Грижи за косата - 84 - място за всякакви въпроси

• 52 618
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Мацки, маската на Орзен с бира е божествена  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes До сега никога косата ми не е изглеждала така страхотно! Горещо я препоръчвам  Peace

# 121
ако имаш предвид - преди шампоана - пробвай се - дали ще ти хареса, може да се отаази на цвета (да сваля боята)  Peace

но заложи на продукра след шампоана (за добра хидратация) и стилизната (да задържи влагата и оформи )  Peace
Какво например като вид продукт(маска ли какво ли ),за марката ясно,че трябва да си преценя?както и за стилизанта как да разбера кой задържа влагата?Мерси

# 122
Мацки, маската на Орзен с бира е божествена  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes До сега никога косата ми не е изглеждала така страхотно! Горещо я препоръчвам  Peace
а тази маска за определен тип коса ли е?Боядисана,суха или може за всяка?

# 123
  • в 1001-та нощ
Jana d' Ark колко е дълга косата? Боядисваш ли я? Какви продукти ползаш сега? Как я стилизираш?

*БадеМ - да - маската и стилизанта, като ги избираш - гледай да пише, че хидратират, задържат/заключват влагата  Peace

# 124
  • София
Здравейте мили дами  Hug Искам директно да ви разкажа за моя проблем: косата ми принципно е с мазни корени - мия я на два дни, като сега лятото често на втория ден я връзвам, тъй като се е поомазнила горе и не ми е комфортно да я развявам свободно. След всяко измиване и преди сушене й слагам пяна, уж за термична защита от сешоара. В момента използвам на Тафт черната, тази дето сега я рекламират за фини коси. Обаче пустата коса взе, че стана доста суха към краищата. Имам една маска на Билка, която поставям само в краищата, но ефекта е 0. Последната фризьорка, при която ходих ми каза ад ползвам кристали - да, ама така косата ми увисва и става по-кофти от тях, тъй като е тъничка и пръхлива някак си, няма обем в корените (то не че принципно има, ама пак е по-добре). Та, молбата ми е, ако може да ми препоръчате нещо, което хем да подхрани краищата, хем да има все пак термична защита, а и да не утежнява допълнително косата ми (то надали има нещо подобно  Crazy ама все пак да питам). Преди време правих домашни маски, ама сега нямам никакво време  Sad Мноооооого благодаря предварително и се извинявам, ако вече е дискутирана темата!

# 125
  • в 1001-та нощ
със сигурност пяната е много неудачно решение  Peace и именно тези стилизанти спомагат за бързото омърсяване, което ти изглежда, като омазняване и оставя краищата сухи

вземи си истински термопротектор и стилизант, който задържа влагата под него

за краищата може коприна - но само по тях и малко - да не ги оклепаш  Hug

маската е важна - за да хидратира, а стилиантите (не пяна) - да заключат влагата в косъма и термпротектора да пази от топлото  Peace

маската трябва да е хубава и да върши работа, за да има какво да завършат стилизантите  Peace

# 126
  • При децата ми
със сигурност пяната е много неудачно решение  Peace и именно тези стилизанти спомагат за бързото омърсяване, което ти изглежда, като омазняване и оставя краищата сухи

вземи си истински термопротектор и стилизант, който задържа влагата под него

за краищата може коприна - но само по тях и малко - да не ги оклепаш  Hug

маската е важна - за да хидратира, а стилиантите (не пяна) - да заключат влагата в косъма и термпротектора да пази от топлото  Peace

маската трябва да е хубава и да върши работа, за да има какво да завършат стилизантите  Peace
Какво ще рече истински термопротектор и стилизант? Може ли примери? Blush Също така може ли да препоръчаш  добра маска за коса, която да хидратира? Hug

# 127
никой не  ме пита, но да похваля 1 маска, която ме спаси от ножицата, докато бях бременна, защото косата ми се беше изсушила страшно много Peace

http://www.gala.fr/var/gal/storage/images-versioned/319797/1-fre … ne1_reference.jpg

# 128
Jana d' Ark колко е дълга косата? Боядисваш ли я? Какви продукти ползаш сега? Как я стилизираш?

*БадеМ - да - маската и стилизанта, като ги избираш - гледай да пише, че хидратират, задържат/заключват влагата  Peace
Тоест маска да речем за руси кичури или изрусена коса ми върши работа?Друг продукт трябва ли ми ?

# 129
никой не  ме пита, но да похваля 1 маска, която ме спаси от ножицата, докато бях бременна, защото косата ми се беше изсушила страшно много Peace

http://www.gala.fr/var/gal/storage/images-versioned/319797/1-fre … ne1_reference.jpg

А боядисана ли ти е косата?и колко струваше маската?

# 130
  • в 1001-та нощ
Hrispa76 - пяната е стилизант  Peace но не е термопротектор - почти всяка проф. марка има такива спрейове - ЧИ, Биосилк, Шварцкопф ...

спрейовете за термозащита са незабележими, не утежняват, не стилизират - само пазят от топлото и някои имат лека фиксация  Peace

в хидратиращите маски има масла, пише си, че са хидратиращи, след тях косата не остава твърда и суха, ами напоена, особено ако се подържат 20 минутки и леко се нагрее

според типа коса и нуждите й - може да има и протеини (особено, ако се боядисва ...)

масовите маски - са основно силиконови, Люлякова - не веднъж е обяснявала за Орзен - в началото има добро усещане, заглажда косъма, но с времето не го храни и той вехне, такава куха красота е до време.....след месец идв аусещането, че маската не действа, а всучщност - косата "гладува", за една нетретираан коса - може да е добре  Hug

# 131
  • в 1001-та нощ

Тоест маска да речем за руси кичури или изрусена коса ми върши работа?Друг продукт трябва ли ми ?

не съвсем, забравих ти косата - обичайно продуктите за боядисвани коси са много леки - за да не действат на цвета  Peace

# 132

не съвсем, забравих ти косата - обичайно продуктите за боядисвани коси са много леки - за да не действат на цвета  Peace
Ами косата ми е с тънък косъм,но е сравнително гъста,омазнява се на 3,4 ден,не е суха,общо взето нормална,но понеже от няколко дни направих руси кичури на най-горния пласт(отгоре) на косата искам да и взема нещо ,за да я запазя и да изглежда добре,ако се сетиш за продукт сподели,ако не сега гледам в рибката ще подбера някои и ще те питам,предполагам,че чак реконструктор не ми трябва нали ?

# 133
  • в 1001-та нощ
сетих се Wink))  Hug

чак рекоснтруктор не ти трябва Wink))

Интенс рипеър е хубава маска, но пак не знам да не ти е тежка  newsm78

Лореал имат серия за кичури - Лумино контраст - тя е по-лека - мое би ще ти е добре  Peace

# 134

А боядисана ли ти е косата?и колко струваше маската?

не, но косата ми беше като слама по краищата.
Цената беше между 20 и 30 лева по мои спомени (беше преди повече от година  Blush )

Общи условия

Активация на акаунт