Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за грижа за косата при загуба на коса и тънка коса, включително боядисване?
Какви са причините за косопада и как можем да се справим с него?
Какви са препоръките за грижа за косата при излагане на слънце, морска вода и хлориран басейн?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за грижа за косата при загуба на коса и тънка коса, включително боядисване?
При тънка коса е важно да се избягва агресивната употреба на продукти, да се поддържа хидратацията на косата, да се избягва честото използване на сешоар и преса, да не се използват агресивни химикали за боядисване и да се използват специализирани продукти за сгъстяване, подхранване и възстановяване.
-
Какви са причините за косопада и как можем да се справим с него?
Косопадът може да бъде причинен от различни фактори като сезонни промени, хормонален дисбаланс, стрес, лоша диета, липса на витамини и минерали, бременност, кърмене и други. За справяне с него е важно да се консултирате с лекар, да поддържате здравословен начин на живот и да избягвате агресивни химикали в продуктите за коса. Освен това използването на специализирани продукти за борба с косопада може да бъде от полза.
-
Какви са препоръките за грижа за косата при излагане на слънце, морска вода и хлориран басейн?
При излагане на слънце, морска вода и хлориран басейн е важно да се използват специализирани продукти за защита на косата от UV лъчите и химикалите във водата. Също така носенето на шапка и избягването на прекомерно мокрене на косата в солена или хлорирана вода са важни мерки за поддържане на здрава и красива коса.
-
Какви са препоръките за грижа за косата, включително продукти и процедури за различни типове коса (права, къдрава, падаща) и състояния (косопад)?
-
Кои са най-ефективните продукти за суха коса?

Новичка съм във форума, но искам да споделя с вас моят опит в грижата за косата. Като тинейджърка имах нормално гъста коса със страхотен блясък, но за сметка на това бях възпълничка
Стана доста по - редичка. Какво ли не ползвах, за да спра косопада - Виши, Фито, нищо не помогна докато само не спря да пада. Въпреки това всекидневно й обаждах терор със сешоара и пресата. В един хубав ден пък реших да се подложа на студено къдрене и сигурно се сещате какъв беше резултата след няколко месеца
И така от коса до средата на гърба се постригах на високо каре саво и само да махна изгорелите къдрици. От тогава започнах да се замислям за някаква маска и открих домашната с тривитаминола
Първоначално слагах зехтин, но веднъж реших да пробвам с домашна свинска мас
Резултата беше очарователен! Това не беше косата ми - една жива, лъскава! Даже почна да ми расте нова косица
Е, не стана като в ранните ми детски години, но доста се възстанови. Следващата стъпка беше да я мажа с бадемово масло като почна да ме мързи да си правя маската. Омазването беше тотално, но ефективно
Заедно с това ползвах и маска за коса на мил мил, от която съм страшно доволна
), както и стилизанти (освен в редки случаи).