Близначета и Рачета се крият още в Юнските тумбачета! -тема 30

• 25 486
  • 714
  •   1
Отговори
# 525
М-Г, да ти е жив и здрав Дани.  Heart Eyes

Упражненията и аз знам че почват след първия месец, а след втория масаж.

Майденли, плача си е вследствие на нещо, но едва ли може да се определи с точност, та дори и лекар. Като не могат да си кажат мъниците какво им е само можем да гадаем. Както се е появил, така и ще си отмине, но сега ти трябва търпение. А педиатърката я сменяйте  Peace

# 526
Аз имам също въпросче - може и към Ана2, може и от ЛЛЛ да помагат: Когато се изцеждам,забелязвам, че кърмата е жълтеникава на цвят, но тая сутрин беше бяла и леко прозрачна. Може би защото детето сука от тази гърда и това е остатъка... newsm78. Това да не е признак, че намалява? Ще се следя дали на следващо цедене ще е такава. И още нещо: малкия суче активно, не знам по колко, но си е спокоен и когато и да стисна гърдата винаги има кърма - трябва ли да изцеждам? Педиатърката ме посъветва задължително след всяко негово ядене да се изцеждам, за да стимулирам - правилно ли е това? newsm78

Здравей, helen30!

Чудесно е, че се водиш по бебето – всяко бебе е различно и следването на сигналите, които то подава за потребностите си често е най-удобният начин да задоволим нуждите му.
Както и Ана2 ти е казала, промяната в цвета на млякото се дължи вероятно на слизането на зрялото мляко вече.
Пишеш, че Александър има 8-9 кърмения в денонощие. Зависи и от бебето, но като цяло е препоръчително да има и едно кърмене през нощта. Нощното кърмене е важно, особено на този етап, защото спомага за по-доброто и стабилно установяване на лактацията.
Често броят на напишканите и наакани пеленки за 24 часа може да бъде добър показател за майката дали бебето поема достатъчно кърма (когато е изключително кърмено). В повечето случаи на възрастта на Александър е добре да има 5-6 добре напишкани пелени за еднократна употреба и 2-3 изхождания на бебето на ден. Обикновено, когато се нахранят, бебетата сами пускат гърдата и се унасят – точно както ти описваш ситуацията с Александър. Допълнителното изцеждане след кърмене обичайно не се налага, ако бебето суче ефективно (мърда долната си челюст и ушичките, чуваш го да преглъща, има споменатия брой напишкани пелени/ден), суче поне 8 пъти на денонощие, има добър тонус и тургор на кожата и е спокойно като цяло. Изцеждането след кърмене дава допълнителен сигнал на организма да произведе още кърма и, ако количеството мляко надвишава нуждите на бебето, това може да доведе до потенциални проблеми.
Както вече споменах, воденето по Александър би трябвало да е най-добрият показател как точно да удовлетвориш нуждите му. Приятни първи дни заедно!

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 14:05 от Евридик@

# 527
  • Sofia
Честито на m_g и на щастливата леля. Да им е жив и здрав малкия адаш   bouquet

Щом не можеш да разчиташ на педиатъра, сменяй. За притеснението според мен няма за какво и Дани напоследък почна доста да будува. От 9 до 12.30 са си 3.5 часа (едно хранене). И Дани на два пъти ми го направи този номер но като стоя при него и е спокоен. Той плака ли през цялото време.

Китикат, браво за добрите новини.

Аз да се отчета днес направихме първата си разходка. Два часа го будих и храних и накрая не можах да го приспя искаше да го гушкам и накрая излязохме в 12... Ама се скатах под сенките и така, избегнахме жегите.

Момичета, още не ми е изплатен болничния от началото на май, нормално ли е или да разпитвам какво става?

# 528
Мейдънли, всяко дете си е особено. Никола след яденето и банятав 9, заспива чак към 11, а може въобще да не заспи, зависи през деня как е бил. Не се шашкай   bouquet

Кити, браво, аз правя на Никола и масаж и упражнения всяка вечер. Не ми го е казвала тази педиатърка, защото аз много вяра и нямам, а завеждащата педиатрия в МД. Ако всичко е премерено и нежно няма проблем. Та той се протяга сам, карам го да свива  и опъва крачета, така и с ръчичките... разбира се лекичко и много нежно, то масажа ни е тип... леко "щипване"

# 529
Честити бебчета на Гарли, Силвенцето, Кари и М-G! Да са им живи и здрави, на мамите - бързо възстановяване!  bouquet

Еееее, то верно не останахме много мами да раждаме. Майка ми от утре е в отпуска за 2 седмици и все ми вика '' еее то си чака баба си да излезне в отпуск и тогава ще се роди.'' Луда жена.

# 530
  • София
Ваче, теб кръста ли те болеше? Мислиш ли, че е от леглото? Аз втория ден бях пушка направо, а сега едва-едва се движа - гърбът и кръстът така ме болят, не мога да се наведа или да държа бебето по-дълго.  Tired

Щунче не ме боли нищо  Wink Ни кръст, ни гръб, нищо!  Wink

Честити бебчета на Кари, m-g, Гарли, Силвенцето  Hug Hug Hug Hug

# 531
Честито  на Гарли,, Силвенцето,и  М -г  да са ви  живи и здрави  бебчетата  и мн   да ви  радват, а  на  вас леко  възтановяване  bouquet

Аз  преди малко се върнах  от  преглед  2 см разкритие , бебка   е на  път и  е много , много на  долу...... плацентата  е  стара , но  лекарката ми каза   времето  ни позволявало  , да изчакаме  още  няколко дни    , контракции имам но  все още  слаби , ако до  вторник  не  родя   ще  предизвикат  раждането  ooooh!  , но лекарката ми  каза  ,че тя  вече  си е  тръгнала по пътя  и  можела  да  се роди  всеки момент,иначе  бебка е голяма  от  3500 до 3700  нали апаратите  даваТ 200ГР  отклонение и не може  да  се каже с точност newsm78

Василиса Прекрасна , мила процедурата  е следната  чакат  10 дни и  предизвикват  раждането , но  ако  плацентата е  стара   или узряла  в  крайна  степен и по рано.....

( вече и  от линийката си излязох )

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 15:00 от нинка**

# 532
Честито на Гарли, Силвенцето, М-г и Кари! Да са им живи и здрави бебчетата, и много щастливи  bouquet

Да дам отчет от консултацията: вече Теди е 4 120, което е 690 гр от изписването за 17 дни. Докторката каза, че е много добре за хранене само на кърма. Е, не съм сигурна дали е точно толкова наддала, защото е на друг кантар, но няма значение. От тук нататък по тези мерки ще се ориентирам. А за сантиметри - изкараха я пак 53. Пъпчето е добре и вече ще я къпем в коритото. Досега я къпех направо под мивката. На ваксина сме на 4 юли.

Чин, добре се храни и Никола Hug
Зверчето, като каза за смучката и се сетих. Мъжът ми я сложи на корема си да лежи, докато се изкъпя в банята. Тя се сърдела и искала да си суче ръката, близо до лакътя. И за да не плаче, той я оставил. После като й видях ръката така се уплаших. Цялата беше изсмукана, а аз не знаех от какво, докато той не ми каза Simple Smile. Оправда се, че иначе не спирала да плаче Grinning.

Изчезвам, че се разплака Теди.

# 533
Аз имам също въпросче - може и към Ана2, може и от ЛЛЛ да помагат: Когато се изцеждам,забелязвам, че кърмата е жълтеникава на цвят, но тая сутрин беше бяла и леко прозрачна. Може би защото детето сука от тази гърда и това е остатъка... newsm78. Това да не е признак, че намалява? Ще се следя дали на следващо цедене ще е такава. И още нещо: малкия суче активно, не знам по колко, но си е спокоен и когато и да стисна гърдата винаги има кърма - трябва ли да изцеждам? Педиатърката ме посъветва задължително след всяко негово ядене да се изцеждам, за да стимулирам - правилно ли е това? newsm78

Здравей, helen30!

Чудесно е, че се водиш по бебето – всяко бебе е различно и следването на сигналите, които то подава за потребностите си често е най-удобният начин да задоволим нуждите му.
Както и Ана2 ти е казала, промяната в цвета на млякото се дължи вероятно на слизането на зрялото мляко вече.
Пишеш, че Александър има 8-9 кърмения в денонощие. Зависи и от бебето, но като цяло е препоръчително да има и едно кърмене през нощта. Нощното кърмене е важно, особено на този етап, защото спомага за по-доброто и стабилно установяване на лактацията.
Често броят на напишканите и наакани пеленки за 24 часа може да бъде добър показател за майката дали бебето поема достатъчно кърма (когато е изключително кърмено). В повечето случаи на възрастта на Александър е добре да има 5-6 добре напишкани пелени за еднократна употреба и 2-3 изхождания на бебето на ден. Обикновено, когато се нахранят, бебетата сами пускат гърдата и се унасят – точно както ти описваш ситуацията с Александър. Допълнителното изцеждане след кърмене обичайно не се налага, ако бебето суче ефективно (мърда долната си челюст и ушичките, чуваш го да преглъща, има споменатия брой напишкани пелени/ден), суче поне 8 пъти на денонощие, има добър тонус и тургор на кожата и е спокойно като цяло. Изцеждането след кърмене дава допълнителен сигнал на организма да произведе още кърма и, ако количеството мляко надвишава нуждите на бебето, това може да доведе до потенциални проблеми.
Както вече споменах, воденето по Александър би трябвало да е най-добрият показател как точно да удовлетвориш нуждите му. Приятни първи дни заедно!

Благодаря за отговора  Hug Забравила съм да спомена, че Алекс хапва 2-3 пъти през нощта, добре си яде детето, отговаря на всички показатели за нахранен, така че спирам да цедя Simple Smile

Момичета, след раждането подуха ли ви се краката, моите са много отекли и не се оправят вече 9-ти ден  newsm78. Не са ми били така докато бях бременна, при вас как е?

# 534
  • София
helen, и моите крака са подути, док каза че е нормално и ще се оправят, каза ми да хапвам повече неща богати на белтъци - извара, мляко Rolling Eyes днес като че ли не са ми толкова подути вече Wink
дребния май обича следобедния сън, цяла сутрин будува и сега спи, дано не реши довечера пак да будува Shocked
а навън много жега, ние с мъжа ми малко се попекохме, ама за 15мин направо лошо ми стана и айде на сянка ooooh!
а сега за нас не е препоръчително да ядем мед, или можем newsm78 искам да си направя домашен студен чай и се чудя с какво да го подсладя, не искам със захар...

# 535
  • Sofia
Ваче, нещо съм се побъркала.  Crazy Laughing

Нинка, апаратите и по-големи отклонения дават! До последно гледаха, че бебето ми ще е около 2900, а излезе 3350, то си е почти половин кило отклонение...

Да разкажа и за моето раждане, докато ми е скука тук.  Laughing
В петъка ме приеха в Патологията - за малко да ме пренасочат към друга болница, че в ТК нямало места заради ремонта, но се намери едничко. Направиха ми УЗ, запис на тонове и разни там изследвания и ме оставиха да лежа и да се депресирам в една стая с още 3 момичета на постоянна Т 28 градуса.  Crazy На другата сутрин дойде на визитация най-милата акушерка, която ми се накара, че лежа - бебето така нямало да се роди, да ходя да катеря Витоша... И така викнах мъжа ми, правихме обиколки на квартала и катерих стълбите до 6ти етаж и обратно, направо припках нагоре. Никакъв ефект обаче... Следобеда пак същата акушерка ме отпрати да поспя, да съм имала сили за вечерта. И вечерта наистина почна едно пристягане на корема, но си мислех, че е седмичната бебешка шегичка и си легнах. Към 1-2 обаче бяха вече болезнени контракции и не можех да спя, в тоалетната пък забърсвах някаква розовка кръв и тръгнах да будя акушерката. По едно време изпаднах в лек стрес, че няма да се събуди, целият етаж пуст и тих и се чудех какво да правя.  Crazy В крайна сметка ме прегледаха, имах 3-4 см разкритие и нерегулярни контракции - 1 слаба, 1 по-силна. Свалиха ме в предродилна и до 3-4 часа лежах, пеех си весели песнички да се разсейвам от контракциите, представях си ги като изкачване и слизане от хълмчета и се опитвах да дишам правилно. Доста трудна задача, защото момичето на съседното легло се скъсваше да вика колко я боли и аз почнах да се вживявам в нейното раждане, вместо да се съсредоточавам в моето.  Laughing Акушерката ме питаше дали ще искам упойка, казах й, че по-късно ще решавам. В 4 дойде моят доктор, видя ми скапаните контракции - все още 1 слабичка, 1 маааалко по-силна, но като цяло много зле, разкритие 5-6 см. Пусна ми окситоцин и след има-няма 15 мин. вече не знаех на кой свят се намирам.  Crazy И тогава реших да питам за упойката - само че се направиха на глухи  Laughing. В следващия момент докторът застана срещу мен и започна мнооооого бавно (или поне на мен така ми се стори) да ми обяснява как ще получа напъни и какво да правя - идеше ми да му подвикна по-бързо да говори, защото вече ги получавах. Laughing Накара ме да напъна веднъж на леглото и после беж към магарето, докато някъде м/у 5:00 и 5:03 се роди Максим. Плацентата нещо се запъна, та я почакахме 10тина минути и накрая последва половин час доста гадничко бърникане и шиене.  Честно казано, в първия момент не бях много щастлива от самото раждане, малко по-късно обаче го оцених подобаващо - 6 часа по-късно всички ми обясняваха каква съм свежарка, макар да не се чувствах точно така и да не смеех да мръдна, но следобяда вече се движех спокойно, а на другия ден вече нищо не ме болеше. Явно бях забравила от предното раждане най-силните и изпотяващи контракции и колко време продължават, сега се радвам, че ги изтраях за много кратко.
Само да добавя, че определено има значение ВИП стаята, отношението е доооста различно, макар и долу да не бяха точно груби...
Подразни ме само изписването - в 11.30 вече се бях строила на вратата да си ходя, но не знам какво толкова се помотваха и в крайна сметка напуснахме в 13:30. Имах чувството, че нашите ще ме зарежат и ще си тръгнат без нас  Laughing, накрая всички изглеждаха като пребити от висенето на слънце, а бебето се поизнерви гладно и наакано... Tired

Учуди ме в ТК, че за разлика от преди 6 години, когато със зор даваха АМ, но оставяха шишенце с водичка, сега не дават вода, но по презумпция е изписана добавка.  Rolling Eyes Аз само веднъж дадох да близне, че нямаше как да дам да суче по време на посещенията, но се отврати горкото дете. На втория ден я отказах, да не се хабят да правят...

# 536
Теди хапна, че имам време да допиша Grinning.
Даги, ако болничният ти започва от май, ще ти ги изплатят след като изплатят заплатите за май, занесат болничния в НОИ и до 2 седмици. Така може да се каже, че е нормално. Но ако болничният ти е от април, трябваше вече за целият май да са ти превели парите. Когато месецът е продължение в болничният, се изплаща в началото на следващият месец. На мен болничният ми е от април, и за май ми ги изплатиха на 2 юни за целият май.

На мен краката ми много оттичаха, особенно единият. След като родих, вече не са подути. Още в родилният дом се оправиха.

А вчера четох и за конците. Аз имам вътрешни и 2 външни шева. Казаха, че сами ще паднат. Единият външен падна на 10 ден, но другият не беше паднал до 17 ден. Аз отидох на гинеколог и тя ми го махна. Каза, че много здраво е вързан конеца и има доста да го чакам да падне. А той вече си е свършил работата, така че го махна. Иначе не са ми опъвали. Беше ми кофти само първата седмица. Сега не усещам нищо. И да се похваля, че лекарката каза, че са ме зашили чудесно. Каквото и да означава това.
Не се сещам друго. Лек ден и приятни разходки. Ние излизаме към 6. Hug

# 537
здравейте ,маминки Simple Smile))
нещо съм притеснена -досега имах само леки лохии и зацапване вече,но днес имам обилно кръвотечение и исках да ви питам дали е нормално ....9 дни след раждане ,но съм притеснена -обилно си е .Днес повечко походих,че си взехме акта за раждане ,и жегата дали не е от това????
Предполагам няма как да е цикъл толкова бързо ......
Иначе беба е добре ,днес ни падна пъпчето и сме много щастливи .
Гачони,ремонтите приключиха още преди да си дойдем -таткото за 4 дни денонощен труд с роднини беше стегнал всичко.

# 538
моите крака не са отекли, но лицето ми още е малко подуто.

Възможно ли е от ваксината да е по-нервен? Не спи, плаче, не е корем според мен, не е гладен, храних го, не иска чай... ooooh! Thinking

Ичката, при мен беше същото, един  ден слабо, един много обилнло. При мен чак сега спря, имам леко зацапване само, а минаха 34 дни от раждането.

# 539
Привет, Дами!:)

Отново много Бебенца!:)

Макензен, честита да ви е Гергана! Любимото ми име, голямата ми дъщеря е Гери!   newsm51

Красчето, честит да ви е Пламен!

Алекс, честита да ви е Александра!

Juji123, честита да ви е Сиана!

Клеопатра91, честита да ви е Нора!

Ссилвенцето, честит да ви е Георги!

Garley, честита да ви е Рая!

m-g, честит да ви е Дани!

Волна пеперудке, статията е супер!:))) Не се гледат лесно деца, така е...Simple Smile Имам познати, които също като мен с години са се старали да направят детенце, и също в един момент изпушват.Simple Smile))))

Ние сме добре, преди два дни се нанесохме окончателно в новата къща и сега по цял ден стоим на двора. Иначе на разходка излизаме още от седмия ден. Каката ни също излезе във ваканция и ми помага страшно много - много съм й благодарна за това! След по-малко от месец обаче заминава на лагери за цял месец - и ще трябва да се справям без нея... На Бебе Калина още не й е паднало пъпчето, напоследък нещо много се успива и се буди по-рядко за кърмене - тази нощ  даже се притесних - събуди се чак в пет сутринта - а преди това цока към 23 часа - но бебешки им работи, нещата варират май и при бебешорите. За коликите - особено вечер доста реве. Давам й Ентерокинд за кърмачета и малки деца (хомеопатично е) - според мен й действа много добре! Но се чудя дали от него не се успива така...  Thinking  Има ли някой наблюдения за Ентерокинда? Снощи и голямата ми щерка се оплакваше от стомах - дадох й и на нея от него, нямаше друго под ръка, и като че ли й подейства...Simple Smile))

И да ви питам, Мами, за слинговете... Искам да се "ослингя" Simple Smile)) и се чудя от коя фирма да си поръчам и какъв слинг... Някой би ли ми препоръчал?

Поздрави на всички и Честито Лято и Енювден!   bigdance2  bigdance2

Общи условия

Активация на акаунт