Близначета и Рачета се крият още в Юнските тумбачета! -тема 30

• 25 387
  • 714
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна / София
Честито на всички нови мами, да са им живи и здрави дечицата и много да ги радват.  Grinning

# 91
  • Sofia
Чинче мерси за хубавата темичка. Дано само хубави новини има в нея и да няма лоши новини повече. Praynig
След лошата новина с Буболинка дори не ми се влизаше в форума и какво гледам сега бебевълеж. Браво на новите майчета!

Мушморонко, Хелен, Къдрокоска,Дидолинката,Габче teddy_varna,Хеберлеа, Дарка, Анели да са ви честити малките сладури и сладурки Крум, Александър, Вихрен, Надя, Ясмин, Диляна, Огнян, Янис, Надежда .Да са живи и здрави и да имат много късмет и успехи за радост на мама и тати.
Ваче, да ти е честита и на теб малката Ралица. Много радост да ти носи и да ти е жива и здрава малка принцеска.
Толкова много, дано не съм пропуснала някой.

Димар, Добре дошла.Все пак сме се засекли за малко в Токуда. Мислех си аз да пиша в форума ако някой е в токуда да ми пише ама толкова ми беше свито на душата, че нямах желание за нищо. Можеше да си правим компания.

Орикс,стискам ти палци!Всичко ще е наред. Важното е да си спокойна сега.

ornella: За гърдите и при мен е така. Мисля че е нормално като ти слиза млякото да се усеща особено ако е повече.

Ана2, мерси за многото съвети.Това за бучката дето Аугуста пита за колко време трябва да се разнесе. Да се притеснявам ли ако така си остане. Пробвах с масажи и компреси но не съм много упорита.

На всички мами в очакване, стискам ви палци и кураж скоро ще гушкате малките сладури.  Hug Hug Hug

А аз най накрая ще разкажа за нас (сега пиша поста ), как беше раждането и как вървят нещата с малкия Дани.
 Hug Hug Hug

# 92
Много съжалявам за загубата на бебчетата, много лошо.Дано господ ви даде сили по скоро да продължите напред и да си имате прекрасни бебчета догодина. Praynig

Честито на всички мами който не съм честитила. Вече изпуснах бройката защото нямам време да влизам всеки ден а и вие сте едни писателки не може човек да ви изчете. Hug

Аз още си чакам ли чакам, нямам симптоми. Сигурно другата седмица ще стане. Вчера нали ми беше термина и поне 20 човека ми звъняха и така се ядосах. Какво става, та какво става. Накрая се ядосах и казах на последната звъннала ''Каквото става го пише във вестника'' - малко грубо реагирах ама ми писна вече всеки да ме пита който ме срещне - Няма ли бебе вече, айде.  #2gunfireМи да не зависи от мен. Иска ми се да излиза ама явно му е добре вътре. Само се върти и ме удря в ребрата ама търпя, какво да правя. Tired

# 93
Давам бърз рапорт, че чакам включване за кърмене. От вчера сме у дома, кърмим се. Раждането беше перфектно, нормално с епидурална, без окситоцин, без шевове, чисто нова се чувствам направо. Раждах при д-р Борис Яков, д-р Анна Атанасова също беше в родилна и ме понаглеждаше, че много ми падна кръвното преди упойката от болка и паднаха тоновете, и щеше да стане белята. Аз затова се съгласих на упойката де - е, няма такъв кеф после. Без болка, без дискомфорт, голям лаф падна с екипа. Акушерката също беше много готина - младичка и леко бременна. Ако знаех, че може и така да се ражда, досега да съм родила още едно. След време може и да потретя Simple Smile. Сега чакам педиатърката.
Честито на всички обебили се мами.
Дано няма повече лоши новини.

# 94
Момичета, мерси за отзивчивостта,
Ами ето как ние се кърмим. Пробвах с режим на 3 часа по препоръка на доки, ама не ми се получиха нещата и сега давам на поискване, като през деня трябва да я поразбуждам, че ми е доста поспалива. През ноща сама се буди на 2.30 или 3 часа точно. Обикновено яде по около 10 -15 мин. общо. После заспива Sad Сега започнах да сменям гърдите, за да я разбуждам и малко поувеличихме минутките. Последното хранене от преди малко беше 25 мин. Кърмата ми е жълта. Като бананово мляко. Това ли е преходното мляко? От време на време връща и за това си мисля, че и стига.  newsm78 Хълца много. Вода гледам да давам малко, най-много като хълца, защото после яде по-малко. Акитата ни предишните 2а дни си бяха точно както трябва, от снощи обаче са пак жълто зеленикави. Пия много течности, ама нямам много апетит, защото трудно ходя до 00 (родилни хемороиди). Вчера ядох череши, за обяд миш -маш, а за вечеря пилешка супа, пълнена чушка и диня.  Cry Не закусвам по принцип, защото след яденето към 6 сутринта, тя будува до към 7-8-9 и след като се напапакаме към 9 или 8:30 спим до 12.  Пишка добре. Безцветно и без миризма. Къде бъркам?

Ей, да не забравя- Честито на Анели Simple Smile Голяма да порастне малката Надежда!
Орикс, как си днес?

Имаме ли новини от Шунка днес?

# 95
Мама Звярка супер си

# 96
Здравейте момичета !

Честито на Aneli   bouquet Много здрава и щастлива да расте малката принцеса   bouquet

Sela wi и аз се чувствам по същия  начин. Свило ми се е на топка сърцето  Cry И аз имах една нощ много болки и много се притеснявам. Дано всичко да е наред занапред с всички мами и бсички бебоци.

# 97
silver angel, за очето мога да ти кажа какво се случи при нас. Една сутрин със събуждането, едното оче беше цялото по дължината на миглите в жълт секрет, веднага с преварена водичка с тампонче го почистих. После звъннах на педито и тя каза, че може да е от болницата нещо, но може и да е само запушено слъзно каналче, препоръча ми за всеки случай капки Тобрекс, редовно да почиствам с преварена вода по посока отвън навътре и леко масажче с малкото ти пръстче правиш кръгови движения и завършваш към нослето, дано ме разбра. Така действахме и на третия ден вече нямаше и помен....Тя каза да капем от 5 до 7 дни, но аз спрях капките и сега само почиствам с водичка.

# 98
  • Sofia
Та и аз да разкажа за нас и нашето раждане, след дългия ни престой в болницата как се развиха нещата при нас в най прекрасната неделя в живота ми.  Grinning
Ще започна с Раждането беше супер. През целия ден преди това се чувствах странно и въпреки че имах планове за деня не ми се ходеше никъде на далеко. Цял ден почива и кратка разходка и в 10 докато бяхме на гости усетих няколко по настоятелни контракции но ги игнорирах. Въпреки всичко не си намерих място и си четох статиики до към 1. Междувременно контракциите зачестиха и станаха на половин час. и тогава започнах да се усещам. Изкъпах се приготвих се за болница и си легнах. Към два се събудих от поредната контракция и така  се започна. Към 6ч и нещо си бяха на 5 минути, постоях още половин час и станах да си събирам багажа. Мотах се къпах се, дори един сешоар си дръпнах и грим сложих и си викам време е да будя Тати, събудих го и го питах дали се е наспал защото е време. Е нямаше такава усмивка. Казах му че има половин час да се приготви да не го стресирам. Помотахме се и към 8 и нещо тръгнахме към болницата. И двамата бяхме ,много развълнувани и нямаше никаква паника и през целия път си говорехме как деня е прекрасен за раждане и няма по подходящ момент от този. В неделя сутрин, едно приятно слънце, пееха птички и нямаше почти никой по улиците Simple Smile
В болницата ми направиха преглед и направо ме вкараха в пред родилна зала с разкрития 3.5 см. И понеже съм късметлийка, моята докторка ме беше предупредила че само 3 дни няма да я има и аз взех че улучих тях. Та така пое ме нейната заместничка която се оказа че я познавам,  тя ме прие по спешност предния път с бъбречната криза.
Подготвиха ме и останахме с Тати, след около два часа лежане, ходене контракциите не зачестиха а само се усилиха а си направих разкритие почти 8 см. Бях им казала че искам за анестезия и да ме питат в последния момент,но явно не очакваха такова разкритие с такива контракции и си останах без. Спукаха ми водите и с ужас видях че те са мътни. Направо замръзнах за момент но бързо се мобилизирах, нямаше време да мисля за лоши работи в такъв момент.
Сложиха ми системка и изчакахме малко за по силни контракции малко след това ни преместиха в родилна . С  5-6 напъна и всичко приключи за няма и половин час  Wink Само с една мъничка епизитомийка и пак без упойка. Нашия тати преряза пъпната връв и щастливи и доволни гушнахме нашия сладур.  Тати беше много доволен и ми каза какъв голям герой съм и че е съм се  справила много страхотно.
Няма да изпадам повече в детайли за драмите и тревогите които преживях после, все пак се оказа че е имало последствия от прословутата бъбречна криза и Дани е страдал и за това водите са били с кръв, наложи се да му дават антибиотик и сега е добре.  Кърмим се и се нагаждаме един към друг, все още си нямаме никакъв режим но това не важно.
Ох, много се отнесох дано не съм ви отегчила много.
Кураж на всички бъдещи мами и дано всички изпитат онези прекрасни чувства. Стискам ви палци. Hug Hug Hug

# 99
Честито на всички гушкащи бебоците,за да не пропусна някой не изброявам поименно!

Стискам палци на всичко очакващи голямото събитие да мине леко и безпроблемно!

И ние още нямаме напълно установен режим.Гледам да предлагам на 3 -3.30ч. че през деня малкия е много поспалив.Кърмим се на поискване като вечер преди заспиване е много ящен,но пък през нощта яде само веднъж около 2 и прави по 4-5 часа пауза.Насуква се много за кратко 6-10 мин от едната гърда и заспива,после рядко иска да суче и от другата.Мляко имам доста за сега и може би му стига.Доста напишкани и наакани памперси има,но все се чудя за толкова кратко дали му стига.Иначе си спинка спокойно между храненията.Нямам кантар да го претегля колко е наддал.Чак на 27 сме на консултация и тогава ще видим.

Вие предлагате ли вода?Чудя се необходимо ли е лятото,ако е изключително и само на кърма на поискване?
Ани2 ако може да сподели какво и е мнението за предлагането на вода на кърмените бебета?

# 100
Симпли, виж тук за акото. По твоите обяснения ми се струва добре режима ви. Ана2 може по-добре да каже. Аз вода не давам, не знам за другите мами.
Мама Звярка добре дошла.

ПП. Мама Анели, честита рожба. Жива и здрава да е.

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 16:13 от deskatta

# 101
Честита Надежда на мама Анели...

Деси, как да ти кажа като не е акал снощи и днес... предимно ги върши вечер след баня тези неща, но снощи не  Confused
Отделно продължава да е толкова лаком, че днес повърна 4 пъти след яденето, 2 от които докато се оригва...
Педиатърката му нищо не казва, нормално било до 3 дни да не ака, а щом наддавал добре, нямало проблем с повръщането.
Чудя се да не би да му е пълно много стомахчето защото не ака и затова да зачести повръщането.
Дайте някакъв съвет, не знам вече. Сега му дадох кърма само, пък да видим.

Силвър почиствай го с "лозова вода"- събира се по лозите, аз имах като дете същото, та чак до 10 год..ама не е било от ваг. раждане.

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 16:06 от chin

# 102
Чин, акането  не е фатално. Йоана ака по един път на ден, понякога през ден. Това за сега не ме притеснява. Нали наддва и памперсите винагги са напишкани. Не се шашкай. Ако даваш кърма хапни малко сини сливи, чувала съм, че действа.

# 103
  • Пловдив
АНЕЛИ, да ти е жива и здрава малката кукла!

Ние сме още 2 в 1 Simple Smile Днес бях на преглед, защото имах подозрение че ми изтичат води по малко, но се оказа фалшива тревога. Направиха ми за първи път преглед за разкритие. С ръка не болеше кой знае колко, но с оня ужасен инструмент(забравих му името) ми идеше да скоча и да избягам #Crazy Сега се чувствам разчекната Crazy Бебето се е смъкнало изцяло, но нямам разкритие. Язък ми за контракциите Mr. Green Та голямото чакане продължава...
По една Hug за всички, които все още не са се обебили и търпеливо чакат Wink
А другите майчета да нагушкат бебоците си и от нас Heart Eyes

# 104
Деси, Слава Богу, винаги са ни напишкани памперсите, но той се напъва, пръцка, сумти...ужас. И докато се напъва, вземе че повърне

Общи условия

Активация на акаунт