години ползвам само Венен гел за вените на краката и против тежест. Много съм доволна. Моите са вътрешни. Нямам капиляри по тялото. Лятото краката ми бързо се уморяват. След като намажа гела и до 10 минути нямам болка. Детралексът също ми действа добре, но може ли цял живот да се пие?

# 37
От години ползвам само Венен гел за вените на краката и против тежест. Много съм доволна. Моите са вътрешни. Нямам капиляри по тялото. Лятото краката ми бързо се уморяват. След като намажа гела и до 10 минути нямам болка. Детралексът също ми действа добре, но може ли цял живот да се пие?

Супер! Значи го има още! Може ли да пишеш колко струва горе-долу?
  bouquet

# 38
  • Варна
Oколо 10 лева.

# 39
Е, не ми казвайте, че на целия български пазар има само тези 3 лекарства, които коментирате. Не ви предлагат друго по аптеки ли, или се доверявате само на старо и изпитано? Изяснихме, че на всички активката е рутин. Със сигурност знам, че продуктите на НАУ се предлагат в България. НАУ имат и 500мг рутин, и рутин комбиниран с вит.Ц. Не е ли това много по-разумен избор?

Дидака, моите бегли спомени за талка са, че е канцерогенен на същия принцип като например азбест - когато е разпрашен и погълнат от дробовете само. Може ли д а обясниш, или да ме насочиш към източник (линк, книга) ако има някаква вреда когато е погълнат и обработен от храносмилателната система? мерси!

# 40
  • Варна
MissNellie, има и други средства на различни фирми. Както и подходи. Например  прием на черна и червена бовровинка, шипка, арония и т.н., венотоници ( най - сериозен вариант) и други. При мен ситуацията не е така дразнеща, защото капилярите са по носа. На приливи и отливи се активирам да водя борба и си карам с ФДТ.
За талка бях чела, че е канцерогенен за стомаха и въобще не е добре да се приема.  Трябва специално да се разровя за линкове. То и доста от съставките при оформяне на таблетите спомагат за образуване на камъни в бъбреците и т.н. Принципът е както в козметиката - съмнения и спорове по темата.

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 16:53 от didaka

# 41
Загледах тези два продукта, може ли мнение:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Rutin-500-mg-100-Vcaps/9868?at=0
http://www.iherb.com/Country-Life-Bio-Rutin-Complex-500-mg-500-m … Tablets/1650?at=0
Сега се чудя, трябва ли да приемам допълнително витамин С към тях и колко по-точно? Сегашните ми витамини съдържат 100мг вит.С. Ако пия по 500мг рутин дневно, каква би трявало да е продължителността на курса или ще си го взимам до живот?  Rolling Eyes
Разгледах и комбинирания продукт на Нау, но ще ми станат много хаповете, съдържа 50мг рутин.

# 42
  • Варна
И аз ще потърся тези продукти  на Нау. Бях се насочила към фирмата, но относно друг проблем. Добра ли е?

# 43
  • в 1001-та нощ
да

# 44
Може ли някакъв линк към тези продукти на  НАУ , специално за капиляри . Аз много се притеснявамда  пия добавки ,защото лесно качвам  кг отт тях , особено от Витамин Ц ! Sad

Общи условия

Активация на акаунт