Близначета и Рачета се крият още в Юнските тумбачета! -тема 30

• 25 383
  • 714
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро момичета,
и ние имахме що годе нормална нощ. Сутринта само се проявихме малко, но беше за кратко.
Аз точно се похвалих, че нямам проблем с гърдите и от вчера така ме боли едното зърно. Сега нахраних бебка и се намазах с Гермастан да облекчи малко.

Отностно акането. Ние сме на 10 дни. До преди няколко дни акахме зелено, после минахме на кафеникаво жълто и сега пак зеленее.  newsm78 Само на кърма сме. Чудя се дали е нормално.....
Майчета как беше при вас около 10тие ден?

# 76

Отностно акането. Ние сме на 10 дни. До преди няколко дни акахме зелено, после минахме на кафеникаво жълто и сега пак зеленее.  newsm78 Само на кърма сме. Чудя се дали е нормално.....
Майчета как беше при вас около 10тие ден?

дали бебка не пие повече предно мляко?

# 77
Здравейте мамчета и тумбачета.

Орнела, то и при нас все още е чист късмет ако я задържим будна на вън.

Чин, аз също слагам Йо по корем, но като заспи дълбоко я обръщам, че да може да си се върти.Какво стана с акото на Нико? Оправи ли се цвета?

Майденли, аз се чудех до кога да я слагам на една страна, но то детето като не иска на сила как да го накарам. Единствено понякога така я успокоявам да заспи, като прибера ръце и крака и я гушна на една страна. После като я пусна става голямо въртене.

Цвети, една баба ни беше дала жито  за задушница както се прави и аз го изядох. След това бях направо като млекоцентрала. Сестра ми си го вареше само и със захар доколкото знам. Направи си както обичаш и хапвай. При мен имаше ефект.

Симпли, по колко време държиш Селин на гърда? Разкажи малко, че да мислим тук какви са тия зелени акиита.

# 78
Здравейте!

Аз все още трудно стигам до форума, но прегледах последните събития.

Моите съболезнования за ангелчето на Бубулина, дано намери сили и подкрепа за продължи напред.

Честити бебчета на всички мами, да са им живи и здрави и да им мносят много радост!

Орикс, надявам се че всичко с теб е наред.

При нас обстановката е долу горе спокойна. Сряда и падна пъпа, в четвъртък на мен ми махнаха конците. Гледам се с едно огледало отдолу и си мисля, че по различно изглежда  Blush
Иначе Никол яде на около 2,5ч. Кърмя я, като давам да суче и от двете гърди за по 10/15 мин, не знам многло ли и е, малко ли и е.Обикновенно след толкова време цокане сама изплюва. Успях да махна едната силиконка мисля че ще успея и другата да махна скоро. Пълни памперсите доволно, в златист цвят. Снощи и дадохме капки против колики на храненето в 9 и 12 и нощта мина спокойно, спа до към 5, съответно в 5ч аз бях вир вода(кърма) Simple Smile
Едното и оче започна да тече и лепне, педиатърката каза че било нормално след вагинално раждане. Промиваме и го с чай от лайка и слагаме мехлем тобрекс. Дано и мине скоро, че ми е криво да я гледам така. Някой да има идея какво друго може да се направи?

Ами това е за сега от мен. Стснати палци на всички, които имат нужда.

# 79
Честито на всички мами които гушкат бебчетата си вече и бързо възстановяване,а на всички които очакват голямто събитие успех и леко раждане!

# 80
  • София
Аз май не мога много да се включа по бебешките теми Crazy
Само за спането настрани да ви кажа (макар да съм сигурна, че знаете), че има специални възглавнички, които подпират бебето и не му дават възможност да се върти.  Освен това, има и такива възглавнички, които създават съвсем лек наклон в горния край на леглото.  Аз лично си купих такава (втората) от Малечко.  Там има и от другите против въртене, но все още не съм взимала.

Орикс, представям си как си изживяла нещата.  Дано вече си спокойничка, всичко ще е наред при теб, дано имаш късмет да родиш, докато си в болницата Hug

# 81
Орикс, сега видях че си в болницата. Дано кръвното се нормализира. Раждането не го мисли, ще му дойде времето.

Аз за това спане на страни съм раздвоена. По принцип ги слагат на страни да не се задяват. Обаче те бебоците така или иначе си държат главиците на една страна, защото нямат сила да я държат нагоре. Аз слагах в началото докато не можеше сама да се обръща. Сега вече не слагам. Гледам да е добре уригната така или иначе преди да я сложа да легне, че иначе хълца.

# 82
  • София
Малката принцеса Надежда на мама aneli се е родила днес в 9:22 ч. - 3240 гр. и 49 см!
Да е жива и здрава малката кукла!  bouquet

# 83
  Привет  на  всички ....  лелеле  каква нощ  изкарах  през  15 мин  ,ставах  до 00  ,  сънувах  някакви  ужасни кошмари и  немога да си  намеря  място  в  това  легло ooooh!
АНА 2 мерси  за  кафенцето
Silver  Angel пробвай   да и сложиш малко  кърма  на  очето , моята сесрта  го праваше и с двете ми племенички и  действаше  без  отказно Rolling Eyes  може да  пробваш,  дано  бързо  да и мине Heart Eyes
  Аз  вчера  бях на  преглед  всичко  е ок бебка се  е приготвила да излиза  baby_neutral ама  да  видим  до  21  ако не съм  родила   на  23  пак на преглед
   е  лек и  успеше  ден  на  всички  Hug
ЧЕСТИТО  НА  МАМА  АНЕЛИ  ДА И  Е  ЖИВА И ЗДРАВА  МАЛКАТА НАДЕЖДА

# 84
  • Cyprus, Пловдив
Ана2 , благодаря, че попита  Hug
Мога да кажа,че съм доволна от моето раждане,случих на акушерки,а и се оказах доста голяма късметлийка като за първо раждане.В 23:00 почнаха някакви странни контракции като от самото начало бяха на често,може би на 20 мин,не им обърнах особено внимание,докато не станаха на 10 мин,към 01:00 тръгнахме за болницата,до там имаме към 20 мин,контракциите вече бяха на 5 мин  Shocked в болницата ме приеха със 6 см разкритие,обясняваха ми да дишам и да не напъвам,бяха много внимателни,след около час бях със 7 см разкритие и вече в един момент казах на мъжа ми да ги вика,защото не мога да НЕ напъвам,едвам удържах,дойдоха-видяха ме и се затърчахме към родилна зала,мъжа ми вика,че тогава главата се е показвала малко  Grinning
Камък ми падна от сърцето като ми казаха - НАПЪВААААЙЙ  Laughing  2 напъна и малко епизотомия и малкия изрева в 04:10 като веднага ми го сложиха на гърдите,страшно сме щастливи,че таткото беше през цялото време на раждането,особено той,казва,че би съжалявал,ако е пропуснал този момент.
Ана2 понеже знам,че ти ще го оцениш,да ти се похваля - само на кърмене на поискване сме и акушерките всеки ден ме хвалеха  Embarassed справяме се,като изключим едно наръфано зърно от началото,но сега е по-добре  Hug

Честита рожба на мама Анели,жива и здрава и много да ви радва!  bouquet

# 85
Честито на всички нови майчета, да са живи и здрави бебоците и да не създават проблеми на мама и тати   bouquet

Ана2 благодаря, че намираш време да отговориш на въпросите ни, макар че трябва да те оставим да гледаш бебока и да пишем до консултантите от първа страничка Hug
За нас не бих казала, че имаме още режим, но се старая да имаме 7-8 хранения на денонощие, винаги давам първо от гърдите по 10-15 минути на гърда и после, ако е още гладна, тоест яде си ръцете и мрънка и давам добавка около 40-50 мл.Опитвам се да давам на поискване, но вечер тя е много поспалива и може да не се събуди поне 4-5 часа, а през деня ако я оставя на кърма само, може да се храним и през час.Пия много течности и днес си направих жито, изцедих се веднъж, защото бях на преглед в Токуда и баща й я беше нахранил, имах около 40 мл от двете гърди общо Cryдано да се оправят нещата и да потече повече кърма.

# 86
Да е жива и здрава Надежда на мама Анели!  Hug

# 87
Честита Надежда на мама Анели! Да и е жива и здрава и много радост да носи.

Нинка, много ми е сладка кърмата, направо лепне, притеснявам се , че ще и залепнат очите още повече.

# 88
Писах , писах сутринта, а пък ми го няма отговора.

Честито на вчерашната дружина, като гледам до момента май най-много бебета имаме на 16-ти живи и здрави да са и да имат много късмет малките сладури.

Аз изкарах ужасна нощ, болки в корема, пък не бяха контракции, бебето много риташе, не можах място да се намеря. Сега положението е по-спокойно.
Чета ви , но нямам настроение за писане. Много ми е сдухано. Все си мисля да не пропусна момента и да закъснеем за болницата, а и след случилото се с Бубулинка, постоянно ръчкам бебето да шава.
На ЖК като не съм отишла миналата седмица и решили хората, че съм родила изненадаха се като ме видяха вчера.

# 89
Здравейте сладурани,
Честито на мама Анели- Надежда чудесно име да са живи и здрави и много бързо да се възстановят и приберат.

Аз тази нощ не мога да повярвам как съм спала легнах си в 22:30 и като станах до тоалетната  5 :10  Shocked чак не повярвах толкова много без да се събудя.

Общи условия

Активация на акаунт