Близначета и Рачета се крият още в Юнските тумбачета! -тема 30

• 25 492
  • 714
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Бъни, спокойно скоро и твойто ще се появи:) Ти си поспи добре до тогава, хихихи Hug

# 481
оф не мога и да спя вече Tired

# 482
  • Sofia
Е браво на Макензен, Клеопатра и @АЛЕКС@ да са им честити малките принцески и да са им живи и здрави.
Къдрокоске, Шунка, Ичка, зверче добре дошли.

Вещи, мен ми се ще да отскокнем и си го мислим още повече че бабата е там, но още ни е рано за планове.

Пао, на Дани му се белеше всичко имаше доста по коремчето но вече поотмина. Ако изглежда както при гънките не се притеснявай, мажи го и ще му мине.

Чин, надявам се и този период да отмине.Но определено е добре да отделите време един за друг.

ЗИЗУ, не се отказвай. Наистина не е лесно но се преживява. Дано успеете.

helen 30 : и при мен е така. Беше жълтеникава и после се избистри.

На мамите с тумбаци, стискам ви палци, скоро да дойде и вашия миг.

# 483
Здравейте! Ние бяхме навън, прибрахме се с рев (баткото не искаше да се прибира), но после натръшках и двамата до мен на спалнята (от двете ми страни) и ги приспах, та и аз съм поспала...

Ваче, а обясни ли ти педиатърката каква е идеята на това зверско изцеждане? Струва ми се, че това, което правиш инстинктивно, е най-правилно - щом детето си цока активно, пълни памперсите и се чувства добре, няма причини за притеснение. С изцеждането можеш да си докараш хиперлактация, което може да доведе след себе си онова, от което се страхуваш - силна струя на потичане, повече предно мляко и трудност на лактазата да смогне да обработи този бърз пасаж на млякото - т.нар вторична лактозна непоносимост.
Теди, а как са зърната сега? Явор е с къса юздичка и ми наръфа зърната за отрицателно време, и досега ме приболява при кърмене, имам вазоспазми, а зърното ми излиза с черта по средата - като използвано червило. Хубаво е, че нямаш проблеми с количеството. Справила си се чудесно  Hug
Хелен, кърмата е точно такава на цвят - бяло-синкава. В началото коластрата е жълто-оранжева, после преходното мляко е по-жълто-бяло, постепенно изсветлява. така че всичко е наред! Освен това по принцип първото мляко (предното е по-прозрачно и воднисто), последното е по-жълто и богато на мазнини. Цеденето наистина стимулира кърмата, но ако бебето суче добре и пълни памперсите, не е необходимо. Колко хранения имате в денонощие, колко време суче Александър, усещаш ли гърдите си по-празни след кърмене?
Зверчето, не е необходимо да са ти твърди гърдите - следи памперсите и гледай бебето да суче активно. Можеш да пробваш компресия, за да помогнеш на бебето.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора, а вие сготвихте пълнени чушки, кърмихте, сменяхте бебешко дупе, пускахте приказки на Унампа и давахте нареждания на половинката си Mr. Green

Честита Александра на Алекс! Жива и здрава да е!
Бъни, Клавдия, бразилка, малко остана - успех от мен!

# 484
Ани2, кърмим се на поискване, може би през 2 часа грубо, понякога по-често, понякога с по-големи паузи, може би идват 8-9 хранения. Детето суче по около 30 мин., сам си пуска зърното и заспива. Гърдите ми след това са меки, но като пробвам с помпата излиза много мляко. Единствено не искам да си докарам хиперлактация, затова разпитвам, иначе всичко е наред, поне според мен Simple Smile
Pao i Helen30 толкова близки си ви чувствам от престоя в болницата и се надявам скоро да си спретнем една среща с бебоците  bouquet
Hug Hug Вени, аз много се радвах, че бяхме заедно там, някак си ми беше по-спокойно като знаех, че имам познати около мен Simple Smile Ние още не сме купили количка, но скоро и това ще стане, и аз искам да ги разхождаме заедно бебетата Simple Smile

# 485
Ауу, как 200 гр на един път, за цял ден беше това! Днес имам 60-80 гр излишък. Гледам да ограничавам цеденето, че после много се препълвам. Или ако цедя го правя само докато намаля напрежението.
Ани, зърната мажа всеки път с Лансинох. Иначе веднага почват да кървят, да се разраняват. Но добре захапва детето, дълбоко. Само дето се успива, но после пак давам като се събуди.
Днес вече накарах майка ми да погледне тия шевове, че не се издържа. Оказа се, че крайният шев бил много стегнат възел и от него ме боли адски. Рева като малко дете като се раздърпа нещо. За това не бях подготвена. Редувам тетра, йоден разтвор, риванол, док ми изписа някакъв антибиотичен спрей и дори мажа локално с лидокаин. Боли си и това е!

# 486
  • София
Ваче, на мен ми казаха да давам само от едната гърда (да пазя другата за другото ядене) и след като свърши папкането да я изцеждам до дупка. Честно казано обаче, дори веднъж не го направих.

Тъй! Тъй! Аз така правех със Саша... Crazy Нищо не се получи при мен. Към 20 ден цедях от гърдата по 50 мл и детето си ревеше гладно.. и нормално  Wink

Ана2, благодаря ти!!!  Hug Hug Hug

Лелеее Шунчеее, добре дошла!!! Аз нали ти казах, че освобождавам за теб 508 стая.. Абе по-добре беше отколкото в землянката  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Зверче, добре дошла и на теб!  Hug

Бразилка, стискам палци. Ще мине всичко добре, ще видиш!!! Ще си направиш и разкритие и контракции. И аз нямах котракции и силно омекнала шийка, ама се справих дори и без системи. Късмет!

# 487
Добре дошли на завърналите се мами...

Аз пак съм яхнала метлата, т.е от сутринта съм я яхнала. Пуснах си прахосмукачката след като 4 дни чаках и повтарях, че трябва да се пусне, сега чакам само да ме заговори да му обявя новите правила ала "съквартиранти".

# 488
здравейте мили мамчета

Шунка - честито бебче!   bouquetНещо се разминахме с теб по етажите. Виж с Ваче и Мушморонко се засякохме  Wink

Алекс - честита рожба! Много да те радва и да расте като гъбка!   bouquet

Бебко спи, аз успях да си спретна 2 яйца и да събера малко сили за компа... Иска ми се да ви пиша и за нашето раждане...ама още не мога да си събера мислите.
Вече не ме боли от операцията (почти) което си е супер, но още не мога да наваксам откъм сън - че ми се събираше по 2-3 часа на денонощие, а от как сме си дошли малкия нещо не ме оставя...
Яде като змей! Непрекъснато е гладен и не се залъгва за повече от 15 мин с биберона - иска да яде през час и като започне да суче успява да поизпразни и двете гърди, а аз имам доста кърма. Пълни яко пампперсите и наддава - роди се 2950, а ни изписаха 2900  Wink - за 4 дена в болницата беше качил около 150г.!
Сами сме с Оги..и ми е едно такова. Бела е при баба си, че нещо ни притесни тези дни с едно обривче, а мъжо се върна в Букурещ. Поне си идва в петък! Броя часовете когато всички ще се съберем...

Хайде хубава вечер, че змеьо се размърдва

# 489
Тази вечер излизахме четиримата. А това беше първото излизане на бебо. Ходихме да хапнем на вън , а бебко си спинка в кошчето през цялото време. Сега продължава да спи. Само преди да излезем го събудих да го нахраня. Не мога да разбера какъв е тоя сън цял ден. Сега ще го събудим да го изкъпем и да го нахраня и ще видим дали ще спи още.

Аз пък изобщо не съм цедила и един грам. Колкото изсуче изсуче. После не цедя. То обикновено не оставаше, но днес много ми се пълнят гърдите. А помпичката ми спи ли спи.

# 490
  • София
и аз по принцип не цедя, ама вчера беше тука педиатърката и ми разправяше като накърмя и след това да изцедя докрай гърдата....моя яде по 45 мин (с почивки кратки), ама гърдите си стават меки (но и преди това не са кой знае колко твърди), ох не знам, притеснявам се да не сгафя и да спре кърмата. Иначе сега съм убедена, че яде добре, защото на всяка смяна на памперса е наакан и напикан, дори понякога успява да се напишка и докато го сменя пак Mr. Green Отделно от това, се роди 3550, и ни изписаха 3450, като преди това беше спаднал доста повече Rolling Eyes
Ана2, мерси за информацията, златна си Hug
Аз никой не засекох в Шейново...или поне не знам някоя мама да е била там...
Ох, а бебо спи от 5 часа следобед..събуди се само да яде за около 30 мин и пак заспа, пречувствам една дълга и безсънна нощ...мисля и аз да полегна сега, за да имам сили за после Rolling Eyes

# 491
Ех колко е хубаво като чуем че някоя мама се е завърнала в къщи с бебо. Кога ли и на мен ще се случи че вече не издържам, искам да си гушкам мойто мило съкровище. Heart Eyes

Много добре те разбирам и аз съм така  Hug Hug Hug Hug

# 492
Момичета, кога изчезва линеа неграта?

# 493
Здравейте момичета!
Честито на Макензен и Алекс! Да са им живи и здрави малките слънчица Гергана и Александра  bouquet
От два дни не съм писала, но поне успях да изчета какво сте писали Вие Simple Smile.
Ние или се храним, или сме навън, или пера, гладя или готвя. Нещо взе да не ми остава много време за компютъра. Добре, че свекърва ми идва поне 2 пъти седмично в нас и готви вместо мен. А ние откакто се роди Теди сме в къщи четиримата и все се чудя какво да ядем Laughing. Стефи ходи само 2 дни на ДГ, откакто ни изписаха. Предната седмица имаха карантина в групата заради скарлатина и ние я спряхме. Смятам от понеделник пак да ходи, а на мъжът ми отпуската свършва във вторник и от сряда ще съм сама с бебка.
Коликите и Теди много взеха да я мъчат. Аз още нищо не съм й дала, но мисля да взема Биогая. Хубавото е, че от 2 нощи пак си спи добре и не плаче през нощта. Но днес сутринта от 8 и 30 до 13 часа постоянно искаше да суче. Храня я, после се напъва, пръцка, нааква се и сменям памперс. После люлеене да заспи, дремне 20-30 мин, и пак наново ядене, превиване и така до един.
Утре ще пиша как е минала консултацията.
Чин, и Вие май бяхте утре на консултация? Да пишеш как сте Hug
За кърменето да кажа, че вече въобще не се изцеждам. Даже прибрах помпата и мисля да я връщам, че не е моя. Ваче, аз правя така - първо едната гърда докато иска. Ако случайно не й стигне, предлагам другата. Следващият път давам другата или тази, откоято е сукала съвсем малко. Но от една седмица не се е случвало на едно ядене да яде и от двете гърди. Явно й стига от едната. А ако е сукала по-малко, просто следващото ядене е по-рано от 3 часа.
А за беленето, взе да отминава. Ние се белим по цялото тяло. Но пъпчиците по лицето се увеличиха.
Ами лека вечер, а на бременните момичета да кажа - не се притеснявайте, съвсем малко остава до срещата с малките Ви съкровища. И после повече безсънни нощи Hug

# 494
Чинче, до два месеца трябва да изчезне. Wink

Общи условия

Активация на акаунт