Качествена дограма

• 302 067
  • 821
  •   2
Отговори
# 195
Мога да се похваля със сложена дограма Simple Smile Преди 3 седмици монтираха и на третия етаж. Избрахме 4-сезонно, по средата обикновено и отвътре Ка. В сравнение със стъклата у дома, спира лъчите в по-голяма степен, което за момента е кофти, но се надявам, че след като се изолира добре и започне да се отоплява, всичко ще е наред.
Чудя се каква е тази магия - докато беше слънчево и топло навън, направо за къс ръкав, вътре слагахме якетата. Но все пак е още строеж, предполагам доста по-нататък във времето ще мога да усетя ефекта, от надявам се правилният избор.
Коя е фирмата, която ползваш за дограмата? Извини ме, ако си писала а съм пропуснала.

# 196
Мога да се похваля със сложена дограма Simple Smile Преди 3 седмици монтираха и на третия етаж. Избрахме 4-сезонно, по средата обикновено и отвътре Ка. В сравнение със стъклата у дома, спира лъчите в по-голяма степен, което за момента е кофти, но се надявам, че след като се изолира добре и започне да се отоплява, всичко ще е наред.
Чудя се каква е тази магия - докато беше слънчево и топло навън, направо за къс ръкав, вътре слагахме якетата. Но все пак е още строеж, предполагам доста по-нататък във времето ще мога да усетя ефекта, от надявам се правилният избор.
Коя е фирмата, която ползваш за дограмата? Извини ме, ако си писала а съм пропуснала.

Не съм писала, ще ти пратя на ЛС коя е фирмата, тъй като за момента не мога да дам пълноценно мнение. Все още не живеем там и нямам наблюдения над свойствата на дограмата Simple Smile

# 197
Бих искала да попитам дали някой от вас е поръчвал дограма от "Уют стил"? Имат големи отстъпки в момента + безплатно щори, сваляне и  извовзване на старата дограма. Дали обаче им е качествена дограмата се чудя. Била по австрийски лиценз уж. newsm78

# 198
Бих искала да попитам дали някой от вас е поръчвал дограма от "Уют стил"? Имат големи отстъпки в момента + безплатно щори, сваляне и  извовзване на старата дограма. Дали обаче им е качествена дограмата се чудя. Била по австрийски лиценз уж. newsm78

Здравей,
не поръчах от тях, но имам тяхна оферта от март месец. В нея има:
- безплатен демонтаж и извозване на старата дограма (не знам на мен за какво ми е, изрично написах, че е за новострояща се къща)
- подарък - хоризонтални щори в цвят по избор
- отстъпки 15+10 % при 50% аванс и 20+10% при 100% аванс. Отстъпките не са ми дадени за количество, а са разписани срещу всяка отделна позиция.

Може би са им перманентни тези отстъпки Wink

# 199
Може и да са постоянни тези намаления + подарък щори, но дали при това е качествена дограмата? Преди време остъклявахме една тереса и след две год. вече започна да изглежда стара.

# 200
Не се хващайте с уют и стил тези промоции ще ви излезнат през   носа
такива големи отстъпки винаги имат капани и се пести от нещо друго за да излезне цената иначе няма как да стане

# 201
Здравейте,момичета. Ще използвам темата,за да попитам практика ли е заплащането на цялата сума за дограмата при взимане на мерки. Предстои ми утре от Ролпласт да ми вземат мерки ,а при 100% авансово плащане при взимане на мерките се ползва малка отстъпка. Аз така или иначе съм отделила сумата,но да попитам така ли се прави обикновено и макар,че ще подпишем договор , има ли риск .Благодаря Ви  bouquet

# 202
  • Варна
Обичайна практика е, но по този начин се лишаваш от възможността да изискваш да отстранят разни неща, които не ти харесват. Не е задължително да има такива, но понякога се случва. Като си платила цялата сума, могат да те размотават колкоти си искат. За мен, не е добра опция, без значение в коя сфера. Изискай си касова бележка задължително и прегледай добре договора!

# 203
Благодаря ти ,Северина! Наистина е разумно и така и ще направя,ще заплатя 50% от сумата. 4-те % отстъпка са около 30лв. Не ,че не са пари,но не си заслужава да рискувам да не се получи добре нещо. А иначе предвид сезонът и това,че нямат почти никаква работа,се надявам да ми отделят повече време на монтажът . Хубав ден  bouquet

# 204
Ние авансово платихме 30%, останалата сума след монтажа.
Фирмата, която ни монтира дограмата, не ни е предлагала отстъпка при 100% аванс. Предлагаха го други фирми, но не бих се възползвала заради вече споменатите причини. Някак си не си струва риска.

Сега имам друга чуденка - на втория и третия етаж трябва да сложим парапети на прозорците. Обаче ще слагаме и външни щори + комарници. Комарниците ще са ролетни. Но дали сте виждали такова нещо - чичкото от фирмата, която ни монтира, каза че не е правил така (щори + парапети) и имам притеснения, че като сложим сега парапетите няма да може да се монтират после щорите. Щорите къде се захващат - отстрани в тухлите ли?

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 10:11 от Tani4ka_04

# 205
Tani4ka_04, така е много трудно да се отговори -зависи какво е разстоянието между парапета и дограмата....

# 206
Tani4ka_04, така е много трудно да се отговори -зависи какво е разстоянието между парапета и дограмата....

Сега ще се монтират парапетите и е добре да знаем какво разстояние да оставим, за да можем да сложим после щори и комарници. Аз исках парапетите да са П-образни и да се хванат отпред в стената, но май няма да се прави така.
Доколкото разбрах ще се монтират отстрани в стената, в самата дебелина на стената (не знам как да го обясня точно), където е монтирана и дограмата. Тухлите са дебели 20 см, от тях се отнема не знам колко за дограмата, като се отнеме и за парапетите, не знам дали физически ще остане място за щори. Да не стане така, че да се режат парапетите и да се слагат наново или пък да трябва да избирам парапети или щори, защото двете са насъвместими.

# 207
  • Варна
Монтирана ли е дограмата?
Ако все още не е, може да се монтира максимално изнесена към вътрешността на помещението, дори почти в равнината  на вътрешната стена. Тя ще отнеме 70 мм, от тези 200, които е зида. Ролетният комарник още около 40 мм, ролетните щори и те още толкова. Така, че остават едни свободни 50 мм, в които да се монтира парапета. Мисля, че ще са достатъчни, стига да са изцяло зид, а не една част от тях да е изолация. Най- добре е да се консултирате с монтажниците на дограмата.

# 208
Северина,  Peace

Перфектно обяснено! 

Впечатлен съм, колежке!     Hug

# 209
  • Варна
 newsm03
Инженерна мисъл, няма как, колега!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт