Качествена дограма

• 302 173
  • 821
  •   2
Отговори
# 360
Аз пу пу много съм доволна от Кристиан Нейко- дограма и монтаж
Имаше малко забавяне на единия прозорец, заради механизма...но това е бял кахър, пък и беше в рамките на седмица- две и общо взето не ми беше проблем

# 361
съпружка за Русе хубав и качествен монтаж правят Вили Ал Строй, както и екипи на Ролпласт. Това ми е личния опит. Товече свършило ама все пак за информация.

# 362
  • Sofia
Моля за съвет, имаше и подобен въпрос преди 2-3 стр., но без отговор- необходимо ли е Ка стъкло за остъкление на балкон, северо-изток, 2-ри етаж. Вътрешният прозорец е с Ка, профил Саламандър, или този вариант "четири сезона", за който сега разбрах, че го има изобщо.

И плс..дайде съвет за фирма за монтаж, в София. Последно съм работила с Ника, мисля, че бяха и съм доволна. Но виждам, че някои фирми имат в момента летни промоции, напр. Профил бг?

# 363
Привет,

Разбирам Ви, ние също много време ни отне да намерим фирма, която наистина да ни каже предимствата и недостатъците на всеки вид дограма. Всяка фирма си предлагаше нещо свое, но накрая успяхме да намерим сайта на PN Systems. Те се занимават с общо взето всичко в тази област, на тях се доверихме и останахме много доволни, най-хубавото е, че си изпълниха сроковете.

Вече почти една година от както ги ползваме и сме много доволни.

Поздрави

# 364
Моята информация за стъклата накратко е, че К- стъклото и енерджи стъклото(4 сезона) имат еднакъв топлопроводим показател, но енерджи стъклото задържа както топлото вътре през зимата, така и студеното през лятото, тъй като спира влиянието на слънчевото греене. Това през лятото може да е хубаво, но през зимата, ако имате температурни печалби от слънцето, може да загубите. Зависи от положението на прозорците спрямо слънчевото греене.

Наскоро четох една книга за пасивните къщи и ми беше изключително интересно да разбера, че при монтажа на дограма на пасивна къща прозорецът се монтира пред масивния зид в равнината на топлоизолацията. Това се прави с цел да не възниква топлинен мост. Някой тук монтирал ли е така прозорци в тухлен блок?

# 365
  • София
Здравейте момичета,
нахлувам тук след доста лутане мужду фирмите, предлагащи дограма и съществуващите отзиви за тях по отношение на монтажа. Е, тотално се обърках, защото трябва и с бюджет да се съобразяваме.
Дотук като цени за 5-камерна с 2-но стъкло бяло/енерджи - в момента има промоции на алупласт от master-plastik. Не намерих отзиви за качеството на монтажа им. Предлагат и обръщане, което ме впечатли.
Другата фирма, на която се спряхме е Лукспласт - те предлагат намаление в момента на Кьомерлинг дограма, която като цена за същите прозорци идва като тази на алупласт от master-plastik с измазването.
Изчетох доста форуми и предложения, но съвсем се обърках и блокирах.
Моля ако някой има повече информация по отношение на качеството на двата вида дограма, да ми даде съвет коя да избера, а много ще се радвам да споделите и отзиви за самите фирми, ако сте ги ползвали евентуално за монтажа.
Много благодаря предварително на отзовалите се!

# 366
И аз тук търся съвет.

Направиха ми оферта от тази фирма ПВЦ стъклопакет за балконска врата 0,7/2,1 м неотваряем прозорец залепен за нея с размери на прозореца 1,20/1,40 м. и перваз 160 мм за сумата от 400 лв. Цената не е ли висока?

# 367
На мен сходно нещо от Кристиан Нейко ми излезе горе-долу двойно Simple Smile Но с 6 камерна дограма

# 368
Значи има значително повишение на цените.  newsm78 Но е добре да знам все пак какъв е ценовия диапазон. Мерси.

# 369
Защо не обиклите с чертежите 4-5 фирми? Аз така направих докато си изясня какво искам и колко ще ми струва Peace

# 370
  • от Луната
Да няма да е лошо да вземете възможно най-много оферти. Аз като обикалях фирмите за едно и също нещо имаше разлика 300 лв в цената. което хич не е малко  Mr. Green

# 371
Да, направих го вече и съвсем се обърках. Вече имам 8 оферти. Една от фрапиращите разлики е в гаранционния срок от 24 до 60 месеца...
Сега ще направя по детайлен анализ и ще споделя.

# 372
  • София
Здравейте!
Бих искала да попитам дали някой е ползвал услугите на фирми за дограма в Ст. Загора - "Нийон" и "Виктор Данчев"? Питам, защото имам оферта от тези фирми за Саламандър, като цената при "Виктор Данчев" е с 400 лв. по-евтино.
Ще съм много благодарна на някой да сподели мнение! Благодаря предварително! Simple Smile

# 373
  • София
Здравейте момичета, аз наскоро сменях дограма в София и съм много доволна от фирма Рива елит. Преди да се спра на нея събрах няколко оферти. Тази фирма ми препоръча обаче и моя приятелка, която беше ползвала услугите и.
Когато ги повиках ми обясниха всичко като на лаик, щом успях да разбера, дадоха ми съвети за най-добро в моя случай, направиха ми оферта, в която имаше и извозване на старата и подмазване, аз така исках. После я реализираха и сега само се наслаждавам.
Аз лично ви я препоръчвам - бяха честни, работиха бързо и най-вече ЧИСТО. Peace

Тъкмо довършиха и моята дограма от същата фирма. Много съм доволен и особено от работата и коректното отношение на управителя Росен Дешев, който работеше и по монтажа, а после сам дойде да направи и довършителните работи.

# 374
Предстои ми купуване на дограма и избрах Юниплат с профил Кьомерлинг 5-камерен. Чета само добри мнения за фирмата, но са от преди години. Някой да знае дали все още са толкова добри?  Rolling Eyes

В една от стаите сме със Саламандър, но разликата в цената между тях и Кьомерлинг е близо 400лв., а особени разлики не виждам между профилите (чисто визуално, като усещане на пипане и параметри на хартия).
Кристиян Нейко пък ми дадоха оферта на цена почти колкото Саламандър  Shocked, та затова се чудя дали не е прекалено хубава офертата на Юнипласт?? Някой да е имал скорошен опит с тях?

И няколко въпросчета към дограмата:
1. Обковите на Мако (Maco) добри ли са (в смисъл доказани)?
2. Тези дни приятели ме вкараха в размисли, да проверя каква е дебелината на металната пластина, която се слага в профила - да не би да е тънка и да се изметнат или огънат прозорците. Възможно ли е това и тя не е ли сложена фабрично в профила още в Германия, където се произвежда?  newsm78
3. Прозорците са за южно изложение и си мисля да са бели заради дългото им огряване от слънцето през деня. Правилно ли заключавам, че оцветените PVC дограми стареят повече, защото  са тъмни и съответно слънцето ще ги награвя повече пластмасата?

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 20:54 от ColdF

Общи условия

Активация на акаунт