Грижи за косата - 84 - място за всякакви въпроси

• 52 578
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Eто ги обещаните снимки  Simple Smile

Това е първата четка, която не ми скубе косата:

Тази четка е направена изцяло от един материал и беше значително по-скъпа от другата.

Еее супер, преди малко си купих точно такава четка - от дърво и естествен косъм, утре ще я пробвам. Дано наистина не скубе. От скубещите имам няколко броя, но не съм доволна, а и не успявам добре да си изправя косата с тях.

# 106
  • При децата ми
B&C,благодаря за отговора! Точно такава, като на втората снимка няма си взема никога!  Stop

# 107
Здравейте, момичета  Flowers Bouquet Новичка съм във форума, но искам да споделя с вас моят опит в грижата за косата. Като тинейджърка имах нормално гъста коса със страхотен блясък, но за сметка на това бях възпълничка  Embarassed Реших, че е време нещата да се променят и отслабнах доста, но постепенно - в рамките на година - две. Косата ми обаче пострада  newsm45 Стана доста по - редичка. Какво ли не ползвах, за да спра косопада - Виши, Фито, нищо не помогна докато само не спря да пада. Въпреки това всекидневно й обаждах терор със сешоара и пресата. В един хубав ден пък реших да се подложа на студено къдрене и сигурно се сещате какъв беше резултата след няколко месеца  Crazy И така от коса до средата на гърба се постригах на високо каре саво и само да махна изгорелите къдрици. От тогава започнах да се замислям за някаква маска и открих домашната с тривитаминола  Heart Eyes Първоначално слагах зехтин, но веднъж реших да пробвам с домашна свинска мас Wink Резултата беше очарователен! Това не беше косата ми - една жива, лъскава! Даже почна да ми расте нова косица newsm44 Е, не стана като в ранните ми детски години, но доста се възстанови. Следващата стъпка беше да я мажа с бадемово масло като почна да ме мързи да си правя маската. Омазването беше тотално, но ефективно  Wink Сега се мажа с кокосово масло и виждам даже, че е придобила и видимо повечко обемец Peace Заедно с това ползвах и маска за коса на мил мил, от която съм страшно доволна Heart Eyes Днес си взех и маската на орзен и тези дни ще я пробвам. А и последно - косата ми е черна, а в най - скоро време мисля да се правя на руси кичури на шоколадова основа Crazy Изводът от този дълъг пост е, че с достатъчно грижи и не много средства всяка коса може да е зашеметяваща Heart Eyes

# 108
Аленка опитах се да ти пусна писмо,но пише,че ти е запълнена кутията  Heart Eyes

# 109
Здравейте момичета .И аз да ви питам нещо свързано с косопада.Ползвали ли сте този продукт:http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=227&products_id=2400.

# 110
  • в 1001-та нощ
Аленка опитах се да ти пусна писмо,но пише,че ти е запълнена кутията  Heart Eyes

още, като отговарях на последното ЛС - и твоята беше пълна  Peace (и все още е  Peace)

моята я разчистих преди малко  Hug

# 111

още, като отговарях на последното ЛС - и твоята беше пълна  Peace (и все още е  Peace)

моята я разчистих преди малко  Hug
Аленка,пратих ти писмото Simple Smile Пак да се съветвам с теб сега като имам кичури Икаров по краищата върши ли ми работа или да включа и още нещо и какво?Като косата ми е къса ,кичурите са само на горния пласт на косата

# 112
  • в 1001-та нощ
ако имаш предвид - преди шампоана - пробвай се - дали ще ти хареса, може да се отаази на цвета (да сваля боята)  Peace

но заложи на продукра след шампоана (за добра хидратация) и стилизната (да задържи влагата и оформи )  Peace

# 113
malka_mravka, сигурно си знаеш, но ако корените се омазняват трябва да си измиваш скалпа 2 пъти и никакви маски и балсами в корените, защото и такива неща съм чела и това е основната причина за бързото омазняване Peace

# 114
Мерси за отговора Люлякова    Hug , най-често измивам косата по веднъж, не знаех че е необходимо 2 пъти, чувала съм, че по-скоро така се "премива" Crazy ще се поправя.
Маски и балсами слагам само надолу по дължините, никога в корените. В момента използвам двувалентния шампоан на Керастаз, но съм едва на 2рото измиване и не мога да преценя все още има ли ефект при мен  Simple Smile ще дам отзиви по-нататък  Hug

# 115
  • в 1001-та нощ
премиването зависи по-скоро от шампоана и количеството  Peace

След първото измиване косата е почти чиста и при второто изиване е нужно по-малко количество шампоан  Peace

# 116
Аз пък от няколко дни забелязвам, че имам по някой и друг косъм, който цъфти, направо съм в шок, защото никога не ми е цъфтяла косата. Чудя се дали е възможно да цъфти от тъпа маска? Имам някаква на Ейвън с маслина, който слагам само за да ми се махне и да си купя някоя професионална. Другата ми идея е от фризьорката да не й е скапана ножицата.

Искам и да ви питам серията Абсолют рипеър( на нея съм хвърлила око за момента), дали е много тежка за косата. Моята беше мазна в корените и от скоро суха в крайщата, но няма и обем.
Харесала съм всичко от серията, маска, шампоан и балсам и се чудя дали да не ги мацна всички  Embarassed, ама искам първо да се консултирам с вас  Hug.

И освен тези 3 неща, какво друго да взема, за мазане след баня( освен термопротектора, при сушене)
  bouquet

# 117
  • в 1001-та нощ
мисля, че ще ти е в повече, освен, ако не я ползваш само за крайчетата  Peace

за цъфтенето - също - неподходящ шампоан; недостаъчен финиш ....липса на термопротектор ...

# 118
Алена, а какво може да ми препоръчаш да си взема?

Мислех да е Керастас зелената серия, но честно казано, ми идва малко скъпа, сега точно преди летните почивки и предпочитам да е нещо по евтинко.

Аз сега не използвам протектор, защото нито я суша, нито пък изполвам преси.

# 119
Здравейте, опитах се да намеря сама отговор на въпросите си... из темите и съм сигурна, че са някъде там, но просто съвсем се замотах с толкова много информация. Ще съм благодарна, ако някой ми даде някакви препоръки.
Та, на въпроса... косата ми е светло кестенява, не особено гъста, с тънък косъм и доста чуплива. Наскоро пробвах един спрей за изсветляване, след който наистина свалих 1-2 тона и изглежда доста естествено, но както и очаквах се изсуши и къдриците се отпуснаха и разхвърчаха.
Търся нещо за хидратация и оформяне на косата - шампоан, балсам, продукт за оформяне без отмиване с лека консистенция (да не утежнява и да не втвърдява косата). Принципно не ползвам преса и сешоар (рошава ми отива  Joy ), както и стилизанти (освен в редки случаи).
И тъй като за всичките ми претенции не стои кой знае какъв фонд в тази насока ми се иска да не са особено скъпи (навита съм и на по-малка разфасовка за начало).
И само да добавя, че смятам да нападна магазинчето на алабин за целта Wink.

Общи условия

Активация на акаунт