Качествена дограма

• 302 204
  • 821
  •   1
Отговори
# 405
  • Сф
Мерси Митко.
Пак ходих вчера във фирмата, която сме избрали. Предлагат да сложим троен стъклопакет Б/Б/Ка, така хем ще се възползваме от Ка стаклото, хем няма да усетим негативното му влияние лятото.
В четвъртък ще вземат мерки  и имаме още няколко дена да го измислим.

Приемам още мнение.

# 406
Мерси Митко.
Пак ходих вчера във фирмата, която сме избрали. Предлагат да сложим троен стъклопакет Б/Б/Ка, така хем ще се възползваме от Ка стаклото, хем няма да усетим негативното му влияние лятото.
В четвъртък ще вземат мерки  и имаме още няколко дена да го измислим.

Приемам още мнение.

При мен изложението е почти изцяло юг, има малко и изток и сложихме ка/бяло/бяло, като последното е триплекс ( усилено стъкло ) ,защото сме на 1 етаж и тези прозорци трудно се чупят.

# 407
  • Сф
И зимата как е? Усещаш ли вътре слънчевите лъчи?

# 408
  • Пловдив
...Предлагат да сложим троен стъклопакет Б/Б/Ка, така хем ще се възползваме от Ка стаклото, хем няма да усетим негативното му влияние лятото.
....

Колкото и бели стъкла да сложите, те няма да неутрализират Ка -то.
Ама вие си решавате.

Лично мнение.  Peace

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 21:51 от *Бенджи*

# 409
И зимата как е? Усещаш ли вътре слънчевите лъчи?

В момента е перфектно, апартамента е около 18 градуса без да са пуснати каквито и да е радиатори. Топло е. Но това зависи не само от прозорците разбира се!

# 410
  • Сф
Вчера (и днес) монтират дограмата. Бясна съм!!!!!
Не живеем в апартамента и снощи минахме да видим какво са направили. Нищо общо с уговорките!!!!! Външният перваз трябваше да влиза под дограмата- влиза, ама друг път! Колко пари дадохме за допълнителна хидроизолация, не знам си какви лепенки, и снощи дъждът навалял лепенките, зидовете мокри (защото махнали външните первази), и днес искат да приключват обекта. Викам им :вие нормални ли сте да приключвате днес, всичката тази вода, която е попила като я запечатате ще  избие на мухъл".... взеха да мънкат, ама то така, ама всичко било наред. Ненормална работа.... за какво потрошихме една маса пари да изолираме като те ще ми запечатват влагата......... Много съм афектирана и ще ми спорят  #2gunfire #2gunfire #2gunfire В крайна сметка стигнаха и те до моето заключение, че трябва първо да изсъхне  и тогава да довършат нещата. Направо не мога да повярвам как такава прехвалена фирма се опитаха да минат метъра и да си оставят ръцете. Много, много разочарована съм.....

# 411
Не разбрах коя е тази фирма?

# 412
  • Сф
Ника  Rolling Eyes

# 413
Я виж ти как са се изложили! При мен нямаше абсолютно никакъв проблем, сложиха я перфектно и бързо. Много странно защо така се е случило,кой не е гледал? Не можах да разбера кой е този външен перваз, но защо е трябвало да го махат? Вие сте предупредили,имали сте уговорка...Ами разбира се,че не трябва да монтират на влажно! Ще чакат колкото време е нужно,какви са тея работи...Нов ли е блока,стар ли е?

# 414
  • Сф
Мисля, че се получи така, защото не бяхме лично там и нямаше кой да ги наблюдава.
Вместо да свалят прозорците един по един и да ги монтират един по един, те нсвалили всичките, след което като заваляло пак сложили старата дограма и я залепили с пяна (защото видяха, че дъжда вали срешу сградата и вътре почнали да се мокрят стените).

Махнали са стартия външне перваз на прозореца на тераса, трябва да го изолират за влага, след което да го затворят с новия перваз. ДА, ама като заваляло и станало късно си тръгнали и оствили зида открит, той целия се намокрил- тухли, мазилка, и днес ми бързат да го затварят. Толкова много се ядосах от наглостта на "майсторите", викат ми ще разпишете приемно- предвателния протокол със забележки. КАтегорично им заявих, че докато не си оправят мизериите и не направят, както сме се уговорили, нищо няма да им подписвам. Първо си оправят бакиите и после разписвам. Ама били имали гаранция на дограмата. Питам ги, окм имате гаранция, ама мухълът като избие на стената няма да ми признаете гаранцията, защото ще кажете, че не се отнася за стените, нали?  Свиха криле и се съгласиха, че няма да довършват днес.
Цялата друга седмица го дават лошо времето, не знам какво ще стане с тая дограма и влагата, която е попила като замръзне. Толкова много пари хвърлихме и така да ме е яд!!!!!!!!!

# 415
Ужас!!!  ooooh!

# 416
Много тъпо. Значи принципно при мен също махнаха първо всички прозорци, а после монтираха. Така се прави по принцип. И не бях там докато го правеха, сами си бачкаха и аз отидох само да приема нещата. Но не разбирам защо не са съобразили,че ще вали, както и изложението на апартамента, щяха да се сетят,че ще навява навътре и да отложат монтажа.

Аз те съветвам да отложите монтажа без значение за кога, само да има 2-3 дена хубаво време, ще следиш прогнозата. Хем да изсъхнат стените, хем да няма проблеми после. Правилно не си им подписала протокола, и аз да бях, и аз нямаше да подпиша. Какво значи това със забележки? Или е монтирано като хората или не.

Много е гадно като се прави ремонт зимата, аз пък имах страшни скандали със съседите,защото искахме да източим парното, та не ми дадоха ключа за стаичката долу и ми викат ще си оправите банята напролет  Joy. Викам абе хора вие добре ли сте, дотогава у вас ли да се къпя?

Както и да е, не го източвахме, намерихме други начин, но пак ще чакаме напролет, за да свържем тая пуста лира. Иначе само пищят и се оплакват и може би с право,защото има вероятност да останат 1-2 дена без парно ( в зависимост колко бързо се напълни системата ), а това са не малко апартаменти и ги разбирам.

Другия път ще чакам да стане пролет и да няма нито парно, нито лошо време и тогава ще правя ремонти. Това ми е за 2 път да правя ремонт зимата и мисля,че вече си научих урока след 2 грешки...

Стискам палци всичко да е наред с дограмата. Имай предвид,че до 11 Февруари е Ретограден Меркурий и стават много грешки, аварии, недоразумения, не се подписват договори, не се почва нищо ново. Ако можете да монтирате след 11.02, най-добре след 12.02 даже, ще е най-добре. И времето може да се оправи, и хороскопа ще е по-добър Simple Smile. Сега само ядове и проблеми, навсякъде е така...

# 417
  • Сф
Това за Меркурия ме развесели  Wink
И аз това им казах- не бързам с довършването, дайте да изчакаме ако трябва и няколко седмици, да изсъхне, после на спокойствие ще довършите. Защото бързата работа- срам за майстора. И Елена (от офиса) ми вика, че нямали полза да си оставят ръцете. Тя може и да няма полза, ама майсторите кой знае какво си мислят- че като нас ни няма и що да не си свършат работата за 1 ден и втория ден да махат крачоли.

Скрит текст:
Да не говорим, че бяха пикали в едно шише от кока кола в помещението за баня. Sick Sick

# 418
Това за Меркурия ме развесели  Wink
И аз това им казах- не бързам с довършването, дайте да изчакаме ако трябва и няколко седмици, да изсъхне, после на спокойствие ще довършите. Защото бързата работа- срам за майстора. И Елена (от офиса) ми вика, че нямали полза да си оставят ръцете. Тя може и да няма полза, ама майсторите кой знае какво си мислят- че като нас ни няма и що да не си свършат работата за 1 ден и втория ден да махат крачоли.

Скрит текст:
Да не говорим, че бяха пикали в едно шише от кока кола в помещението за баня. Sick Sick

Леле, ти ме уби! Пикали в шише в банята? Стига бе човек, за същите ли говорим? Все едно за друга фирма и други хора говорим....Дано всичко е наред!

# 419
Тя фирмата може да е същата, но монтажната група да е друга.
Иначе съчуствие за нервите най-вече Miraj* . Сега им се лепваш за задника като дойдат да довършват и не ги оставяш на мира.

Общи условия

Активация на акаунт