Качествена дограма

• 301 964
  • 821
  •   1
Отговори
# 60
  • София

3. Стъклопакет- 4+4 , без никакви Ка, и пълнеж азот.... ooooh! помпаме сметката и заблуждаваме себе си...
Какъв пълнеж?  Mr. Green

Стъклопакетът може да е обикновен (с въздух) или пълен с инертен газ - аргон или азот (малко по-скъпи са).

напр: 4-10-4 въздух (Мю 2.8 ), на 4-10-3-10-4 К-стъкло с аргон (мю 1.2).

# 61
  • Варна
За аргон съм чувала, ама за азот....явно е нова мода.  Rolling Eyes

# 62
  • София
За аргон съм чувала, ама за азот....явно е нова мода.  Rolling Eyes

аз не съм много в час, но когато избирахме дограма, станахме почти професионалисти  Mr. Green Тогава разбрах и за стъклопакетите.

# 63
  • Варна
А бе, аз съм професионалист и пак не бях чувала за пълнене с азот.
iri.georgievva е права за повечето неща, но не за всичко. Аз бих обобщила така, приличен профил и обков и много добър стъклопакет. Каквото и да сложите "над" 24 мм дебелина - 4 мм бяло/4 мм бяло, все ще е от полза. Не съм съгласна, че няма ефект. А и стъклопакета е около 80 % от общата площ и е редно да е максимално термоизолиращ. Ще поровя за един сайт, в който бяха дадени общите характеристики на различните видове стъклопакети в зависимост от дебелината им и от вида стъкла. Дано го намеря, ценен е!

# 64
Това с пълнежа на дограмата си губи ефекта до 2 години. Тройния стъклопакет тежи, но няма проблем ако отваряемите прозорци са до 75 см. Във фирмите за дограма определено убеждават за двоен стъклопакет, един познат казва, че това е за да не си създават главоболия, заради гаранцията, защото тройния тежи повече. Не знам дали това е причината, аз съм с троен и честно казано не знам как е с двоен. Родителите ми са с двоен стъклопакет профил Шуко и се оплакват, че си е студено, иначе пак шумоизолира добре.

# 65
Залагам на многослойна дървена дограма със стъкло пакет. Вярно, по-скъпа е от пластмасата и алуминия и сигурно има защо.

# 66
  • Бургас
ШУКО, 7-камерно.

# 67
Зравейте,
Ние си сложихме PVC REHAU. Една варненска фирма ни ги постави. Бяла, но е 5-камерна с хубави дръжки, термоизолационни стъкла. Най-хубавото е, че не сме имали никакви проблеми. Така че, ако искате качествена немска дограма ви препоръчвам REHAU. Сайта на фирмата е www.citycomfort.bg

# 68
олеее,до къде са издокарали ситикомфорт,да си правят реклама на марка които те самите изобщо не харесват.май продавачката(чернокосата) вече хептен за нищо не става  hahaha

# 69
мили дами и кавалери, нещо да подскажете за профили thyssen-krupp. фирма, която работи с тези профили е сарис-пловдив. ако имате впечатления, моля да споделите. newsm78

# 70
  • София
Аз пък си сложих Профилинк. Уж доволна, но не мина и една година и ми задуха от пантите  Shocked В гаранция си беше, но фирмата фалира  Mr. Green и няма кой да ми спре духалника  Cry
Някакви идеи  newsm78

# 71
  • Варна
Потърси друга фирма или някой майстор от в-к "Позвънете", например. Имаш нужда само от реглаж на пантите, не е съществен проблем.

# 72
старичка е темата, но сега му идва времето на нашия апартамент, та питам в ст.загора знаете ли къде работят с немски профили. аз изчетох много неща и разбрах за САЛАМАНДЪР, РЕХАУ, но за ШУКО, КЬОМЕРЛИНГ, VEKA, ТИСЕН-КРУП не открих къде се предлага. дано са написани вярно. надявам се разбрахте и ако имате инфо ще споделите и за работата на фирмите.  newsm78

# 73
 Аз съм с  Кьомерлинг , би трябвало да е добре, но заради калпав монтаж имам проблеми. Направо супер проветрение. Приятелката ми е с някакъв друг пластмасов профил и няма никакъв проблем. Нито пожълтяло, нито духа през него. Обръщайте внимание и на това и кой ще монтира.

# 74
Залагам на многослойна дървена дограма със стъкло пакет. Вярно, по-скъпа е от пластмасата и алуминия и сигурно има защо.
и аз залагам на дървената дограма. по се вписва в околната среда. иначе много метал и пластмаси.

Общи условия

Активация на акаунт