Качествена дограма

• 302 164
  • 821
  •   1
Отговори
# 375
За т.3 и аз стигнах до същото заключение. Представител на Кьомерлинг ме увещаваше, че профилите им били много качествени и плътни и не можело да се случи, но в крайна сметка реших дограмата да е бяла. Има и възможност да се заяви с алуминиева капачка в бял цвят - така цветната дограма отвън изглежда бяла. Цената обаче расте нагоре...

# 376
Да добавя и още нещо:
4. Има ли съществена топлинна разлика между стъклопакет 24мм с К-стъкло и такъв с 32мм междина?  Embarassed

# 377
  • София
Имам нужда от помощ.

Май ни е изпуснал стъклопакета и докато се чудех за възможностите за обезшумяване на дограмата в спалнята, ще трябва да плащам за тази в хола  Cry
Нямам си идея кой я е поставял, уж е Саламандер, колко камерна също не знам.
Някой сменял ли е само стъклопакет. Колко струва спрямо цял прозорец
.... отгоре на всичко е и особен цвят и май няма как да се смени прозореца.... а и нов ремонт не ми се прави.

# 378
Би трябвало да може да смените само стъклопакета. Нали при монтажа първо монтират дограмата, а после стъклопакета  Peace
Но може да го смените само със стъклопакет със същата ширина. В интернет има цени.

# 379
Desem можеш да смениш само дефектиралия стъклопакет. Извикай фирма за дограма да го замерят и ще ти дадат варианти според ширината на стъклопакета. За цени - не чак толкова скъпо. Преди две години смених стъклопакетите в кухнята с тройни и с енергийни стъкла за 160-180лв. три броя, за размер на дограмата общо 2м, на 1,50м., стъклопакет на 32мм.

# 380
Да добавя и още нещо:
4. Има ли съществена топлинна разлика между стъклопакет 24мм с К-стъкло и такъв с 32мм междина?  Embarassed

Би трябвало да има (според търговците Wink ). Имам и от двата вида (К + бяло и К+бяло + енерджи + аргон), но за първа година. Ще измеря температурите по външната и вътрешната повърхност на стъклопакета през някой мразовит зимен ден и ще пиша.

Иначе, според един търговец на дограма, тройният стъклопакет се доближавал до изолационните характеристики на тухлена стена. Но това са просто думи, на които не знам дали да вярвам. Освен това чух и мнения, че аргонът се задържал в стъклопакета не повече от две години. При покупката на стъклопакет изобщо не мога да бъда сигурна дали вътре има аргон или не.

# 381
Определено има разлика между двата стъклопакета и дали е двоен и троен, говоря от личен опит. Дограмата и двойния стъклопакет са заварено положение в апартамента. В кухнята се оказа, че профила позволява пакет на 32мм троен и сменихме и трите броя за споменатат по-горе сума. Зимата стъклата не са така студени както бяха преди това, помещението претърпя основен ремонт с смяна на изолация вътре, отвън има и стана доста ефективно при отопление зимата. Преди това беше най-студеното помещение в апартамента, а с западно изложение.
За сега проблем се появи само на единия стъклопакет, започна да изпотява между стъклата, предполагам уплътнението е изпуснало.
По-скъпи са стъклопакетите с топли дистанционери.

# 382
  • София
Предстои ми купуване на дограма и избрах Юниплат с профил Кьомерлинг 5-камерен. Чета само добри мнения за фирмата, но са от преди години. Някой да знае дали все още са толкова добри?  Rolling Eyes
...
През лятото ни поставиха такава дограма. Изключително бързо изпълниха поръчката, работиха много чисто и по мнение на специалист са я монтирали добре. По-подробно мнение мога да изкажа най-малко след първата зима. Засега няма проблеми.

# 383
  • София
Благодаря за информацията

# 384
Благодаря и аз за отговорите!   bouquet

# 385
Ние в крайна сметка сложихме дограма от  Кристиан Нейко, преди всичко поради факта, че уж са доказана на пазара фирма (а дали е така ще разберем тепърва). Тяхната оферта определено бе най-високата. От монтажа сме доволни, нивелът навсякъде показва, че дограмата е монтирана правилно. Другата причина да ги изберем е, че се надяваме стъклопакетът да е добре направен с оглед на това, че все пак са фирма спициализирана именно в изработката на това.
Доколкото знам самите профили на Кьомерлинг не са с еднакво качество, същото е отнася и за Саламандър.
Аз лично съм подозрителна към оферти, които са значително по-ниски, просто не ми се вярва другите фирми да работят на завишени цени, а пък да предлагат същото качество, изработка и монтаж.
Ако нямате финансови възможности, според мен е по-добре да изберете малко по-евтин профил, но фирма, която не е гаражна, а все пак изпълнява и големи поръчки. Би следвало машините и персонала да са с една идея по-добри.

# 386
Щом и при еднаквите марки дограма качеството е различно според фирмите, това съвсем ме обърква. Имам да сменям три прозореца и вече толкова дълго се чудя, че накрая ще ги поръчам от три различни фирми, за да разпределя риска. Ориентирала съм се към кьомерлинг и саламандър, но и КМГ не ми се видя лоша, въпреки, че за профилинк популярното мнение е, че е по-добра.
За офертите личното ми мнение е, че не можем да съдим за качеството само според цената. Бях писала по-преди за една ужасна врата за баня, която ни струваше доста скъпо. Има фирми, които градят имидж с лъскави офиси и добре обучен търговски персонал, което прави чудесно впечатление, но завишава и разходите им. В такива фирми наблюдавам много по-добра организация от началото до края на поръчката и това ме кара да се чувствам сигурна като клиент. Обаче има и малки почти семейни фирми, които работят добре, макар да не правят добро впечатление при първа среща. Тях обаче някой трябва да ги препоръча, защото иначе може да се стигне до ситуацията, в която бях изпаднала аз с ужасната врата.

При липса на добри препоръки, смятам да се обърна към големи фирми, въпреки, че не съм убедена, че ще получа по-качествен продукт, но просто не ми се поемат по-големи рискове заради организацията.

Прочетох в интернет много негативни коментари за Кристиян Нейко като работодател.  elicca, доволна ли сте от работата на монтажните екипи и изобщо цялостното изпълнение на поръчката като организация, време на изпълнение, спазване на срокове, работа на обекта?

# 387
Аз съм доволна от КН, не спазиха срока с около една седмица  за едната врата ( чакаше се една специална част, за която ние настояхме), но ни направиха друга отстъпка, за да компенсират това
От монтажниците сме много доволни
Като организация- контактували сме почти само по мейл, което ме устройва прекрасно

# 388

Ох, чета,чета,чета и все повече се убеждавам,че в България човек трябва да разбира от абсолютно всичко, за да не го измамят някъде, което е жалко...

Имам да сменям 4 прозореца на апартамент старо строителство ( слава богу със дебели стени ).

Първо изучих всички фирми в София, които предлагат дограма. Направих така да се каже отсяване. На първо четене отпаднаха Ролпласт, Ворошилов и още няколко.

На второ четене реших да взема максимален брой оферти от фирмите, които съм си харесала - Валда, Саламандър-Койчеви, НИКА и СААВ.

Валда отпаднаха след офертата,защото реших дограмата да е Саламандър и останаха другите 3. Освен това на Валда не ми хареса подхода и отношението към клиента до някаква степен, не почувствах че приемат проблема/желанието ми присърце. Също така четох на няколко места кофти мнения за тях, вярно че са били преди време, но все пак го взех предвид. Освен това цената на Кьомерлинг беше същата като на Саламандър,което автоматично направи безсмислено слагането на Кьомерлинг ( без значение по-добра или не ).

Отказах се и от Саламандър-Койчеви, макар да знам,че са много добра фирма, коректни и работят добре. Това, което не ми хареса при тях е,че отказаха да дойдат да вземат размери на място, а ми казаха да си пратя размерите "грубо" и ако офертата им ме устройва, ще дойдат да вземат мерки. Освен това, без оглед и без да знаят какво е изложението на апартамента ми предложиха дограма 4 сезона, която в последствие се оказа неподходяща за моят апартамент и изложение.

Останаха СААВ и НИКА.

СААВ се справиха страхотно със размерите, обслужването, предложиха ми няколко варианта и съм много доволна от тях, както и отзивите от тях са добри. Хареса ми и това,че рециклират старите дървени дограми след като ги извозят, а не ги хвърлят. Не ми хареса,че обкова им е Winkhaus, за който не прочетох особено възхитителни неща, тоест не ме изкефи. 

НИКА се оказаха моите хора. Човека взе размерите и ми направи 40-минутно интервю. Отдели ми много време и отговори на всички въпроси. Каза ми неща,които аз не знаех и никой преди това не ме попита или не ми каза. Имаше лично отношение, както от момчето,така и от дамата от офиса им.

Ако сте любопитни - спрях се на дограма Саламандър Стриймлайн 5 камерна, 76 мм е дограмата, 40 мм са стъклата. 3 пластова дограма с ка стъкло отвътре, бяло по средата и бяло със триплекс отвън. Триплекса е за да е по-усилено стъклото, ако например го ударите с камък, то не се чупи,а се пука и не пада. Обкова е МАКО.

НИКА ми подариха микровентилация за прозорците и секюрити обков. Направиха ми много голяма отстъпка за 100% плащане.Освен това ми обясниха за дистанционерите, какво е секюрити обков и защо дръжките които се заключват е по-добре да са с ключ, а не с бутон. Спестиха ми 1600 лева от щори, а можеха да ми ги вземат преспокойно. Просто се оказа,че с това стъкло и този обков щорите са излишни, а ако искам да ги сложа, на неотваряемите пророзци чистенето ще е почти невъзможно.Ако пък искам всички прозорци да са отваряеми, трябва да платя доста пари от горе. Като цяло ми спестиха това "перо".

Гаранциите са 10 години за обкова и 5 години за дограмата, тоест ако има проблем ще дойдат и ще го отстранят както подобава на една уважаваща себе си и клиентите си фирма, а няма да се крият като мишките от Ролпласт!

Цените които предложиха НИКА и СААВ са почти еднакви, разликите бяха 30-40 лева. Така,че ако сте от София и имате възможност да си вземете Саламандър дограма, заложете на СААВ или на НИКА - и двете фирми са добри! Няма да сбъркате!

Единствената фирма, която не съм проверила е Кристиян Нейко, но това е защото те не предлагат Саламандър. За нея знам добри неща и мисля,че и тя може да се нареди до СААВ и НИКА като качество и обслужване, ако сте решили да сложите Кьомерлинг. Определено бих ги предпочела пред ВАЛДА.

Между другото от 22 - 28 Октомври има СТРОЙКО. Идете там и разгледайте фирмите! Ще спечелите поне 20% отстъпки и подаръци и ще видите продуктите на живо. Това е страхотна възможност да си купите това което искате, но за което нямате пари!

НЕ ПРАВЯ РЕКЛАМА НА НИКОГО, НЕ РАБОТЯ В НИТО ЕДНА ОТ СПОМЕНАТИТЕ ФИРМИ,НИТО МОЙ БЛИЗКИ ИЛИ ПРИЯТЕЛИ РАБОТЯТ, РЕГИСТРИРАНА СЪМ В БГ-МАММА ОТ МНОГО ВРЕМЕ И ИМАМ ДОСТА МНЕНИЯ. ИЗКАЗВАМ ЛИЧНОТО СИ МНЕНИЕ И НЕ АНГАЖИРАМ С НЕГО НИКОГО! НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ ПОМОГНАЛА НА ХОРА, ОСОБЕНО ДАМИ КАТО МЕН, КОИТО СА НАТОВАРЕНИ С ТАЗИ НЕЛЕКА ЗАДАЧА!

И ПОМНЕТЕ - ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА СКЪПО!

# 389
  • Sofia
Когато има защо няма лошо препоръките да са надълго и широко Grinning Включвам се само, за да потвърдя коректността на НИКА, ако може да се отдели необходимия бюджет, препоръчвам с две ръце. Опитът ми с тях е с давност вече 5-6 години.

Общи условия

Активация на акаунт