Грижи за косата - 84 - място за всякакви въпроси

• 53 713
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Мацки, значи последно си чакам ампулата, а това за 56 лв. не знам няма начин да го взема, не доставят ли по-малки разфасовки.  Laughing
Иначе и това си харесах, дали е добро? http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=213&products_id=2020
Червената маска и аз я гледах, но щом има възможност да ми изсуши косата, по-добре не.
Косата ми не е субективно тънка, фризьорите също си ми казват че е тънка, това си е по рождение.
Ампулите B и C бяха ок първия ден беше мека и лъскава, после на следващия пак си беше изтощена.
А това ли е ампулката? http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=230&products_id=1564
Този артикул ще бъде наличен КЪМ понеделник 11 юли, 2011. Към, евентуално. Grinning

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 12:25 от kiticat

# 346
Аз чета темата от около месец.
Старая се, да събера парички за да си купя всичко необходимо за моята коса.
Алена - направо ме изумяваш.
Сега ще помоля и аз за профил от твоя страна.Честа публикациите и се опитвам да се оприлича с някой, но май няма да стане. Какви продукти ще ми препоръчаш. Разбира се ако имаш желание   bouquet
Ето инфо за косата ми: изрусявам я(с боя изсветляваща до 7 тона на Фрамеси) с окислител 6%.
Цвета ми е добре(липсата му), но косата си се изсуши. Нищо, че е доста щадяща за изрусител.
Попринцип ми е доста гъста косата. Тънка, но гъста. Есента доста опада и сега имам доста стърчащи носи косми. Освен това се къса доста.
Използвам Абсолют репеър за шампоан (адски доволна, косата пие направо от него), маската ми е пак на Лореал, но не е професионална - тотъл репеър 5(много съм доволна за непрофесионален продукт, смазва я супер, но е на свършване вече). Купих си протеинов реконструктор на Джойко и много ми помага. Слагам кристали чат-пат.
Правя маска с масла и много ми допада - глицерин, рициново масло, зехтин, жълтък, малко ром.
Това са грижите.
Искам да пусна адекватна снимка, но няма как сама да се снимам, ако се наложи ще опитам.
Какво би ми препоръчала за по-натам и още нещо в допълнение? Мисля, за тази червената серия на Лореал.....
Дано не съм досадила  Peace

# 347
Мацки, искам да помоля за предложение.  Simple Smile
Много ми е тънка косата, нямам оплаквания, грижа се, но е тънка, като детска косичка  Grinning, пък и я боядисвам.
Използвам, в ролята на стилизант, крема за плътност на Биосилк: и много го харесвам. Съвсем малко количество по дължините прави чудеса. И е много икономичен. Та, след всичко това, да се чуди човек какво изобщо искам.  Grinning
Но, на свършване е, и колебанието ми е дали да си взема още една опаковка, или да пробвам нещо ново. Та, затова исках предложения - ако някой е доволен от друго нещо, което прави такъв ефект, да го пробвам и него. Светогледа си разширявам, общо взето.  Grinning

# 348
Привет мили мами!
Много се извинявам за отклонението от темата, но търся във форума някоя хубава темичка за бързо отслабване, която е актуална в момента / не можах да я намеря сама /  Embarassed. Ако някой посещава такава тема, нека ми изпрати линк, защото намерих една "хард" диета и искам да я споделя, за да видя дали не е вредна . Благодаря много предварително.  bouquet

# 349
  • София
Привет мили мами!
Много се извинявам за отклонението от темата, но търся във форума някоя хубава темичка за бързо отслабване, която е актуална в момента / не можах да я намеря сама /  Embarassed. Ако някой посещава такава тема, нека ми изпрати линк, защото намерих една "хард" диета и искам да я споделя, за да видя дали не е вредна . Благодаря много предварително.  bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=60.0

# 350
Наистина ми е лека косата, особено сега, когато е скъсена. Естествено светла е и е тънка.
Като се замислих от всички шампоани напоследък може би бях най-доволна от 
 B & C продуктите на Орзен наистина ли са добри?Видях, че маската им е много хвалена, но се отнасям с малко недоверие.

# 351
  • Sydney
P0llina съветът на a.l.e.n.a да отидеш при специалист (добър фризьор), kойто да ти каже какъв точно продукт е подходящ за теб, мисля е доста добър  Peace
дали пък няма да ти "подействат" от серията tech.art  newsm78
http://hair-shop.info/vmchk/LOREAL-PROFESSIONNEL-TECNI.ART/View-all-products.html

# 352
Фризьорката при която ходя и по принцип съм доволна казва поръчай си на Loreal, може би защото тя работи с тях и слагай кристали. Определено искам да чуя и други мнения, различни от нейното. Иначе съм мислила да я сменя и да ходя някъде в София, но просто не знам къде.

# 353
  • Sydney
P0llina къде живееш? може тук някой да каже за добър фризьор/салон...
твоята фризьорка каза ли кой точно продукт... те не са 1-2... и като ти фиксира прическата пак ли е "летяща"?

# 354
  По принцип съм от Монтана и фризьорката ми е там, но живея в Студентски град през по-голямата част от времето.
  Intense repair ми предложи. Абсурд да се опита да ми изправи косата със сешоар и тя да придобие добър вид. С преса, изправена е добре, но бързо се разваля. Нахалните кичурчета отпред си стоят твърди и щръкнали. Лак не използвам редовно - само когато си правя къдрици (тогава и косата изглежда най-добре), други стилизанти никога.

# 355
P0llina , при коя фризьорка ходиш  Simple Smile

# 356
и мен ме интересува фризьорка в Монтана  Mr. Green
В студентски град ходех в Шехерезада при Роси (бях много доволна), но след като се преместих от там ми беше вече твърде далеч. Намерих си друга (в квартала, пак в София) но не съм доволна от нея вече. А в Монтана сме доста често, та ако някой препоръча съм готова да изпробвам  Flutter

Черен Шоколад, в Монтана съм била при Галя, добре подстригва, но за съвет за козметика или стилизиране на косата е жив зян  Peace

# 357
Момичета, аз отговорих на лични.  Hug

# 358
P0llina, malka_mravka   bouquet  
Аз ходя при Вили  Peace  добре подстригва, но ...
за съвет за козметика или стилизиране на косата е жив зян  Peace
не ми харесва и това , че след подстригването не суши косата (тр да си запишеш час и за четка и сешоар)  Tired  оставя те да си тръгнеш като ..  #Silly  Laughing [/i]

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 16:29 от ЧерЕн_ШокоЛад

# 359
  По принцип съм от Монтана и фризьорката ми е там, но живея в Студентски град през по-голямата част от времето.
  Intense repair ми предложи. Абсурд да се опита да ми изправи косата със сешоар и тя да придобие добър вид. С преса, изправена е добре, но бързо се разваля. Нахалните кичурчета отпред си стоят твърди и щръкнали. Лак не използвам редовно - само когато си правя къдрици (тогава и косата изглежда най-добре), други стилизанти никога.

А защо е абсурд ?! newsm78

Ще се самоцитирам с инфо ,което бях писала в друга тема .
Цитат
.... относно питането ти за пресата, с общи линии изправянето на косата става основно при изсушаването с четка и сешоар.
Пресата е само един вид "козметично"средство за дооформяне .

Формата на косъма зависи от няколко фактора-няма да се спирам на всички.
Основно той запазва формата си чрез начина на подреждане на химичните връзки вътре в него.

От тях най- здрави са дисулфидните мостове - могат да се променят само с химически методи / къдрене,изправяне/
Вътре във всеки косъм кератиновите вериги са свързани и с друг вид връзки - водородни .

Те са много повече от дисулфидните мостове и се разрушават много по-лесно, като по този начин придават гъвкавост на косата.
Водородните връзки се разрушават винаги ,когато косата се мокри , и се образуват отново,когато се изсушава.

При разрушаването им формата на косата се променя.

Когато мократа коса се навие на ролки ,тя добива нова форма.Ако се изсуши на ролки,тя ще запази тази форма.

Тази промяна на форма е само временна.

Тя се загубва , когато косъмът се намокри, защото новообразуваните водородни връзки се разрушават.

Ето защо изсушаването със сешоар има основна роля , в това каква форма ще придадем на косата си.
Лично мен фризьорката ми ме е изправяла перфектно / без да има нужда от преса / само с четка и сешоар.

Когато се ползва преса след това , изправянето става пак на малки кичури.

Пресата се използва само на суха коса.

Взима се малък кичур от косата , като не е необходимо да се минава мноократно с пресата върху него.
Кичура се обработва еднократно , бавно с приплъзване посока корен - върхове.
Когато стигнем до края /върховете/ задържаме и отпускаме , без да приплъзване.

Последователността на взимане на кичури е същата както при сушене със сешоара.

И още , за да се задържи изправена косата по-дълго време ползвай термозащитен продукт с по-силна фиксация.

Общи условия

Активация на акаунт