Качествена дограма

• 302 104
  • 821
  •   1
Отговори
# 285
Интересно ми е каква цена ти дадоха? Аз си разделих голямото стъкло на 2 с размер 1080 на 1660мм.

# 286
дойде време да сменяме и ние прозорците в хола(само те останаха), но са доста големи. ако някой има мнение за фирма ЕТ"Виктор Данчев" в Ст.Загора да сподели, защото ми предложиха много изгодна оферта за САЛАМАНДЪР, та чак не ми се вярва.
За Стара Загора добра фирма предлагаща Саламандър е съвсем друга, ако те интересува да ти пиша на лични да не се вземе като реклама.

# 287
дали ще съвпадне с моето проучване-дай на лични

# 288
а да споделите нещо и за PVC профил FUNKE-казват, че бил немски със сигурност, но вече не знам какво да мисля след толкова четене и ровене по форумите

# 289
Северина, а кой обков е по-добър - Savio или Sigenia?
Аз ползвам Савио, моята е алуминиева с тежки стъкла, за сега нямам оплаквания италиански е обкова

# 290
Здравейте Simple Smile
И аз се включвам в темата с няколко питанки. Предстои ни да слагаме дограма в къщата, която сега е на груб строеж и съответно изникват въпроси.

Да кажа, че става дума за дограма около 30 кв.м за цялата къща. Та, едната фирма ми предлага профил Вива пласт, обков Рото, двоен стъклопакет 32 мм, със стъкло енерджи+бяло, цвят на профила орех. Цена за всичко + комарници 4900 лв.
Другата фирма ми предлага профил или Вива пласт или Хамър, същият стъклопакет, полски обков Ромб, стъкла енерджи, а на северните прозорчета на баните и на стълбището ка стъкло. Цена дограма + комарници 4400 лв.

Интересува ме, реални ли са офертите, кое бихте ми препоръчали.  Изобщо какво бихте ме посъветвали, за какво да си отварям очите. Да кажа, че предвидения бюджет за дограма е около 5000 лв.

Тъй като къщата е с южно изложение и повечето прозорци са там, предполагам, че най-удачно би било стъклата да са енерджи. Но така не се ли губи "ефекта" на южното изложение и топлината, която би трябвало да внесе слънцето през пролетта и есента?  Thinking

Благодаря на отзовалите се!   bouquet

# 291
plam_,
не може да се каже така общо за цената - ако споделиш размерите на прозорците, по- точно бих отговорил.
Защо Вива?

Да добавя за енерджи стъклото - да, права си, така е. Просто трябва да си решиш за себе си кое ти е по -важно - дали лятото да задържа хладното вътре и зимата да задържа топлото или пролет/есен да пуска топлината от слънцето. Или едното, или другото. Peace

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 19:20 от mitkooo, mitko, mitko

# 292
Момичета, днес ми се стъжни живота с един 'увиснал' прозорец! Звънях по фирми, които не щяха в петък наобед да се занимават с такива като мен! Дори чичо Гугъл не можа да ми помогне с моята, явно уникална дограма. Обаче, за мое щастие в тази тема намерих mitkooo, mitko, mitko , който ми обърна внимание и на всичкото отгоре в петък вечер ми помогна да си реша проблема! Не мога да ви опиша колко съм щастлива след цялото главоболие Mr. Green Хиляди благодарности, Митко   bouquet  newsm74

# 293
Demri, за нищо!  Hug

Ти сама се справи, аз само давах акъл отдалече.Wink

# 294
Ние сложихме Трокал-а 6-камерен с стъклопакет 50мм троен, с топэл дистанционир. В сровнение с него старата дограма трикамерен Профилинк изглежда като сглобена от детски конструктор. Пак служи 6г. , но топлех джста неефективно.
Искам да питам за Трокал нещо - отказаха ми механизъм за отваряне на балконската врата в втората ос, защото вратата била тежка. 2 220х70мм е.

# 295
Много правилно са постъпили, балконските врати като са с двойно отваряне се измятат от тежеста.

# 296
Добре, аз питам, защото имахме малко разминаване като правихме поръчката и реших, че може да са го пропуснали и сега да не им се занимава.
Още един въпрос-на балкона имам остъкление с алуминиева дограма. Единия ми прозорец не се отваря вече-двуосово отваряне е. Ще викам фирмата да си го оправи, но искам да ми обърнат посоката на отваряне. Би трябвало да не е проблем, нали? Ще се примиря с дупките, които ще останат. Те няма да се виждат толкова.

# 297
Препоръчайте фирми за Кьомерлинг за София
Кристиан Нейко или друга?

# 298
Здравейте отново,
влизам да си кажа мнението, след известно наблюдение на дограмата, която ни сложиха.
Повече на никого не бих препоръчала фирмата, която ползвахме. Предната седмица идваха от друга фирма да вземат размери за външни щори и комарници. Ами смях се, заедно с хората - един с един прозорец нямах еднакъв. Че имам различни размери, имам, ама имам 3 стаи с по 2 еднакви прозореца, които хич не са еднакви в крайна сметка, дори и накриво са монтирани и като си погледна первазите, зле ми става.
Така и не дойдоха да ми сменят счупен и платен стъклопакет, нито парите ни върнаха за него.
Един от прозорците много трудно се затваря. Дано не излезе още нещо  Praynig

За енерджи стъклата - сложихме такива, в момента ако навън е за къс ръкав, вътре си със зимно яке и пак замръзваш. Ще видим налято как ще е. Тя и дебелата изолация има роля, но нека всеки го има предвид и си прецени какво търси. Мен ме достраша от летните жеги, но не съобразих, че ще има и щори...  Rolling Eyes

plam_ - ние есента слагахме дограма на къща на груб строеж, ако искаш да помагам, но имам опит само като потребител, не съм експерт. Но рядко влизам вече в този форум, ако искаш дай на лични да размени координати.

Сега ще слагаме алуминиеви первази. Не, че исках да са такива, но се оказа, че нямаме избор. Дали има нещо, което може да се направи, за да не тропа, докато вали?

# 299
Четох темата няколко пъти, и почти се бях спряла на Кьомерлинг, но все ме гложди...ПВЦ дограмата не е ли токсична newsm78
ПВЦ не трябва да се нагрява, при нагряване и не дай Боже пожар се отделят токсични изпарения
А с алуминия как стои въпроса, той по-безопасен ли е?

Общи условия

Активация на акаунт