Близначета и Рачета се крият още в Юнските тумбачета! -тема 30

• 25 426
  • 714
  •   1
Отговори
# 120
Буболинка,как си,мила?

# 121
момичета влизам само да ви благодаря за милите думи Hug
няма да ви натоварвам с моята история,за да не ви разстройвам newsm45само не разбирам защо се случват такива неща!
честити бебчета на всички мами-да са ви живи и здрави-това е най-важното Praynig

# 122
Честита Надежда на мама Анели! Да е жива и здрава, и много щастлива 

Цвети, аз ноктите на малката ги изрязох още като се прибрахме в къщи. Бяха много дълги и много си дереше лицето. Като спеше спокойно ги изрязох с една ножичка.

МамаАнелиаН, и аз се чудя за същото. Теди суче, после спира започва да се напъва и пръцка. Явно я боли, но пак търси да суче. И аз и давам, и пак така. И се чудя дали не я натоварвам повече, но тя иска да суче. И също като вас ака, но съвсем по малко. Няколко пъти на ден, но съвсем, съвсем малко. Иначе винаги са напикани памперсите.

# 123
Ето ме и мен...Не съм лягала, но се виждах с колежки от университета, после с една приятелка с малко дете бяхме из градинките - Явор спа без грешка, докато не се  прибрахме. Вкъщи - пак същата вувузела като снощи и сутринта. Турнах слинга и младежът вътре и всичко е наред, току-що сложих яденето на котлона и сядам да видя новините.

Честита да е малката Надежда на Анели! Чудесно детство й пожелавам!

Мейдънли, ако те боли зърното, явно има някакъв проблем със засукването от тази гърда - виж дали не захапва различно на нея Виктор. Болящото зърно има ли някакви външни промени - да излиза с различна форма след сукане, да е с различен цвят или нещо друго специфично да забелязваш?
Напълно е възможно да има разлика в количеството мляко от двете гърди, много често децата имат и предпочитания към едната или другата, но ако имаш притеснения, че от лявата не му достига, давай и втората гърда. Можеш да я стимулираш допълнително с изцеждане или като я предлагаш най-напред нея, но най-напред е добре да се направи нещо за отшумяване на болката.
За солариума:
Цитат
Посещението в солариум няма негативни ефекти за кърмата и кърмачето. Важно е много внимателно да пазите от изгаряне кожата на гърдите и особено ареолите. Здравият разум подсказва, че не е добра идея да нанасяте препаратите за предпазване или за усилване ефекта на соларните процедури върху ареолите.

Кърменето поддържа хормоните ви в състояние, подобно на това по време на бременност и кожата ви може да реагира с по-лесно раздразване и образуване на тъмни петна.

Симпли, жълти до жълтозеленикави изпражнения, без лош мирис и без да са пенести, са норма при кърмените бебета. По-зеленикави акита може да се получат освен при споменатия дисбаланс на предно/задно мляко (който не се случва толкова често) и при силен рефлекс на потичане - бебето тогава приема твърде много мляко наведнъж и лактазата в организма не смогва да обработи лактозата в млякото. Зелени акита понякога се получават от напитки и храни с консерванти, но твоят случай не е такъв май. Може да са и от някакъв лек проблем с чревната флора - прием на неща, различни от кърма например - тогава пробиотиците като Биогая помагат. Зеленикави акита може да са сигнал и за недостатъчен хранителен прием, затова е важно да следиш колко са  на брой, а ако има как да премериш бебето, още по-добре. Виж Бебето ми спря да се изхожда всеки ден - проблем ли е това?, може да намериш отговор и на твоите въпроси. Нормално е млякото ти да жълтее още, скоро ще стане бяло-синкаво.
Силвърче, на първо четене всичко изглежда ОК  Peace

Димар, 40 мл не е толкова малко - ти не се цедиш редовно и не си схванала техниката, а и бебето винаги изсуква повече. За да се увеличи млякото обаче, със сигурност трябва стимулация - защо не пробваш да даваш гърда през два часа, като се цедиш след това? Дори когато нищо не излиза, цеденето дава сигнал на мозъка, че има нужда от повече мляко и за няколко дни няма как да не се увеличи количеството. Иначе има билки като сминдух и резене, които помагат за лактацията, както салвията и ментата (не толкова) пречат на млекопроизводството.
Щом имаш проблем с количеството, добре е да няма пауза, по-голяма от 4 часа.

Даги, би трябвало да се разнесе бучката и сама при редовно празнене на гърдата и ако няма притискане на мястото, стига да не те боли. Гърдите ти препълват ли се още?

Орнела, нормално е да се пълнят гърдите преди кърмене, а бодежите са от слизането на млякото. Скоро ще се регулира млекопроизводството и гърдите ще омекнат.

Криси, при майки с повече мляко и за по-кратко време се нахранват мъниците. Ако бебето е спокойно, с добър тургор, пълни памперсите добре, изглежда пораснал в сравнение със снимките в родилния дом, най-вероятно всичко е наред, но тъй като няма да го мерите скоро, разумно е да се опитваш да го държиш буден по-дълго, за да суче, или храниш по-често. Имате ли осем кърмения?
За водата - аз не давам вода. Кърмата е в огромния си процент вода и когато бебето е често кърмено, от нея няма нужда. Освен това, даването на много вода, особено подсладена, може да доведе до занижен прием на мляко, а то е жизненоважно за бебето. За мен аргументът с топлото време е несъстоятелен, ето Елдричка казва, че в Гърция не препоръчват даване на вода, а там е по-топло от тук. В Библиотеката на Кърмаческия имастатия за водата, който иска, може да я погледне.
Разбира се, има майки, които дават вода и кърмят съвсем успешно. Важно е обаче тя да не е подсладена (защото подсладената вода си е храна, при това със захар, която не е особено полезна), да не се предлага преди хранене и да не е голямо количество.

За оченцата - аз промивах със сребърна вода, пробвах да капя и кърма, мина му на Явор окото. Тобрекс иначе са доста силнички антибиотични капки, няма как да не свършат работа. Масажът, който Роси е обяснила, също е много полезен и върши работа.

Искам да ви кажа, че много се радвам, че толкова много от вас искат да кърмят и полагат усилия за това  Hug   bouquet

Леле, 18 нови отговора, докато пиша  ooooh!

Цвети, нали знаеш, че се урегулира кърмата - и моите гърди вече не се препълват   Peace Ти нали мериш Симонка, не й се бой! А за акането - ПЪРВИТЕ 6 СЕДМИЦИ КЪРМАЧЕТАТА ТРЯБВА ДА АКАТ ВСЕКИ ДЕН!!! По-горе съм посочила линк по темата!

Да ви кажа, от няколко дни и Явор иска да хапва по-начесто, давам му, не съм забелязала да са се увеличили коликите - според мен просто суква съвсем малко, за да се успокои, изаква се или пръцва и така. Ако искате, пробвайте да давате, когато искат - ако се влоши положението, поне ще знаете кое не работи.

mimsat,  Hug

Бубулина, много те гушкам  Hug

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 17:25 от Ана2

# 124
Ние и без това се разстройхме.....Много ми е мъчно за вас!Незнам как ще се справите,но се подкрепяйте и се опитайте да гледате напред,колкото и да е трудно!Много силно те прегръщам,миличка! Heart Eyes

# 125
Буболинка, миличка, надявам се с подкрепата на близките ти, да продължите напред и скоро отново да се похвалиш, че си бременна Hug Прегръщам те Hug И аз не знам защо се случват толкова лоши неща Cry.

# 126
Ани, излезе ми 910 лв. - 730 е таксата за нормално раждане + 180 лв. за епидуралната анестезия. Много съм доволна от медицинския персонал и от условията в болницата. Носих си само нощница, чехли, четка и паста за зъби и хавлия. Имаше посещение от консултант по кърмене. Персоналът е денонощно отзивчив на всякакви проблеми. Иска се съгласие от майката за всяка манипулация, извършена на нея и детето. Пълна противоположност на болницата в Шумен Wink. И да, така бих родила още веднъж. Само дето не ми препоръчват да раждам повече.
Сега си замина педиатърката. Звярчо има малко жълтеница.

# 127
  • София
Ани2, ти си енциклопедия Shocked Hug

Преди малко се чух със зверчето, изпраща специални поздрави на всички.  Те са добре, кърмят се успешно и очакват в неделя или понеделник да ги изпишат Party

макензен, не се самонавивай толкова Hug  Ако се поуспокоиш и просто си кажеш, че няма да е и днес, ще се почувстваш по-добре, опитай.  Има още време до 20-ти, а и защо очакваш реакцията след намесата на доктора да е ЧАК толкова светкавична Wink

бубулинка, на теб много прегръдки  Hug Hug Hug  Мисля, че всички сме в шок все още и не ни се вярва, че е възможно да се случват такива неща Cry

# 128
  • софия
Анн2 безценна си не се бях сетла за сребърната вода за очето.
Буболинка изпуснах те , но те прегръщам силно Hug

# 129
Бубулина  Hug  Hug

Ани2, дори тези на АМ?

Нормално ли е бебето да има лиги вече? Не много, но има

# 130
Бубулинка  Hug Hug Hug Дано и ти и цялото ви семейство по-бързо преминете през това изпитание  Praynig  На всички ни е много мъчно за вас и аз незнам как може да се случват такива неща... Sad

# 131
Буболинка  , кураж  мила  да  преодолеете  Praynig, тази  трагедия, ние  всички  сме с  теб , много  ми е мъчничко  Cryпрегръщам  те силно  Hug

Силвър  , някои  майки  казват  ,че  щом кърмата   е  сладка  значие  е хубава, но  нека   АНА 2  каже  да  ли е  така  или  това  е само мит както много други Hug

# 132
Бубулина, както сме заедно в добро, така ще сме заедно и в лошо. Ако имаш нужда да споделиш, когато си готова- направи го, ние сме насреща. Целувам те и те прегръщам много   bouquet

Имаме наакан памперс, но пък с консистенцията на много мек пластелин/тесто. Звънях и казаха да му правя АМ с преварена вода от овесени ядки... но овесените, но овесените ядки не съдържат ли глутен?

# 133
Чинче, съдържат глутен овесените ядки, но някои педиатри още си препоръчват овесена вода. Идея си нямам за акането на бебетата на АМ, защо не питаш в подфорума за хранене с млека за кърмачета или тук?

Имате поздрави от Хеберлеа! Вече суче младежът, добре са.
Нинка, кърмата обикновено е сладка. Когато намалее количеството и при запушвания придобива леко солен вкус заради повечето натрий, но пак си е хубава.

Отивам да гладя... Close

# 134
                 Ей, че много бебетааа. newsm44 newsm44 newsm44

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАЙЧЕТА, ГУШНАЛИ БЕБЕНЦА.ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ, МНОГО ПОСЛУШНИ.

Буболинка,  Hug Чин добре ти е казала–в добро и лошо сме заедно.Сподели, и не се притеснявай.

Ние всеки ден следобед миткаме улиците.Преди малко се завърнахме, и сядам да ви видя докато Даниела спи.Тя днес цял ден спи.Едва я разсънвам да хапне малко.

Моите гърди и те омекнаха след адското препълване в началото.Дори започнах да се чудя имам ли достатъчно кърма, но ако съдя по памперсите явно има, защото почти след всяко хранене се нааква, и редовно са напишкани.Същата работа се получава и при нас когато започнат коликите.Търси да суче, нервна, яде си ръцете и въобще се опитва да засуче всичко, докоснало се до бузките и.И аз съм в чуденка как да реагирам в тия моменти. newsm78

Цветич, аз залъгалка купих, изварих я, но досега  не съм и я дала.Само в моментите с колики се изкушавам, ама още държа фронта.

Пъпа на девойката още не е паднал.Не знам нормално ли е? newsm78Къпем се всяка вечер, с надежда за мирни и спокойни нощи, а и аз всичките си деца съм къпала всеки ден до годинката.

Чин, Нико добре си наддава.Шампион.Аз не се включвам по твоите питанки, че съм забравила вече кое, какво и как.

Момичета, постепенно темата ни стана бебешка.Хахаха. Mr. GreenНаакани памперси, кърмене, колики...Нека всички бебешоци да са добре, и без повече лоши новини.

Ани2, мини и през нас с ютията.... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт