Търся лосион с BHA (салицилова киселина) но без алкохол

• 4 354
  • 7
  •   1
Отговори
Търся лосион с BHA-бета хидрокси киселини (салицилова киселина) но без алкохол. Всичко което намирам има алкохол(спирт) в него а аз търся нещо такова http://www.paulaschoice-eu.com/exfoliating-2-beta-hydroxy-acid-liquid.html в момента имам такова но свършва а не ми се ще да поръчвам пак скъпо ми идва - 21 евро за него и 15 евро доставка.

# 1
И аз се интересувам

# 2
И аз ползвам тези лосиони на Пола. На първо четене се сещам за втората стъпка (тоника) на Клиник за чувствителна кожа - mild. Другите 1,2,3,4 имат алкохол, този не, въпреки че и концентрацията на салицилова киселина му е малка - 0,5%, но пак е нещо.

Ако се сетя за някой друг, ще пиша.

# 3
Ами аз не намерих и си поръчах пак от там 2 шишета, шампоана и един слънцезащитен фактор 15 с антиоксиданти за мазна кожа. Поне няколко неща а цената за доставка е все 15 евро. Писах им да ги питам защо доставката до БГ е толкова скъпа и отговора беше че има много малко поръчки от БГ и затова.
Те пък Клиник сложили 0,5% дали въобще ще има ефект а цената му вярвам е същата ако не и по скъп. А и дали  pH ще му е правилния защото според Пола лосионите със салицилова киселина за да вършат работа трябва pH да им е между 3 и 4.

# 4
Да, този на Клиник е препоръчан от Пола, pH-то му е каквото трябва. Ползвала съм и него, но определено на Пола е с по-силен ефект, Клиникският си е просто като добър почистващ тоник.

# 5
Преди няколко години ходих на дерматолог и много горда споделих, че съм си купила такъв лосион със салицилова киселина. Дерматологът щеше да падне от смях, защото салициловата киселина всъщност е най-обикновен аспирин, ама кой да се сети. Голям срам беше  Embarassed.
Отдавна не ползвам такъв продукт, но след като си изразходих ценната опаковка, намерих в интернет описание как може човек да си направи подобен разтвор. Забравила съм какво се слага и в какви пропорции, но не беше трудно и е много по-евтино.

# 6
 Де да беше толкова лесно. Истината е че салициловата киселина и аспирина са много близки но само толкова точно за лицето салициловата е по подходяща и има по изразен ефект а иначе аспирина е АЦЕТИЛсалицилова киселина -разновидност на салициловата но дори различния строеж на молекулата променя някои от свойствата така че не е същото а те двете дори имат различен брой атоми. Не че не са подобни - имам и продукт със аспирин в него но аспирина има по изразено действие като противовъзпалително,дезинфекциращо и успокояващо кожата вещество а салициловата киселина има повече кератолитично (излющващо действие) а на мен точно това ми трябва.
Все пак я кажи ако можеш да намериш тази рецепта а аз вместо аспирин ще сложа салицилова киселина че имам 20 грама струваше само 1 лев но незнам как да я ползвам защото тя е неразтворима във вода а и освен това сместа в която трябва да се разтвори незнам какво рН ще има.
А и на дерматолога можеш да му кажеш че между салицилова и ацетилсалицилова киселина има разлика иначе нямаше да има 2 имена за едно и също нещо и че може в медицината да е светило но в химията малко е позабравил нещата. Занимавам се с химия между другото но човек и сам може да направи справка между двете киселини като им види картинки на молекулите във Уикипедиа и само където ти се е изсмял ти си била много права във случая де да беше се случило на мене да му изнеса една лекция хахаха... ама докторите напоследък не ви ли се струва че позабравят старите изпитани и евтини лечебни субстанции а все се хвърлят от нови на по нови неща с висока цена а недоказани през годините. Но то и хората сме така де и например имам много познати които се учудват на действието на крем здраве и го преоткриват сега и се чудят как може такъв евтин крем да върши такава работа - ами той съдържа цинков оксид субстанция евтина безвредна и доказала се през годините.
Хайде че се отклоних много хахаха... чакам рецептата ако можеш да я намериш

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 19:41 от Анонимен

# 7
Де да беше толкова лесно. Истината е че салициловата киселина и аспирина са много близки но само толкова.
Хайде че се отклоних много хахаха... чакам рецептата ако можеш да я намериш
Аз в своя защита да кажа, че не само, че не разбирам от химия, ами и тя не ме разбира  Laughing Като го обясняваш сега ми е толкова ясно и просто...

Няма да е лесно да намеря рецептата, защото минаха много години и много компютри - не знам къде съм я архивирала. Потърсих обаче в интернет и ето какво намерих:
http://www.livestrong.com/article/193093-homemade-salicylic-acid-peel/
http://www.skincareresourcecenter.com/aspirin-facial.html
http://www.skincaretalk.com/diy-recipes/19263-salicylic-acid-pee … -lemon-juice.html

Трябва обаче да се внимава, защото на мен аспиринът понякога ми докарва червенина на кожата и се получава комичен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт