Ходите ли на родителските срещи в училище?

• 28 178
  • 262
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Ходя задължително на родителски срещи и не ги смятам за загуба на време,най-малкото защото виждам и разбирам детето ми в какъв клас учи,защото и това е важно,а не само лчино той как е  с уенето и дисциплината.От 1 до 4ти клас се говореше общо за децата,за лошата дисциплина,заедно мислихме какво да се направи по въпроса,родителите на няколкото по-буйни деца  винаги са присъствали.Отделно аз за да разбера какво става с моя син поне веднъж в месеца се обаждах на класния за конкретна информация. Peace
Сега вече в 5ти клас родителските протичат по друг начин.Влиза госпожата по мат.да речем и започва поред на номерата,за всеки си казва мнението,силните му и слабите му страни,че дори и оценките му.
А за тези,които са извън пътя с дисциплината родителите ги изкарват навън и говорят с тях насаме.

# 16
Ходя на родителски срещи, но наистина може би трябва да се промени формата според мен.Получава се едно безкрайно говорене на общи приказки и ако се стигне до конкретни имена се оказва,че не може да се назовават децата конкретно пред всички - трябва индивидуален разговор.Мисля, че трябва нещо по - съвременно от тези "отчетни събрания".

# 17
  • Ямбол
Какво ще да е това "по-съвременно"? Тийм-билдинг? Wink

# 18
Как протича родителската зависи от учителя, все пак той е "водещ". И при нас е в сила тази нова мода да не се споменават конкретни имена, но всички си ги знаем, все пак общуваме с децата си и те споделят. Ходя на всички родителски и поддържам редовна връзка с класната, за конкретните неща, които ме касаят.

# 19
Бих помолила тези родители, които са доволни от събитието, наречено "родиетлска среща", да ми споделят за кои училища става дума. Може на лични. Търся училище с някакви ясни правила и адекватна обратна връзка. В нашето род.среща си е чиста загуба на време. Засега съм решила въпроса, като пращам мъжа си, който още не е натрупал толкоз яд към този род сбирки и ивсе още има нерви да ги изтрайва. Като му писне и на него, не знам.

# 20
Какво ще да е това "по-съвременно"? Тийм-билдинг? Wink

Тийм билдинг може да помогне:-)
Срещите на родителите (не само на децата) според мен помага.
Детето като знае, че мама си говори и общува с другите майки, според мен ще се държи по-различно към другите деца.
Относно виртуалните уведомявания и срещи - точно това антисоциализиране създава и ще създава проблеми от всякакъв характер.

P.S.Поне в детската - тийм-билдингът под формата на ремонт, както и други неформални срещи - бяха ползотворни, групата беше много добра.

# 21
  • Варна
Бих помолила тези родители, които са доволни от събитието, наречено "родиетлска среща", да ми споделят за кои училища става дума. Може на лични. Търся училище с някакви ясни правила и адекватна обратна връзка. В нашето род.среща си е чиста загуба на време. Засега съм решила въпроса, като пращам мъжа си, който още не е натрупал толкоз яд към този род сбирки и ивсе още има нерви да ги изтрайва. Като му писне и на него, не знам.

Ама тя родителската не зависи от у-щето,а от учителя и от родителите ,присъстващи на нея.Обикновено на нашите колкото говори учителя,толкова говорим и ние,дори ние повеждаме посоката на разговор,без притеснения. Peace

# 22
Деска, теоритично си права, но се опасявам, че в някои училища това е политика... Била съм и на среща на училищното настоятелство. Същата работа Sad Всеки опит да говори родител някакси се "задушава". Конкетни въпроси биват в "удавени" в многословни и нищо незначещи отговори. И демостративно (наистина!) се сменя темата Sad

Говорила съм с много познати по въпроса - масов е проблемът...

# 23
  • Пловдив
И аз не пропускам родителска среща. И сама си се чудя на акъла. Споделям общото мнение, че родителските срещи са се превърнали в нещо като ненужен информационен бюлетин. Информацията обикновено е от такова естество, че не налага личното ми присъствие. Аз очаквам от една родителска среща да чуя от първа ръка какво се случва с детето в училище и как се развива то в конкурентна среда. Очаквам тези, които развалят "климата" в класа да бъдат посочени и коментирани. Очаквам да чуя препоръки и мнение на педагози, а не ценоразпис на предстоящата учебна година.

Признавам, в горен курс нещата са по-добре в това отношение. Всеки учител се стреми да даде информация, колкото и лаконично да протича всичко. Но все още продължавам да не разбирам тази криво разбрана деликатност по отношение на децата, които съумяват да пречат на всички останали.

# 24
Обобщавам досегашните мнения:
 - родителите предпочитат род. среща, на която да чуят всичко за собственото си дете, а не да слушат общи приказки за целия клас
- нещата да не се замазват, а да се казват такива, каквито са
- самите родители да могат свободно да изкажат мнение
- да се казват конкретно имената на деца, които не са дисциплинирани

Уточнение:
Допълнителният час на класа за среща на родители с учителите трябва да е след работно време,  2 пъти в месеца, в точно определен ден и час, който се записва в бележниците, а на първолаците се дава бележка до родителите.  В нашето училище са от 17. 00. Продължава, докато има посетители. Учудва ме, че има училища, където тези часове са през деня.  

Радвам се на вашата активност и откровеност. Благодаря!

# 25
Не, аз не искам да чувам за всяко дете по отделно как се справя по всеки отделен предмет! Точно това - не!!! Не ми пука как се справя Иван по каквото и да било, точно както на майката на Иван не й пука как се справя Елица. Но ако Иван ежедневно терорка целия клас с лошото си поведение, да, искам майката на Иван да бъде уведомена пред всички, за да каже какви мерки ще вземе. Това са съвсем различни постановки.
За справянето има бележник. Има телефони. Тефтерчета за съобщения. Плик с марка, който съм дала в началото на годината, в случай, че всички други методи не сработят.

# 26
  • София
Ходя , от 11 г съм се помъкнала по родителски срещи и все едно и също слушам.Всеки път се заканвам че следващата родителска среща ще я пропусна обаче като дойде време за нея пак отивам да не би този път да кажат нещо ново , различно и важно.
Колкото по - големи стават децата толкова повече о hahahaредява редицата на присъстващите родители.Вече сме по 5-6 майки и един татко.А на малката 3 клас сме в пълен състав ама като и те станат 11кл и тази редица ще оредее.

# 27
Плик с марка, който съм дала в началото на годината, в случай, че всички други методи не сработят.

Това сериозно ли?  В 21-ви век? Crazy  Laughing

# 28
Плик с марка, който съм дала в началото на годината, в случай, че всички други методи не сработят.

Това сериозно ли?  В 21-ви век? Crazy  Laughing

Неее, как ще да е сериозно?! Ей сега си го измислих за повече убедителност Wink

# 29
Ох, а аз се бях засилила да пиша за електронен дневник във всяко училище, който да се попълва редовно...  ooooh!
Щом в София сте на пликове с марки, при нас сигурно ще се наложи да пратят байчото с тъпан да чете съобщения на площада...   Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт