МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 109 995
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Ванче, какъв е този нов имидж? Wink Flutter Браво на младежа, добре е постъпил преди време! Все така да се обичате!

# 271

Преди 17 години на този ден един юноша бледен събра смелост да ми се обясни в любов...Както са казали мъдрите индианци:
"Любовта трае един ден и той няма край." [/center]
Ванче, Simple Smile,.....как са го казали "мъдрите" индианци....,ееееееееееееееееееееехххххххх  Crazy,
много години още ,запълнени само с този ден ви желая......

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 20:10 от Еластина

# 272
  • София
Днес направихме интервюто за кампанията на радио "Романтика". И двете момичета- Петя и Христина, са много мили и предразполагащи. Отне точно 10 минути по телефона, така че...включвайте се смело! Wink

Ванче, пожелавам ти вашият любовен "ден" да бъде винаги светъл и вълнуващ! Heart Eyes

# 273
Здравей, sweetkids_mama!
Много благодаря за милите думи! Смятам, че ти даде страхотен пример на всички, които се замислят за дете, или за повече деца. Сега работим по интервюта и с други многодетни мами, не мога да кажа кога кампанията ще стартира, но ще те уведомя!  Wink

# 274
  • София
То обяд стана, но по нещо разхладително едва ли ще откажете! Wink

Делници, делници, понеделници... Laughing Спорна седмица на всички работни мравки и пчели-майки! Laughing

Имам едно питане към майките на пораснали деца...Питали ли сте ги какво си спомнят от детството, от случки с вас и оставали ли сте с впечатление, че помнят само родителските ви грешки - моменти, в които сте били несправедливи с тях или гневни...?
Както можете да предположите, сблъскахме рога с най-големия ми син (13г.) и това, което ми каза той ме хвърли в сълзи и размисли...Та, ми е любопитно как е при другите. Какво помнят децата и защо го помнят...и това ли е първото оръжие (вината), което вадят в пубертета, за да ви уязвят. Удивена съм как малките хора нацелват слабите места на големите хора и ги нокаутират...Не че аз не се изправих бързо и общо-взето в първия двубой сме на равно, ама после боли и посинява. Mr. Green (ама пък като си спомня колко добра бях в тия битки като малка - явно това оръжие съм го размахвала умело срещу моите "големи" Grinning...the circle of life, a? Mr. Green).

Та, може да размахате насам някакви размисли по въпроса, пък аз сълзите ще си ги "сбирам в капачка от ракия". Joy

# 275
  • Варна
Ванче, "нормалното", безпроблемното отиват в небитието при всеки човек. Остават запомнени само проблемите. Какво да му помниш на нещо, дето е минало както според тебе трябва? Запомняш си нерешените задачи, защото от тях произлизат потенциалните опасности, сигурно това е вид самозащитна реакция. Помнят се и редките събития, защото са останали много емоционално натоварени.

Ти помниш ли всяко водене на люлки и ядене на сладолед от детството си? Или помниш как чичото от съседния двор ви гони, щото му ядохте от джанката?  Wink

Скоро бях чела изследвания за паметта, ето примерно нещо по темата.

И съвсем да те успокоя, като споделя, че дъщеря ми скоро заяви, че все сме я изкарвали лоша. С баща й зяпнахме, никога не ни е идвало такова нещо наум, критикували сме й поведението, не нея самата. Трябва да предупреждават всяко момиче, което тръгне да става майка, че до един момент ще бъде виновна за всичко в живота на детето си. А после я психотерапевта му, я някой религиозен водач, я собственото му вътрешно прозрение ще го доведат до прошката и приемането, че родителите му не са богове, а хора като него. Затова - смело напред, ехее, още колко бодливи откровения ще ти сервира пубертета, ама да знаеш, оцелява се.  Wink

# 276
  • София
ЛилибонHug, мерси! Друго си е с колега сървайвър да си поговори човек. Wink

И това за паметта е много вярно. И хората помнят избирателно и изопачено, емоционално...Нали ви споменах, че Кати изнамери куп дискове, на които сме записвали моменти от бебешкия и живот, та един диск намерих, на който съм си записала част от дневник, който съм си водила по това време - черно на бяло съм описвала на момента неща, които съм запомнила по съвсем друг начин в главата си. Стана ми смешно как човек може да се самозаблуждава, та и на другите да разказва. Grinning

Вземете си дозата живописно кафе, докато не е станало обяд. Wink Grinning

# 277

Ванче,кафето е невероятно,крада го Simple Smile

# 278
  • София
Днес за няколко часа бях майка на пет деца - ми нищо особено - само най-малкото ме търсеше за игра, докато не заспа блажено.  Wink
После на градинката Кати се занимава с новата си страс - да си намира "пиятелки", пък с момчетата решавахме кръстословица - супер начин да научават разни нови неща. Имах своя момент на слава да съм им по-интересна от компютрите.  Laughing

Хайде, време е за сън!

С безсънните ще се видим по-късно! Wink

# 279
  • Варна
Здравейте,
реших да се разпиша малко че да се знае как е новоизлюпеното многодетно семейство Simple Smile .
Преди да родя все се чудих с какво ли ще е различно новото ми дете, с какво ли ще ме изненада. И ето то какво излезе - бебето наддава много слабо! Аз дето бях курназ кърмачка, вряла и кипяла си мислех, че в кърмнето нищо не може да ми се опре, и някоя майка като ми кажеше, "нямах мляко или бебетo не искаше да суче", все ми беше странно, не ми се вярваше много. И ето на , господ реши да ме накаже за моята самоувероност. Новата ми щерка  не че не обича на гърда, напротив, но забравя какво трябва да прави там, може да виси един час, да си пидремва и посуква по малко, без да изяде колкото трябва, в такива случаи примерните кърмачета се будят дето се вика на всеки час и надават вой, а тя като отлепи и проспива следващо ядене.  Отделно, че не винаги засукваше правилно, понякокага като вземе да подмятка зърното в устата си ме подлудява. Мислех да няма къса юздичка? Изпробвах всичи пози на кърмене, белким вкарам повече кърма в устата и , почнах да я будя на 3 часа , и нощем.  ЛЛЛ консултантите ми викат, трябва да има 10-12 сукания за 24 часа., къде ти, тя като суче по един час, и после спи непробудно как да докарам бройката. И така и кърмата взе да намалява от недостатъчно сукане, а тя сякаш колкото по-малко яде, толкова по-малко и се яде, На консултацията на 20тия ден, се видя, че едвам си е възстановила рожденното тегло, казаха ми да дохранвам или с цедена кърма или с  АМ. И така вече 5 дена, кърмя, цедя, тегля колко  изяла и дохранвам, будя я за ядене, мия шишета , нон стоп, стерилизирам,  Голяма хамалогия, за друго време малко остава, ooooh!  Добре, че майка ми през седмицата  през деня гледа децата, иначе с тая схема на хранене, не мога да се оправя и с тях , а в почивните дни ги поема таткото, То и без друго сутрин и вечер става конфликт на интереси, кой по-напред да храня и обслужвам,  пък и да не пропусна да се изцедя своевременно, Отделно каката е във вихъра на свойта инатливост и отстояване до дупка на всяко желание, всичко трябва непременно и задължтелно да стане по нейния начин,   всяко неизпълнение се посреща с тръшкане и рев, оох и срам не срам  взех да я пляскам по дупето вече , а мъж ми казва , ти много викаш , мног се караш, а те не обръщат внимание. Да и все  още напразно се мъчим да я учим да пикае на гърне, но вече втрори месец ходи и пикие на пода  Mr. Green  а баткото пък горкия все се жалва, че не го гушкам,  Embarassed  защо когато Ния падне и се удари я гушкам, а той като паднел не, ми може ли пък почти 7 годишно момче да плаче за всяка драскотина, а оттделно дето най-често неговте травми са си от невнимание или магария.  А  и той често слага тапи в ушите и си прави оглушки.
 Знам, че ще ми е по-лесно, ако доранвам с АМ, или ако я храня само от шише, ама много държа на това кърмене, не искам да я храня сега само от шише че да не се отбие, а искам да я върна само от гърда да се храни, че то няма таково удобство . Надявам се че малко като позаякне , като  трупне грамчета , да  и се разшири стомаха, и да почне да огладнява повече, и да иска да яде по повече, пък и като наддаде достатъчно ще имам база и аванс да си позволя да поексперилментирам, като махна добавката от шише , и да се мъча да я караме само на гърда. Да ми беше някой казал, че точно от такова естество ще имам прблеми, нямаше да повярвам, винаги съм си мислела , че с често кърмене и слагане на гърда, всичко може да се реши, и уж нямало по-добра помпа от бебето, ама с мойта помпа май повече кърма изкарвам отколкото бебето изсуква, е може ли такова нещо . Хубавото е , че жалание за сукае не и липсва, само дебита нещо много малък го докарваме още. Laughing
И тъй споделих мойте неволи. дано се подредят нещата както трябва с храненето на малката калпазанка. Пък и акъли приемам.

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 13:51 от Saly

# 280
  • София
Saly - Ще се оправят нещата, но ти трябва време.
Бих ти предложила да спрете временно махането на памперса, поне за това да не се ядосваш.
Аз с втория син също си мислех, че няма какво да ми се опре в кърменето, (защото с брат му откарахме до 2г. и 4м. кърмене) ама имаше. Малко сучеше, повече спеше и кърмата ми доста намаля след третия месец. Цедях на всеки час, ама нищо не излизаше... зор с една дума. Сега с третото бебе, нямам никакъв проблем. Давам си сметка, чак сега, че докато кърмех втория син бях доста изнервена и напрегната. Отчасти защото имаше родилно петно на китката на дясната ръка, което се оказа съдова малформация, отделно мъжът ми започна нова работа, която поглъщаше цялото му време.
За да имаш достатъчно кърма, трябва да си спокойна.
Щом вече даваш кърма от шише, опитай вечер, когато мъжът ти си е вкъщи, (ако е възможно разбира се) той да храни бебето, а ти да си поиграеш или поговориш с каката и баткото. Нека после пак той изкъпе бебето, а пък ти се заеми с каката. Ясно е, че ревнува но е малка за да те разбере... Казваш, че децата през деня ги гледа майка ти, това за тебе е помощ, ама за голямата ти дъщеря дали е полезно? Да не си мисли, че стои при баба си, защото ти искаш да си само с бебето?

# 281
  • Варна
Lukasa,
благодаря за съветите! Аз едва от 5-6 дена дохранвам със шише и гледах да не изпускам кърмене. Може би наистина е  добра идеа вечер таткото да храни бебето, но той пък понякога късно се прибира. Ще пробваме все пак .
А иначе, аз преди да изляза в майчинство майка ми гледаше Ния, после майака ми като се контузи, я гледа 1 месец другия дядо, така че тя е свикнала , да е с други хора освен мен, аз повече я гледах последния месец от бремеността, но и тогава често излизаха с някой от бабите понеже в деветя месец много ми тежеше особенно да я гоня по площадките , а и нали си чупих и пръстите (което стана на детската площадка ) Mr. Green
Но това с памперса си го помисли оня ден, дали да не и дадем почивка, даже предложих на мъжа ми, но той не е съгласен. Пък и не съм сигурна дали е добра идеа, Тя макар и да не казва, че има пиш през деня е с гащи, дори  навън. Сменяме ги и толкова.  Така че не знам дали няма да е връщане назад ако почне да ходи постоянно с памперс. Пък и много взе да се подсича това лято от памперсите. Зорът идва от там , че доста често се инати и не иска да седне на гърнето, а знам че отдавн не е пикала и ето след малко се изпикала на пода . Ами просто мозъкът и трябва да узрее .

Ей голяма калпазанка Белослава, уж ревне , че е гладна , а цокне , цокне малко, колкото да засити глада и заспи. Днес я оставих единия път без да я дохранвам (а беше изсукала 30-40 гр), след час и половина даде знак , че е гладна и изсука 20 грама и е то сега пак спи. Но този път я дохраних. Ами съня при нея  по-силен от глада!

# 282
Сали,за памперса-аз съм на мнение да отложите махането,
когато се роди Вяра,София беше на година и осем месеца и си казваше,ако има някаква "нужда",след раждането,обаче,от притеснения вероятно,ревност,започна съвсем умишлено да премълчава,
отложих махането на памперса,след няколко месеца,/след като се успокои/ го махнах за два дни Simple Smile.
За кърменето ти пожелавам успех,съвети за съжаление не мога да ти дам,
Вяра беше много лениво бебе,ядеше от шише по час и половина Crazy,а после всичко изповръщаше Confused,ако ми беше първо дете,100 процента щях да я водя по лекари със съмнения за рефлукс Simple Smile,
та ,тя със АМ и целодневно хранене,първите три месеца ми надаваше по 400-500г. Confused,
Слава Богу,нещата потръгнаха след 4-я месец......

Аз съм в дилема дали да пускам София на детска градина,бях решила уж твърдо,обаче днес ми възникнаха съмнения Rolling Eyes,относно боледуванията ми са притесненията,всеизвестно е,че липсва контрол в това отношение,масово се водят болни деца,барабар с лекарствата,.......та така,аз и без това си гледам Вярата все още,вероятно ще си оставя София в къщи..... Simple Smile
Лека вечер,момичета Simple Smile

# 283
  • София

Saly  ако имаш време пиши ми на скайп Aila_24, да поговорим за кърменето ако искаш Simple Smile
Наистина към момента най-важното е бебчо да хапва за да расте и да има сили да суче. Най-добре е да дохранваш с изцедена кърма в този преходен момент, което именно правиш. От описанието ти, евентуална лека корекция на позата и компресия на гърдата и смяна на гърдите, както и заякването на малката бързо ще оправят нещата.

# 284
Еластина винаги успява да приюти заблудените овце Embarassed Laughing- отговарям на предизвикателството:
http://vbox7.com/play:ae72a7c8, http://vbox7.com/play:14dab58f с друг жанр Wink и малко хеви балади, щото съм на такава вълна - http://vbox7.com/play:a32dfd33, http://vbox7.com/play:9cf46302
Сали, аз не съм привърженик на крайностите - моите уважения към ЛЛЛ, но като няма как - няма! Вслушвай се в ритъма на бебото и ще се напаснете в някой момент! наддаването не че не е важно, но ..........
В един момент си помислих, че нямам място в темата - моите деца не ме слушат, ядосвам се, понякога имам чувството, че няма да понеса всичко това - явно не е единичен случай, за което се радвам (в смисъл, че не е само у нас), давайте - кажете, че не само успехи жънете Mr. Green
Изомрявам се, не смогвам, понякога сълзи ми се стичат от безсилие, при вас така ли е? Знам, че многото деца ....бла-бла-бла... да, героиня съм, справям се - кога зле, кога не много - при вас така ли е? Ясно е, че децата ни не са безпризорни, необгрижени и пр. Преди темата беше за ежеденевните ни проблеми - тях ми е най-трудно да прескоча, вие как се справяте? Само в моя телевизор ли има повреда?

Дъщеря ми харесва: Уака уака, Лока лока, и .... Шакира, Шакира... Joy както следва: http://vbox7.com/play:8a80f1da, http://vbox7.com/play:56f6fd6e, http://vbox7.com/play:908d4526&al=2&vid=276321 - аз също!

Любимата и песен обаче е: http://vbox7.com/play:2737e2b2 всеки ден започва с нея - какво да правиш, дете с наследственост!

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 22:29 от Дива ирландска пешеходка (LSD)

Общи условия

Активация на акаунт