МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 109 566
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Добре дошли на новите мами!

Мони , дано само добри новини да ни споделяш  Peace

Сузи, ти си направо героининя. Браво, че ти са толкова умни и сърдечни момичета. А без кола наистина е много трудно да се справиш.
Ето аз не съм шофьор и е много тъпо мъж ми да го откъсвам от работа да ни вози като се наложи, знам че ми трябва да карам , особено с 3 деца, ама пусто три пъти ме късаха на кормуването и нещо ми мина мерака. Но сега се замислям сериозно, пак да подновя това начинание. И в тази възка, ако някоя мама от Варна знае добър инструктор, моля да сподели, може и на лични. То не че ако взема книжка и съм станала шофьор, а и би било безотговорно прясна шофьорка да возя децата, но все трябва да започна от някъде.
Славке честит ти рожденник,   bouquet Аз пък утре имам, т.е вече днес  -  първородното ми чадо става на 7 години  bdbaloni
Хайде лека, че трябва да опаковам подарък. Който утре сутринта да бъде намерен до леглото  Laughing

# 541
  • София
Мони, радвам се на подобрението при твоите момичета! Само така! Peace

marychery  и marti2001, добре дошли! welcome

Сузи, жалко за закриването на вашето клубче! Sad Дано намериш някакъв поносим вариант за транспорт до новия клуб! А момичетата ти са много добрички! Heart Eyes

За подреждането моите не се сещат сами, но поне вече стигнахме до етапа да си почистват стаята без мрънкане, когато им кажа.  Simple Smile Досега много се ядосвах, че трябва да им напомням, но сега вече разбирам, че друг начин няма и престанах да се нервирам. Приех, че е мое задължение да ги организирам- с надеждата, че това ще се превърне в техен навик в бъдеще.
Малката също си прибира играчките- основно конструктори или игри, с които е играла. Понякога с голям ентусиазъм, понякога изобщо не ме отразява. Laughing

Синът ми (да чукна на дърво!) тази година се отнася сериозно към уроците си. Зорница вече не ходи на занималня и си подготвя сама домашните. В началото се разсейваше и забравяше някои задачи, но започна да си записва всички домашни от деня на едно място и й е по-лесно да проверява дали ги е написала всичките.

За ядосване-намира се за какво да ме ядосват. Косьо забрави за два важни ангажименти, докато беше навън с приятели....говорихме, поскарахме му се...мисля, че осъзна грешката си и се надявам да не я повтори. В момента Галя най-много изпитва търпението ми. В много инатлив период е, на всичко реагира с "не" и "няма" . ooooh! Хем й се иска да е голяма, хем иска някакси да си остане бебе.

И аз гласувам за 3 декемвриPeace

# 542
  • София
Мони - чудесни новини, дано да ни ги съобщаваш по-често.  Hug

marychery и marti2001- добре дошли.

Сузи - ти направо си си Супер мама, браво! Аз не бих успяла без автомобил...

Saly - да ти е жив, здрав и добър младежа.

Да ви се оплача от най-големия син - сега е подготвителна група в ДГ и учителките му казват, че говори в час, заедно с тях. Надвиква се с другите деца и им пречи да слушат урока. Вкъщи, като говорим, че така не се прави, само се смее - шегичка му се струва. За почти всичко се пазари с нас, не чува, върши глупости и малкия само ходи след него и се опитва да повтаря всичко, после реве и се сърди...
Записахме го да ходи да се катери на стена два пъти седмично, та да изразходва енергия. Занятието е около час и половина, но той, като се прибере, тича и беснее с брат си, все едно сме го държали вързан... Все по-често се карат за играчки...
Миналата събота имаше организирано спортно мероприятие "Малките могат" в НСА. За два часа  студенти им показаха 13 вида спорт (по 10 минути на всеки).  По този повод, утре ще ходим да му търсим и хокей на трева, че много му хареса...

# 543
здравейте момичета Grinning

на Мони да кажа, че се моля за новородените и момиченца и браво за хубавите новини!!! Praynig

Сузи, много ви е тежка програмата, но такива добри деца явно дават нечовешки сили Simple Smile въпреки това времето тепърва ще се разваля и без кола ми се струва непосилно Tired

Сали, ЧЕСТИТ РОЖДЕНИК  bouquet  да расте умен, силен и здрав  ura

Марияп, много, много нелепа ситуация Confused

Лукаса, изберете му спорт изискващ много енергия, та да си го прибирате омаломощен Joy

моят малък син тръгна на ДГ началото на октомври. на 17 имаше РД и планувахме да празнува с децата в групата. поръчахме голяма торта, балони, ала-бала... ноооо няколко дни преди това се разболя. на рождения си ден беше толкова зле, че и на подаръците си не успя да се зарадва. сега съм в болница с двете малки деца с диагноза вирусна пневмония с бактериална инфекция и като бонус - усложнение двустранен отит Cry наблъскаха ги с антибиотици, първите в живота им и на двамата, но понякога се налага... днес извиках двете баби за 2ч. да гледат по едно дете, а аз отидох с големия, че е рожденик идната седмица, а не бяхме организирали праненството покрай тревогите с дребните... таткото ни замина на рейс и ще сме сами за всички празници до края на годината. обмислям малкия да го спра от градина за зимния период и да си ги гледам в къщи със сестра му, не ми тежи, даже по-добре ще се чувствам така май Sunglasses

# 544
Тедивас, спрях я от градина,защото емоционално се срина, а после като резултат от това -и физически, трудно ми е, защото следобяд Васко трябва да  се подготви за другия ден, а двете девойки кръжат около него, с химикали и флумастери,готови да драскат и да унищожават Simple Smile, аз го пазя Simple Smile, добре че се справя сравнително лесно и бързо,
ами, така реших за ДГ, 34 деца накуп с една учителка, няма как да е спокойно, за вирусите пък въобще да не говорим, че си ги въртят целогодишно, София е зряла за възрастта си, стресира се от непровокираната агресия от някои дечица, то те са си бебета още , де, някои нямат  3-и годинки, учителките гушкат по цял ден ревящите, а останалите общо взето се гледат, госпожите им са страхотни, но системата е объркана......
Мария-много неприятно, наистина, аз за един месец, покрай Васковото училище се нагледах на агресия, нетолерантност и други подобни, децата се напрегнати, родителите явно също, не е за оправдание, просто констатация , аз съм от онзи тип родители, дето все детето си обвиняват и май греша Confused така съм възпитавана ,да се оправям сама, да търся причините на проблемите в себе си.......сега го отчетам като грешка, ама......
На всички пожелавам здраве и спокойствие/от всякакво естество/

# 545
Здравейте, аз рядко пиша, ама най редовно ви чета! От срещата миналата година сме силно впечатлени цялото ни семейство. Само да сме здрави, със сигурност ще дойдем. И ако трябва да се помага нещо, с удоволствие ще се включа.

# 546
Скромно да почерпя - и аз днес имам рожденик. Кардам днес навърши 12 години newsm44
Бягам между два купона и нямам много време да пиша, но пък ви чета редовно! Надявам се болестите и недоразуменията да отшумят бързо! Желая ви повече усмивки, кураж и добро настроение!
Добре дошли на новите мами - нещо май се почувствах малодетна спрямо вас! Laughing
Еластина, благодаря -  чувствам се длъжна да отговоря http://www.youtube.com/watch?v=gmGYy2mkzcw

днес може и да сме малко по http://www.youtube.com/watch?v=KcmDE-Qtmmw

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 18:00 от Дива ирландска пешеходка (LSD)

# 547
Сали,Дива пешеходке  Hug честити ви рожденници! Да са ви живи и здрави, да ви слушкат и да са много,много щастливи!
Теди, мила, за Мерито това е удоволствие.Освен това е и много талантлива и ако сега я спра ще се чувствам виновна след време.Иска ми се да можех да кача тук един клип, но не знам как става Embarassed А ти не си написала нищ за вас. Как сте? Hug
Meriyap  Hug това,което си преживяла е ужасно.Думи нямам направо. Дано повече никога да не ти се случва подобно нещо Hug Hug Hug
Сали и аз не си взех кормуването от първия път Embarassed и от втория също Joy Joy Joy, е спокойно мога да кажа че вината не беше в мен. Веднага щом смених инструктора си взех изпита без грешка. Преди това ме късаха 4 пъти без да кажат защо и ми искаха все повече и повече пари. Според мен ако можеш изкарай си курса,просто е необходимост.
Сладка мама Hug значи е напълно нормално да се инатят и да не подреждат.Ама ми се иска някак си... да неизглеждам по този начин smile3512
Лукаса Simple Smile в описанието ти на държанието на малкия припознах почти всички момчета от нашата градина Laughing И това ще мине. Успех с хокея! Явно дребосъчето ти е пълно с енергия.Нашите деца дори и след гимнастика не спират.Другите обикновенно са капнали, а мойте
търчат ли , търчат.
Sophiepp Hug Миличка, пожелавам ти бързо оздравяване на мъниците.Ако ще ти е по удобно спри малкия, ще се забавляват заедно вкъщи и даже ще им е по интересно.
Еластинка и аз така правя, но разбирам, че не  е правилно! Така научих дъщеря ми да отстъпва за всичко.Все и казвах, че тя е по разумна, да не обръща внимание и тн. И сега се опитвам да я отуча защото го позволява във всяка ситуация!
Ех, днес всичките мили думи които прочетох ще ми дадат самочувствие за цяла година Hug Благодаря на всички. Лека ви вечер на всички!

# 548
  • София
Сузи, 9 години въпросът с подреждането ми е бил източник на непрестанни ядове. Казвам " девет", защото приемам, че някъде от четиригодишна възраст съм вменила това като съзнателно задължение на сина ми. Ядосвала съм се, че не им прави впечатление, когато е разхвърляно, и никога не се сещат сами да си подредят. Още повече съм се ядосвала, като бяха по-малки и ме заболяваше устата да повтарям, че трябва да си почистят, а те се правеха на разсеяни, забравяха или започваха да мрънкат и да си измислят причини да отлагат. В последно време стигнах до извода, че не мога да очаквам от тях същото критично отношение към безпорядъка, каквото има възрастният човек. За тях безпорядъкът в стаята е нормалното следствие на ежедневните им занимания и игри и е част от естественото обкръжение. Следователно навикът за подреждане трябва да се възпита. Няма как да очакваме, че с един-два скандала децата някакси ще се пре-програмират и няма повече да има нужда да им се напомня. Реших, че на първо място трябва да се дава пример. Започнах да разтребвам стаята им заедно с тях, като обяснявах на какво трябва да обърнат внимание и как да организират самото почистване. Постепенно започнаха да се справят много по-добре и сега остана само задължението просто да им напомням.

По същата причина, ако малката каже, че не иска да си прибере играчките, аз й предлагам да й помогна и знаеш ли, в 95% от случаите тя веднага се съгласява. Wink

ДИП, честит рожденик! Много здраве и успехи в училище, и да ви ядосва само за дребни неща! Hug

# 549
  • Варна
МониHug дай боже само  с хубави новини да се връщаш от болницата. Преди 2 дни се видях с моя позната, която роди преждевременно своето бебче - 700г. Но след близо 3 месеца девойката си е вкъщи и се гушкат с мама. Желая ти и на теб същото щастие  Praynig.
Сали, ДИП, да са ви много здрави рожденниците и много успехи!

Битовизмите, ах битовизмите. Тази вечер напараво ми идеше да се гръмна. От 7ч. сутринта готвя, прибирам, чистя и резултата в 20 ч. - нито е прибрано и чисто, нито е останало сготвено. Twisted Evil Ама да сме живи и здрави, на другото му се намира оправия.
Лека вечер на всички!

# 550
  • Сандански
sweetkids_mama Много хубаво казано,наистина е така,но само трябва да почна да имам и аз търпение и да гледам на разхвърляната стая като поле за творческа изява Mr. GreenМоите двама калпазани като им кажа да си разтребят и почват да се обясняват"ама аз не съм разхвърлял","кажи на бате","кажи на Влади",НО само като ги погледна и кажа "ВЕДНАГА" да видиш как за 5 минути всичко си е по местата(нищо,че след 10 мин пак си е същото Mr. Green).Деца,какво да ги правиш Crossing ArmsА и като са момчета май безпорядъка им е характерна особеност Twisted Evil(може и само така да си мисля,защото нямам момиче).

Хайде хубав ден и по-малко битови проблеми,а повече щастливи семейни мигове  bouquet

П.П.Ще гласувате ли?

# 551
  • София
mariyap, гласувахме  Wink Съжалявам за случката в училище. Дано твоето детенце не го помни дълго. Между другото имаме обща приятелка във фейсбук- Мариана  Laughing

А по въпроса за прибирането... нямам коментар. Приказвам си, викам си и пак аз си оправям. В редки случаи се включи и още някой, но като цяло не им се правят такива усилия. И големите, и малките- резултата е един и същ  Sad

Сузи, знам колко им харесва на децата да тренират, но за твоето здраве май никой няма помисли  Hug Е, успех в кръстосването на града и много здрави нерви.

Честито на мамите за порасналите деца. Да растат здрави и за гордост на родителите си!

sophiepp, голяма прегръдка за преживяното  Hug Ще си отпразнувате и без повод, само да сте здрави.

Lukasa & Te, сигурно му е скучно на човека. Знам, че трябва да се учат вече да са по- съсредоточени и да се трудят над задачите, но...явно детето си има нужда да изразходва енергия. Не се чувствай виновна за това.
Много ми е неприятно като се изкажат госпожите така, сякаш аз съм виновна за поведението на детето ми във всяка ситуация. Ами то е личност, с различен темперамент, чувства и потребности и въпреки възпитанието не може да е винаги в точните рамки, в които на някои им се иска. Не се притеснявай, в края на краищата май те трябва да го заинтригуват и да го накарат да е по- старателен, а не до го критикуват.

# 552
Благодаря за поздравите, след два дни всенародни тържества най-после съм сама и на спокойствие.
Първо да се похваля (ама с малко предистория, че иначе няма как да вникнете в подвига ми (леле колко съм скромна Rolling Eyes)) Имаме едно агне дадено на съхранение от нашия кум от някъде април. Та, все се каним да го изядем, обаче някак не можем да се напаснем времево с компанията. И видиш ли, точно вчера се оказва денят Х в който всички са свободни. В същото време, нали, ние имаме рожденник и сме запазили място за забавление за сутринта. Обаждаме се на някакъв готвач, дето ни обявява цена от 60 лева за печене + плънка+ нам`си кво там да му го занесем в 13 часа. Да ,ама ние в 13 часа сме на рождения ден и ... по дяволите! 60 лева! Та, решавам аз за пръв път в живота си да пълня агне - три деца съм отгледала, едно агне ли ще ми се опре! Речено, сторено! Вярно, закъсняхме с 30-40 минути (не, че някой го е забелязъл - ние по принцип сме вечно закъснавящи Embarassed), обаче се справих префектно, плънката ми не беше суха, корички и и пр. - всичко както му е редът! Та, в тоя ред на мисли заради споделеното от Сали и Сузи- всичко е възможно при добро желание и добра организация! Аз също не съм шофьор, преживелиците ми по тоя повод са в старите теми - ами, справям се - кога добре, кога не толкова... Книжката ми още стои или вече не в КАТ, май съм загубила права след толкова години. Вярно, че съм ограничила изявите в близките райони на София (което си е почти равносилно на периметъра на един по-малък град), но така де - има светлина! При силно желание и известен компромис - всичко е възможно!

# 553
  • Варна
ДИПsmile3501 Аз бих се отказала от агнето, но такава работа не бих свършила.
mariyap, да ти кажа  дъщеря ми имаше един период 3-4-5 годинки, в който не можеше да се отвори  вратата на нейната стая от разхвърляни играчки. Така, че не е до момче/момиче дали ще прибират или не. Сега вече много се включва в домакинстването, а аз гледам да включвам и дребните до където им стигат възможностите.

# 554
Ами, всъщност не е кой знае какво като изпълнение - просто се настройваш, че готвиш ... съвсем малко повече от обикновенно Joy

Общи условия

Активация на акаунт